- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arpee78
senior tag
válasz
Arpee78 #1098 üzenetére
Az 1. megoldás nem egészen jó. A delims-nél nem egy összefüggő stringet adhatunk meg, hanem csak azon karakterek felsorolását amelyek elválasztóként használnánk.
A delims=AAA ugyanaz mint a delims=A
A delims=ABC a stringeket szétbonja A-nál, B-nél, C-nél, meg persze ABC-nél is.SET number=%fileName:*---=%
Ez végülis egy keresés-csere, a fileName változóban megkeresi a --- részt és ami előtte van, majd kicseréli az egyenlőség jel utáni szöveggel, ami itt a példában semmi, azaz a semmire cseréli ki, vagyis törli. -
-
Arpee78
senior tag
A kutya---555.jpg a %1 paraméter, igazából még a mappaútvonal is benn van. d:\kutya---555.jpg
1. MEGOLDÁS:
SET fileName=%~n1
//fileName --> kutya---555 csak a név lesz kiterjesztés nélkülFOR /f "tokens=2 delims=---" %%i in ("%fileName%") do (set number=%%i)
//a delimiternél több részre bontja és visszaadja a másodikat.2. MEGOLDÁS:
SET fileName=%1
SET number=%fileName:*---=%
//number változó 555.jpg leszSET number=%number:.jpg=%
//a .jpg-t is levágja number-->5553. MEGOLDÁS:
SET fileName=%~n1
SET number=%fileName:*---=%
//number változó 555 lesz -
-
Arpee78
senior tag
Üdv,
van egy string: valami---555.jpg
A --- és a .jpg mindig ugyanaz a kettő közötti számot szeretném kivágni.Hogy lehet megoldani batchben?
Nagy nehezen sikerült, tárgytalan
-
qdak
addikt
Egy kis robocopy.bat:
echo :
echo : ROBOCOPY Batch Process Started
echo :
ROBOCOPY.EXE E:\ "\\HEDOSERVER\Server Save (E)" /J /DCOPY:DAT /PURGE /E /MIR /FFT /XC /XO /IT /R:1 /W:1 /X /V /TS /TEE
echo :
echo : ROBOCOPY Batch Process Complete
echo :
pauseEzeket cseréld:
honnan: E:\
hova: \\HEDOSERVER\Server Save (E)Teszteltem, működik a tükrözés, ha forrás nem változik, nem másol feleslegesen,
ha változik a forrás, felülirja az eredeti cél filet.
Ha törölsz a forrás meghajtóról, a cél meghajtóról is törli.
Ütemezni lehet W10 ben. -
-
-
Hege1234
addikt
és abban tudnál segíteni, hogy hogyan nézne ki az a for?
mindig egy darab ilyen mappa van aminek csak ez a része ismert \audio_a*\
abban ez a fájl track01.aac van ami kell a többi nem
azért kell visszább hoznom, hogy egy másik prorammal elérjem mert az se
ismeri a wildcard-ot -
-
-
Hege1234
addikt
Üdv,
hogyan kell batch fájlból 1 fájlt(track01.aac) átmásolni 3 könyvtárral
viszábbi helyre(ahonnan a batch file is indíva van)?mivel a "csillag" miatt nem használhatom a move parancsot
ilyen esetben mi a megoldás?"Sample\audio_a*\track01.aac"
köszi, előre is!
-
Hege1234
addikt
Üdv,
hogyan lehetne bezárni egy portable firefox ablakot úgy, hogy közben
az eredeti helyéről futtatott firefox (C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe)
továbbra is megnyitva maradjon?ez nagyon jól működik, ha mind a kettőt be kell zárnom:
2>nul taskkill /f /im firefox.exe > NUL
erre a sorra lenne esetleg valakinek ötlete, hogy specifikusan csak ez a "portable\firefox.exe"
záródjon be?start "" "portable\firefox.exe" -jsconsole -height "500" -width "500" "%link%"
pid-re gondoltam, de belegondolva az minden pc-n más id-t kapna, nem
batch-on keresztül, ki lehetne deríteni, hogy egy pc a "portable\firefox.exe" -re
milyen pid-et kapott és csak azt bezáratni?
vagy lehet, hogy túlbonyolítom és van erre egy egyszerűbb megoldás is? -
-
ace05
senior tag
Helló! Elakadtam az
if else
parancsoknál. Kezdő vagyok még.
Van egy menüm a felhasználónak 1- 10 ig választani kell valamit. Ha jó számot nyom le, akkor egy ilyen fut leIF %M%==6 GOTO W3
. Ebből van 10 parancsom és jól működik. Most az szeretném elérni, ha rossz számot nyom le az user akkor azt írja ki. Ide gondolom valami ilyesmi kelleneelse echo rosszat nyomtál
de azt a 10 dbif
állítást , hogy fűzzem egybe? -
Hege1234
addikt
erre inkább az autohotkey program való
(nincsenek felesleges ablakok...)ahk install után
valami.txt fájlt átnevezel .ahk -ra jobb egérgomb és compile script
majd elindítod az így kapott exe-tvalami.ahk (alt+f4)
!f4::
Process,Close,mortal.exe
ExitAppvalami2.ahk (alt+x)
!x::
Process,Close,mortal.exe
ExitAppvagy akár bele is teheted az ahk-ba azt a fájlt amivel indítod a mortal-t
Run, "d:\mortal\mortal.exe"
!f4::
Process,Close,mortal.exe
ExitApp -
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gondoltam felrakom a win 10-es gépemre az egyik régi nagy kedvenc verekedős játékomat, az MK Trilogy-t.
A játék indítható, fut rendesen, meg minden, csak sajnos gyárilag olyan a pc port hogy nem lehet bezárni a játékot. Csak úgy ha a feladatkezelőt behozom a ctrl+alt+del-el és a futó programok közt megkeresem, és ott leállítom.
A kérdésem az lenne hogy lehet írni olyan batch file-t amivel indítva a játékot a háttérben marad, és egy megadott billentyű kombinációra pl.: Alt+F4 vagy Alt+X bezárja a játékot, a bat ablak meg automatikusan bezáródik? -
Hege1234
addikt
Üdv,
(megpróbálnám egy kicsit "egyszerűbbé" tenni a script-et és így nem kellene plusz menüket létrehoznom)
meglehet azt valahogy oldani, hogy ha egy beírt linkben
megtalálja a playlist?list szót
https://www.youtube.com/playlist?list=.....
akkor egy másik parancs vagy .conf fájl aktiválódjon?a "sima" videókhoz így szoktam használni
set /p url="link: "
yt-dlp-files\yt-dlp --config-location yt-dlp-files\yt-dlp-01.conf "%url%"
ennek kellene lefutnia ha egy playlist?list= link lenne beírva (a playlist linkeknek teljesen más mapparendezés kell)
yt-dlp-files\yt-dlp --config-location yt-dlp-files\yt-dlp-03.conf "%url%"
-
O.CS
aktív tag
Sziasztok,
Nem vagyok programozó ezért igen hálás volnék, ha tudnátok segíteni,Azt szeretném megoldani valahogy, hogy ha az Outlook-ba a címzett mezőbe be akarom írni, hogy kinek küldjek levelet, akkor kérjen egy jelszót és csak utána tudjam elküldeni a levelet.Ez megoldható? -
Hege1234
addikt
köszönöm így már tökéletes!
köszi, hogy elmagyaráztad így már megértettem hogyan működikaz {enter} azért kell mert azt érti meg a kodi
különben csak beírja a számokat de enter nélkül nem
ugrik a filmnek abba a pozíciójábapár napja még én is így tudtam aztán rátaláltam a WinSendKeys-re
alapból lehetne cmd-ból is elvégezni a leütést de azt a kodi nem érzékelte
erre kell a .stro fájlezzel hívom be
load.bat
@echo off
start /B "" "c:\kodi\WinSendKeys.exe" -f "c:\kodi\load-pos.stro" kodi
exitezt a kettő bat-ot a kodi-ba beállítottam a távirányítóm két gombjára
így könnyen tudom menteni és betölteni a pozíciót -
válasz
Hege1234 #1064 üzenetére
Az eredeti kérdésed szerint
csak ez van a txt-ben
11:25
Csak 2 számjegy :-al elválasztva. Ha 3 (01:42:25), akkor atokens=1,2,3
így az első 3 találatot adja vissza, ahol már kap értéket a %%I is.Ezt az enter dolgot sem értem. Az echo eleve tesz egy kocsi vissza új sor (CRLF) jelzést, akárcsak az echo. Tippem szerint egy programnak nem tudod így szimulálni az ENTER gomb lenyomását.
-
Hege1234
addikt
válasz
Hege1234 #1063 üzenetére
mi van olyankor ha a txt-be nem 4 szám van hanem 6?
01:42:25
(változó hogy 4 vagy 6 kerül a txt-be csak mivel eddig sorozatokkal teszteltem a film-ek hosszára nem gondoltam)próbálkoztam ezzel
%%G%%H%%I{enter}
de olyankor csak hozzáírta a%I
-t0142%I{enter}
for /f "tokens=1,2 delims=:" %%G IN (time.txt) do (echo %%G%%H%%I{enter} & echo.) >load-pos.stro
-
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
egy time.txt fájlból szeretnék kiolvastatni számokat
csak ez van a txt-ben11:25
elvéve a kettőspontot majd hozzáírni ezt {enter} és elementeni load.stro fájlként
1125{enter}a kettőspont éltüntetéséhez a jrepl-t használtam
ami el is végzi a feladatát de egyből be is zárja a cmd-ot
és a script többi része nem fut le@echo off
docker run -it screenbreak/singlefile-dockerized http://kodi:kodi@192.168.1.10:8080 > log.html
xidel -s log.html -e "<div class='playing-time-current'>{inner-html()}</div>" > time.txt
start /B "" jrepl ":" "" /f "time.txt" /o -
type time.txt > load.stro
start /B "" jrepl ":" "" /f "load.stro" /o -
exit
a
start /B ""
- t azért kellett használnom hogy lefusson végig a script egy ablakban
így lefut minden de nem zárja be az ablakotjrepl-t mivel tudnám helyettesíteni ami még pluszban hogy elvenné a kettőspontot
ezt is hozzáírná {enter}?
köszi előre is!
feltettem drive-ra aki úgy esetleg jobban átlátná
(a docker-es parancs nem fontos mivel azt már a log.html tartalmazza) -
válasz
BlackPriest #1058 üzenetére
echo off
set "line=<application id="0123">"
setlocal EnableDelayedExpansion
(
echo !line!
echo !line!>line.txt
)
-
BlackPriest
őstag
Sziasztok!
Valahogy meg lehet oldani, hogy ezt a szöveget 1:1-ben egy text fájlba írjam batch-ből?
<application id="0123">
próbáltam már feldarabolni, változóként rögzíteni a darabjait, vagy egyben, de a legjobb eredmény is annyi, hogy idézőjel közé pakolja, ami nem lesz jó a további feldolgozás miatt.
Köszönöm!
-
spuros
őstag
Sziasztok, a következő helyzetet kellene megoldanom (persze ha lehetséges). Van egy file ami jelszóval van védve (pdf, xlsx, stb.). A jelszó birtokában lehetséges, hogy egy jobb klikkel a fájlra a "helyi menüben" bepaszírozni egy plusz sort amivel kilököm (vagy futtatom) a jelszót és megnyitom a fájlt? W10 az oprendszer céges környezetben.
-
gregory91
senior tag
válasz
Toggyuri1 #1006 üzenetére
call "C:Program Files\InstallShield Installation Information\{2463D018-F61E-4B5C-A3C9-A158D080ED12}\setup.exe"
A call batch fájloknál(*.bat) szokás,nem kell call parancs sőt mehet mellé a /s argumentuma is.
C:Program Files\InstallShield Installation Information\{2463D018-F61E-4B5C-A3C9-A158D080ED12}\setup.exe /s(vagy -s argumentummal).
De van "lustamód" is.C:Program Files\InstallShield Installation Information\*\setup.exe /s
Ennek átka viszont az hogy minden setup.exe-t el indíthat ami a InstallShield Wizard telepítővel készült programot telepítettél a gépre.
Érdemes a bat fájlt rendszergazda módba indítani ellenben nem fog nagyon csinálni semmit se. -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Videojátékot fordítok és 295 db txt fájl karakterkódolását át kellene alakítanom UTF8-ról ANSI-ra. Tudna valaki írni nekem egy olyan bat fájlt ami ezt megteszi?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
sztanozs
veterán
válasz
redwhite78 #1053 üzenetére
Akkor:
Private Sub Application_Quit()
If MsgBox("Elküldjem a kilépős emailt?", vbYesNo + vbCritical, "Nap végi email") = vbYes Then
Dim mail As MailItem
Set mail = Application.CreateItem(olMailItem)
mail.To = "email_to_send_to@server.address"
mail.CC = "email_to_send_cc@server.address"
mail.Subject = "kötelezõ subject"
mail.Send
Set mail = Nothing
Else
'Normál kilépés
End If
End Sub -
sztanozs
veterán
válasz
redwhite78 #1051 üzenetére
Nem, főleg, ha pl patchelés miatt újraindul a géped nap közben...
-
redwhite78
aktív tag
válasz
sztanozs #1042 üzenetére
Az outlook-os megoldással nem tudtam megcsinálni, de végül az asztalra kiraktam egy vbs fájlt amiben lefut az outlook indítás, levélküldés és egy shuthdown. Ez most működik, bár lehet nem valami elegáns.
SecondsToDelay = "0"
ProgramToRun = "C:\Program Files\Microsoft Office\Office16\outlook.exe"
Wscript.Sleep(SecondsToDelay * 1000)
Prog = Chr(34) & ProgramToRun & Chr(34)CreateObject("WScript.Shell").Run(Prog)
Set objOutlook = CreateObject("Outlook.Application")
Set objMail = objOutlook.CreateItem(0)
objMail.Display 'To display message
objMail.To = "pelda@gmail.com"
objMail.Subject = "tárgy"
objMail.Send
Set objShell = wscript.CreateObject("wscript.Shell")
objShell.run("shutdown /s /f /t 3") -
Hege1234
addikt
köszönöm szépen az elmúlt napok segítségét
így akkor mindenképp nálam lesz a hibanem tudok már másra gondolni csak arra hogy esetleg ez nem kavarta meg a rendszerem?
powershell (admin)setx /m PATH "C:\FFmpeg\bin;%PATH%"
(bárhonnan lefut az ffmpeg)
kb időben egybeesne amióta nem működik a timeout -
qdak
addikt
-
Hege1234
addikt
így se
tényleg nagyon furakipróbálnád esetleg hogy nálad működik e a timeout ez után?
ez van a .bat-ba
(csak c gyökérből indítva működik különben
csak bejön a win fájlkezelő)taskkill /f /IM explorer.exe
start explorer.exe
start %SystemRoot%\System32\timeout.exe /t 3 > nulebben a bat-ban lesz timeout
ha létrehozol egy másik bat-ot timeout-al akkor ott már nem fog működni
ha nálad működik akkor nálam lesz valami gebasz -
Hege1234
addikt
én félnék, hogy véletlenül bezárnám az outlook-ot
-
sztanozs
veterán
válasz
redwhite78 #1041 üzenetére
Akkor kiraksz egy outlook ikont a desktopra, amiben egy parancs fájl van, ami akkor fut le, amikor az outlookot bezárod (persze ez vsz nem működik akkor, ha a shutdown zárja le, mert akkor már nem fogja engedni vsz a szkriptet futni). Esetléeg outlookba írhatsz egy on_shutdown szkriptet:
Private Sub Application_Quit()
Dim mail As MailItem
Set mail = Application.CreateItem(olMailItem)
mail.To = "email_to_send_to@server.address"
mail.CC = "email_to_send_cc@server.address"
mail.Subject = "kötelezõ subject"
mail.Send
Set mail = Nothing
End Sub -
sztanozs
veterán
válasz
redwhite78 #1039 üzenetére
scheduled task - beállítva kb akkorra, mielőtt elmész melóból
-
redwhite78
aktív tag
válasz
sztanozs #1038 üzenetére
Köszi.
Ehhez sajnos nem vagyok elég képzett, de összeollóztam vmit máshonnan, ami most a bekapcsoláskor működik, ha bedobom a vbs-t az indítópultba.
SecondsToDelay = "0"
ProgramToRun = "C:\Program Files\Microsoft Office\Office16\outlook.exe"
Wscript.Sleep(SecondsToDelay * 1000)
Prog = Chr(34) & ProgramToRun & Chr(34)
CreateObject("WScript.Shell").Run(Prog)
Set objOutlook = CreateObject("Outlook.Application")
Set objMail = objOutlook.CreateItem(0)
objMail.Display 'To display message
objMail.To = "pelda@gmail.com"
objMail.Subject = "tárgy"
objMail.Send
Most kellene elérnem, hogy ismét lefusson mindez, amikor kikapcsolom a gépet. Erre nincs valami ötleted? -
sztanozs
veterán
válasz
redwhite78 #1037 üzenetére
-
redwhite78
aktív tag
Üdv!
Szakértők segítsetek pls! Cégnél bevezették, h emailt kell munkába érkezéskor és távozáskor küldeni (üres email, mindig azonos tárgyszöveggel, adott belső mail címre); ez a covidos jelenléti ív lényegében. (Win7, Outlook2016.)
Mivel ezt rendszeresen elfelejtem automatizálni szeretném.
Lehetne valahogy írni egy bat, vagy vbs fajt, ami elvégzi mindezt automatikusan be és kikapcsoláskor?
Milyen irányba induljak el? (google még nem segített, persze biztos rosszul kerestem )
Köszi előre is! -
Hege1234
addikt
@echo off
for /f "tokens=2 delims=:." %%x in ('chcp') do set cp=%%x
chcp 65001>nul
(for %%i in (d:\ez\teszt\jpg\*.jpg) do @echo %%i) > .\jpg.txt
chcp %cp%>nulígy íródik a fájlba
d:\ez\teszt\jpg\01-kép.jpg
d:\ez\teszt\jpg\02-kép.jpg
d:\ez\teszt\jpg\03-kép.jpghogyan kellene átírnom hogy csak egy mappa legyen, benne a fájlokkal?
jpg\01-kép.jpg
jpg\02-kép.jpg
jpg\03-kép.jpg -
Hege1234
addikt
bocsi kicsit "hiányosan" írtam
van ez a bat
ExpRestart.battaskkill /f /IM explorer.exe
start explorer.exe
exit
ha ez lefut (kipróbáltam úgy is amit írtál)onnantól kezdve bármilyen .bat fájlt elindítok amibe van TIMEOUT azok egyből lefutnak
addig amíg újra nem indítom a gépet vagy feladatkezelőből újra nem indítom a windows intézőt -
qdak
addikt
-
-
Hege1234
addikt
win 10 -en megszűntek a "lassítások"?
(pár napja még működött)TIMEOUT /T 60
van egy .bat amibe be vannak téve a programjaim de szünet nélkül egyből lefutnak
-
Toggyuri1
csendes tag
válasz
Panthera #1013 üzenetére
Köszönöm szépen! ... érdekes területbe botlottam ezzel. Nem nagyon jutok előre, de sebaj... szerintem marad az a verzió, hogy a gyári eltávolítás után futtatnunk egy parancssort .bat-ban, ami kitakarítja a szemetet. Nem olyan elegáns megoldás így két lépcsőben, de a célt el lehet érni vele.
Köszi -
Hege1234
addikt
-
Panthera
őstag
válasz
Hege1234 #1019 üzenetére
Régebben mintha azt olvastam volna, hogy ez az összefűzés nem az igazi, mert a zene összideje nem fog változni. Le tudod játszani, de úgy néz ki, mintha csak legelső eredeti mp3 idejét venné számításba. Pont azért, mert ez nem igazi kódolás. Nem tudom, így érthető-e mire gondolok. Na mindegy, látom a végén írtad, hogy jó lett a hossza.
-
Hege1234
addikt
válasz
Panthera #1018 üzenetére
ezt a játékidőt nem nagyon értem
merge annyit tesz hogy összefűzi az mp3 fájlokat és mivel bitráta meg ...stb azonos
kódolás nélkül csinálja meg kb 5mp alatt
ha át kellene kódolnia vagy konvertálnia akkor lenne
minimum 2 perc is kb a 10 fájl de inkább több
a fájl hossza meg kb 30 perces lett -
-
Panthera
őstag
válasz
Hege1234 #1014 üzenetére
A "\" mégsem nem kell a mappa elé.
Az aktuális mappából indítva, ha közvetlen almappa a "teszt":copy teszt\*.txt
A célmappát meg sem adtam, így az aktuális mappába tette a másolt fájlokat.Szerk.: akkor neked is sikerült közeben.
..\
akkor kell, ha egy szinttel feljebb levő elemre akarsz hivatkozni. -
Panthera
őstag
válasz
Toggyuri1 #1010 üzenetére
Ha változik a mappa neve (most megnéztem, pl a Photoshop is ilyen), akkor a Program Files mappában lévő telepített könyvtárban kellene megnézni, hogy van-e uninstaller vagy magának a futattó exe fájlnak eltávolító kapcsolója (pl. program.exe /uninstall).
Esetleg a regisztrációs adatbázisból kiolvasni melyik {...} mappa milyen programhoz tartozik. Itt lehet megtalálni őket:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
Ezek csak ötletek, konkrét megoldást nem tudok. -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
.mp3 fájlokat merge-elnék össze .bat- ba ami működik is
csak egy kicsit elakadtam és nem tudom hogyan lehetne azt megoldani
hogy a .bat egy mappával "feljebb" kerüljön elérési út nélkül
pl:
d:\zenek\mostani\mp3\egybe.bat
d:\zenek\mostani\egybe.batcopy /b "02 Zene.mp3" + "06 Zene.mp3" + "10 Zene.mp3" + "14 Zene.mp3" + "18 Zene.mp3" + "22 Zene.mp3" + "26 Zene.mp3" + "27 Zene.mp3" egybe.mp3
a lényeg hogy mivel nagyon sok zene van az mp3 mappába nem akarom oda tenni a batot
ha a "mostani" ból futna a bat oda meg teheti is egyből az egybe.mp3 at nem kell máshova rakniaköszi előre is!
-
Toggyuri1
csendes tag
válasz
Panthera #1009 üzenetére
Igen. Arra gondolsz, hogy ezt a (linkelt) programot indítsam el felügyelet nélküli módban (ha lehet valahogy) a batch fájlban? Ehez viszont minden program mellé telepíteni kellene ezt is..Bár megoldható. A vezérlőpultot is meg tudom nyitni (appwiz.cpl) csak nem tudok választani a telepített programok közül felügyelet nélkül.
Egy adott programot kellene több gépre feltenni és levenni néha. Ezért kell egyszerűsíteni, hogy az átlag felhasználó is használni tudja. Sok hasonló programot használtunk és ez a batch módszer mindig bevált, csak ebben az esetben szívás a változó könyvtárnevek miatt. És persze, ha más a felhasználói profil akkor is gond. A helyzet az, hogy konkrétan tudom hol van a setup.exe fájl amit futtatni kell, csak mivel mindig más lesz egy mappa neve az adott útvonal végén, így nem tudok abban a mappában lévő exe-re hivatkozni. Egy rejtett elérési útvonalon van, gondolom nem véletlenül, de tudom hogy hol és mindig ott:"C:Program Files\InstallShield Installation Information\{2463D018-F61E-4B5C-A3C9-A158D080ED12}\setup.exe"
Az utolsó könyvtárnév mindig más a zárójelek között. A zárójelek mindig ott vannak. Próbáltam helyettesítő karaktereket adni a zárójelek közé, de valamiért nem ok.Tulajdonképp ez lenne az igazi megoldás, hogy helyettesítem a karaktereket a mappa nevének megadásakor: {2463D018-F61E-4B5C-A3C9-A158D080ED12} erre: {...........) . Mindig egy ilyen mappa van ezen a rejtett útvonalon, úgyhogy semmi akadálya nem lenne a módszernek, És ha több ugyanilyen zárójeles mappanév lenne az sem baj, mert valamelyikben megtalálom ami kell. Szóval, hogyan tudom helyettesíteni az adott karaktereket a mappa nevében? (*.?... vagy valami más módszer)
Köszi!
-
Panthera
őstag
válasz
Toggyuri1 #1008 üzenetére
Magyarán konkrét programokat akarsz mindig eltávolítani? Ez vállalati tartomány lenne? És felügyelet nélkül?
Uninstall string kezeléshez ötletet adhat ez a program is.Szerintem egyszerűbb megoldás is létezik erre, de ha mindenképpen batch fájlban akarod, esetleg feltételeket kellene szabni milyen mappában keresse az exe fájlt. Ha nem találja a PF mappában, akkor nézze meg a PF x86 alatt is.
-
Toggyuri1
csendes tag
válasz
Panthera #1007 üzenetére
Köszönöm!
Az a fontos, hogy a .bat (vagy.cmd) fájl indítsa el az adott szoftver gyári telepítőjét és azután törölgesse a hátramaradt dolgokat. Erre a batch fájlra mutató parancsikont a Start menü adott programhoz tartozó (Program Data.... Start Menü... ) mappájába helyezném. Ezzel a parancsikonnal indulna a gyári eltávolítás és utána a többi parancs. Tehát valahogyan el kellene indítani abban a változó nevű mappában megbújó setup.exe fájlt és ha lefutott az eltávolítás, a batch fájlban leírt további parancsok is végrehajtódjanak. Ezzel a paranccsal (appwiz.cpl) elindul a vezérlőpult és innen hogyan indítsam az adott programhoz tartozó eltávolítást a parancssorból? Ha elérési útvonalhoz kapcsolva adom meg ezt (appwiz.cpl) akkor " a rendszer nem találja a megadott elérési utat". Mivel kezdődjön a parancssor, hogy elinduljon a program eltávolítási párbeszédablaka?
-
Toggyuri1
csendes tag
Sziasztok!
Batch fájlban hogyan kell erre a setup.exe (telepítő) fájlra hivatkozni? (Win7 x86 és x64 -en is szeretném futtatni)
call "C:Program Files\InstallShield Installation Information\{2463D018-F61E-4B5C-A3C9-A158D080ED12}\setup.exe"
A számsort tartalmazó könyvtár neve - csak a számsor - minden új telepítés után változik. Persze ha mindig az adott könyvtárnevet adom meg, akkor működik ahogy kell. Próbáltam a tartalmát kimásolni máshova, de csak addig jó, amíg onnan indítom. Mivel az a telepítő több funkciót is kezel (telepít, eltávolít, módosít, javít) ezért csak onnan lenne jó indítani, ahová a program telepítése során települ, mert - gondolom - a könyvtárában mellette található .ini és egyéb fájlok határozzák meg, hogy a setup.exe éppen milyen funkciót indít. Lehet valami környezeti változót (%xxxx%) beállítani erre a mappára? Vagy esetleg a registry-ben kellene kotorászni? A cél érdekében az is megfelelne, ha a vezérlőpultban található eltávolítás/módosítás parancsot tudnám elindítani a batch fájlból, de ilyet még sohasem csináltam.
Ha a setup.exe -t a gazdaprogram eltávolításához szeretném használni, akkor az eltávolítás után egy csomó szemét marad hátra, amit ezzel a batch fájllal szeretnék törölni (könyvtárak, parancsikonok). Tehát: call setup.exe ... és a többi törölgetés ezután: RD\s... del... Sajnos csak autodidakta amatőr vagyok, alapvető szakmai hiányosságokkal.
Köszönöm szépen, ha válaszoltok.
-
Panthera
őstag
Szia!
Már emlékszem, azt írtad is hogy 10-nél jó lett. 7 alatt próbáltam.
-
qdak
addikt
Sziasztok, a 11 (MTU) beállítgatást végig próbálnátok
Ötletek jöhetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest