- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
A topicba kizárólag az aktuális naptári évben, vagy az előtte lévő évben megjelent albumokat ajánljuk egymásnak. Ezzel elkerüljük azt, hogy 10-20 éves kiadványokról legyen szó, amik ugyan lehetnek kedvencek, de azt szeretném ha itt kifejezetten az aktuális dolgokról esne szó. Remélhetőleg pár év alatt elég tekintélyes mennyiségű ajánlás érkezik majd amiből lehet szemezgetni, és örülnék neki, hogy ha jól olvasható maradna a topic, ezért legyen itt egy kis útmutatás:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz
krichd1 #1518 üzenetére
Itt az enyém is, igaz ez top5.
1) Beyond Creation - Earthborn Evolution (11/10)
Az idei év abszolút győztese, legnagyobb meglepetése. Vártam őket, mint minden idén megjelenő albumot, de nem gondoltam volna, hogy ilyen kellemeset fogok csalódni. Megjelenése után legalább egy hónapig szinte csak ezt hallgattam, annyira nem tudtam betelni vele.2) Septicflesh - Titan (9,5/10)
Hozták a tőlük elvárt szintet, egy kicsivel talán többet is. Nagyon igényesen összerakott anyag lett a Titan, kitettek magukért a görög istenek (:D), ráadásul a szimfonikus betéteket egy külön lemezen most is kiadták, ami nagy plusz pont számomra.3) Revocation - Deathless (8/10)
Eleinte nagyon nem tetszett, de szép lassan kezdek megbarátkozni vele. Nem az a tipikus Revocation album, ám ez nem is jelenti azt, hogy rossz lenne, sőt. Szokni kell.4) Decapitated - Blood Mantra (7,99/10)
Idén ismertem meg őket, más lemezüket még nem hallgattam, úgyhogy nem is nagyon tudok nyilatkozni róluk.5) Behemoth - The Satanit (6/10)
Őket is idén, na jó, tavaly decemberben ismertem meg, az erről az albumról bemutatott Blow Your Trumpets Gabriel c. számmal. Nagyon tetszett, néhány hétig hallgattam, aztán meg is untam, pedig a külföldi toplistákon általában tophármas, de inkább topegyes. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
krichd1 #1465 üzenetére
a Kin-t szerintem mar linkeltem itt, vagy ha nem akkor nagy felelötlenseg reszemröl...
A Anouar Brahem Quartet meg a Galla uj projektje?
szerk.: egyebkent hol a feneben lehet Lyle Mays a Metheny groupbol hosszu evek ota? Nekem nagyon hianyzik az egyeni stilusa es az erzekeny jateka
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
krichd1 #1427 üzenetére
Itt -pesze a zenekari munkát nem alábecsülve- a szólista elképzelései (ha van neki) és zenei megformálása viszi el a balhét. Hegedülni sokan tudnak, sőt egyre többen.
Nekem sokáig etalon volt az English Concert, Simon Standage-dzsel. Aztán leginkább Enrico Onofri, a Giardino Armonico-val. Nem azért, mert extravagáns és megosztó, hanem mert amit az ürge lélegzés és artikuláció szinten művel a hegedűjével az példátlan, még ha amúgy gyakran kamuzik is, mert gyakorolni nyilván nem szeret. -
krichd1
addikt
válasz
krichd1 #1407 üzenetére
Blueson kívül ajánlanék egy kis jazzt is, amit most kivételesen fel is konferálok. Bill Frisell az egyik kedvenc jazz zeneszerzőm, bár van néhány kicsit fantáziátlan, unalmas albuma, de a 2013-as lemeze szerintem nem tartozik közéjük. Bár a kritikák elég vegyesek, ahogy olvastam.
Az utóbbi időben jobbára zenei vagy inkább hangzó filmszerű történeteket mesél, utazásainak, kalandjainak állít emléket, zenei és valós értelemben is. A Big Sur album a vele azonos nevű kaliforniai tájegységre kalauzolja el a hallgatót, a zeneszerző érzelmein és gondolatain keresztül, amit nagyon igényes zenei formába komponált.Bill Frisell - Big Sur (2013)
Műfaj: modern jazz
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
krichd1 #1345 üzenetére
Ez is szep, de meg nem szantam el magam a vetelre. Kicsit valoban depis. Autoba nem jo, otthon meg minek buslakodjak
De meg megvaltozhat, mert jo kis szamokNadeakkor:
A nemet sracok/lany nagyon magas szinvonalu pop-rock-szentimetal zenet nyomnak evek ota es ez a legujabb bünjelük. Azert az elsö lemezt nem üti semmi, de ez is prima. Plusz bonusz DVD.
pl.: [link]
A felvetel pedig botranyos. Dynamic Range Meter: 6 atlagban. A büdös annyat a mostnai hangmernököknek, miert kapjak a penzüket? Neki a kompresszort tövig, minöseg vetexik egy 64 kbit/s mp3-mal; elkepesztö
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
krichd1 #1263 üzenetére
Szepen huzza a csaj, ez meg a szutyok Jutyub samplerböl is halllatszik
Kicsit mas
:
Rettenetesen jo koncert, pedig nem vagyok nagy Nightwish rajongo. A Floor Jansen egyszerüen szenzaciosan enekel (Tarja es Anette egy szemelyben) es teljesen egy huron pendül a Marco Hietalaval, aki szinten nincs rossz formaban
-
Slownz
senior tag
válasz
krichd1 #1229 üzenetére
Először privátban gondoltam, de szerintem belefér, hátha mást is érdekel.Én nagyon sok hasonló zenét hallgatok (emancipator). A teljesség igénye nélkül:
Air
Bonobo
Damu
Deadbeat
Dj Bootsie
Duffstep
Justice
Karányi
Koan
Long Arm
Michal Menert
Mistabishi
Moby
Oi Va Voi
Portico Quartet
Pretty Lights
Saltillo
Sounds From The Ground
Submotion Orchestra
The Glitch Mob
Way Out West
Yonderboi
ZagarFélkövér, ami talán leginkább hasonló, bár még egy ugyanolyan nyilván nincs, nekem nagy kedvencem Emancipator.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Óra topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.