Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 🖥️⛅
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
aktív tag
válasz capulet75 #49899 üzenetére
For ASUS X512 X512UF X512FL X512FA X512DK X512DA X512D F512 A512 X412 FL8800 Y5100U SATA Hard Drive HDD SSD Connector Flex Cable
New SATA Hard Drive HDD Caddy Bracket + Rubber Rail Replacement For ASUS Vivobook X412 F412 X512 F512 K512 S512 R512 A512 Series
New HDD Caddy Bracket Cable For ASUS VivoBook 14/15 X412 X412F X512 F412 F512 SATA Hard Drive Disk Cable
Priviben küldtem alis linkeket a kábelre, keretre, kábel+keretre[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
válasz Grave_444 #49900 üzenetére
Esetleg ez? Mi a különbség egy ugyanilyen csatlakozójú, mittudomén 5 fontos adapterkábel közt? Ezek nem szabványokra épülnek?
Közben láttam, hogy a #49901 fórumtárs írt megoldást.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
tserrof77
őstag
-
capulet75
addikt
Rendben, köszönöm a segítséget.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
5leteseN
senior tag
válasz capulet75 #49905 üzenetére
Ilyen belső csatlakozós, de kívül lévő megoldásnál én jobbnak gondolok egy USB 3-as külső SSD-SATA-adaptert: kb 5€-tól indulnak, és nincs kompatibilitási gond(szinte soha, nekem sem volt, sok darabbal). Ugyan azt a sebességet tudja megbontási problémák nélkül, mint a belső, annak gondjai nélkül.
Ha WinToGo lesz rajta, akkor még jobb is (rugalmassági-mobilitási szempontból) és biztonsági előnyei is vannak: a lapos elvesztése, ellopása, sérülése esetén megmarad minden(is), és egy hasonló PC-n csatlakozva azonnal használható tovább, amíg nem lesz meg a pótlás.
Az a tapasztalatom(kis W-s kitérővel, de ide tartozik!), hogy a WinToGo +/- egy generáció eltéréssel szinte biztosan hordozható, használható marad!
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
válasz 5leteseN #49906 üzenetére
Teljesen belül lesz. Alapból ebben nem volt benne, csak M2, de a csati és a hely ott van az extra SSD-nek. Nyilván van ( volt ) olyan model amiben csak SATA SSD/HDD volt, és olyan is amelyikben mindkettő. Nem régen szétszedtem, kitakarítani és újrapasztázni, és akkor látam, hogy lehetséges lenne így bővíteni.
-
5leteseN
senior tag
válasz capulet75 #49907 üzenetére
Ah, értem. Akkor valóban a gyári, vagy azzal kompatibilis kell. Célszerű ezt a típus-azonosságot majd tételesen ellenőrizni a termék-leírásban!
Én ennek ellenére nem temetném a külső(és WinToGo-s) megoldást! Körülöttem többen használják, kis kompromisszummal(külső kiegészítő), az említett előnyökkel.
Volt ismerős, aki megoldotta (öntapadós-mágneses) külső rögzítést is, arra az esetre, amikor neki úgy komfortosabb, és megmaradtak a neki előnyös biztonsági(és egyéb) előnyök.
Mindenki el tudja dönteni a számára megfelelőt (ha megkapja hozzá az infókat ).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni Kerepes, Gödöllő környékén egy Dell WD15 típusú dokkoló firmware frissítésében?
Céges gépen nem lehet futtatni bármilyen programot a magán gépem pedig nem Dell...Előre is köszönöm .
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Adott egy régi laptop, konkrétan egy Lenovo Ideapad 110.
Szétszerelésnél a bill jön ki egyben először és pont ezzel van bajom.
Régen(előző tulaj) ráöntött valamit és néha "akadnak" a billentyűk.
Ha kiszedtem és isopropillal meglocsolva megjáratom, attól lesz baja, vagy takarításnak megfelel?Vagy bármi más ötlet?
Everybody lies.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Barthezz2 #49912 üzenetére
Szia. Ugye ennek külön kiszedhető a billentyűzete, de igazából ki sem kell szedni, csak azokat a gombokat amikkel baj van, nah itt jön a bibi… ennek a típusnak olyan gyenge a mechanikája, hogy iszonyat óvatosan kell kiszedni. Ha meg ragad is, akkor esélyes a törése.
Meg kell nézni, hogy mi ragad.
új van 13-ért magyar, de használ talán 6-8k. Én tuti nem szenvednék ezzel. -
MODERÁTOR
Ohh, erre nem is gondoltam, hogy még vehető hozzá új. Így valóban ez a legjobb megoldás
Köszi mindkettőtöknek
Everybody lies.
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Ha egy laptopnak a belső tudása tudja a 2 vagy 3 monitoros megjelenítést, de csak 1 videós kimenete van, pl 1 db HDMI csati van rajta, akkor hogyan lehet 2 monitort rákötni?
Valamit mókolni kell vele? Akár a gép szétszerelésével? Ez azért kicsit barbár lenne.
Vennék gépet, de az új gépeken csak 1 HDMI-t látok. A régebbi laptopokon volt még 1 HDMI + 1 DislayPort vagy DSUB kimenet. És a 2 külső monitoros használat fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz Rodzser Mór #49916 üzenetére
Ha van thunderbolt vagy usb3 kapu rajta, akkor azon keresztül is meghajtható
-
tserrof77
őstag
+1
Ja, amúgy lehet, hülye kérdés, de tényleg működik az USB3/HDMI adapter? Páran már kerestek ilyet nálam. Ennek is van valami szabványa/spéci tudása, hogy csak bizonyos USB3 porton megy? Lusta vagyok utánanézni
[ Szerkesztve ]
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
Pici segítséget kérnék.
Ügyfelemnek néznénk irodás notebookot, a kinézett darab egy Dell Isnpiron 3520 (i5 12gen, 8GB DDR4 512SSD) De igénye lenne a 16GB ramra. Létezik belőle gyári 16GB-os, de kb 30k-val többért. A gyári oldal szerint 2 slotos, szóval lehet mellé tenni +8GB-ot, tudom, szét kell szedni. Van ilyennel tapasztalatotok? Köszönöm
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
válasz Pyttawrx #49924 üzenetére
Mivel úgyis szét lesz szedve, így (ha elérhető) úgyis könnyítek a zsanéron Alapvetően nem lesz cipelve, nyitogatva, amolyan asztali gép lesz.
De köszönöm a javaslatot. (is)
-
tserrof77
őstag
válasz Pyttawrx #49926 üzenetére
Mivel pályázatos pénz, ezért kell új. És ezt ellenőrizni fogják. Még HP-ben van hasonló ár/értékű, megpróbálom arra rábeszélni.
-
Krizso22
újonc
válasz Pyttawrx #49928 üzenetére
Sziasztok!
Az alany egy Lenovo Legion 5 pro 16ach6h. Egy olyan problémám lenne, hogy cseréltem 2x8GB ramomat 2x16GB-ra. A RAM 3200MHz-es viszont csak 2133MHz-en fut. (Samsung DDR4 SODIMM 16GB 3200Mhz (M471A2K43EB1-CWE)). BIOS-ban nem találtam állítási lehetőséget.
Esetleg valaki találkozott már ilyesmivel?
A válaszokat előre is köszönöm. -
teptep
aktív tag
válasz Krizso22 #49929 üzenetére
csak 2133MHz-en fut. (Samsung DDR4 SODIMM 16GB 3200Mhz (M471A2K43EB1-CWE)
Ismerős szitu. Egyszer én is belefutottam egy ilyenbe -
5leteseN
senior tag
-
5leteseN
senior tag
válasz Pyttawrx #49932 üzenetére
Támogatja a CPU a 3200MHz-es RAM-okat.
Akkor marad:
1, a ("kicsit")hibás RAM, ami nem bírja már a 3200MHz-et,
2, vagy az eladói trükközés, ahogy arra lett is említve rossz példa.Bár én nem találkoztam még ilyen szándékosan átcímkézett RAM-mal, de tudok ilyenről, akkor a RAM modulon lévő chip-ek azonosítójából derült ki a hamisság.
Kb: RAM-cimke vizsgálat. Ha ez OK, akkor lámpa, nagyító=>RAM-chip típus leolvasás, ellenőrzés(Gugli).
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Üdv
Használja valaki a fan control-t a github-ról? Nem tudom beállítani, hogy lássa a 1660Ti-t a laposban,csak a Vega Mobile-t mutatja. Esetleg valakinek lkenne tippje, hogy miért, vagy hogyan oldjam ezt meg azt megköszönném.
-
Krizso22
újonc
válasz 5leteseN #49933 üzenetére
Mai napon kiszedtem a RAM-okat és jobban megnéztem, tényleg 2133-asok voltak. Használtan vásároltam és elfelejtettem alaposabban megnézni mivel, 200 pozitívval rendelkezett, így elhittem neki. Ma beszéltem vele telefonon és azt mondta cikkszám szerint 3200-as volt a RAM, ezért is írt rám (mivel én kerestem). De holnap visszadom a RAMokat, ő pedig a pénzt, úgyhogy megoldódik a probléma. Viszont így mehet tovább a RAM keresés.
A segítségeteket nagyon szépen köszönöm azért! Legközelebb figyelmesebb leszek![ Szerkesztve ]
-
tivike1986
csendes tag
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt állok. Véleményekre/segítségre lenne szükségem.
A szempontjaim:
- halk legyen a hűtése
- lehessen vele játszani (a 3050 szint nekem elég)
- (az első kettő miatt aligha teljes értékű szempont, de: jó lenne minél olcsóbban megúszni) -
_DiEGO_
őstag
válasz Krizso22 #49929 üzenetére
2133MHz-en fut - itt ugye 1,2V-on megy.
Ha magasabb órajelen szeretnéd hogy menjen, úgy már 1,35V kell ! neki .
Lehet alaplap nem tudott autón felváltani? Nagykönyve mit ír ír a laptopnak? támogatja a 32GB ramot ? És ha igen az is megvan adva mely ramokat támogatja.
Ha nem a legfrissenn a BIOSa, akkor az legyen az első - az is okozhat problémát, hogy nem ismeri be[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Nem pont a topikhoz tartozik, de azért megpróbálom...
Vettem egy USB-HUB-ot, USB 3-as. 4 db-ra osztja meg és kb 25 cm kábellel van, a végén USB csatlakozóval, 1 db kék led van az elosztós részén a műanyag házban. Mondhatnám, hogy egy átlagos USB-HUB.
Csak rövid ideig volt nálam, csak kipróbáltam. És azt vettem észre, hogy elég meleg lett a HUB. Ez normális jelenség?
A próbán csak azt néztem, hogy működik-e, wireless egérn adó-vevőjét, külső HDD-t és talán egy pendrive-ot is rádugtam. De csak rövid ideig tartott a próba.
Aztán amikor önmagában állt, akkor is meleg volt még. Persze nem vártam percekig, talán 1-2 percet csak. Aztán vittem is tovább, akinek szántam.Amit én használok egy elég gagyi HUB, de csak USB2-es szabványú, LED sincs benne, az egyáltalán nem melegszik, akár pendrive van rádugva, akár a wireless egér adó-vevője.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Rodzser Mór #49943 üzenetére
Nem tudom milyet vettél, de nekem is van 2 eBay-es USB 3.0-ás. PAPIRON!
Még az érintkezők sincsenek meg: az USB 3.0-ásoknak van egy második sor érintkező(öt darab) ami nincs is meg benne, de bőszen árulják USB-3-asként még mindig. Meg tudod nézni, hogy mennyi érintkezője van. Csak ezért nem küldtem vissza, mert nem ért annyit időt, kellett USB 2-es, lett kicsit drágábban.
Kék LED-es, fekete műanyag téglalap, kék "USB-3-as" színű csatlakozókkal, de kevés csatlakozóval.A LED-től is lehet meleg és vannak típusok amikben van egy fezsültség megosztó IC is ha lehet hozzá külső 5V-os tápegységet csatlakoztatni.
Ha csak kéz-meleg, akkor szerintem nem érdekes. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz 5leteseN #49944 üzenetére
Köszi a választ. Hát kézmelegnél melegebbnek tűnt. Saccra 40-45 fokosnak.
Ilyet vettem:
Megnézni már nem tudom az érintkezőit. És nem lehet adaptert csatlakoztatni hozzá.
A külső HDD-t meg tudtam vele hajtani és látta a laptop, amivel próbáltam. Ebből arra következtetek, hogy valóban USB3-as. Mert a laptop USB2 portjára kötve nem látja a laptop ezt a külső HDD-t.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Rodzser Mór #49945 üzenetére
Egyszerűen meg tudod nézni: Ha az USB 3-as HOST-adapter kék színű aljzatának első sorában 5 rövid érintkező van és mögötte 4 hosszabb, akkor a foglalat USB 3-as.
Egy lehetséges másik egyszerű és biztosabb teszt a sokból, hogy csinálsz egy gyorstesztet a HDD-vel, mert ha mégis USB 2-es akkor 40 Mbps-körüli sebességek lesznek legfeljebb, de inkább alatta.
SSD-vel még biztosabb a különbség, mert az esetleges HDD eltérések nem zavarnak, az én SSD-im USB 3-on 400 MBps fölött vannak, USB 2-őn meg a kb 40MBs(vagy se): -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Melyik mobilCPU jobb grafikusan?
Amelyikben-a Intel Xe van vagy amelyikben a Intel Graphics 770?
Videószerkesztési feladat tekintetében érdekel. -
teptep
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest