Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamby18
senior tag
válasz zgospel #9063 üzenetére
Éjszakai tájkép és portré, kiválasztom set menü gombbal ( egyébként mindkettőt kipróbáltam) sajna nem dobja fel a záridőket csak behozza a kamera képét és felül kiírja, hogy éjszakai tájkép azután "kioldó gomb" AF fókuszál megjelenik egy kis zöld karika és a "segédkeret" is zöld lesz de 1-2mp és kész is a kép.
-
StLui
veterán
válasz zgospel #9317 üzenetére
a másik (picasa) fórumba is újra fogalmaztam,mert nekem is zavarosnak tűnt visszaolvasva, bocsi
Szóval mit kell csinálni ha új gépre szeretném átrakni a Picasat és a képeket? Valószínű a képek elérési útvonala is más lesz, eddig belső vinyón voltak a másik gépen pedig külsőn lesznek.
Köszi!Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
spanyoll
addikt
válasz zgospel #13759 üzenetére
Rövid tanácsaim:
-szard le az ISOt, inkább éles legyen a kép, mint zajtalan
-akkor vakuzd csak ki az emberek szemét ha 1) igénylik 2) eléggé ittasak hozzá
-a második redőnyre villantás eredménye az, hogy minden mozgás a kép végén fagy meg kvázi, okos dolog, használd
-vaku telibe ugyi nem jó buli, plafonról vagy máshonnan verd vissza ha tudod
-amint elkészült a megfelelő mennyiségű kötelező kép elő a halszemmel és csapd neki, művészkedés forevör
-ha valaki fotóztatja magát és nincs elég fény inkább vakuzz vagy high iso, csak legyen meg a kép, tényleg ciki ha nincs meg a fotó (been there, done that )Amúgy pedig hajrá, jó buli lesz, próbáld meg jól érezni magad
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
role_of_72
tag
válasz zgospel #13759 üzenetére
Én még "anno" partifotókat ha jól emlékszem ezekkel a beállításokkal csinálgattam (EOS 350D + 18-55 IS + 430EX II):
- ISO 800 (esetleg 1600, ez helyzetfüggő)
- F4 vagy 5,6
- 1/5 - 1/10 - 1/20
- vaku első redőnyreA vaku automatán volt, a többi beállítás manuálban. A kicsit hosszabb záridőtől nem kell feltétlen megijedni, ad egy fílinget az elmosódottság/emberek aurája a képnek, ezen túl a háttér sem lesz töksötét.
Nem tudom ez mindenkor így van-e, de nekem ha második redőnyre vakuztam akkor kép készítés előtt villant egyet, zár kinyit, második redőnyre pedig elvillant. Most az első villanásra az emberek (főleg piásan ) simán azt gondolják kész a kép és fordulnak el. Az meg ugye cink.http://thebudapestproject.wordpress.com
-
*Ropi*
félisten
-
A Zéé
addikt
válasz zgospel #18557 üzenetére
fura dolog volt nekem is, de van ilyen. Sztem csoportkép itt sehogy sem adja. Ravatal, koszorúk, sírhelynél az áldás, földhintés, végén a koszorúkkal lefedett sír meg a fejfa afféle dokumentarista stílusban. +a szertartás közben, és utána toron portrék, ahogy a helyzet hozza. Nagyszülők temetésén ilyen képek készültek.
Just a simple Lineman...
-
*Ropi*
félisten
válasz zgospel #18557 üzenetére
Csak akkor vállald, ha kötélidegeid vannak! Menj oda minimum fél órával korábban a meghirdetett időpontnál, hogy elsőnek érkezz: akkor nyugodtan meg tudod keresni a megfelelő szögeket, hogy végigfotózd a ravatalt. Ahogy érkeznek a családtagok, a letett koszorúkat is egyenként meg tudod örökíteni. Kondoleálásnál a hozzátartozók háta mögül el tudod kapni a rájuk emelt tekinteteket (ha van elég hely beállni mögéjük). A toron csoportképre nem hiszem, hogy össze fognak állni: ők is érzik, hogy ez nem az a pillanat.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
A Zéé
addikt
válasz zgospel #18894 üzenetére
Szerintem jó ötlet, ha pár év múlva a Nikon adna ki az F-ból valami hasonlót, az is tetszene. Sőt nekem a Df is tetszik, de az LCD azon is furán néz ki. Nyilván erőteljesen benne van az retró divat, de szerintem hitelesebb "modern kori reinkarnáció", és a 60 évre visszaemlékező ez az lcd meg gombok nélküli váz, mint mondjuk az M9.
Just a simple Lineman...
-
Andrew31
senior tag
válasz zgospel #19167 üzenetére
De kell nézni a garanciát is, mert van szürke importos is, amire csak 1 év van.
Sygnus: konkrét ajánlatom nincs, de erről még nem hallottam, ahogy sztem mások sem (ettől még lehet jó), 2000 Ft, amennyiért vennék inkább olyan pálcikát, amihez van folyadék is, vagy ha van eleve nedves tisztító pálcika, az is jó lehet, mert azért nem nagyon fogy el a folyadék, sztem csak egy szervizben, és lehet az is bedöglik egy idő után, kárnak állna otthon.
Ilyen teszt pl. sok van a neten.[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik