- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-05-05 09:36 Téma összefoglaló
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok! Egy pdf fájlban kellene megváltoztatni néhány sort. Tud valaki egy egyszerű pdf szerkesztőt, ami ingyenes?
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok! Van olyan ingyenes pdf szerkesztő (pár sor szöveget kellene módosítanom benne), ami vízjelet sem hagy? A google keresésre csak trial-os vagy vízjeles lehetőséget találtam.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok. a számítógépem egy újraindítás után már nem adott képet. Hosszú tesztelés után sikerült rájönni, hogy akkor gond nélkül elindul, ha cserélgetem benne a rammokat. De ilyenkor is a következő indítás után már szintén nincs kép. 6 db rammal próbáltam (4 fajta). Tehát ha kicserélem a ramokat ( akár 1-et rakok bele, akár 2-t), akkor elindul a gép, de a következő indításnál már megint nem ad képet. Ha nem egyforma ram van benne és megcserélem őket ( vagy ha csak 1 db és átrakom a másik slotba), akkor a következő indításnál megint van kép, de ha kikapcsolom a gépet és újraindítom, akkor már megint nincs és következhet a ramcsere, hogy életre keljen. Ha a win-ben indítom újra a gépet, akkor korlátlanul újraindul, de ha kikapcsolom és utána indítom, akkor már megint nincs kép. Viszont az egyik fajta rammot egyedül használva az egyik slotban tökéletesen működik, akkor semmi gond vele. De ugyanebben a slotban a másik 5 ram már fekete képernyőt eredményez újraindítás után. Illetve egy másik rampár dualban használva 4-5-ször is ad képet kikapcsolás után, de aztán már ott is fekete képernyő lesz a vége. Az összes ram letesztelve memtesttel, mindegyiket hibátlannak jelezte. Az alaplap típusa Gigabye GA-H81M-D2V [link]
Külön videókártya nincs benne, csak az alaplapi.
Gondolom, hogy az alaplap hibásodott meg, de akkor miért használható az egyik rammal normálisan? Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet csinálni vagy esetleg tud valaki olyan megbízható helyet, ahol alaplapot javítanak? -
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Egy teljes újratelepítés biztosan jót tenne neki, de amíg 100 fok közelében van benne a hőmérséklet, addig biztosan nem fog megoldódni a gondod, csak a gépet vágod vele tönkre. A ventilátor megy benne egyáltalán? A Youtube-on van egy rakás videó, hogy lehet szétszedni, újrapasztázni egy gépet. A billentyűzetet leszedni semmilyen szakértelem nem kell, ha addig eljutsz, azt meg tudod nézni, hogy a venti forog-e.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok! Van egy 1150-es Gigabyte alaplapom i5-ös procival, 2x4gb ram, Chieftec 400w táp. Külön videókártya nincs. Egy windows újratelepítés során, mikor felment a win és újraindult a gép, elment a kép csak fekete képernyő fogadott. Ha a gépet újraindítottam, elindult, de pár másodperc múlva újraindult de a kép soha nem jött vissza. Alaplapi elemet kivettem hosszú órákra, de akkor sem történt változás. Elvittem egy ismerőshöz a gépet, átraktuk az ő ramjait és az i3-as prociját az én gépembe és rögtön lett kép. Az én cuccaim is frankón mentek az ő gépében. Visszapakoltuk mindent a helyére, akkor már a saját gépemben is volt kép az én alkatrészeimmel. Hazahoztam, de itt már megint nincs kép. Végig az én monitorommal ment a próba is, így az is jó. De akkor mi lehet a gond? Van valakinek valami ötlete?
-
Xarina
aktív tag
Sajnos nem megy sehogy sem. Az előtte-utánna lévű ütköző sokkal nagyobb, mint a lyuk a gépen. Gondolom a tölcséres kialakítás miatt befelé még könnyebben bemegy, de kifelé már nem jön sehogy. Végső esetben levágom, csak sajálnám nagyon, mert ez a gumis megoldás gondolom a rezgést is jócskán csillapítja, így jó lenne újra felhasználni.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
A táp nem egy mai darab, egy Chieftec CTG400, de az is alig volt használva, ahogy az egész gép is, mivel jobbára laptopot használok. Viszont zúg a táp úgy, ahogy szokott, a ventik is normálisan pörögnek benne. Elképzelhető, hogy úgy ment tönkre, hogy hallatszik, hogy működik? A memóriákat már próbálgattam, illetve lehúztam teljesen mindent a gépről, sajnos nem segített. Az alaplapra van/volt kötve a monitor, csak egy próba miatt próbáltam meg a csikozós videókártyával. Viszont az alaplapon van egy vga (ezt használom) és egy dvi csatlakozó. Megpróbáltam a dvi-re kötni egy vga-dvi átalakítóval, de nem tudom bedugni, mert az alaplapi dvi csatlakozóról hiányzik az a négy kis tüskének a helye (gyárilag ilyen), ami az átalakítónak a tüskék melletti különálló kis pöcök körül van.
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok! A számítógépemre megpróbáltam újrarakni a windows 10-et pendrájvról. Még a legelején a fájlok másolása közben kiírta, hogy hiba lépett fel, indítsam újra a gépet. Megtettem, de már nem volt kép és a gép pár másodperc múlva újraindult. Akkor már nem állt le, de kép nem volt(a monitor is kiírta, hogy nem talál videójelet). Lehúztam róla mindent de úgy indítva is ugyanaz. Először pár másodperc múlva lekapcsol, majd újraindul, de kép nincs. Kivettel az elemet is, fél óra várakozás után a helyzet ugyanaz. A gép Gigabyte GA H81M-D2V alaplap, alaplapi videókártyával Vga kimeneten a monitorra kötve. Volt itthon egy régi hibás videókártyám, ami csíkozta a képet, megnéztem, hogy azzal lát-e videójelet, de azzal is ugyanaz a helyzet. Meghalt az alaplap vagy mi lehet a gond? Van valakinek ötlete?
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok. Van egy Thinkpad T400-as laptopom. Tegnap este a gyerek rádöntött kb. 1 dl vizet (nem az egész folyt a gépre, de kaphatott belőle jócskán). Láttam, hogy a billentyűzet között folyik be a víz, mire odakaptam a gép 5-6 mp alatt lekapcsolt magától. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy áramtalanítás után elkezdtem áttörölgetni a gépet, így párszor átforgattam. Akkor vettem észre, hogy van az alján 2 nyílás, ami direkt ilyen célra szolgál, hogy a víz ki tudjon folyni belőle. A neten is van pár video a újabb Thinkpadokról, ahol öntik rájuk a vizet, de azok nem is kapcsolnak ki. Kérdés, hogy vigyem el szervízbe kitisztíttatni, vagy tényleg olyan a kialakításuk, hogy nem okoz benne kárt? Ma kiváncsiságból rádugtam a tápot, áramot kap, így a táp valószínűleg nem lett zárlatos (amikor az eset történt, tápról ment, az akku nem volt benne), de bekapcsolni egyenlőre nem merem.
-
Xarina
aktív tag
Nem titok, de nem tudom pontosan, de tuti nincs benne igp. 6-7 éve vettem anyámnak én azóta nem használtam. Nyilván nem vennék bele 90-ért kártyát, elég egy használt bármilyen, hogy képet adjon. De mivel egy kis településen élek, ezért helyben nem kapok, ha lehetne itt is venni akkor meg lenne oldva a próba lehetősége is.
-
Xarina
aktív tag
Én laptopot használok, meg mindenki a környezetemben. Ha tudnék kölcsönkérni, már kipróbáltam volta. Kénytelen leszek venni egyet. A kérdés az, hogy lehetséges-e más probléma is, mint a videókártya?
-
Xarina
aktív tag
pont ez a probléma, hogy nincs kép, semmit sem tudok csinálni a géppel.
-
Xarina
aktív tag
100%, hogy nincs benne Igp. Pontos típusra nem emlékszem, mert anyám gépe, nem én használtam.
-
Xarina
aktív tag
nincs alaplapi, egy régi core2 gép.
megtisztítottam már a csatlakozót, de nem változott semmi. -
Xarina
aktív tag
Sziasztok! A számítógépem bekapcsolása után minden előjel nélkül ez fogadott: [kép]
A monitort ki tudtam próbálni máshol, az jó. Gondolom akkor a videókártyával lehet gond (egy Hd4670 van benne), de nem tudok próbára másikat szerezni. Kénytelen leszek venni egy másikat, de gondoltam előtte megkérdezem, hogy esetleg lehetséges-e, hogy más a probléma, nehogy feleslegesen vegyek egyet? -
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Sima laptop merevlemez egy valoszinuleg noname hazban (legalabbis nincs rairva semmi). De mar vagy 4 kulonbozo felevel probaltam, mindig ugyanaz az eredmeny. Mindket esetben ugyanolyan win7 64bit az operacios rendszer. Usb-n keresztul csatlakoztatva. Keszenlet es alvo mod mindket gepen ugyanugy letiltva. Ha a laptoprol levalasztom, akkor a betujel eltunik, de a racken levo led meg vilagit par percig es erezni is, hogy porog benne a lemez. Asztali gepnel azonnal leall.
-
Xarina
aktív tag
Az x60-as laptopomrol ha levalasztom a kulso hdd racket-akkor beletelik vagy 4-6 percbe is, mire tenyleg lekapcsolja. Probaltam mar tobbfele rack-kel de mindegyiknel ezt csinalja. A rackek biztos jok mert asztali gepnel rogton le lehet valasztani oket. Mi lehet a gond?
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Atneztem az osszes beallitast, de nincs semmi ilyesmi egyik menupontban sem. A hdmi-vel kapcsolatban az eg vilagon semmit sem lehet allitani, max mas kimentre kapcsolni.
A ki nem kapcsolast meg sok helyen irjak a neten dell monitor, nvidia kartya es hdmi osszefuggesben. A dell support is azt irja, hogy nem lehet kikapcsolni. Nalam pont hdmi-hdmi kapcsolat eseten csinalja.inf3rno: 2 hdmi kabellel is probaltam, de nem azzal van a problema mert pl. ps-el osszekotve jo a kepminoseg.
-
Xarina
aktív tag
A monitoromon nincs dvi es dvi kabelem sincs. Most mar allitgattam mindenfelet, igy egesz jo a kep, de az elozo kartyaval sokkal szebb volt mindenfele beallitasok nelkul. Sajnos az uj kartyan meg nincs dp, de szerintem nem az a gond, mivel a hdmi is digitalis jel, nem szabadna kulonbsegnek lenni veluk. Gondolom itt a drivereknek a beallitasai okoznak kulonfele kepminoseget.
-
Xarina
aktív tag
Atallitva hatarozottan jobb lett a kep, de az elozo kartyan azert meg igy is sokkal szebb volt.
Viszont kozben eljott egy olyan problema, hogy ha kikapcsolom a gepet, akkor nem kapcsolodik le a monitor, hanem megjelenik rajta egy mozgo felirat: no hdmi cable. The display will go into Power Save Mode in 4 minutes. Es csak 4 perc mulva kapcsol le a monitor. A monitor beallitasai kozott nincs olyan, amivel ezt ki lehetne kapcsolni. Nem allitottam at sehol semmilyen beallitast. Mitol lehet ez?Doky586 ? Azt milyen neven kell keresni?
-
Xarina
aktív tag
Lecsereltem a Radeon 7770-es kartyamat egy Nvidia 750Ti-re. A regi displayporton volt osszekotve a Dell P2417H monitorommal, a 750ti-t DP hianyaban Hdmi-vel csatlakoztattam. Sajnos a kep joval rosszabb lett kepminosegileg is, de fokent nagyon vilagosan vakit az egesz alapbeallitasokon. Ha lejebb veszem a fenyerot es/vagy a kontraszot, akkor sem lesz olyan kepminoseg, mint elotte volt. Letezik, hogy a hdmi ennyivel rosszabb kepet ad vagy valami mas problema lesz?
-
Xarina
aktív tag
Vettem egy IBM X60-as laptopot. Akksi nincs benne, de arra nincs is szükségem, mert csak asztalon használom. A gond, hogy ha nincs bekapcsolva a gép, akkor nem megy az idő. Viszont a beállításokat nem felejti el, és a kikapcsoláskori időt is megjegyzi, majd a következő bekapcsoláskor onnan megy tovább. Első gondolatom az volt, hogy lemerült az alaplap eleme. Viszont ilyenkor a beállításokat is el kellene elvileg felejtenie és a jelenlegi időt sem tudná megjegyezni. Mi lehet a probléma forrása?
-
Xarina
aktív tag
Köszönöm, ezt nem is tudtam. Igaz, eddig csak 1x telepítettem, jobbára linuxot használtam.
-
Xarina
aktív tag
Nem akarok rendszermentést csinálni csak 2 particióra osztani a jelenlegi hdd-t és feltelepíteni a windowst.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Vettem egy laptopot, amiben van egy 120gb-os hdd. 2 felé szeretném particionálni, hogy az elsőre csak a win7 rendszert raknám mást nem. Mekkorára particionáljam?
-
Xarina
aktív tag
Anyámnak kellene egy laptop netezni. Melyik lenne jobb választás: Egy Thinkpad x200 P8800 procival 2.67GHz 2GB rammal vagy egy Ibm X60 T2400 1.83GHz 3GB rammal? Pénzembe nem kerülne, de csak az egyiket hozhatom el.
-
Xarina
aktív tag
Én várhatnék a letöltésre, mert nekem ezt dobja:

-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Megpróbáltam leszedni én is a Roguekiller-t, de a linkelt oldalon a következő üzenetet kapom: A webhely nem képes biztonságos kapcsolatot nyújtani. A(z) www.adlice.com egy nem támogatott protokollt használ.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Azt elég nehéz, mert országonként, sőt városonként is változik, hol érdemes bérelni.
Ha az egyik legolcsóbbat akarod : [link], de itt nem látod, melyik cégnél bérelsz, csak miután lefoglaltad. Bár a legtöbb esetben nem kell előre fizetni és egy ideig lemondható. Csak olyan helyen érdemes bérelni, ahol tele tankkal veszed át és úgy is kell leadni. Ha úgy gondolod, hogy nagyon jól vezetsz, akkor elég az alap biztosítás, ha nem, akkor érdemes kiegészítő biztosítást kötni, ami mentesít téged az önrész alól is baj esetén (bár ezt is érdemes egy külső céggel kötni pl.: [link] vagy [link] . -
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
I5 3470 vagy egy i5 2500 proci vételén gondolkodom. Nézegetem róluk az infokat és a cpuboss.com oldalon a következőt látom: [link]
A 3470-es TDP-je 77w és átlagos fogyasztásása 86w, a 2500-as TDP-je 95w de átlagos fogyasztása csak 77w.
Jók lehetnek ezek az adatok? Létezik, hogy egy jóval magasabb TDP-s proci jóval kevesebbet fogyasszon? -
Xarina
aktív tag
Egy Acer Veriton M6610G géphez kellene win10-es alaplapi driver. A hivatalos oldalon csak win7-hez van. A neten viszont pár helyen találni hozzá mindent. Kérdésem, hogy a http://www.driverscape.com/ és hasonló oldalak driverei mennyire megbízhatóak? Használhatom őket nyugodtan?
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
A takarékos lámpákat nem szabad sűrűn fel le kapcsolgatni, mert az jelentősen rövidíti az élettartamukat. Ez alól kivétel a led lámpák, mert annak elvileg nem árt a kapcsolgatás. Nyilán többet fog fogyasztani felkapcsolva, de mint a nevében is benne van, ezek takarékosak, ezért ezek már nem fogyasztanak olyan sokat, mint pl. egy hagyományos 100 wattos égő. Rövidebb időre felesleges kapcsolgatni szerintem.
-
Xarina
aktív tag
Nekem másfajta alaplapom van, de nekem is benne volt ez az ErP opció, de fogalmam sem volt róla, hogy mire jó. Nekem az egeremen világított a led kikapcsolás után, így mindig le kellett kapcsolnom a tápot. Köszönöm ezt az ötletet, én hiába böngésztem a kézikönyvet, abban nem volt normálisan leírva, mire való ez a kapcsoló.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Állásában tönkre mehet egy optikai meghajtó? Van egy dvd íróm, amit az utóbbi 4-5 évben nem használtam csak állt a gépben. A lemezeket mindig rendesen olvasta. Akkor is viszonylag keveset használtam és soha semmi bajom nem volt vele. Most be akartam olvasni egy lemezt, de nem ismeri fel. Próbáltam dvd-vel, cd-vel, telepítőlemezekkel, de egyiket sem ismeri fel. Most lehet kb. 7-8 éves.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Én nem azt írtam, hogy mindenképp felrobban hanem hogy felrobbanhat. Én is láttam már ilyet a saját szememmel, amikor egy kisrádióban felrobbant az elem és megolvasztotta a rádió hátulját is. Az sima alkáli elem volt, de láttam már szétrobbant ni-cd elemet is. Zárlat vagy más probléma miatt könnyen túlhevülhetnek, így nagyobb eséllyel fog kigyulladni, mint szétrobbani.
-
Xarina
aktív tag
A Toshiba teljesen hibátlan a Sentinel szerint is, újan vettem. Alig ment pár órát. Nem a rack-ben formattáltam, hanem közvetlenül satán a gépre kötve. Nem is gondoltam, hogy ez okozhat hibát. Mindenesetre holnap kipróbálom, jobb ötletem nekem sincs. Kösz a tippet.
-
Xarina
aktív tag
2,5"-os külső rackről van szó. Egy 1Tb-os 5400-as Toshiba hdd-t dobál le állandóan. A rack-ben 4-5 különféle hdd is meg szokott fordulni, köztük egy 1Tb-os 7200-as fordulatú Seagate merevlemez is, amik viszont tökéletesen mennek. Kipróbáltam másik usb kábellel csatlakoztatva, de úgy is ledobja. Usb3-nál szintúgy, mint usb2 esetében. A Toshiba közvetlenül a gépre kötve megy hibátlanul. Nem gondolnám, hogy az 5400-as Toshiba jelentősen többet fogyasztana, mint a 7200-as Seagate (persze előfordulhat).
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
8-10 emberrel szoktam beszélgetni a facebookon keresztül. Mindenkivel tökéletes a hang, kivéve egy embert. Ő hall tökéletesen engem, nálam viszont visszhangzik a saját hangom. Pár másodperc elteltével visszahallom azt, amit előtte mondtam, így lehetetlen normálisan beszélni. A másik félnél semmilyen probléma nincs, ő mindenkivel tud tökéletesen beszélni. Mi lehet a gond? Hogy tudom kideríteni, hogy egyáltalán nála van-e a hiba vagy nálam?
-
Xarina
aktív tag
Én nem azt írtam, hogy felrobban, hanem hogy felrobbanhat, azaz előfordulhat. Az esetek 99%-ban hiba miatt nem fog működni, de nem lesz baj belőle. Viszont ha az az 1% nálad történik, akkor szívás. Még régen gyerekkoromban láttam sima alkáli elemet felrobbanni egy kisrádióban, durrant egy nagyot és szétment darabjaiban az elem. Nem lett nagy tűz belőle de én azóta ezzel óvatos vagyok.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Pedig ott valami bios beállításban tuti be lehet kapcsolni, hogy 4gb ramot lásson. Én is így jártam a régi alaplapomnál, hogy mindent megnéztem a biosban, de csak 3-at látott. Aztán pár évvel később, mikor lemerült az elem újra be kellett állítanom mindent és akkor fedeztem fel egy olyan lehetőséget, amit be vagy kikapcsolva már látta a 4gb-ot. Viszont ez sem nevében sem más dologban nem utalt arra, hogy a memóriákhoz lenne köze. Tanulmányozd át az alaplap leírását.
Bár a fagyáshoz ennek szinte biztos, hogy nincs köze. Futtas le egy hosszabb Memtestet a memóriákra. -
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Ha megnyitom a hardverapró oldalát, akkor a Chrome böngészőben megjelenik egy pajzs, ami azt írja, hogy „Az oldal nem hiteles forrásokból próbál szkripteket betölteni.” Ha megnézem a privát üzeneteimet ott nem jelzi, csak a hirdetések között. Más oldalnál nincs ilyen gond. Lefutattam egy vírus és spyware keresést, de nem találtam semmit. Van valakinek ötlete, hogy mi a gond?
-
Xarina
aktív tag
Úgy értettem, hogy nem mentem vele semerre. Igazad van, a néhány perces beindítás vagy a néhány km-re való út csak még jobban meríti, mert ennyi idő alatt nem tud annyit töltődni az akku, mint amennyi az indításhoz kell.
-
Xarina
aktív tag
Eddig jó volt, hogy most milyen azt nem tudom. 3 éves, vigyázva volt rá, jónak kellene még lennie. Viszont kint állt a kocsi egész évben, nyilván a nagy hideg nem tett jót neki télen. Én meg nem voltam otthon, hogy néha beindítsam.
-
Xarina
aktív tag
Inkább való egy autós fórumba a kérdésem, de hirtelen nem találtam olyat, így megkérdezem itt. November óta nem használtam a kocsimat, most be akartam indítani, de meg se nyekkent, az akku annyira lemerült, hogy még a gyújtásjelző sem villant fel. Ilyenkor elég, ha csak simán feltöltöm vagy rajta hagyhatom a töltőt pl. 24 órára?
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Akkor sajnos az a probléma. Kénytelen leszek valaki másnál megcsinálni a telepítőt.
-
Xarina
aktív tag
Letöltöttem a honlapról a legújabbat, a 2.11.995 verziót. Valamiért nekem ebben is csak 2 opció van:
1. Mbr particios séma Bios-os vagy Uefi-Csm gépekhez
2. Mbr particios séma Uefi gépekhez.Lehetséges, hogy az a gond, hogy egy régi Xp-s gépen futtatom a Rufust vagy valami más a probléma?
-
Xarina
aktív tag
Akkor ezek szerint régi, mert az enyémben csak a másik kettő volt.
-
Xarina
aktív tag
A Rufusban 2 opció volt. Az egyik Bios és Uefi-s géphez, a másik kizárólag Uefis géphez. Én az elsőt választottam alapból, akkor még nem is gondoltam, hogy kötelező lesz az Uefi. Bár ezt utólag is úgy értelmezem, hogy ez mindkét módot tartalmazza.
A gép biosában pedig ha kizárólag az uefi módot állítom be, akkor nem látja a bios a hdd-t, így már a telepítésig el sem jutott.
De közben elkezdtem csinálni a kizárólagosan Uefi-s telepítöt, remélem úgy már jó lesz. -
Xarina
aktív tag
A telepítő pendrive-ot Rufussal készítettem úgy, hogy a bios és uefi mód is benne legyen. De ha a telepíteni szánt gép biosában csak az uefi módot állítom be, akkor fel sem ismeri a hdd-t. Ha mindkettőt, akkor pedig nem engedi rátelepíteni a wint.
-
Xarina
aktív tag
Vettem egy 3Tb-os hdd-t, amit 2 particióra osztva GPT-ben formattáltam le. Most rá akartam telepíteni a win7-et, de nem engedi a GPT particionálás miatt. Mit tudok tenni ilyen esetben?
-
Xarina
aktív tag
A gépembe vettem egy 3Tb-os hdd-t a régi helyére. Win7 alatt gpt-ben inicializáltam, majd létrehoztam rajta egy 100gb-os particiót a rendszernek, ill. egy 2tb-os és egy 760gb-os particiót az adatoknak. Minden rendben van, viszont ha a hdd-t átrakom egy külső rackbe, akkor csak a 100gb-os és a 2tb-os particiót látja a gép, a 760gb-ra azt mondja, hogy nincs formattálva. Ha közvetlenül a gépre kötöm, akkor viszont látja rendesen. Leformattálhatom a rack-ből az utolsó particiót vagy mit kellene tenni, hogy onnan is hibátlanul működjön?
-
Xarina
aktív tag
Tud valaki olyan programot, amivel a memóriakártyáról ki lehet menteni a nem olvasható fotókat? A fényképezőgépben vissza lehet nézni az egészet, de a memóriakártyán már csak valami krix-kraxos fájlnevek látszanak és nem ismeri fel a jpg fájlokat. A Recuva GetBack és az Ashampoo GetBack Photo-t próbáltam, de azok nem találtak semmit.
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Egy fényképek tárolására használt merevlemezem kondíciója minden előjel nélkül 52, majd néhány perccel később 13%-ra zuhant. El is kezdtem lementeni róla minden adatot, de az egyik mappát nem tudja átmásolni, sőt megnyitni sem. Van valami program, amivel bele tudnék nézni a mappába, hogy pontosan mi is van benne?
-
Xarina
aktív tag
Vibert használok Pc-n. Tegnap óta el sem tudom indítani. Nem ad hibaüzenetet sem csak egyszerűen nem töltődik be. Olvasom, hogy tegnap megjelent egy újabb verziója. Lehetséges, hogy a régi már el sem indul? Bár szerintem akkor is legalább figyelmeztetnie kellene, hogy frissítsek vagy valami hasonló.
-
Xarina
aktív tag
Van olyan program, amivel le lehet titkosítani egy teljes hdd-t, hogy jelszó nélkül még formattálni se lehessen?
-
Xarina
aktív tag
-
Xarina
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AMD Ryzen 9 5900X / 3900X / R7 3700X + MSI / Gigabyte X570 / B450 Alaplap + Arctic hűtős félkonfigok
- Ryzen7 5700x/ 32GB DDR4/ RX6900XT 16GB/ 1TB SSD alapu PC/ garancia/ ingyen postapont
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Samsung Galaxy Z Flip4 Lila 8/128GB Kártyafüggetlen
- BenQ W1800i 4K HDR projektor (Android TV) 65 óra
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest