Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
mzperx
aktív tag
Heves tűz fogadta a brit ''Sivatagi Patkányokat'' Bászrában, értesült a BBC, így a brit erők a városkapukon kívülre kényszerültek visszavonulni, erőik átcsoportosítására. - Ujjongó tömegre számítottunk, de ebből semmi sem lett - mondta egy brit katonai szóvivő a BBC-nek.
NO COMMENT -
mzperx
aktív tag
OFF
A 30. század leesett... tény, hogy a nevet onnan vettem, de van más vonatkozás is
ON
Az amikról csak annyit, hogy ennyit a híres neves szabadság országáról, meg a demokráciáról... a nép nem akart háborút, gazdaségi érdekek igen, és lám lett háború... Úgy mozgatták Bush-t akár egy bábut... Valahogy abból az emberből nekem valami hiányzik....
Gondolod, hogy használták volna az Irakiak az ideggázt? Gondolod nem tudja, hogy ennek alkalmazásával milyen ellencsapások érték volna? Lehet, hogy vallási fanatikus, de nem hülye. Az amerikai terrorcselekményekre ugyanúgy nem volt igazi bizonyíték mint az Iraki vegyifegyverekre... -
hiper
tag
30. század? hát a mézgában onnan jelentkezett Mzperx, a rokon köbükonokai fokon.
de visszatérve a támához, ha lehet az USA-nak vegyifegyvere, akkor másnak miért nem. Azért amiért nem nem egy sokxoros gyilkos erkölcsi bizonyítványt.
Ok Bushra ha ránézünk, remek példája Darwin evolúciós elméletének, de azért az valamelyest megnyugtató, hogy döntéseket nem hozhat csupán önfejüen, ellenben Szadival akiben viszont Sztálint vélem felfedezni külsőre IS. -
toeri
aktív tag
Megj.: Azok a franciák, akik megvétózták a BT-ben a határozatot, jópár éve eladtak egy plutónium-termelő reaktort Iraknak. Amit az ''utolsó pillanatban'' az Izraeli légierő szétbombázott, közvetlenül az üzembehelyezés előtt. Ezzel Izrael -saját biztonságpolitikai irányelve: ''addig vagyunk életben, amíg errefelé csak nekünk van atombombánk'' szerint cselekeledett- ámde a nemzetközi jog szerint agresszor volt. Ergo ha ők akkor nem támadnak, akkor Iraknak ma nagy valószínűséggel lenne atombombája. (A franciákról még kb. annyit, hogy a világpiaci ár 3x-osáért adták el a reaktort...)
-
dshk
aktív tag
''1. Több állam is van (pl. Izrael), ami (hosszú ideje) nagy ívben tesz az ENSZ (igaz, nem a BT!) határozataira, érdekes módon mégsem támadják meg...''
Ha vállalná valaki, hogy mindkét fél részéről betartatja, mindjárt meg is szűnne a probléma. Csakhát senki sem jelentkezik, talán azért is mert kábé lehetetlen vállakozás.
2. A BT megvétózta volna ezt a háborút, tehát ez csak egy szép szólam, hogy ezért van háború...
Nem az volt a kérdés, hogy mi van a BT-vel. Az volt a kérdés mi a háború indoka. Az indok pedig az ENSZ BT határozatok be nem tartása. -
dshk
aktív tag
A határozatok be nem tartása volt az ok. Pont. Teljesen mindegy hogy ezt most valaki pusztán ürügynek gondolja, mert ha csak az is, akkor is igencsak jó ürügy. Nem kellene egyoldalas elemzést írni már nem először arról miért nincs semmi oka a háborúnak, éppen csak azt kihagyva, amivel indokolják.
Szaddammal békésen megegyezni próbáljon az aki szereti a sziszifuszi munkát. Tizenvalahány év után fel kell hogy tűnjön, hogy ő egészen pontosan annyira működik együtt, amennyire közel érzi a fejéhez a puskát.
Hogy jogszerű-e vagy nem jogszerű az más kérdés (nem az), az ENSZ BT működőképessége meg szintén (nem működőképes). -
F7
tag
mxperx
Ne kezdjük már :)
Felébresztették az alvó oroszlánt, leírtam azt is, ha az nem lett volna, valszeg usa nem menne rá ennyire az ''arab'' kérdésre.
Mit nem lehet ezen érteni?
Hogy van köze Izraelnek? Leírtam ezt is.
Szaddam marad hatalmon, bármi történhet. Átnyom egy kis vegyi fegyvert, és röhög. Ezért írtam, hogy ha Izrael szintű országban szeretnél élni, ahol bármikor felrobbanhat egy kávézó, amiben csücsülsz, akkor kövesd csak Husszeint.
Mit nem értesz ezen?
Csomó más ország van? Neee
Észak-Korea szarakodik, szarakodott még Husszeinen kívül.
Nem a bizonytalan politika a mérvadó, vegyük már észre, hanem ha egy diktátor szarik mindenre és mindenkire úgy, hogy több tonna vegyifegyvere van, és bármikor képes használni.
Ahogy mások is írták, usanak van ilyen olyan fegyvere. Totálisan nem érdekel, mert nem érzem magam fenyegetve, mert nem vagyok terrorista, és nem akarok ideggázzal kinyírni néhány embert.
Kb 1.5 millió ember haláláért felelős Husszein, csak ott. Nem elég?
Tudod, azzal, hogy Husszein jól beszélt, baromira felhúztál. -
hiper
tag
Csak egy kérdés!
Te kedves olvasó ha a családodra gondolsz mikor érzed őket nagyobb biztonságban ha virul Szadam és keveri vegyi és egyéb fegyvereit, vagy ha az USA-nál van ilyen.
Most nehogy valaki azzal jöjjön, hogy az USA meg eladja azokat, mert az oroszok a franciák is eladják!!!!!!!!!!!!
Mzperx, Te pedig könnyen beszélsz a 30. századból :-) -
mzperx
aktív tag
válasz
tothjozsef
üzenetére
Ez így van, így korrekt
-
mzperx
aktív tag
''Nem úgy van, volt köze, hogy Szaddam csinálta az egészet, hanem úgy, hogy ha az nincs, USA talán még mindig otthon üldögélne.''
Ezt nem ;rtem, de lehet, hogy azért, mert reggel van. Most akkor kire fogják a WTC romba döntését Husszeinre, van Bin Ladenre... talán ezt tisztázd le egy kicsit...
Izraelnek és Iraknak mi köze van egymáshoz? Izrael teljesen más tészta...
Lehet hogy nem hallok mostanság elég hírt, de nem emlékszem Irakban felrobbantott kávézóra, vagy pokolgépes merényletre... de lehet, hogy tévedek.
Nekem a WTC körüli műsor kicsit gázos... a pusztítás mértékéhez képest kevésnek tűnik az áldozatok száma... nem az mondom még mielőtt kiforgatnád, hogy miért csak ennyi, meg hogy nem sajnálom a szerencsétleneket, de akkor is túl kevés....
Az USA ha nem most, akkor később mindenképpen ment volna Irakba, mert kell neki az olaj - ez megcáfolhatatlan.
Érdekes módon csomó más ország van a világon, ahol nem megoldot a politikai helyzet, akkor oda a jóságos amerika miért nem megy oda rendet tenni? Hmmm???
Azért, mert nem fűződik hozzá gazdasági érdek. Ez a háború nem a terrorcselekmények retorziójáról szól. Ha ezt hiszed, vagy gondolod, akkor szerintem tévedésben vagy... esetleg merülj el mélyebben a mögöttes dolgokban... első lépésként ajánlom hogy tanulmányozd az amerikai létformát és életvitelt... tanulságos... -
robekri
addikt
Nem olvastam végig a témát, de a köcsög USA mindent megsért amit csak lehet.
Pl.:véletlenül ide-oda nyomatja a bombákat a f@sz*pó!
Üdv.:Robe -
F7
tag
válasz
tothjozsef
üzenetére
Olvasd el lécci amit írtam, és akkor ezt a kérdést nem kell feltenni.
-
F7
tag
egy kicsit nézzük meg majd azt is, miért is vétózta meg pl oroszo. a háborút!
Ezek után mérlegelni kéne, hogy kinek milyen érdeke, ellen érdeke van.
Sajna az az érzésem, hogy igazam lesz, amint belépnek az amik Bagdadba, ideggáz lesz :(
Ha az amik nem mennek, Husszeint meg pukkangat, akkor szídjuk az oroszokat? Érdekből nem mentek oda?
Franciákról ne is beszéljünk... több volt az ellenérdek, ezért nem szavazták meg a háborút -
F7
tag
mzperx
WTC nek semmi köze?
Kicsit fogom a fejem, de csak rájövök, hogy nem éri meg vitatkozni.
Felébreszteni az alvó oroszlánt. Ez megvan?
Nem úgy van, volt köze, hogy Szaddam csinálta az egészet, hanem úgy, hogy ha az nincs, USA talán még mindig otthon üldögélne.
Ezzel a ''kinek'' nemes tettel bizony felhúzták az amikat.
A kemény mag hibázott, a nép pedig érzi, hogy ez így nem lesz jó.
A háború nem szép dolog, de kérdezd meg magad, szeretnél úgy élni, mint ahogy Izraelben az emberek? Bemész egy kávézóba, és bármikor meghalsz?
Ha a válaszod igen, rendben, legyen Husszein beszéde követendő példa. -
Protoss
senior tag
Hali!
Egyre több hír van, hogy találtak fegyvereket, amik nem voltak a listán.
A gerrila háború beindult, szóval innentől Vietnam. :(((
Üdv -
mzperx
aktív tag
És a határozatok be nem tartása után egyenes következmény egy totális háború? ez szerinted korrekt. Ez kb olyan, hogy mondok Neked valamit, és azért, mert Te nem csinálod meg agonverlek? szerinted csak ilyen módon lehet elintézni a problémát? Mert ha igen, akkor a kőkortól nem sokat fejlődtünk... És ha ez tényleg így van, akkor az állatok intelligensebben intézik a problémát, mert ott van igeyekeznek elkerülni az összetűzést - első és legfontosabb, erőfölmérés - ha már harcra kerül a sor, utána a meghunyászkodás is ott van...
-
mozso
senior tag
Ezert eri meg pl. fontos adatokat tartalmazo floppy lemezt alufoliaba csomagolva utaztatni a villamonson.
Az szamitogep haz nem jo megoldas, mert a Faraday kalitka csak akkor mukodik, ha a vedendo targy es a kalitka kozott nincs vezetes. Marpedig a merevlemezed frankon femesen csatlakozik a hazhoz (beepito keret+csavarok). -
dshk
aktív tag
A kalitka amúgy csak első látásra jó megoldás a védekezésre. Tökéletesen megvédi ami benn van azzal nincs gond. Csak éppen ehhez az is kell, hogy a kalitka belseje teljesen el legyen vágva a külvilágtól elektromosan. Így nem mehet be áram (az elektromos vezeték miatt), nem mehet be hírközlési eszköz (drót), nem kapcsolódhat rádióantennára. Nem vezethet belőle ki pl. kémény.
-
mozso
senior tag
Ugy hivjak, hogy Faraday kalitka. Kozepiskolaban tanulnod kellett, illetve elvileg tanitottak. Nem csak a rez viselkedik igy. Minden fem is. Egyik kiserletnel tobb tizezer voltos villamot allitottak elo, es az emberke egy sima femkalitkaban ult. Amikor a villam becsapott csak a haja allt fel egy kicsit es vigan vihogott + meg az a statiszta csajszi is akit beallitottak melle. :D
Egyebkent az auto kaorsszeriaja is ilyen, ha abba belecsap a villam, akkor sem lesz semmi bajod. Errol is keszultek mar jo kis kepek. Villam->kocsi tetejebe->ivkisules a kereknel, ahol a gumin atutve a folde ment. A benn ulo mukso meg szinten vigyorgott. -
mzperx
aktív tag
válasz
authenticDViD
üzenetére
Hát igen, ezt tudjuk. DEN barátom és jómagam valljuk is ezt a nézetet - legalábbis remélem. Ez van.... olvasd el az előző hozzászólásaimat, ott írtam az olajról is
-
authenticDViD
tag
Nos, valaki emlitette az olajat... Az USA-nak sajat teruleten mai szamitasok szerint kerek 11 evnyi olajkeszlete van, iraknak pedig tobb mint 100 evre elegendo... Ezek utan nem kerdes, mi van a hatterben... (egyreszt... :( )
-
mzperx
aktív tag
Könyörgöm Amerika rendelkezik a világ legnagyobb és legpusztítóbb fegyverarzenáljával... mind vegyi/biológiai/atom/neutron/hidrogén téren...
Akkor neki miért nem kell megsemmisítenie? Na erre mondjatok bármit...
Nem tetszik aza világban, hogy van egy ekkora szuperhatalom, akinek bármit megtehet.
Mi volt a háború kiváltó oka? Irak fellépett területi követeléssel? Szerintem nem. Folytatott harcsi cselekményt más ország rovására? Szerintem nem. Akkor mi jogon támadja meg Irakot az USA?
Nem akarok szuperhatalmakat. Lehülyéztetek, és le is fogtok, de az USA tagállamai jól megvannak magukban is, ha hiszitek ha nem egyre kevésbé vannak oda a központosításért. Nekem jobban tetszene, ha meglennének a tagálamok, mindegyik rendelkezzen megfelelő katonai erővel. Így legalább összemérhetőek lennének a világ más országaival.
Egyébként nem mondtam soha, hogy Husszein egy szent, csak azt mondtam, hogy jobban, logikusabban, és értelmesebb módon beszél mint Bush. Bush egy bábu és kész. Őt a háttérből mozgatják a megfeleő érdekeltségek.
Menjenek a fegyverzetellenőrök az USÁ-ba is... vajon ott mit találnának.... vagy a hidrogénbomba nem is tömegpusztító? Ja hogy a made by USA hidrogénbomba az csak lágy nyári szellő..... Mikor kapunk észbe...
Egyébként csak úgy mellékesen: A WTC összeomlása nekem túl szabályos, túl precíz... és a méretekhez képest kevésnek tűnik az áldozatok száma... és ehhez Iraknak semmi köze... -
Sanyo
senior tag
Ha rosszul emlekeznek bocs, de Iran is rajta volt az amerikai fizetesi listan egy ideig. Amerikai fegyvereket, repulogepeket (F-4 Phantom II, F-14 Tomcat) kaptak es tanacsadok segitettek oket. Aztan amikor a nyugat barat sah megbukott, az amcsik meg ki tudtak szerelni nehany fontos reszegyseget az F-14-ek radarjaibol igy a teljesitmenyuk csak a toredeket tudta az eredetinek. A lenyeg, hogy meg ma is repul nehany ezekebol a tipusokbol annak ellenere, hogy mar sok-sok eve nincs alkatreszutanpotlas.
-
MaUser
addikt
Na utóljára még leírom:
A gond az, hogy az USA indíthatta volna ezt a háborút az ENSZ beleegyezésével is és nem csak így ukmukfuk, mert ez így nem más mint intervenció! Ha van bizonyítékok oké, szedjék le azt a mocskot (csúnyábbat nem írtam, mert moderálva lennék), de ne így, mint egy elnyomó állam!!ű
Lábjegyzet:
Emlékszik valaki mi volt a modernkori történelem talán egyetlen sikeres intervenciója?
A helyes megfejtők közt virtuális sört v./és gumicukrot sorsolok ki!
Segítség:
Most is a támadók közt van.
Az hogy megtanulta e a leckét majd most kiderül.... -
Den
veterán
irak nem terrorista állam. irán libia... igen. irak nem
szaddam nem lett közveszélyes, ő mindig is közveszélyes volt, elsősorban a környezetére. Nem akarta a nyugati civilizációtmegtámadni, sőtt inká felhasználta a fejlett világ segitságét, célja e4léréséhez. Ez pedig egy össz arab uralom volt, ami nem jött be neki
ne keverd a szezont a fazonnal. -
hiper
tag
Én értem, hogy elitélitek a háborút és tisztelitek egy állam szuverenitását. Ez OK, Ti tisztelitek a demokárciát, nem is tartok attól, hogy felvesztek egy robbanó hátizsákot.
De
1. akkor ha a városodban robbana egy két ilyen bomba, szívesen maradnál ott, akkor is azt mondanád, hogy történt ami történt, de hát mégis csak egy önálló ország és ne háborozzunk ellene? Megpróbáljuk szép szóval lebeszélni, ne támogassa a teroristákat.
2. Az hogy az USA segítette hatalomra Száddámot rendben, de azóta már jópár év eltelt és közveszélyessé vált, ez ballépés volt tudja ezt az USA is, de a történelemben is volt már hasonló, szóval ezen nem érdemes rágódni!
3. Bízom benne, hogy helytálló a feltételezésem vagyis az USA nem támadja meg a civil lakosságot (persze ha fegyvert fog akkor talán már nem civil), viszont Irak rakétákat indít Q8-ra és szerintetek ő törődik ezzel? szerintem oda célozz ahol legnagyobbat szakít!
Végülis én F7-el értek egyet
A vagy B terv?
Az a baj ha várunk és kapunk egy szippantást a jóból, a többi terv már nem érdekes? Ok, hogy talán nem Magyaro. az elsődleges célpont, de légáramlattal megkapjuk mi is.
Én a tünteknél (egyéb esetben is) azt nem szeretem, hogy ellenkeznek, emellett miért nem azt is hangoztatják, hogy így meg így kellene csinálni? -
dshk
aktív tag
Azért ez szerintem mindenkinek triviális. Ha a melletted levő szobában egy orvlövész lövöldözik akkor ne számíts semmi jóra. De aligha akad olyan hülye ember (különösen nagypapa) aki ilyenkor ottmarad. Legalábbis önszántából. 56-ban ami visszaemlékezéseket hallottam, ott ilyenkor elküldték a lakókat. Mondjuk a katonák amúgy meg szokták válogatni hova mennek és mit lövetnek szét. Pl. nem szoktak kórház mellé települni...
-
F7
tag
mzperx
Szaddam jól beszélt?
No comment.
Szaddam nem csinált semmit?
Tényleg?
Lassan lehet utazni élő pajzsnak Husszein elé...
WTC. Megrettent a világ? Miért? Most no war! És hisztizünk az utcán?
Jelen időben tökmindegy mit csinált USA. Husszein egy őrült, aki bármikor kénye kedve szerint azt csinál, amit akar.
Saját népét is feláldozza a hatalomért. Jól beszélt...... dühös vagyok.
Irak éhen hal, de azért neki van egy két palotája. Milliókat öletett meg..semmi baj :( -
Szőrös
veterán
-
mzperx
aktív tag
Kérdés: mit csináltak az irakiak? vizsgáld a problémát két szemszöből...
Érdekes, hogy milyen háború ellenes megmozdulások voltak az amerikai nagyvárosokban... azaz a átlagamerikai nem akar háborút, azt hiszem ez így korrekt. Vizsgáljuk tovább: mit csinált irak, amit az amik nem? Tegyük fel, hogy fegyverkezett - HA fegyverkezett... milye van Amerikának? a világ legnagyobb és legjobban felszerelt hadserege, aminek komoly dolga nem volt rég... mit csinálnak a hadipari beszállítók? tespednek, nem kapnak elég pénzt... haldoklanak.... Mi a helyzet a kőolajjal? gyorsan fogy... Szerintem amerika olajának évei meg vannak számlálva... alternatív megoldás? nincs honnan lehet olajat szerezni? pl Irak... mennyi olaja van? szerintem marha sok... Mit csinált Irak az elmúlt pár évben? nem sokat... a probláma adott: a felsőbb vezetés jelentős érdekekkel bír mind a hadi-, mind az olajiparban... az olajcsapon nem az amik keze van - ez nem megnyugtató, mivel a teljes gazdaság és túljóléti társadalom ezen alapszik.
Kell egy lokális háború, ami megpezsdíti a hadiipari cégek megrendeléseit, fejlesztéseit, stb. egy bábkormánnyal saját befolyás alá vonható az olajcsap.
A háború az első kijelentés után elkerülhetetlen volt, mert elég nagy volt a bukásveszély... mivel ki lett mondva, hogy lesz háború, indok nem volt, mert nem találtak semmit az ellenőrök... a gagyi pálinkafőzőt kivéve, aminél ha bemész egy szeszfőzdébe becsületesebbet látsz...
Ki a terrorista? Szerinted? a terrorista lehet szeély vagy szervezet ,de nem egy állam vagy vezetés... egy államot nem lehet terroristának titulálni... Kérdezem én milyen terrorcselekményt hajtott végre irak az USÁ-val szemben? én ilyenről nem tudok... -
james
aktív tag
Az ''E'' bombához.
Sajnos én sem hallottam még a működéséröl. A sima mikrohullám elvben nem hatolna be az árnyékolt szerkezetekbe, pl. motorház, computerek, hacsak nem a vezetékeken keresztül. Másrészről nagy mennyiségben ez is hasonlóan ártalmas az élő szövetre, mind a rádióaktív sugárzás, lehet, hogy ezért is kerülik a használatát. -
james
aktív tag
''Na és vki a rézhálós elméletemet nem cáfolja meg? Még könnyebben is kivitelezhető mint a mikrós variáció.''
A rézháló ha sűrü szövésű akkor végül is védelmet jelenthet a legtöbb sugárzásra, pl. villámcsapásra is. A helyzet azonban az, hogy, mint valaki már említette, minden folyamatos fémfelület hasonlóképpen árnyékol. Tehát maga a computer-ház is meglehetősen jó védelemmel bír, eltekintve attól, ha a túlfeszültség a bevezető drótokon élrkezik. -
dshk
aktív tag
-
Neutronbomba: nagyenergiájú(=nagysebességű) neutronok szóródnak szét; ugyebár a hidrogénatommag egy darab proton, tehát tömege gyakorlatilag megegyezik a neutronnal, így a nagyenergiájú neutronok kiütik a hidrogénatomok magját a helyükről. Namost ugye a víz hidrogén plusz okszigén, a hidrogén szépen lebomlik, mindenki képzelje bele a víz helyébe a testének a 70%-át, és máris megjön a jóérzés...
-
Den
veterán
ja csak ehhez tudni kell hogy mit is akarnak szétlőni. Spec egy városba behatolásnál nem ez a jellemző, a gyanús helyek szétdurrantják oszt szevasz.
Félreértés ne essék nem gondolom hogy ezt csak azért csinálják hogy ártatlanokat gyilkoljanak, nylván a saját veszteségeiket akarják minimalizálni. Csak ne állítsuk már be úgy a dolgot, hogy le lehet igázni úgy egy országot nehézfegyverekkel, hogy nem halnak meg emberek csak elporladnak körülöttük az épületek meg a fegyverek. -
Szőrös
veterán
De ha tévedek akkor vki egész nyugodtan ugasson le ! :D
-
Shim
őstag
Ezt mondtam volna, szó szernint, hogy szó összevissza lőnek?? Ha ezt mondtam volna tudjátok be annak, hogy csak öt órát aludtam 18 óra gépezés és egy házidoga után:)Hogy beteszem a mikróba a vincsit? Nem rossz ötlet
Na és vki a rézhálós elméletemet nem cáfolja meg? Még könnyebben is kivitelezhető mint a mikrós variáció. -
Szőrös
veterán
Ágyúzás ..... hmmm úgy híjják tüzérségi tűztámogatás . Nem össze vissza megy. Felderítő eldzsal oda ahol cél van , tüzéreknek elmormolja cél pontos koordinátáit azok meg bumm bele lőnek mint veszedelem . Ok a pontosság nem ér fel egy preciziós bombáéval de a korszerű lövegek már egész jó pontossággal rendelkeznek.
-
rumos
csendes tag
A különbség a szembenálló felek között az, hogy ki milyen okból használna tömegpusztító fegyvert. A hidegháborús bipolarizált világ evidens, hogy nem használt tömegpusztító fegyvereket egymás ellen, mert annak egy végeláthatatlan mészárlás lett volna a vége. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor racionális alapokon nem igazán lehet okot találni a tömegpusztító fegyverek alkalmazására.
Na most, ha megnézzük az iszlám világot, akkor gyorsan rájövünk, hogy milyen alapon lehet még tömegpusztyító fegyvert bevetni: VALLÁSI
''ALLAH NEVÉBEN KELL ELPUSZTÍTANI A FÉL VILÁGOT!!!???''
A vallási fanatikusok nem haboznának ATOM,VEGYI,BIOLÓGIAI fegyvereket bevetni!!!!
Az USA gazdasági törekvéseit meg kár is firtatni, mert minden országot egyszer
elér.
Az USA nagy csatlósa Kína, miért nem harcol a Jenkik ellen???
Mert jobb egy fejlett ország csatlósának lenni, mint egy nyomornegyed királyának!!! -
Protoss
senior tag
Hali!
Mikróhullámról annyit, hogy ha fémmel árnyékolsz akkor védted is. Próbáld csak ki!
Mobil telcsire rakj alufóliát térerő zéró. (Persze mondjátok mindjárt, hogy ez sokkal erősebb, de kicsit nagyobb energia is kell az előállításhoz)
Ráadásul a fém mindig árnyékol rendesen. A mikrón rács van nem talál ki a hullám (kb. 4 gigahz a freki), minél nagyobb a Mhz annál kisebb lyukon fér ki/be.
Sima fémlapon k*** kicsik a likak:)
Tehát szerintem a mikróhullám ugrott. -
dshk
aktív tag
azért tisztázzunk valamit az ''ágyúzással'' kapcsolatban, mert már megint a szőnyegbombázásnál meg a jereváni rádiónál tartunk:
amikor úgy lőnek, hogy nem látják a célt, akkor sem csak úgy összevissza lőnek. Van a helyszín közelében egy figyelő, aki rádión tartja a kapcsolatot a tüzérekkel és irányítja a tüzet. A figyelő lehet egy katona a földön, ülhet egy repülőgépben vagy egy helikopterben, harckocsiban, akárhol. Talán pilóta nélküli gépeket is használnak erre.
Lehet összevissza is lőni, csak nincs sok értelme... -
Shim
őstag
Ennek örülök, mer ha vmi őrült önjelölt terrorista gyerek ezeket sütögetné, minden gépnek annyi lenne!! Kivéve persze amik le vannak árnyékolva. Télleg tudtok vmit az árnyékolásról pl. vinyómra egy rézháló úgy hallottam elég lenne hogy megvédje, nem venném jó néven ha elvesznének a munkáim...
-
Qsoe
csendes tag
1.
Teszem azt, igen, allnek az ut szelen, vagy megsem, elrohannek a boltba, angol/orosz/akarmilyen nyelvkonyvert. Nekem qrvara mindegy, hogy aki az adombol yachtot vesz, azt Bushnak, Putyinnak, Meggyesinek, vagy Orbannak hivjak. Ha nem az a tajszama mint nekem, nem tud erdekelni.
QG -
dshk
aktív tag
Természetes, hogy a gazdaságnak szerepe van a háborúban, nem kell ezen mit magyarázni. A háború nagyon sokba kerül. De pl. hogy ''az USA csak azért ment oda, hogy több legyen a dellája'', az a probléma túlszimplifikálása.
Nyilvánvalóan a BT ugyanazzal az erővel, ahogy nem szavazták meg az intervenciót, meg is szavazhatta volna. Akik ott vétóztak volna (franciák, oroszok, kínaiak) ugyanannyira figyelembe vették gazdasági szempontokat (is!!!) mint a másik oldal.
Egy valami hozzátartozik: olajról lévén szó, még amikor kimondottan gazdaságról beszélünk, akkor sem csupán pénzről van szó, hanem hosszabb távon biztonsági kérdésekről. -
Szőrös
veterán
''Remélem mihamarabb szétbomlik... nagyon jót tenne a világ egyensúlyának.... nagyon kéne valami ellenpólus....''
Hát ecsém ennél nagyobb f@szságot nem is mondhattál volna. Kéne vmi ellenpólus... vazze megint hidegháborút akarsz ??? Egyébként van . pl: Kína csak nem nagyon érdekli őket a dolog mer' az ő ''felségterületükön'' kívül esik. Meghogy az USA széthulljon. Ja oszt akkor szerinted mi lenne ? PÍSZ mi ?:( -
mzperx
aktív tag
Ki indult meg? Szerinted Husszein megindul? Láttad a vele készült interjút? Valahogy nem tűnt vérszemet kapott zsarnok diktátornak. Szerintem korrektül beszélt.
Kérdezem mi jogon lépett fel amerika? Tényleg igazzá válik a vicc, hogy megőriztés a számlát. Ugyan hova indult volna ideggázzal? Ő sem hülye...
Ha ideggáz előkerül, akkor majd most előkerül, az agresszor ellen....
Én azt mondom, hogy amerikának akkor lehetne talán joga ezekre amit most csinál, ha először saját ideggáz és tömegpusztító fegyver arzenálját számolja fel, mert van neki bőven... erről miért nem beszél senki....
Támadjuk meg amerikát, mert van neki atom/neutron/hidrogén bombája, meg vegi és biológiai fegyvere, és azért mert csúnyán nézett ránk... mi a különbség? Hogy hangzik ez a mondat? megtámadott egy másik országot, most és régebben is? NOS? az egész csak nézőpont kérdése.... ezen gondolkodjon mindenki.... Amerika miért nem szereli le a fegyverzetét.... mi módon formál ahhoz jogot, hogy bármely ország életébe beavatkozzon? csak azért mert nem úgy viselkedik, ahogy azt tőle várják? azért mert nem borul térde az amik előtt és nem ad mindent oda? Ezért??? Remélem mihamarabb szétbomlik... nagyon jót tenne a világ egyensúlyának.... nagyon kéne valami ellenpólus.... -
james
aktív tag
Ha már szóba kerültek a fegyverek megkérdezném, halott-e már valaki az ''E'' bombáról. Csak annyit tudok róla, hogy itt is fontolgatták a bevetését, de eddig állitólag erre nem került sor. Elvben képes az ellenség elektronikai rendszerének megzavarására esetleg megsemmisítésére.
-
mzperx
aktív tag
Háááát nem tudom, hogy amival volt-e dolgod, de ritka sötét népség.... Én jártam velük úgy, hogy öt képből kellett volna ráböknie egyre, de ez sem ment neki... és ez a műveltebb fajtából volt...
Ha az ágyú precíciós fegyver, akkor megeszem a gyűrűm... szerintem a repesznek aztán marára nem tudod megmondani, hogy kit és mit gyilkoljon...
Szerintem a szőnyegbombázás sem túl precíziós....
Nálam a precíziós rombolás a precíziós épületrobbantásnál kezdődik, ahol a szomszéd ház max poros lesz. -
james
aktív tag
''Egyébként egyszer már sik,erült volna megdönteni szadit. A cia segítségével szerveztek egy felkelést, az ellenzékieknek megigérte az usa a támogatást, azok föl is lázadtak, csak közben változtak az usa érdekei, és b...tak támogatni a felkelést. szadi le is mészárolta szépen a felkelőket...''
Csak szeretném ezt kiegészíteni azzal, hogy ezek a felkelők a főleg a déli országrészen lakó shiták közül kerültek ki, akik sohasem voltak Szaddam kedvencei. Miután az USA magukra hagyta őket tényleg nagy mészárlások lehettek, ezért is bízott a mai amerikai vezetés az átálló shiták segitségében. Nagy valószinüséggel tervbe is volt véve egy shita felszabaditó front létrehozása, amit beküldtek volna a városi ütközetekbe. Baromira meglepődtek viszont, hogy még a shiták is ellenségesen viselkednek a ''felszabadítókkal'' szemben, most keresik az okokat, de valószínüleg egyszerüen csak emlékeznek az USA barátság megbízhatóságára. -
F7
tag
Sokan írják, mi volt régebben, mit csináltak az amcsik.
Igaz, de.
Vietnam idejében rossz döntéseket hoztak, de ez most van.
Világ előre halad, előre néz, remélhetőleg nem hoznak rossz döntéseket most, tehát nem biztos, hogy szerencsés (illetve van értelme) a régi dolgokkal jönni.
Úgy látom, hogy:
A terv: hagyjuk Husszeint, majd lesz valami, ideggázzal megindul, akkor visszacsapunk.
B terv: mielőtt ezt megteszi, odamegyünk.
Melyik a jobb? Ha csak 1 db rakéta becsapódik, 1 liter/kg ideggázzal, akkor game over. Akkor mit mondtunk volna? Miért kellett ezt megvárni?
(Iraknak több tonna van)
C terv nincs ... sajnos :(
Mit csinál Husszein? Nincs rakétánk, nincs semmink.
Keményítés, eredmény: na jó, kiásunk 14 db-ot, de akkor most már jók vagyunk?
Ezt csinálta!
Nem is értem, miért kellett ennyit töketlenkedni? Ha kiásta azt a rohadt 14 db-ot, akkor volt neki? Akkor hazudott?? Ezt elfelejtik sajna -
PeliScan
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Háát, azért ez az össezcsapás kicsit erős. Pl Milánoban a földön fekve demonstrálókat szó szerint összerugdosták a katonák, és erre néhány fiatal nekikugrott, persze őket is jól megverték.
Nem is igazán értem, mi a francért ez a nagy brutalitás? Norvégiában is a lovasrendőrök gázoltak a békés tömegben ,nem is értem. :( -
Den
veterán
nem harckocsik voltak hanem rendes nehéztűzérség.
''Szaddam sűrűn lakott területekre rakja a katonáit, mindent elkövet, hogy minél nagyobb legyen a saját lakosságának a vesztesége.''
Azért rakja lakott területre mert tanult az első háborúból. tudja hogy nyílt terepen nincs esélye, legyalulják a föld színéről. A városi harc más tészta, ott nem számít annyit a technológiai fölény -
dshk
aktív tag
''ma reggel néztem hogy asszem basra-t ágyúkkal lövik. Hm hát ez már nem precíziós hadművelet''
ha tényleg ágyúkkal lövik (harckocsiból?), akkor attól még ''preciziós hadművelet'', az ágyút ugyanis közvetlen irányozzák a célra.
De az aktív iraki ellenállás miatt nem fog sokáig tartani a nagyon kíméletes módszer, ha tart még egyáltalán. Az irakiak vesztére a katonáiknak sikerült túllépni az I. világháborús taktikán. Szaddam sűrűn lakott területekre rakja a katonáit, mindent elkövet, hogy minél nagyobb legyen a saját lakosságának a vesztesége.
Aktív témák
- BestBuy topik
- Interactive Brokers társalgó
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Futás, futópályák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- Tarr Béla A Curson Collection Blu-ray díszdoboz eladó! Új
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest