- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
sztanozs #1164 üzenetére
Úgy van a script, hogy ha nem megy a mount akkor próbál egy delete-t és utána reconnect.
De hát nem megy. És mindig csak egy specifikus irányba.
Nem tudom, hogy a másik oldalon mi van. De megfordult a fejemben, hogy ott se minden kerek.Egyébként úgy tűnik, hogy a SETLOCAL EnableDelayedExpansion -t ha a mount utánra teszem akkor jó.
Kíváncsi leszek, hogy 4-5 nap múlva mit tapasztalatok. -
sonar
addikt
Ma azt hittem, hogy felrugom a windowst újra.
Kb 2hete szívok azzal, hogy ugyanaz a script 1 gépen a 8 ból nem fut le.
És folyamatosan az egyik net use-sal van gondja.
Hibaüzenet a klasszik: system error 87 the parameter is incorrect.
A mountolásos részt átrakva egy másik batch file-ba szépen lefut, kézzel lefut, eredeti batchfile-ból nem fut le.
Az az van amikor lefut ha egy net use /d -vel inditok akkor egy darabig jó. Teljes képzavar.
A poén, hogy a 2 mountolásból mindig csak egy kapcsolattal van gondja. Hiába cseréltem fel akkor is ugyanazzal az eléréssel volt gondja.
Amit kiderítettem, hogy előzőleg valaki fixen betűjelhez rendelte, de ki is törölte.
Ez még a registry-ben benne volt. Kitöröltem, de a helyzet nem lett jobb.Majd kínomban fogtam és a script legelejére tettem és most jó.
Mi a windows-os bánat baja lehet? Hívjak hozzá ördögűzőt? -
sonar
addikt
Ismét én, egy anomáliával.
@echo off
SET "LOGFILE=d:\test.log"
SET "local_folders1=D:\Folder1 D:\Folder2 D:\Folder3 D:\Folder4"
SET "local_folders=%local_folders1% D:\Folder5 D:\Folder6 D:\Folder7 D:\Folder8"
FOR %%x IN (%local_folders%) DO (
IF EXIST %%x ECHO %%x >>%LOGFILE%
)Nézegettem a logokat és legtöbbször csak a második SET tartalma van benne:
D:\Folder5
D:\Folder6
D:\Folder7
D:\Folder8Kézzel lefuttatva akárhányszor csinálom mindig jó.
Itt már megint mi a bánat van? -
-
sonar
addikt
Win11-en itthon:
Ez működik:FORFILES /P "%A510%" /S /M *.* /C "cmd /S /C ^0x22c:\Program^ Files^ ^(x86)\ImgBurn\ImgBurn.exe^0x22"
Ezek nem
FORFILES /P "%A510%" /S /M *.* /C "cmd /S /C ^0x22c:\Program Files 0x28x860x29\ImgBurn\ImgBurn.exe^0x22"
'"c:\Program' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.sztanozs - elvileg ez a te mintád ami szintén nem megy a win11-en.
FORFILES /P "%A510%" /S /M *.* /C "cmd /S /C 0x22c:\Program Files 0x28x860x29\ImgBurn\ImgBurn.exe0x22"
'c:\Program' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.FORFILES /P "%A510%" /S /M *.* /C "cmd /S /C "c:\Program Files 0x28x860x29\ImgBurn\ImgBurn.exe""
FORFILES /P "c:\oem\CareCenter\DebugLog" /S /M *.* /C "cmd /S /C "c:\Program Files 0x28x860x29\ImgBurn\ImgBurn.exe""
ERROR: Invalid argument/option - 'Files'.FORFILES /P "%A510%" /S /M *.* /C "cmd /S /C "c:\Program Files (x86)\ImgBurn\ImgBurn.exe""
FORFILES /P "c:\oem\CareCenter\DebugLog" /S /M *.* /C "cmd /S /C "c:\Program Files (x86)\ImgBurn\ImgBurn.exe""
ERROR: Invalid argument/option - 'Files'. -
sonar
addikt
válasz
sztanozs #1116 üzenetére
IF EXIST "d:\Reports\" (FORFILES /P "d:\Reports" /S /M *.* /C "cmd /C "if @isdir==FALSE if @fsize "c:\Program Files (x86)\7-Zip\7z.exe" a c:\temp\2023-02-28.zip @FILE" )
ERROR: Invalid argument/option - 'Files'.
Type "FORFILES /?" for usage.Ha a /C utáni if elől kiveszem a " akkor lefut, de a zip-et nem csinálja meg.
@Hege -
itt a kimenet és továbbra sem kreálódik meg a zip:IF EXIST "c:\temp\A510" (FORFILES /P "c:\temp\A510" /S /M *.* /C "cmd /C if @isdir==FALSE if @fsize \"\"c:\Program Files (x86)\7-Zip\7z.exe\"\" a c:\temp\2023-02-28.zip @FILE" )
-
sonar
addikt
válasz
Hege1234 #1114 üzenetére
Szerdán melózok legközelebb akkor még teszek egy próbát ezekkel is kíváncsiságból, de nem fűzök hozzá nagy reményt.
Amikor hexben toltam be neki az elérési utat akkor is kiirta, de futtatni nem tudta a 7z.exe-t. (echo -val szépen kiirta, de futtatáskor már hibát dobott) Tehát a cmd /c -ben történik még vmi extra huncutság@csadi0011 powershell - áhhh hagyjuk inkább. Ha belenézel a topic-ba ott is van egy nyitott kérdésem.
Ha nem másét kell heftülnöm és adott a lehetőség akkor részemről python a nyerő. -
sonar
addikt
válasz
csadi0011 #1111 üzenetére
Próbáltam azt is, de azzal se ment. %PROGRAMFILES(X86)%
Környezeti változó megint egy kis túlkomplikálása a dolgoknak. A legegyszerűbb ami elsőre is működött, hogy a cmd /c -ben egy másik batch file-t hivok meg, ott frankón működött escape-lés nélkül a 7zip elérése.
De ez megint egy hibalehetőség. Később ha új gépre lesz rakva akkor ott is minden beállítást újra csinálni...
Nem akarok én bonyolult dolgokat, de a legjobb az volna, ha a jóképességű cmd tudná normálisan kezelni amit kell. -
sonar
addikt
Megvan a megoldás.
De hát fogyatékos a nyelv az biztos...
[link]
shorpath.cmd@ECHO OFF
echo %~s1>shortpath.cmd "C:\Program Files (x86)"
C:\PROGRA~2
És akkor a végső megoldás így néz ki. Itt már mindkét féle escapeléssel jó.IF EXIST %A510% FORFILES /P %A510% /S /M *.* /C "cmd /C "C:\PROGRA~2\7-Zip\7z.exe" a %b_backup%\%fullstamp%.zip @PATH"
IF EXIST %A510% FORFILES /P %A510% /S /M *.* /C "cmd /C ^0x22C:\PROGRA~2\7-Zip\7z.exe^0x22 a %b_backup%\%fullstamp%.zip @PATH"Végülis működik, de azért valszeg vmi orbitális bug van amiért az x86-ot, nem tudja értelmezni rendesen.
-
sonar
addikt
Azt próbálgatom még, hogy az egész Program Files stringet hex-ben adom meg, de úgy sem jó. (természetesen az összes escapelési kombóval kipróbáltam.
IF EXIST %A510% FORFILES /P %A510% /S /M *.* /C "cmd /C if @isdir==FALSE if @fsize 0x220x630x3a0x5c0x500x720x6f0x670x720x610x6d0x200x460x690x6c0x650x730x200x280x780x380x360x290x5c0x370x2d0x5a0x690x700x5c0x370x7a0x2e0x650x780x650x22 a %b_backup%\%fullstamp%.zip @PATH"
"c:\Program Files (x86)\7-Zip\7z.exe" was unexpected at this time.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Nagyon elakadtam. Egy batch file-ba kéne beleheftülnöm egy 7zippelést, de nagyon nem akar összejönni
Itt a kiragadott részlet. A 7zip elérését vhogy nem igazán sikerül átadni. Millió féle képpen próbáltam már.set A510=c:\temp\A510\
set fullstamp=2023-02-28
set b_backup=\\server\backup
IF EXIST %A510% FORFILES /P %A510% /S /M *.* /C "cmd /C if @isdir==FALSE if @fsize "c:\Program Files (x86)\7-Zip\7z.exe" a %b_backup%\%fullstamp%.zip @FILE"Ha nem space-s könyvtárba teszem a 7zipet, műxik, ha a sima program files-be rakom és escapelem
\"c:\Program Files\7-Zip\7z.exe\"
akkor is müxik, de az x86-osból sehogy se akar menni
De mivel nem én tartom karban a rendszert ezért egy jó megoldás kéne -
sonar
addikt
Sziasztok,
Segítsetek megfejteni, hogy ez mit csinálhat:
SET MODULENAME=%~1
SET MODULETHIS=%MODULENAME:~0,-3%CRI
SHIFT -
sonar
addikt
CMD file-nál mennyire probléma ha LineFeed van csak a kocsi vissza sor emelés helyett?
Szóval okozhat problémát ha UNIX-os formátumú a file? -
sonar
addikt
Nincs betüjel. Akkor lehet nem jól fogalmaztam
net use \\ ip.cim \user jelszó
vigan müxik, de nincsen hozzá betűjel, de explorer ablakban is tudok benne tallózni, TC-ben meg becsapom egy tabra és használom. VB-ből, excelből is simán tudok így hivatkozni a file-okra.
Azért nincsen betűjele mert elfogyott a 26 karakter
Vagy 4-5 szerver csomó megosztása van már mappelve és bizonyos progikba sajnos vasalva van, hogy milyen betüjű meghajtónak léteznie kell -
sonar
addikt
Hogyan tudnák megbizonyosdni róla, hogy létezik-e egy hálózati meghajtó?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy van egy könyvtáram és egy rakat fájlom és ami 4-5 nappal régebbi azt töröljem?
Hogyan tudom megállapitani egy file dátumát?
Vagy próbálkozzak inkább vbs- vel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MacSzerez.com - iPhone 13 Mini / 128GB / Kék / Új gyári Apple akkumulátor! / Garancia!
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged