- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speeedfire #396 üzenetére
Készíts a batch fájlról egy parancsikont, azon már be tudod állítani, hogy "kisméretű" ablakban fusson.
Ha ragaszkodnál VBScript-hez, , akkor a cscript.exe paramétereként add meg. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #398 üzenetére
Hát, ez így nem a legjobb. Ezt megakarja nyitni az a fránya visual studio.
-
sztanozs
veterán
válasz
Speeedfire #396 üzenetére
Indítsd WScritből (akármi.vbs). Csak ennyi kell bele:
CreateObject("Wscript.Shell").Run "becsfájl.bat",0,True -
Speeedfire
félisten
Többé kevésbé on topic kérdésem lenne.
Adott egy batch file. Hogy lehetne megoldani, hogy ez a gép indulásakor a háttérben lefusson? Nem akarok parancssoros felületet. Csak simán fusson le a háttérben. -
sztanozs
veterán
válasz
beastlord #393 üzenetére
Igen, pingre szerintem volt itt már példa, network configra pedig nézd meg ezt: netsh
Pingre:
SET DestIP=192.168.1.101
SET LANName="Local Area Connection"
SET ConfigIP=192.168.1.199
SET ConfigMask=255.255.255.0
SET ConfigGW=192.168.1.1
SET ConfigDNS=192.168.1.1
:ping
ping %DIP% -t 1 >null 2&
IF ERRORLEVEL 1 goto :config
PAUSE 1
GOTO :ping
:config
netsh interface ip set address name=%LANName% static %ConfigIP% %ConfigMask% %ConfigGW% 1
netsh interface ip set dns "Local Area Connection" static %ConfigDNS% -
beastlord
csendes tag
Sziasztok!
Őszintén bevallom nem értek a batch programozáshoz, de most szükségem lenne egy batch fájlra.
Van két szerver, az első gépen futnak a fő folyamatok és a másik a tartalék. A tartalék gépre kellene egy olyan batch fájl, hogy pingelje az első gépet és ha a ping-re nem válaszol a fő gép akkor a gép kapcsolja be a második háló kártyáját egy bizonyos ip címmel.
Ez megoldható batch-ban?
A választ előre is köszönöm.
-
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #389 üzenetére
Szia,
Kész lett a program már csak egy kis apróság hiányozna amit nem tudok megoldani :\ Ha pl van egy változóm ami még nem is létezik akkor az minek felel meg? írok rá 1 példát
if %elozo%==0 goto settelesés itt ahol ez a sor van a programba az a változó hogy "elozo" még nem is létezik !!! Szóval nincs olyan akkor azt hogy lehetne megcsinálni hogyha NEM létezik az "elozo" változó akkor lépjen a :setteles ciklusba? Remélem érthetően mondtam :\
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #388 üzenetére
Szia,
nem tudom mitől szeretnél függővé tenni a sorok olvasását de valami hasonló ötletem lenne:
1, - Ha már a ciklus megkezdése előtt tudod, hogy mettől meddig akarsz olvasni a file-ban
A cikluson belül legyen egy valtozod, ami tartolja hanyadik sornal jarsz. Numerikus, mindig lepteted eggyel, belepes elott nullazod.
a ciklusba lépés előtt megadsz két változót, ami tarolja mettől meddig kell olvasni a file-ban.
A for ciklus do-n belül részét egy if-el kezdd. Nézd meg, hogy a sorváltozód nagyobb vagy egyenlo mint elso sor és kisebb vagy egyenlő mint utolsó sor. (LEQ, GEQ) Ha mind két feltétel teljesül akkor fusson csak le a do-n belüli rész. (Az if után a zárójelen belül ugyanúgy lehet több parancs, mint a do-nál)
2, - Ha azt szeretnéd, hogy elindulsz mondjuk első sortól és addig olvasson amig mondjuk nem talál egy Kék-et, akkor pedig valami hasonló a helyzet
A ciklusba lépés előtt adsz neki egy váltózot, hogy pl. "kellemegolvasni=YES".
A do-n belüli részen pedig azt mondod neki, hogy a sort csak akkor fusson arra a sorra, ha kellemegolvasni==YES (a többi részt szintén bezárójelezed). Ha megtalálod abban a sorban ami azt eredményezi, hogy már nem kell a következő sort olvasni akkor pl:if %%A==kék akkor set kellemegolvasni=no
így is végig fogja olvasni a file-t, de az első kék után már nem fog lefutni az a parancs amit függővé tettél a kellemegolvasni változótól.
mindkét esetben szükséges a környezeti változók késleltetett behelyettesítésének előzetes engedélyezése
SETLOCAL enabledelayedexpansion
sok sikert!
Üdv,
Csontikka -
Baryka007
addikt
Megoldottam minden problémát köszönet mindenkinek aki segített főleg Csontikka-nak!
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Szükségem lenne egy olyan batch fájlra ami könyvtárakat hoz létre.
1-től 1500-ig a következő feltételekkel:
1/thumb_1/
1/thumb_2/
1/thumb_3/
1/thumb_4/ stb.Előre is köszönöm.
A válaszadónak jutalom jár. -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #381 üzenetére
Előre is elnézést kérek minden fórumolvasótól ezért a rengeteg HSZ. ér! Mert ez tényleg rengeteg amit ide írok sajnos mire le esik a tantusz addigra már nem szerkeszthető a HSZ. hajnali 1:53 kor már nem bírja úgy a fejem
szóval arra rájöttem már hogy ha ki tudnék választani 1 sort a sok közül utánna már megoldanám hogy a többi ne olyan legyen evvel: FOR /f "tokens=1,2 delims=; skip=%select%" %%A IN (Autok.txt) do IF NOT "%%B"=="Kek" echo >>Ebbe.txt %%A;" És akkor ez tuti hogy nem olyan színű lesz mint amelyiket válaszotttam csak azt nem tudom beprogramozni hogy csak 1 sort vegyen ki az első ciklusnál :\ mivel az szabadon választható
Még egyszer elnézést kérek a Prohardver.hu olvasóitól a sok HSZ. ér!
-
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #378 üzenetére
set /p select=Ide irj:
FOR /f "tokens=1,2 delims=; skip=%select%" %%A IN (Autok.txt) do if "%%B"=="Kek" echo >>Ebbe.txt %%A;"
Ebbe lehet egy olyasmit rakni hogy X sortól Y sorig olvassa csak ki a fileokat? Skippel sikerült elérnem hogy X sortól olvassa de azt még nem tudtam elérni hogy Y ig menjen ez megvalósítható?Csak mert az első Autót színtől függetlenül én választom ki és a többit a gép rakja hozzá de ő már a színek szerint ( tehát nem lehet a többi 2 autó amit még hozzá rak a program például kék ha én pont egy olyan színű autót választottam )
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #377 üzenetére
nagyon szivesen
sorry egy do kimaradt, meg az ékezetekkel is csak óvatosan főleg file névben ... elég pongyola voltam...
FOR /f "tokens=1,2 delims=;" %%A IN (d:\teszt.txt) do if "%%A"=="Kek" echo %%A;%%B>>D:\Kekek.txt
több parancsot is rakhatsz ám belülre pl:
FOR /f "tokens=1,2 delims=;" %%A IN (d:\teszt.txt) do (if "%%A"=="Kek" echo %%A;%%B>>D:\Kekek.txt
pause)Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #374 üzenetére
Szia,
használj temp file-okat
alapból egy text fileba vannak az adataid pl vesszővel elválasztva
C:\teszt.txt
Kék;Fiat
Fekete;Fiat
Neon;Ferraristb
majd a program futásánál amikor a "válogatáshoz érsz" akkor valami hasonló csinálj:
pl kék kocsik átlistázása egy másik fileba
FOR /F "tokens=1,2* delims=;" %%A IN (C:\teszt.txt) if %%A==Kék echo %%A;%%B>>TEMP_Kékek
és utána az egészet beteszed egy ciklusba és utána mindig már csak az átszűrt listát szűrögeted tovább
a temp fileok a "tömbjeid" és mindig a követlező temp filet szűröd tovább,
a for-ral pedig kiolvasol a "tömböket"
nem kell sok változó, változóba mindig csak az legyen, amivel épp dolgozol/számolsz/hasonlítasz, stb.
a temp fileok nevét pedig pl egy numerikus változóval növelgeted minden ciklusban
Remélem ad támpontot amit írtam, többre most nem tellett
Üdv,
Csontikka -
sztanozs
veterán
válasz
sztanozs #372 üzenetére
Bár közben találtam egy jó array-es batch megvalósítást...
-
sztanozs
veterán
válasz
Baryka007 #369 üzenetére
Ezt mind batch-ben szeretnéd megcsinálni?
Szöveges fájlból a FOR /F -el tudsz adatbázisszerűen kiolvasni adatokat.
Ha már nincs fejlesztői környezeted, de szeretnél valami csinálni, akkor inkább már vbs-t csinálj. Sokkal több a lehetőséged és könnyebb dolgod is lesz (pl. tudsz fejlettebb adatszerkezeteket is használni). -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #369 üzenetére
De ha valahogy meg tudjátok mondani hogy valami adatbázis félét hogy lehet csinálni amiből a batch ki tud olvasni fileokat akkor már meg tudnám oldani de nem is kell adatbázis vagy mysql vagy ilyesmi ha egy szöveges dokumentumból az adatokat már ki tudnám vele olvastatni az már jó lenne erre létezik valami parancs?
-
Baryka007
addikt
Újabb kérdéssel fordulok hozzátok ugyanis én már nagyon belebonyolódtam a programomba és fogalmam sincs most már hogy mi a baja teljesen bele zavarodtam egyrészt azért mert pontosan 110 változó van benne ! De le írom nagyba hogy mit kéne megcsinálni szeretném ha segítenétek ebben!
Szóval van 110db szám amik ( például ) autó márkák szerint vannak csoportosítva
Aztán a számokat egyesítem csoportba például szín szerint! ( és vannak olyan autók amikben 2 vagy esetleg 3 szín is van )
aztán megkérdezi a program hogy melyik autót választom és az mellé választ egy olyan színű autót amiben nincs meg az a szín mint amelyiket választottam aztán ezek közül az autók közül megint választok egyet és ezek közül megint kiválogatja azokat amelyik az előző 2 választott autó színeiben nincsenek benne! tehát ha pl van 10 színemFehér
Kék
Sárga
Zöld
Piros
Lila
Rózsaszín
Fekete
Szürke
Neon( A fehér és a fekete tudom hogy nem szín de nem jutott több eszembe )
nah szóval ha ezek közül a színek közül az első autóm színe fehér/sárga ( tehát két szín van benne ) akkor a következő autóban ezek nem lehetnek aztán választok még egy autót mondjuk kéket akkor a maradék autóknak NEM szabad Fehérnek, Sárgának, vagy Kéknek lennie!
Nagyon szépen megköszönném ha valaki tudna ebben segíteni !
-
Baryka007
addikt
Üdv, kérdés hogyha nekem van egy ilyen programom
az megvalósítható hogy
msg * <ping> -ba írja ki nekem mindig a legfrissebb ms-t mondjuk ha csak egyszer indul el a program?
if exist asd.bat del asd.bat
echo off
cls
set /a x=0
goto :startb
:starta
start asd.bat
if %x% EQU 10 goto :exit
goto :startb
:startb
set ans=%x%
echo %~f1 >>asd.bat title XXXXXXXXXXX Pingeles!
echo %~f1 >>asd.bat echo off
echo %~f1 >>asd.bat cls
echo %~f1 >>asd.bat echo XXXXXXXXXXXXXX !
echo %~f1 >>asd.bat ping xxxx.xxxxx.xxxxx.xxxx -n 50
set /a x=%x%+1
goto :starta
:exit
exit -
Panthera
őstag
válasz
sztanozs #363 üzenetére
Egyikkel sem lett jó sajnos.
Ha kiíratom az errorlevel értékét, 0-át ad vissza mindig, szerintem onnan indul a probléma.
A hibakezelés a move paracsra irányulna. Az errorlevel mindig az utolsó parancs értékét veszi fel?move c:\*.* c:\dir\
SETLOCAL enabledelayedexpansion
If !ERRORLEVEL! EQU 0 (
goto OK
) else (
goto HIBA
) -
Panthera
őstag
Megpróbáltam többféleképp, de egyik sem nyert. Most már kezd az idegbaj kerülgetni.
[link]IF %ERRORLEVEL% EQU 0 goto OK else goto HIBA
IF ERRORLEVEL EQU 0 goto OK else goto HIBA
IF (%ERRORLEVEL% == 0) goto OK else goto HIBA
IF (ERRORLEVEL == 0) goto OK else goto HIBA
IF ERRORLEVEL == 0 goto OK else goto HIBA -
-
válasz
Panthera #357 üzenetére
Nem 1xübb a move parancs? (Merthogy az is lemásolja, és ha sikerült, akkor törli az eredeti helyéről.
+Hibakezelés errorlevel-el:Move ide oda
IF (%ERRORLEVEL% == 0) goto OK
else goto HIBA
:OK
echo.%Date% >>c:\naplo.txt
echo.%Time% >>c:\naplo.txt
echo."Sikeres mozgatás" >>c:\naplo.txt
goto:vege
:HIBA
echo.%Date% >>c:\naplo.txt
echo.%Time% >>c:\naplo.txt
echo."Sikertelen mozgatás" >>c:\naplo.txt
goto:vege:vege
-
Panthera
őstag
Fájlt is kell törölnöm (másolás után az eredeti helyéről), ez az ellenőrző funkció megfelel-e szerintetek vagy van biztosabb megoldás?
copy c:\*.* c:\másik könyvtár
if exist c:\másik könyvtár\*.* del c:\*.*Próbáltam az else parancsot is belefűzni, hogy pl. vége a programnak, de szintaktikailag nem volt jó valami.
Érdemes lenne egy fájlt létrehozni pl. echo.txt, amelybe mindig hozzáfűné az aktuális visszajelzéseket (ilyenekre gondolok: másolás, átnevezés, törlés sikeres-e vagy sem)?
-
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Átnevezni szeretnék fájlokat, úgy, hogy azokhoz az aktuális dátumot is hozzáfűzöm.
Ez sikerült is a %Date:/= % használatával.
De meg lehet-e azt oldani, hogy a dátumot pontok nélkül tegye bele? A legegyszerűbb gondolom az lenne, hogy a dátumot 3 változóra felbontom és egymás után beillesztem. Csak ez már meghaladja a képességeimet.Ebben kérem a segítségeteket.
Előre is köszönöm!
-
ArchElf
addikt
@ECHO OFF
REM masol.cmd "\\honnan\folder\*" "\\hova\foler\" "kivetelfajl"
IF [%3]==[] (
ECHO %~fx0 "\\honnan\folder\*" "\\hova\foler\" "kivetelfajl"
GOTO:eof
)
SET SRC=%1
SET DST=%2
SET XCL=%3
SET TMPFILE=%TEMP%\xctemp
XCOPY %SRC% %DST% /E /U /Y /L /EXCLUDE:%XCL% >%TMPFILE%
XCOPY %SRC% %DST% /E /Y /EXCLUDE:%XCL%+%TMPFILE%
DEL /Q %TMPFILE%AE
-
ArchElf
addikt
-
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft #345 üzenetére
Eltoltam, javítottam rajta:
XCOPY \\192.168.1.1\_upload_\*
\\192.168.1.1\_munka\aktuális\ /S /E /
D /Y /EXCLUDE:c:\f.txtMost már a hibaüzenet:
Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
c:\>XCOPY \\192.168.1.1\_upload_\*
0 fájlt sikerült átmásolni.
c:\>\\192.168.1.1\_munka\aktuális\ /S
/E /
A megadott nevet (\\192.168.1.1\_munka\aktuális\) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső
parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.
c:\>D /Y /EXCLUDE:c:\f.txt
A megadott nevet (D) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső
parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.
c:\>Sikerült. MŰKÖDIK!!!
-
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Egy kis alap Windows batch kérdésem lenne.
Szeretnék írni egy batch file-t ami megadott könyvtárat (pl.:c:/temp) megadott másikba (pl.: C:/temp2) másolja át, úgy hogy lenne amit nem kellene átmásolni.
Aki segít nekem annak hasznos ajándék a jutalma .
Eddig megvagyok: copy *.*
Előre is köszi. -
-
ArchElf
addikt
válasz
RootRulez #333 üzenetére
Sehova.... Elnevezed mondjuk sign.cmd-nek és meghívod vele:
sign.cmd akarmi.apk
vagy
sign.cmd akarmiVagy akár kiteszed az asztalra a cmd fájlt és "ráhúzod" az aláírandó fjlt.
Kicsit javítottam rajta, hogy a "macskakörömbe rakott" fájlneveket is megegye
@ECHO OFF
IF [%1]==[] (
ECHO Usage:
ECHO %~nx0% apk_file
GOTO end
)
SET a=%~1
SET _a=%a:.apk=%
SET alap="%_a%.apk"
SET signed="%_a%_signed.apk"
java-jar signapk.jar certificate.pem key.pk8 %alap% %signed%
:endAE
-
ArchElf
addikt
válasz
RootRulez #331 üzenetére
Ehhez csak egy változót kell megadnod...
Csináltam neked egy olyat is, ami megeszi apk-val és anélkül is:
@ECHO OFF
IF [%1]==[] (
ECHO Usage:
ECHO %~nx0% apk_file
GOTO end
)
SET a=%1
SET _a=%a:.apk=%
SET alap=%_a%.apk
SET signed=%_a%_signed.apk
java-jar signapk.jar certificate.pem key.pk8 %alap% %signed%
:endJa és .cmd-nek nevezd el, ne .bat-nak
AE
-
RootRulez
félisten
Sziaztok!
Csinálom kéne egy BAT fájlt, amiben lenne két változó,a mi két fájlnév.
A két fájlnéven (apknev.apk és apknev_signed.apk) jelen esetben lefut egy parancs, ami így néz ki:
java -jar signapk.jar certificate.pem key.pk8 apknev.apk apknev_signed.apk
Na most úgy kéne nekem, hogy a fájl elején csak egyszer kelljen az alapapk nevét megadnom (amikor szerkesztem magát a bat-ot), és a parancs végrehajtása után a BAT fájl azt törölje is az apknev fájlt.
Érthető voltam?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Segítsetek megfejteni, hogy ez mit csinálhat:
SET MODULENAME=%~1
SET MODULETHIS=%MODULENAME:~0,-3%CRI
SHIFT -
Erre inkább egy átnevező progi a megoldás, de a legtöbb fájlkezelő is egészen fejlett átnevezési képességekkel bír.
Ha ragaszkodsz a "script" megoldáshoz, itt találsz egy ügyes VBS megoldást. -
r4z
nagyúr
Hali!
Kér(d)ésem lenne.
Adott egy mappa, amiben rengeteg olyan fájl van, aminek a fájlnevében " _ " karakter van. Ezeket kéne kicserélni pontokra. Hogyan lehet megcsinálni? 64 bites W7U SP1 rendszert használok, ha ez számít.
Tehát a cél, hogy ehelyett:
com_android_vending.png
ez legyen:
com.android.vending.pngAmi még fontos, hogy case-sensitive fájlneveket használok, nem örülnék, ha ezek elvesznének.
-
sonar
addikt
CMD file-nál mennyire probléma ha LineFeed van csak a kocsi vissza sor emelés helyett?
Szóval okozhat problémát ha UNIX-os formátumú a file? -
válasz
haromegesz14 #320 üzenetére
Egy kis gépi kód programot hoz létre, ami nem csinál mást mint a begépelt szöveget átadja paraméterként (%%1) a batch fájlnak. Próbáld ki, hogy kiveszed az in.com törlését, és parancssorban elindítod.
A 64bites windows-on meg azért nem szereti futni, mert nem tartalmazza a 16bites programok (.com!) futtatásához szükséges környezetet. -
haromegesz14
aktív tag
válasz
haromegesz14 #320 üzenetére
No, külföldi fórumon valami olyasmit írtak rá, hogy hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 bekerülve egy com-ba (nem hiába csak .com-mal működik ), egy "program" lesz belőle, ami kikapcsolja a felhasználó számára a konzolon belüli echo bemeneteket. Angolul leírva valahogy jobban érthető. Tehát lényegében ennek köszönhetően nem látszanak az éppen begépelt karakterek.
Tehát ez valami gép nyelvi utasítás, azért néz ki így ahogy
Érthetőbb formában: Kép -
haromegesz14
aktív tag
válasz
haromegesz14 #319 üzenetére
Talán megtaláltam a forrást. Bár azon kívül, hogy 64bit-es rendszer alatt nem működik, többet nem tudtam meg vele kapcsolatban.
-
Baryka007
addikt
válasz
haromegesz14 #317 üzenetére
echo hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5>in.com létrehoz egy in.com nevű filet amibe hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 ez van ezt meg sajnos nem értem hogy milyen parancs vagy mi akar ez lenni
-
válasz
haromegesz14 #315 üzenetére
kis trükkel:
Echo Off
CLS
set /p felhasznalo=Írd be a felhasználónevet:
echo hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5>in.com
set /p jelszo=Írd be a jelszavad:<nul
for /f "tokens=*" %%i in ('in.com') do (set jelszo=%%i)
del in.com
cls
echo %felhasznalo%
echo %jelszo% -
haromegesz14
aktív tag
Olyasmit lehet csinálni batch-ba, hogy úgy kérjen be bármit is, hogy közbe nem látszanak a begépelt karakterek az ablakon? ( mint pl. Linux terminálba root pw bekérésénél ).
-
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #311 üzenetére
Konkrétan arra gondoltam hogy minden másodpercben frissüljön az óra egy batchben de úgy hogy körbe a többi dolog menjen tovább és ne zavarja be az óra működését tehát ha bejön egy ilyen hogy set /p x=Ide irj? vagy ilyesmi akkor ne várjon amíg be nem írok vmit és nyomok entert hanem az óra ugyan úgy menjen tovább
amúgy szerintem cigamnak lesz igaza
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #307 üzenetére
Szia, hogyne lehetne párhuzamosan futtatni
csinálsz mondjuk 3 batchet (foszal.bat, elsoszal.bat, masodikszal.bat)
foszal.bat
@echo off
if exist elsoszal.kesz del elsoszal.kesz
if exist masodikszal.kesz del masodikszal.kesz
start elsoszal.bat
start masodikszal.bat
echo Bevaras folyamatban...
:bevaras
if exist elsoszal.kesz if exist masodikszal.kesz goto tovabb
PING 1.1.1.1 -n 1 -w 1000 >NUL
echo .
goto bevaras
:tovabb
echo mindket szal lefutott.
pauseelsoszal.bat
pause
echo kesz>elsoszal.kesz
exitmasodikszal.bat
echo ez gyorsan lefut
echo kesz>masodikszal.kesz
exitamúgy én nem értem mit szeretnél konkrétan, csak gondolatébresztőnek írtam
Üdv,
Csontikka -
-
-
Baryka007
addikt
Üdv, a batch tud olyat hogy egyszerre két parancsot futtasson? pl hogy set /p közbe menjen ez is pl hogy
:a
echo %Time%
PING 1.1.1.1 -n 1 -w 1000 >NUL
goto :a -
batch-ban biztosan nincs, vbscriptben még kezelhető a dolog:
Dim oXMLHTTP
Dim oStream
Set oXMLHTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP.3.0")
oXMLHTTP.Open "GET", "http://someserver/folder/file.pdf", False
oXMLHTTP.Send
If oXMLHTTP.Status = 200 Then
Set oStream = CreateObject("ADODB.Stream")
oStream.Open
oStream.Type = 1
oStream.Write oXMLHTTP.responseBody
oStream.SaveToFile "c:\somefolder\file.pdf"
oStream.Close
End If -
Korcsii
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg elég egyszerű dolgot kérdezek, de nincs tapasztalatom e téren, és nem nagyon akar összejönni google segítségével.
A feladat egyszerű lenne, egy oldalt kellene "megpingelni", és post/get metódussal egy stringet átadni neki. Az átadandó stringet pedig paraméterként kapná meg. Nem tudom, hogy számít-e (lehet mindegy), de jó lenne, ha külön ablakot (böngészőt) nem használna.
Előre is kösz!
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Csontikka #301 üzenetére
Gondoltam hogy a megnyitás sebessége nem fog változni futtatásból indított paranccsal sem, de azért kipróbáltam
Megnyitásra mindenképp az alapértelmezett (sajátgép) fájlkezelő kellene, az minden Windows-os rendszeren megvan. Nem annyira szembetűnően lassú, csak ha lett volna más parancs egy mappa megnyitására, azzal is megnéztem volna.
Próbálgattam több különböző elérésű mappákat megnyittatni vele egymás után, jelentős sebesség változást itt se láttam, biztos ez akkor a megfelelő sebessége, csak Én akarok belekötniAzért köszi a segítséget!
-
Csontikka
aktív tag
válasz
haromegesz14 #300 üzenetére
ha csak simán egy Start/Futtatásba beírod mondjuk "D:\" (vagy amilyen elérés épp neked kell) majd kipróbálod ugyanezt úgy, hogy parancssorból: "explorer "D:\"" ?
Szerintem a sebesség nem különbözhet, vagy azt mondod hogy mégis?lehet hogy nincs más megoldás, mivel ígyis úgyis az explorer.exe-n keresztül jeleníti meg a tartalmat
Max esetleg úgy tudnád kikerülni, ha pl total commandert vagy más filekezelőt nyitnál meg paraméterezetten, nem a beépített winest ami esetleg gyorsabban indul, bár szerintem a lassú indulás okozója maga a könyvtár tartalmának kilistázása, nem pedig az explorer.exe lassú indulása lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- iPad topik
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Villanyszerelés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest