Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

Tanároknál egy a lényeg: mindig úgy és azt mond amit és ahogy ő hallani szeretne. Tehát ha mondjuk a töritanár órán az 56'-os forradalmból a tényleges harcokra helyezte a hangsúlyt, akkor te is arra tedd számonkéréskor. Többek között ezért érdemes jegyzetelni, s nem könyvből tanulni. Én a könyvek nagy részét ki sem nyitottam 4 év alatt, pl. az irodalmat sohasem. 3.-tól a törit sem, ugyanis ekkor kaptunk új tanárt. Az előző viszont pont hogy a könyvet kérte számon (gyakorlatilag szóról szóra, s ha kihagytál egy szót, akkor már nem lehettél ötös), így annál a könyvet tanultam. A másik fontos dolog, hogy figyeld meg, hogy melyik tanár mit szeret. Ugyanis van amelyik rosszul van a rizsázástól, annak mindig a lényeget mond. Van amelyiknek meg nem elég a lényeg, hanem 20 mondatos körmondtaban kell elmondani 1 mondatot. Szóval figyeld ki a tanárok rigolyáit. Amíg ez a figyelési időszak tart addig meg ''pedálozz''. Az idézőjel azért van, mert ez alatt nem azt értem, hogy az kell elérni, hogy egy olyan képet alakítson ki rólad, hogy te vagy az aki mindig felkészült, akinek meg van a házija, akire lehet számítani. Tehát nem kell ezerrel jelentkezni, meg nyalni. Egyrészt mert akkor a tanár később túl sokat fog tőled akarni (azt fogja hinni, hogy rajongasz a tárgyáért), másrészt meg lehet hogy átlát rajtad, s akkor szivatni fog.

Persze ha az a fő célod, hogy az osztállyal minél jobb kapcsolatban legyél, akkor a fentieket jobb ha elfelejted (persze ez osztályfüggő is, de általában így van).

Aktív témák

Hirdetés