Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Aktív témák
-
Shepard
tag
Sziasztok!
Sajnos elég összetett problémával találkoztam, amire nem tudok megoldást egyelőre, ezért kérném segítségeteket. Unokaöcs asztali gépe egyik napról a másikra elfelejtett képet adni. Minden megfelelően indul, a szokásos pittyenéssel, se többel, se kevesebbel, se hosszabban, mint máskor. Alaplapi, processzor és videó kártya hűtő is megy, a táp is leadja a feszültséget, mert a dvd meghajtók is járnak, annak rendje-módja szerint. Viszont képet nem ad, nagy feketeség az elejétől kezdve, ami fogad. A Bios-ig sem jutok el.
A konfiguráció a következő: Gigabyte ga-7dxr alaplap, Radeon 9200 (AGP)
Amivel eddig próbálkoztam: kábel és monitor csere (jelenleg ezek segítségével írok saját gépről), memória sínek tisztítása, ki-be vétel (egyenként is próbáltam velük), mindent áttisztítottam a gépen belül, próbáltam elindítani fizikai meghajtók nélkül is. Úgy sem ment.
Videó kártyákból is több volt benne a fent említetten kívül (Radeon 9600, Geforce 6200 Gigabyte GV-N62-512L), egyikkel sem ment. Mindegyik kártya működőképes másik gépbe téve azt. Attól félek, hogy ez alaplapi probléma lesz... Valakinek ötlete esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
oz82
senior tag
Sz.
Olyan van hogy mikor indul (POST) a gép akkor fel kell villanni a Num-Caps-Scroll lock ledeknek egyszerre a billentyűzeten. Csak PS2nél vagy USB-s nél is?
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
djculture
félisten
válasz gyugyo1010 #45350 üzenetére
Szedd ki a cmos elemet és úgy probáld meg elinditani,csak hogy úgy ad e képet.
-
Sokee
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy új tápot, mert minden jel arra utalt hogy azzal van a baj, összeraktam, és ugyanúgy sípol mint az előző, magas éles hang, és a hangkártyán is ugyanezt hallani...tud valaki magyarázatot adni?
-
Sokee
aktív tag
Ja és ezt azután kezdte el csinálni, miután kiszedtam az alaplapot és procihűtőt cseréltem... elötte szerintem nem csinálta, mert egyböl észrevettem volna...
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
.tud valaki magyarázatot adni?
Nem a táppal volt baj, ügyelni kell ezzel emberek, gyorsan kijelentik a fórumon hogy a táppal van gond, ez nem ilyen egyszerű és utána jön a pofára esés.1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
-
Epiph
tag
Üdv!
Asus P4PE-X alaplappal kapcsolatban tud valaki segíteni?
A hiba a következő: a bios elfelejtei a beállításokat, alaplapi elemet cseréltem a hiba továbbra megmarad, indulásnál kiírja, hogy lépjek be a biosba vagy f1 tovább ha belépek egyből a cpu menüjébe dob ott már mind a 2 beállítási lehetőséget kiprobáltam akkor is elfelejti. (manuális vagy automat szorzó állítás) Válaszokat előler is köszönöm! -
Sokee
aktív tag
De ezen az alaplapon nincsen tekercs...asrock h55 pro, amugy lehet összefüggésben a cpu hűtő cserével? A helyemben milyen vonalon indulnátok el a hiba felderitésére?
[ Szerkesztve ]
-
Pvd2011
csendes tag
Sziasztok !
Először is bocs a hülye kérdésért , de van egy Gigabyte M52L5 ös alaplapom , na most szeretném lecserélni a videóarit a tápot meg a procim a gépben . amd proci az elvben megvan , kinéztem már a tápot meg proc hütést is . Akartam venni bele egy GIGABYTE GV-R695OC-1GD HD6950 1GB GDDR5 PCIE azt mondták hogy 6 os szériához min 2.0 ás pcie kell.
Nvidiánál is van ilyen hülyeség ha mondjuk egy gtx 540-560 asat akarok venni vagy az jó lenne ebbe a lapba . Esetleg ha valaki tud típusokat mondani mit éri meg megvenni játékrhoz ebbe a lapba proc , táp , kari , hűtés azt nagyon megköszönném.
Remélem nem offoltam a témát -
Pvd2011
csendes tag
bocs az alaplap M52LT-D3 gigabyte
-
invasio
tag
válasz Pvd2011 #45364 üzenetére
Úgy tudom, hogy az új videókarik, ráadásul ebben a felső-közép kategóriában mind PCI-E 2.0 -sok.
Ettől függetlenül általában mennek a korábbi PCI-E foglalatokban is.
Mondjuk azt is nehezen tudom elképzelni, hogy a GA-M52LT-D3 alaplapon 1.0-s PCI-E slot lenne.Szóval szerintem mennie kell a lapodban bármilyen kártyának.
[ Szerkesztve ]
Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
törölt tag
válasz Pvd2011 #45363 üzenetére
A PCI-E szabvány minden esetben visszafelé kompatibilis. (Ennek biztosítása miatt is csúszott a PCI-E 3 szabvány.) Szóval a PCI-E 2.x kártyáknak működnie kell a szabványosan megvalósított PCI-E 1.x lapokban. Mondjuk az nV-nak nem sikerült teljesen szabványosan megvalósítania, így kompatibilitási problémák előfordulhatna.
A lapod egyébként valóban csak PCI-E 1.01-et támogat.
invasio: Miért nehéz elképzelni? Egy ősrégi, elavult chipsetről van szó, aminek megjelenésekor még sehol sem volt a 2.0-s szabvány.
-
oz82
senior tag
válasz #65675776 #45348 üzenetére
Az volna jó ha el tudnám cserélni lapot, egy VIA-s vagy AMD- chipsetesre. Még jó hogy átmeneti megoldásnak szántam a lapot. Váltani akarok AM3+ ra azért is vettem a HD6570-eset. Ezt a kócerájt meg eladni DDR1 estül, nFosostul , X2 4200 astól.
Addig megy az alaplapi VGA-val. Netre-filmre jó.
Most bánom hogy megsütöttem annó a Giga 7600GS-t. Azzal lehetne tesztelni hogy télleg kompatibilitási gond. Bár tudok szerezni régebbi radeont (X1600Pro)
Már csak azt nem értem, hogy ha kompatibilitás, akkor miért volt jó 2-3 hétig, utána csak egyszer egyszer szarakodott, aztán most már csak egy héten 1x ha elindul a PCIex-es kártyával? Most már ki is vettem a lapból, ne fűtsön feleslegesen.
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
banánocska
aktív tag
Még mindig nem találtam hozzám illő lap+proci+ram párost. De már van ár elképzelés. 35-40k szeretnék elkölteni a procira és a lapra. Mit ajánlotok? H65 P67 környékén szeretnék itt Ph-n még garis cuccot.
-
Podpupi
tag
Hello volna egy kis gondom van nekem gigabyte h55m-usb3 +i7 860+ati 6850+8 gb memoria+gigabyte 460 w .Nem nagyon akkar képet adni a ventik pörögnek alaplapon villágitanak a leddek.Megprobaltam ugy kivettem a videokartyát hát ha alaplapi ad de semmi,mi a gond?HELP
Már régen elmultam 18+......... (:[ORIGIN: podpupi,STEAM: hunpupi,BF:podpupi
-
Sokee
aktív tag
Valószinű, sőt biztos hogy rammal van a gond, nekem is volt ilyen... próbálgasd, tegyél be elöször csak 1-2 modult hátha úgy elindul.
[ Szerkesztve ]
-
Sokee
aktív tag
Ramok nem oldották meg? nekem ram miatt produkált ilyen jelenséget.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Gondom az,hogy nem tudom eldönteni,hogy táp vagy az alaplap a hibás vagy a hdd.Gond úgy kezdődött,hogy a gép időnként megmakacsolta magát és nem lehetett leállítani csak akkor ha ártalmatlanítottad.Utána olyat csinált,hogy nem indult el csak felpörög a wenti és kikapcsol még a bios képernyő sem töltődik be.A tápot az fórumozok tanácsa alapján leellenőriztem és úgy látszik működik.Így az alkatrészeket kiszedtem a videokártyát kicseréltem egy régebbi nvidia 7900GS ami volt benne az nvidia 8800GT.Ekkor a gép elindult betöltődött a képernyő vissza cseréltem a régire akkor megint nem indult el a gép.Így azt gondoltam,hogy kártya a ludas került bele egy nvidia 430 annak nem kell + feszültség sem és így elindult a gép be is töltődött a képernyő elindítottam a régi driver letörléséét és új installálását de kifagyott a gép most csak azt csinálja hogy megy a gép de nincsen a monitoron jel.És az az érdekes,hogy a 7900GS kártyánál forog a venti az új 430 meg nem.Hiába megy a gép nincsen a monitoron.Cserélgettem már a memóriákat és volt olyan is ,hogy akkor betöltődött a bios amikor lekötöttem a hdd. De most már akkor sem jön be a bios,hogyha lekötöm a hdd.Alaplap hiba vagy a tápnak ingadozik a feszültsége?
-
Podpupi
tag
Nem tudom mi lett vele de elindult...BIG THX
Már régen elmultam 18+......... (:[ORIGIN: podpupi,STEAM: hunpupi,BF:podpupi
-
Sokee
aktív tag
Az én tápsípolásomra még mindig nincs senkinek ötlete?
-
Sokee
aktív tag
Csak az a szép benne, hogy zsir új a táp, cooler master gx550, és az alaplapon nincs tekercs ami zöröghetne :S
-
MeroM
senior tag
ide is felteszem a kérdést: egy kis segítség most vettem egy ilyen lapot: p5g41t-m LX (tudom a sablonszöveget: micoratx, antituning stb., de eddig 800mhz s ramok voltak egy p5ql pro lapban a q8300 al és 333 rol 400 ra tudtam úgy h a ramok 801 mhz n mentek stabilan, most e mellé vettem ddr3 1333 ramokat és ugyanúgy lehet állítani a fsb t meg mindent a kérdés ha felemelem az fsb t miért nem kapcsol be a monitor és miért írja ki h voltage control mit állítsak help!!!!!!
-
Lenry
félisten
válasz qwertly #45386 üzenetére
az évek tapasztalatai.
(na persze lehet bármi más is, de én olyan 99%-ot az alaplapra tennék)
(#45387) MeroM mert nem bírja a proci a magas FSB-t, vagy mert ha benne hagytad a régi RAMokat is, akkor azok értelemszerűen nem fognak 800-asként 1333-on menni. ha több, különböző sebességű modul is van gépben, akkor a leglassabb sebességén kell járatni a rendszert
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
ez eddig oké, de te is mondtad, hogy antituning a lap és tényleg az.
esetleg kérdezz be ebbe a topikba, hátha tudnak valami okosságot, de szerintem ennyit visz a lap
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Sokee
aktív tag
A következőkre jutottam, kikaptam az alaplapot, és ház nélkül kipróbáltam minda 2 tápot, az újat meg a régit, ugyanúgy sípol mind a kettő, alaplap full csöndben van, most összeraktam, hangkártya elhalgatott, az már nemsipol, csak a táp.... Mi a fsz lehet ez sípol a zsír új táp is?
[ Szerkesztve ]
-
Sokee
aktív tag
Fogjam meg és vigyem vissza az új tápot, vagy mitévő legyek?
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz qwertly #45380 üzenetére
Írtad hogy kicserélted a videokártyát az ment majd visszatéve a régit az nem.Ilyenkor a BIOS-t resetelni kell mert a hibás opció benn marad.Ezért van a BIOS reset vagy az elemkivétel. A tápot meg mérni is kellene terhalés alatt is. Nem lehet itt egyértelműen rámutatni hogy ez és ez a hiba mert a videokártyáknál is van olyan ami egy gépben nem megy semmiképp sőt kiakasztja az egész gépet. Ha két RAM van azt is ki lehet próbálni egyenként mert az is lehet hiba.
-
qwertly
addikt
válasz Petzval #45395 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,megtörtént az elemet kivettem 5 percre a memóriákat új slotba tettem volt,hogy csak egyet sajnos a tápot nem tudom kimérni mert nincsen multiméterem.De mint írtam amikor 8800GT tettem be vagy a 7900GS amely igényelt plusz tápcsatlakozót akkor a ventilátorja működött a videokártyán még akkor is amikor nem adott ki képet a monitorra,de amikor a nvidia 430 tettem be akkor sem volt kép de nem is ment a ventije a videokártyának.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest