- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A topicba kizárólag az aktuális naptári évben, vagy az előtte lévő évben megjelent albumokat ajánljuk egymásnak. Ezzel elkerüljük azt, hogy 10-20 éves kiadványokról legyen szó, amik ugyan lehetnek kedvencek, de azt szeretném ha itt kifejezetten az aktuális dolgokról esne szó. Remélhetőleg pár év alatt elég tekintélyes mennyiségű ajánlás érkezik majd amiből lehet szemezgetni, és örülnék neki, hogy ha jól olvasható maradna a topic, ezért legyen itt egy kis útmutatás:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
-
Dorien
veterán
3rd Secret - The 2nd 3rd Secret (2023)
alternative rock, folk rock, grungeThayil - Novoselic - Cameron (ex-Soundgarden & Nirvana)
YouTube (full album) [link]
-
Dorien
veterán
Esbjörn Svensson - HOME.S (2022)
jazz, piano meditationEsbjörn Svensson (R.I.P.) egyetlen szólóalbuma. Nagy E.S.T. rajongó vagyok, de ez így különösen erőteljes. Számomra a legnagyobb zongoristák egyike volt...
-
RetepNyaraB
veterán
Oliver Satyr - Munin (2023)
Pagan folk
Tyúb
WildvoegleinAz albumok közé tartozik, melyeket feltétlenül érdemes fizikailag megvenni, mert 60 oldalas, kemény kötésű könyvecske tartozik hozzá történetekkel, illusztrációkkal, meg persze szövegkönyvvel.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Melorin #2741 üzenetére
bakelitfutar (nevével ellentétben nem csak LP van), facethemusic, rockdiszkont (nevével ellentétben nem csak rock van). Biztos van még, de én ezeket ismerem.
-
Melorin
addikt
Tudnátok ajánlani nagy választékkal rendelkező CD albumokat árusító hazai webshopot?
-
KMT
addikt
Loscil - Clara (2021)
ambient
Meganyugalom, nagyon szép.
"... sourced from a single three-minute composition performed by a 22-piece string orchestra in Budapest."
-
bbdzyx
senior tag
Florence + The Machine - Dance Fever
(2022)Kedvenc női hangom új és egyben legkiforrottabb, legnyugodtabb, de még mindig energikus albuma. Egyik számban Florence erőteljes, de mégis tűpontos hangját kíséri a keményre hangolt basszusgitár, a következőben pedig lágy suttogását kíséri a kicsit kimért zenekari munka, amely azért a kornak megfelelően kevés elektronikával is kísérletezik. Az én kedvenceim mégis azok a dalok, amelyek olyanok, mint azoké a számoké amik alapján megismertem a zenekart: melyekben az egyre feszültebbé váló ütemek végén elemi erővel robbanak ki Florence Welch-ből az érzelmek!
9/10
-
KMT
addikt
Ezt még alig hallgattam, nem is a hozzám túl közel álló stílus, de inkább megosztás, még mielőtt ez is elavul...
DRS And Dynamite MC – Playing In The Dark
drum and bass, hip-hop?, jungle?
-
bbdzyx
senior tag
Son Mieux - The Mustard Seed (2021)
indiepopZseniális album. Nem is tudom mikor élveztem utoljára ennyire zenét, majdnem az összes dal egy sláger.
Nagyon friss, nagyon dallamos és vidám zene ettől - az egyelőre - kevésbé ismert holland bandától. Korábbi EP-ik, dalaik is jók voltak, de ez a tíz szám rendkívül kiforrott munka lett.
Kíváló hangszerelés jellemzi az elejétől a végéig az albumot: lendületes zongorafutamok, kellemes vonósok, pattogós trombita vegyítve mai elektronikával... és azok a botrányosan fülbemászó refrének és vokálok! Az album első hét dala ellenállhatatlanul táncolni hívja az embert, az utolsó harmadban azonban a Trying című dal hirtelen hoz le a jókedvről. Nem oda raktam a helyükben, de szerencsére az Arcade Fire-re hajazó Heavy Waters újra felépíti a hangulatot a névadó, életigenlő The Mustard Seed fináléjának.
10/10, számomra az év és az utóbbi idők egyik legjobb albuma. -
RetepNyaraB
veterán
Hiromi the piano quintet (2021) - Silver lining suite
fúziós ambient mittoménzongorakvintett, rohadtul megírt, ám nem különösebben mély zenékkel. Háttérnek is jó, bár a tempó idegesítő lehet.
Hiromi azonban - mint mindig - elképesztő tehetségről tesz tanúságot és már csak ezért megéri.Akit érdekel keressen rá Chick Coreával közös kétzongorás koncertjeikre. Elképesztő.
-
PR0JECTNR56
addikt
Lorna Shore - ...And I Return to Nothingness (EP) (2021)
Deathcore/Symphonic
Deathcore forradalmasítás 3 tételben, Youtube erre:
To The Hellfire
Of The Abyss
...And I Return To Nothingness -
Vanir
veterán
válasz
Bjørgersson #2729 üzenetére
Bőven hozza a Mgla szintjét szerintem.
-
Vanir
veterán
GROZA - The Redemptive End (2021)
black metal
YouTubeHihetetlenül profi.
-
Patice
nagyúr
-
TripleB
senior tag
-
Patice
nagyúr
Sub Focus & Wilkinson - Portals [2020]
Drum & BassAir I Breathe @ YouTube
Just Hold On @ YouTube
Album lejátszási lista -
TripleB
senior tag
Heedless Elegance : Libra
Metalcore
Idén ez az album forgott eddig a legtöbbet nálam.
-
RetepNyaraB
veterán
Rachel Chirouriri - Four° In Winter
Ambient (?) DowntempoFiatal, nagyon új, ez is egy EP össz-vissz. Még sokra viheti, eddig nagyon tetszik.
-
Polllen
nagyúr
The Offspring - Let The Bad Times Roll
punk rockSpotify - album
Youtube - album
Let The Bad Times Roll - Youtube
Army of One - YoutubeIxnay On the Hombre/Smash óta nem hallgattam ennyit Offspring-t.
-
darkrock
aktív tag
válasz
darkrock #2494 üzenetére
While She Sleeps - SLEEPS SOCIETY
metalcoreKevés olyan együttes van akinek minden száma ennyire kimagaslóan jó legyen. A 2019-es So What után újabb mestermű!
SLEEPS SOCIETY
ENLIGHTENMENT (?)
YOU ARE ALL YOU NEED -
RetepNyaraB
veterán
Anneke van Giersbergen - The Darkest Skies Are The Brightest 2021
alternatív, ambient, songwritingRég volt már Anneke saját album, nagyon. Most van és jó ez nekünk.
Akinek nincs meg véletlenül, ő a The Gathering egykoron eléggé iskolateremtő stílusú fronténekese. Mármint maga a zenekar volt iskolateremtő akkoriban, Anneke pedig egy hipnotikus hangú énekesnő és dalszerző azóta is.Az iszonyatosan ciki "official" albumvideók helyett inkább egy lyrics verziót linkelnék.
-
Audison
senior tag
válasz
RetepNyaraB #2715 üzenetére
Köszi, ez tetszik!
-
RetepNyaraB
veterán
The Pretty Reckless - Death by Rock And Roll
rockErre a lemezre is vártam egy ideig, nem fossák az anyagot évente
-
RetepNyaraB
veterán
Hayley Williams - Flowers for vases/descansos
acoustic, #songwriting, #chillzoneMindenképp érdekes, hogy a #posztpunk, kamu goth pop-rágógumiból hogyan nőtt fel a csaj szép folyamatosan. Akkor is, mikor az eredeti rajongóközönség látványosan fújolt közben. Respect.
-
Rexton
tag
Serenity in Murder - REBORN(2021)
Symphonic/Melodic Death MetalUgyan még nem jelent meg az album, de tűkön ülve várom már
(a régebbi diszkográfiájuk sem rossz)
Youtube:
The Glow Of Embers
Sea Of Stars -
Polllen
nagyúr
Ocho Macho - Most (2020)
ska
Youtube: Veled jó, Az élet adhat még, Most
-
Polllen
nagyúr
Korpiklaani - Sanaton maa (2020) (EP)
folk metal -
RetepNyaraB
veterán
Eminem - Music To Be Murdered By - B sides (2020
rap, mondjuk.Ez a csávó nagyon durva ennyi végighadart év után is. Nem vagyok egy rap hívő, de ami jó az jó.
-
-
TripleB
senior tag
-
arcitec
addikt
-
Patice
nagyúr
Christian McBride Big Band – For Jimmy, Wes And Oliver (2020)
Jazz, Big Band, Post-bop -
Patice
nagyúr
Rone - Room with a view (2020)
Electro, Ambient, Experimental, IDMYouTube:
Room With A View (Official Music Video)
Ginkgo Biloba (Official Music Video)
Sophora Japonica -
Vanir
veterán
-
Nova96
őstag
Frequencies for Leaving Earth - Kevin Richard Martin
Ambient
Vol.1
Vol.2
Vol.3
Vol.4
Vol.5Kevin Richard Martin(The Bug/King Midas Sound/ Zonal), today launches his own digital label, Intercranial Recordings, with the simultaneous, twin release of ‘Frequencies for Leaving Earth Vol.1’ and ‘Frequencies for Leaving Earth Vol.2’. Both volumes were composed, mixed and produced during the lockdown period. Kevin spent this surreal, intense time, rebuilding his studio and retreating into these alternate sonic realities…
-
Sonja
nagyúr
Diana Krall - This Dream Of You (2020)
JazzAmazon Music
Youtube Music
Spotify
Apple MusicSzerintem ez az album is jól sikerült!
-
Peterhappy
őstag
válasz
RetepNyaraB #2692 üzenetére
pedig bőven van abban igazság, amit mondasz
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #2691 üzenetére
Nightwish az igazi kihívás...
Nekem évek óta teljesen kiégett; azt az isteni énekesnőt pocsékolják a Holopainen szellemi önkielégítésére
*természetesen véleményem nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját! -
Peterhappy
őstag
válasz
Tomacko #2690 üzenetére
Én nem adom fel, próbálom jóra hallgatni. Sok energiámba telt, de az idei Nightwish-t is sikerült "jóra" hallgatnom, akkor talán ezt is meg tudom csinálni.
És egyébként nem rossz, pontosabban nekem egyelőre inkább csalódás, mint rossz. Sok az átfedés az első SadoMazo (elismerem, ez tetszett
) dalai és ezen dalok között. Ráadásul eléggé hasonlítanak is, nem igazán mertek nagyot változtatni. A belépő két dalt én nagyon szeretem, az elsőn is, soha nem léptem át, itt is jó - csak kvázi ugyanaz.
Vannak újabb dalok, de én többet tettem volna be - és lett is volna mit beáldozni. Plusz talán több komolyzenei egyveleget iktattam volna be, de azt hiszem ezt írtam is a minap.No mindegy. Mindenképp vannak jó pillanatai, de összességében bármennyire is tetsszen évek múltán, az biztos, hogy mindig is elpuskázott lehetőségnek fogom tartani.
-
Tomacko
őstag
válasz
Peterhappy #2688 üzenetére
Na evvel a Metallica SadoMazo kettővel én is így vagyok, hogy kíváncsiságból bele hallgattam. Aztán vagy 5 számot végig küzdöttem vele, de szó szerint. Mert már rögtön az elsőnél bele akartam aludni annyira nem fogott meg, szépen szól meg jól, meg oké. De számomra annyira langyos víz, hogy nagyon.
-
Peterhappy
őstag
válasz
RetepNyaraB #2687 üzenetére
Háááát...
Vegyes az összkép. Nekem az "első" S&M eszméletlen nagy kedvencem, rongyosra hallgattam anno és a mai napig örömmel előveszem. Ez van amiben erősebb, van amiben gyengébb.
Tudva, hogy James mennyire pocsék állapotban volt, hogy a koncertet követően nem sokkal már elvonón csücsült, megemelem a kalapom. De lehetett volna ez jobb, sokkal jobb és talán merészebb is.
Sok az átfedés a '99-es koncerttel és én pl. elpuskázott helyzetnek érzem, hogy nem játszottak több szimfónikus darabot, a Metallica által felturbózva. Ha már...
/ebben pl. az Accept legutóbbi koncertje - benne Wolf bá lemezével - baromi erős volt
minta: Mozart - Symphony No. 40
vagy bármely random Epica szimfónikus koncert (Debrecen, Miskolc pl.)/Azért négyszer már végighallgattam
De én is többet vártam/reméltem.
szerk: link + áttettem offba
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #2686 üzenetére
Pont tegnap este hallgattam bele a Tidal masterbe - nekem kissé öreges és jólfésült. Vagy nem volt hangulatom.
-
Peterhappy
őstag
Metallica - S&M 2
heavy metalKóstoló:
- For Whom the Bell Tolls
- Nothing Else Matters
- Moth Into Flame
SPOTIFY -
Patice
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
Black Crown Initiate - Violent Portraits Of Doomed Escape (2020)
Progressive Death Metal -
Nova96
őstag
The Caretaker - Everywhere At The End Of Time - Stages 1-6
Bandcamp
AmbientA zene maga azt mutatja be milyen Alzheimer/demencia betegség.
(+a borítók is) -
Bjørgersson
félisten
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus (2020)
Symphonic Black MetalCarach Angren - Franckensteina Strataemontanus (full album) 2020
-
Vanir
veterán
-
PuMbA
titán
The 1975 - Notes on a Conditional Form
Pop, rock, electronic pop, dance
-
TripleB
senior tag
Black Nail Cabaret
Gods Verging On Sanity
Synth noir
My Casual God -
Bjørgersson
félisten
válasz
SunMount3r #2677 üzenetére
Kérdezz rá a metal topikban is, hátha ott nagyobb sikerrel jársz.
-
SunMount3r
nagyúr
Bocs, hogy OFF, de talán ez jobb Topic erre:
Warrel Dane (ex Nevermore) énekes egyik legutóbbi project bandájának lemezét keresem, ami pár éve jelent meg. Lényeg: a borítón egy kisfiú ül a földön és egy zanzás képű régi TV felé nyúl, a háttérben meg egy tájkép látszott. Néztem a Wiki-s oldalakon, de az időben összes szóba jöhető lemez borítója különbözött ettől. Vagy én vagyok valami nagy tévedésben, vagy nem tudom miért nem találom. ???
Akinek van tippje rá azt köszi!
-
PuMbA
titán
válasz
Bjørgersson #2672 üzenetére
A linkeken képek vannak, nem zenék
-
KMT
addikt
válasz
Bjørgersson #2668 üzenetére
Szép képek!
-
Vanir
veterán
válasz
Bjørgersson #2668 üzenetére
Nagyon súlyos ez is, mint minden anyaguk...
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Dorien
veterán
válasz
RetepNyaraB #2663 üzenetére
Én meg pont a hajas korszakát vagyok képtelen élvezni.
Kb. a 2002-es "Strange Beautiful Music" óta szeretem a lemezeit. [link]
-
Bjørgersson
félisten
Warbringer - Weapons Of Tomorrow (2020)
Thrash MetalFirepower Kills
The Black Hand Reaches Out
Glorious End -
-
Vanir
veterán
válasz
Bjørgersson #2657 üzenetére
Megint megelőztél.
Nálam még érnie kell. Mondjuk a Reflections of a Floating World-re is ezt mondtam, aztán all-time kedvenc albumom lett... -
Bjørgersson
félisten
Elder - Omens (2020)
Psychedelic Stoner Metal
Elder - Omens [FULL ALBUM]
-
Bjørgersson
félisten
Wolfheart - Wolves Of Karelia (2020)
Melodic Death MetalHail of Steel (Official Video)
The Hammer (Official Video)
Ashes (Official Lyric Video) -
Jordan Rudess - Wired for Madness (2019)
Progressive rockJordan Rudess official full album
A Dream Theater billentyűsének szólóalbuma
-
Sonja
nagyúr
The Biscats - Cat's Style (2020)
Rock, Rockabilly
Nem szeretem a Japán nyelvű zenéket, de vannak kivételek, amiket meghallgatok. Ez viszont nagyon jó lett szerintem!
-
Cyrin
addikt
-
Dorien
veterán
No-Man - Love You To Bits (2019)
electro-pop, synth-pop, fusion, ambient
Youtube (full album): [link]Steven Wilson ezt az electro műfajt is jobban csinálja sokaknál...
-
Vanir
veterán
-
Vanir
veterán
válasz
Bjørgersson #2646 üzenetére
Iszonyat kevés olyan metalcore zenekar van, aki ennyire régóta nyomja, és nem ment át gagyi, műanyag stadionrockba, vagy csak simán nem dobta be a törölközőt. Nagyon örülök, hogy a HSB ezt a piciny réteget erősíti
-
Bjørgersson
félisten
Heaven Shall Burn - Of Truth & Sacrifice (2020)
Melodic Death Metal / MetalcoreEradicate
My Heart And The Ocean
Protector/Weakness Leaving My Heart -
Bjørgersson
félisten
-
KMT
addikt
Ez itt vihető: https://lemurianfolksongs.bandcamp.com/album/logos
-
Vanir
veterán
-
Farkassacred
őstag
The Night Flight Orchestra - Aeromantic
Hard rock
Servants of the Air
Divinyls
If Tonight Is Our Only Chance
Az év hard rock albuma? ! -
Bjørgersson
félisten
Dark Fortress - Spectres From The Other World (2020)
Melodic Black MetalThe Spider In The Web
Pali Aike
Isa
Pulling At Threads -
Bjørgersson
félisten
-
Peterhappy
őstag
The Cadillac Three - Country Fuzz
country - southern rockHa valaki azt mondja, az év eddigi legnagyobb meglepetését egy country lemez fogja elhozni, garantáltan körberöhögöm. A hangzatos HRM kritika hatására vettem rá magam az ismerkedésre, és valami rekord gyorsasággal talált be. Iszonyatosan hangulatos zene, baromi fülbemászó dallamokkal. Igazi örömzene ez! Hallani, szinte látni a hangfalakon keresztül, mennyire élvezik ezek a srácok a muzsikálást.
Kóstoló:
- Slow rollin'
- Crackin' Cold Ones With The Boys
- All The Makin’s Of A Saturday Night
- The Jam (csak audio)
- Bar round here (csak audio) -
Peterhappy
őstag
H.e.a.t - II.
dallamos hard rockÉs igen! Óóó, ez kérem szépen, nagyon rendben van.
Az Eclipse mellett a másik nagy-nagy kedvenc svéd dallamos HR bandám a H.e.a.t., és a legutóbbi kisérletezős
kisikláslemez után visszatértek a gyökereikhez, s becsülettel odatették magukat. A csütörtöki megjelenés óta legalább tízszer végigpörgött és csak azért nem többször, mert nem sokat voltam itthon (és mert kijött az új The Cadillac Three lemez is).Bitang jó kis korongot tákolt össze a H.e.a.t. Erik Grönwall énekes, a Swedish Idol 2009 győztese parádés frontember, és egy két lábon járó energiabomba.
Ha valaki eleddig nem találkozott a csapattal és nem óckodik a stílustól, feltétlen adjon nekik egy esélyt.Kóstoló:
- One by One
- Come Clean
- Dangerous Ground -
Bjørgersson
félisten
-
Vanir
veterán
-
Vanir
veterán
Frayle - 1692
doom / occult -
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
Svart Crown - Wolves Among The Ashes (2020)
Blackened Death MetalThermageddon
Blessed Be The Fools
Exoria -
Cyrin
addikt
Solaris - Nostradamus 2.0
progresszív rock
(2019)"A Nostradamus 2.0 - RETURNITY album az 1999-ben megjelent Nostradamus - Próféciák Könyve című SOLARIS-lemez folytatása. Az alcíme "Meg sem született látomások" - nem véletlenül. Álljon itt pár gondolat arról, ami miatt elkezdtük ezt a lemezt csinálni: SOLARIS / Nostradamus 2.0 Returnity - MEG SEM SZÜLETETT LÁTOMÁSOK Volt egy év, amikor az egész világ a Holdraszállás lázában égett. Jogosan, persze, de ugyanannak az évnek őszén, alig pár hónappal Neil Amstrong "legendásan kis lépései" után, szép csöndben, minden különösebb felhajtás nélkül bekapcsolták a világot átfogó internethálózat ősét, az ARPANET-et. Akkor még senki sem sejtette, hogy ezzel új korszak kezdődik az emberiség történetében. Igaz, nem a Skynet ébredt öntudatra aznap, csak négy egyetem számítógépei kapcsolódtak össze egymással, ám ennek a látszólag jelentéktelen eseménynek a hatása mára az egész világunkat átformálta. Ma az a technológiai boom irányít bennünket, aminek persze, csak egyik eleme az internet-forradalom. A maghasadás felfedezése, a televízió feltalálása, a mesterséges intelligencia megszületése vagy az idő fogalmának alig felfogható változása mind-mind egy csepp ebben a mindent elárasztó, információs tengerben. Amit lehet áldásnak tartani, de lehet sorscsapásnak is. Egyet nem lehet vitatni: drámaian megváltoztatta a világot. És ez a változás egyszerre lehet felemelő és pusztító, és fogalmunk sincs róla, melyik forgatókönyv valósul meg végül. Nincs biztos jövőnk. Se jó, se rossz. A felfedezéseink Janus-arcúak: kaput nyithatnak az örökkévalóságra, vagy örökre eltörölhetnek bennünket a Föld színéről. Ianus az átjárások (iani) és kapuk (ianuae), a kezdet és vég védőszelleme a római mitológiában, és mi most pont ezek előtt a kapuk előtt állunk.... Nostradamus háborúk, királyok, egyházak, intrikák, összeesküvések, forradalmak, árulások és lázadások véget nem érő sorozatának képzelte a jövőt. Nem is alaptalanul. De ha azt kérdezzük, hová jutott mindeközben az ember, hajlamosak vagyunk azt felelni, hogy sehová. Hogy most is ugyanolyanok vagyunk, mint régen: lehet, hogy nem kézi erővel, de most is háborúzunk, több vallásunk és egyházunk van, mint valaha, árulás, összeesküvés, forradalom és lázadás ma is zajlik szép számmal, még királyt és királynőt is tudunk mutatni, sőt, szokás azt mondani, hogy mi magunk se változtunk sokat. Hogy a szándékaink, érzelmeink, jó és rossz tulajdonságaink szinte ugyanazok, mint régen. Vagyis tényleg nem jutottunk sehová. De tényleg nem? Tényleg nem változott semmi a történelem kezdete óta? Hát egyvalami biztosan történt: a mai technológiánk jól-rosszul, de hét és fél milliárd embernek teremt otthont a Földön. Erre soha korábban nem lettünk volna képesek. És ezt az eredményt nem háborúk, királyok, egyházak, intrikák és összeesküvések szülték. A tüzet, a kereket, a zenét, az orvoslást, a gőzgépet, a rádióhullámokat csak unalmas, szürke hétköznapokon lehet fölfedezni. A gondolkodáshoz idő kell. Rengeteg idő. És az csak hosszú, békés időszakokban adatik meg. A háborúknak, királyi családoknak, birodalmakat behálózó összeesküvéseknek alig van köze a történetünkhöz, mégis ezeknek az emlékét őrizzük a legnagyobb műgonddal: az uralkodóét, aki legalább két feleségét megölette, a császárét, aki fölgyújtott pár római épületet vagy a hadvezérét, aki elefántokkal vágott át a hegyen, hogy meghódítson egy várost. Na, ők méltónak bizonyultak az emlékezetre. Azokról viszont, akik igazából hozzásegítettek bennünket ehhez a mostani jövőhöz, ehhez a MOST-hoz, alig tudunk valamit. Bulvár-történelmet gyártottunk. Bebeszéltük magunknak, hogy a történetünk olyan, mint a Trónok harca. De ez csak egy képzelt történelem - Nostradamus jóslatait viszont pont ez a tévképzet, ez a képzelt történelem szülte. Csupa olyan eseményt vízionált, ami pontosan beleillett ebbe a mítoszvilágba: háborúkat, antikrisztusok, uralkodók születését és bukását - de semmi olyasmit, ami kívül esett volna ezen a szűk mesgyén. Így aztán itt maradtunk egyetlen valamirevaló, megvalósult jövendölés nélkül. Ez a lemez a "soha meg nem született jövendölésekről" szól. Csupa olyan sorsfordító eseményről, ami nélkül a világ nem lehetne olyan, mint amilyen lett. Hogy ez jó vagy rossz? Egyikünk sem sejti. Mindkét útról vannak képzeteink, és ezek a képzetek inspirálták ezt az albumot."
-
Vanir
veterán
válasz
Bjørgersson #2623 üzenetére
Énakartam!
Egyszerűen nem tud hibázni Kátai...
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Peterhappy
őstag
Magnum - The Serpent Rings
dallamos hard rock
Egyáltalán nem ismertem az együttest eddig. Tudtam, hogy létezik egy Magnum nevű, ismertebb banda, de nekem a névről hamarabb jut eszembe a bajszos-ferraris fazon (vagy épp a jégkrém), mint az együttes - de ez a jövőben máshogy lesz. Tegnap reggel, munkába menet olvastam a vonatkozó HRM kritikát és gondoltam, melóhelyen adok majd neki egy esélyt, Kolléganőm úgyis a "lightosabb" dolgokat szereti. Amikor negyedjére indult újra a korong, gondoltam hogy kis változatosságra lenne szükség. Úgyhogy gyorsan előbányásztam egy Spotify válogatást - a Magnumról. Merthogy teljesen lenyűgözött mind a lemez, mind az együttes! Egyszerre dallamos, tökös, változatos és ráadásul baromi jól szól. Minden a helyén van, néha a gitár mellé grátisz hangszeres játék párosul, ami szintúgy nagyon passzol. De az ének az, ami aztán végképp mindent visz.
Nem is az a döbbenet, hogy félelmetesen nagyot énekel az énekes (Bob Catley - meg kell tanulnom a nevét!), hanem az, hogy mindezt 72 évesen (!!!) teszi! A szólógitáros Tony Clarkin pedig novemberben múlt 73. HIHETETLEN.Nagyon jó szívvel ajánlom a lemezt, engem teljesen elvarázsolt. Igen szép munkát raktak össze a nagyok, minden tiszteletet megérdemelnek.
Kóstoló:
- Where are your Eden?
- Not forgiven -
Vanir
veterán
Vvilderness - Dark Waters (2020)
atmospheric black metal / post-black metal / blackgazeA 2017-es Devour The Sun című debut album elképesztő sikere után, január 10-én végre visszatért vvildr. A Dark Waters méltó folytatása az első albumnak, legalább annyira letaglózó és energikus, viszont most egzotikusabb elemek is belekeveredtek.
Egyszemélyes projekt, viszont az úriember korábbi műveit és vendégeskedéseit is érdemes meghallgatni (Release The Long Ships, Realm of Wolves stb). -
Peterhappy
őstag
Sons of Apollo - MMXX
Progresszív metalA kiváló zenészekből álló supergroup 2017-ben adta ki bemutatkozó korongját (Kemcso kolléga úr írt róla), amelyet tavaly egy fantasztikus koncertlemez követett.
Bár az első lemez is több volt, mint tisztességes iparosmunka, a napokban megjelenő második album - véleményem szerint - jócskán túl tesz rajta és bizony mind a dalcsokor, mind a hangzás bivalyerős. Egy picit talán fogyaszthatóbbak is a nóták, mint a debütlemezen, legalábbis én mindenképpen komplexebbnek érzem egyben az egészet.
Talán a koncertturné alatt erősödött a tagok közötti kémia, mindenesetre matekmetál fronton egy közel tökéletes lemezzel rúgták be az új esztendő ajtaját.Kóstoló:
- Goodbye Divinity
- Desolate July (a pár évvel ezelőtt elhunyt tehetséges gitáros, Dave Z emlékére írt dalt - Ő az Adrenalinek Mob-ban együtt játszott Portnoy-jal és egy közös turné során történt a tragikus közlekedési baleset)
- Fall to AscendSPOTIFY:
- MMXX
- MMXX Deluxe edit. (a teljes lemez, továbbá a lemez dalai instrumentális, valamint acapella stílusban is) -
Bjørgersson
félisten
-
PuMbA
titán
Beabadoobee - Space Cadet
alternatív, indie
-
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
válasz
SirRasor #2606 üzenetére
Ezen az albumon csak egy jó szám van számomra. A Diggy Diggy Hole, de csak azért, mert az eredeti egy Yogscast szám.
-
SirRasor
addikt
Wind Rose - Wintersaga (2019) heavy metal
Az egész albumot áthatja a tenor kórus - brutálisan libabőrösen szól
Iszonyat fülbemászó, csak a hang mélysége miatt nehéz velük együtt énekelni
Ezen kívül nem zúzós, szépen kimért és dallamos, de mégis kemény.Egy kis ízelítő:
Mine Mine Mine! -
válasz
Melorin #2602 üzenetére
Nem érzek semmi bajt abban, hogy minden szembejövő friss albumot betesz valaki. Megnézed a műfajt és ha nem érdekel tekersz tovább. Ha meg érdekel, belehallgatsz és lehet, hogy neked olyan lesz az év albuma, ami másnak nem... Ráadásul ha a te elméletedet követnénk, akkor csak dec 31 után lehetne 1 albumot posztolni az előző évről, mert simán lehet, hogy pl ami márciusban a legjobbnak tűnik azt übereli szeptemberben vmi más, amit meg decemberben megint vmi más
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Melorin #2602 üzenetére
Ha minden kiadott albumot betennenk, 20000 oldalt none evente a topik.
Tenyleg nem ertem, miert gond, hogy ennyi nekunk tetszo albumot ajanlunk. Legalabb van mibol valogatni.
Miben lenne jobb, ha ugyanennyi albumot ketszer, otszor vagy tizszer ennyi ember ajanlana? Vagy miben lenne jobb, ha fele, otod, tized ennyi album lenne ajanlva? -
Melorin
addikt
válasz
Bjørgersson #2601 üzenetére
Ki írta azt, hogy csak egyet? Nem érted, az a baj, hogy ha minden albumot beteszel amit kiadtak és nem csak azt ami gyöngyszem, akkor előbb utóbb a kutya sem fog rákattintani azokra amiket belinkelsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest