Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
válasz
Bubukain
üzenetére
Ezt az áramlásdinamikát nem teljesen értem, ezt a nyomtatónak adom ki feladatnak nem a slicernek, szóval nem tárolódik a slicer profiljában, a nyomtató pedig nem tudja éppen milyen tekercs van befűzve, szóval nekem az jön le, hogy minden egyes tekercs csere után meg kell csinálni.
Közben még egy kérdésem felmerült, a bambu studioban vagy az orca slicerben van valami mód a modellek hatékony elrendezésére? Ha a bambu studioban a jobb klikk és elrendezést nyomom, akkor 3 modellt rak be oda ahova én 12-t be tudok préselni, szóval nem kifejezetten hatékony.
-
ptesza
senior tag
válasz
Bubukain
üzenetére
Nálam is olyan lett, ugyanabból az anyagból.
Csak aztokat a filament beálításokat használtam amiket mutattam.A belső kitöltést méhsejt és 25%.
A felső kitöltést koncentrikusra. (Nekem teszik)Szerintem az okozza a problémát hogy a levegőbe nyomtat az alsó rádiuszon. Két féleképpen lehet segíteni rajta. Vagy supportot kell készíteni, vagy azt a rádiuszt letörésre cserélni ha lehetséges. 40°-ig jól szokott működni.
Egyéb részeken nálam jól néz ki. Tolómérővel mérve 31 mm a hossz szinte pontosan.
-
Joshi
titán
válasz
Bubukain
üzenetére
BS és OS elég bénán enged más sebességet beállítani. Ahogy nézem, csak egy bizonyos rétegvastagságban tud más paraméterekkel nyomtatni. A képen talán látható, hogy hogy is működik. Ha van egyszerűbb módja, majd valaki leírja.
ui.: lehet egyszerűbb lenne szeletelni lassú sebességgel, majd az adott magasságtól beszúrni a gcode-ba egy sort a gyorsabb paramétert.
-
ptesza
senior tag
válasz
Bubukain
üzenetére
Ha megosztod a modelt, kinyomtatom ugyanezekkel a beálításokkal és akkor ki lehet szűrni , hogy mi a gond. A filament maga vagy a beállítások.
Még nem szárítottam filamentet 1x sem az utóbbi 8-9 hónapban. Főleg nem előre feltételezve, hogy valami nem jó. Pár guriga már lement abban a 390 órában. Az AMS-ben most 35% -ot mutat a kis műszer és csak a Bambu fajta silica zacskók vannak az AMS-ben. Mostmár cserélni fogom őket.
-
Joshi
titán
válasz
Bubukain
üzenetére
Az első 1-5 rétegnél nagyon nagy a dőlésszöge a modellnek. Lassítsd le a nyomtatási sebességet akár 50-60mm/s-re (első 8 rétegig) és adj neki ~80%-os tárgyhűtést. Csak a tárgyhűtés menjen semmi más. Aztán amikor már bebukik a modell oldala függőbe, már nyomtathatod gyorsabban is. Support nélkül az ilyen szöget még a PLA se szereti, nem hogy a PETG, ABS és ASA.
-
fabula
őstag
válasz
Bubukain
üzenetére
Beállítottad az AMS beállításainál, hogy folytassa a következő orsóról a nyomtatást? Alapértelmezetten ez nincs beállítva.
A másik, hogy ha beállítod is, csak akkor folytatja a következő orsóról, ha az ugyan olyan anyagtípusra (pl. PLA) és színűre van beállítva (az nem baj, ha a valóságban eltérő színűek, ha manuálisan átállítod a színt ugyan olyanra és nem Bambu a filament NFC csippel
, de anyagra meg kell egyezniük).A második problémádra tippem sincs, én ilyet nem tapasztalta és még csak nem is olvastam sehol róla, hogy ugyan abba a slotba helyezve a filamentet befűzi és nem folytatja vele a félbemaradt nyomtatást.
Esetleg olyan lehet, hogy nem fűtött fel megfelelő hőmérsékletre a hotend és azért nem adagol, de ez is csak egy halvány elképzelés, azt pedig, hogy ilyet miért csinálna, nem is sejtem. -
ptesza
senior tag
válasz
Bubukain
üzenetére
Ilyenkor be lehet állítani a Z távolságot is nullára, hiszen nem tapadnak egymáshoz.
Az öblítési mennyiségeket emeljed meg. (600 körülre)Mert ha a PLA közé PETG keveredik akkor el fog törni annál a rétegnél. Nem elég ha a szín már kicserélődött és kitisztult. Nem maradhat nyomokban sem.
Ha pedig a PETG közé PLA kerül akkor pedig tapadni fog a support és nem lehet leszedni. Lehet , hogy poli27-nek is ez volt a problémája nemrég.
Ha csak kicsi az alkatrész akkor tudsz kísérletezni de ha nagy akkor jól gondold át mielőtt indítod.oké: látom közben más is írta a Z távolságot
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Bubukain
üzenetére
Érdemes még a top Z distance és Top interface spacing értékét 0-ra állítani.
-
fabula
őstag
válasz
Bubukain
üzenetére
Sajnos nincs "gyári adat" a filamentekhez, egyedül eddig csak az eSun oldalára tettek fel profilokat, amiket importálni lehet a BS-be vagy az Orca-ba. Itt találjátok [link] , a HS Parameters for Bambu Lab & Creality-t kell letölteni.
Én ezeket kipróbáltam pár eSun filamenttel és jól működnek a burkolt P1P-ben (kvázi-házi P1S
). -
Joshi
titán
válasz
Bubukain
üzenetére
Ha több színnel akarsz nyomtatni, akkor filament cserék után azon a kis kockán nyomtat először, hogy mire a rendes modellt nyomtatja már biztosan folyamatosan jöjjön a nozzleból a filament. Persze ehhez még kinyom egy valag filamentet a hulladék tárolóba is filament cserekor. Egy példa.
-
-
ptesza
senior tag
válasz
Bubukain
üzenetére
Necsak színes nyomtatás lehetősége, hanem a támaszok kontakt rétegeit is lehet eltérő anyagból. Jobb felületeket ad ahol érintkezik és ezáltal kevesebb utómunkát. Vagy használható tárnak. Ha lefogy egy tekercs akkor tudja folytatni egy azonos tekercsről. Ha éppen nincs rá szükség akkor meg mehet a dobozba és nem foglalja a helyet az asztalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644, 100% Akksi
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

.
).
poli27