- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
A topicba kizárólag az aktuális naptári évben, vagy az előtte lévő évben megjelent albumokat ajánljuk egymásnak. Ezzel elkerüljük azt, hogy 10-20 éves kiadványokról legyen szó, amik ugyan lehetnek kedvencek, de azt szeretném ha itt kifejezetten az aktuális dolgokról esne szó. Remélhetőleg pár év alatt elég tekintélyes mennyiségű ajánlás érkezik majd amiből lehet szemezgetni, és örülnék neki, hogy ha jól olvasható maradna a topic, ezért legyen itt egy kis útmutatás:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB #2197 üzenetére
A Voice?
-
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #2194 üzenetére
A chesky honlapján saját tagje is van a binaural felvételeknek, abból is érdemes lehet szemezgetni.
Egyébként ez a Macy Gray lemez szerintem is atom az általában kilúgozott vokális jazz felvételek között. Maradt benne némi stenk, pedig mostanában sem a műfaj, sem pont ez a kiadó nem az izgalomról híres.
-
Vanir
veterán
-
brownus
veterán
válasz
Raptor™ #2188 üzenetére
https://www.facebook.com/operentzia/ passz, írj rájuk
-
Patice
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
Fire Strike - Slaves of Fate (2017)
Traditional Heavy Metal
Igen csak Iron Maiden zene, de Bruce helyett női énekessel.
Nagyon jó szerintem, engem megfogott!
A 2., 6. és 9. számba hallgassatok bele.
-
brownus
veterán
remélem elfér, mert nem full album.
A dalok gerincét a Nescillátzia folyó mélyén élő kis népcsoport zenéje adta, amit ízekre szedtünk és áthelyeztünk egy futurisztikus környezetbe. -
synar
őstag
-
-
Bozek
nagyúr
-
Patice
nagyúr
Ferry Corsten - Blueprint (2017)
TranceÉrdekes koncepció album, számok közötti szöveges részekkel, amiben egy kerek sci-fi történetet mesélnek el.
Gondoltam bedobom, hátha másnak is fog tetszeni. -
sony309
őstag
Primal Fear - Best of Fear (2017)
Power Metal -
borges7
aktív tag
válasz
SunMount3r #2157 üzenetére
Szia!
Váczi Eszter új lemeze(jazz): spotify:album:5XDYvhc7rNeL20o6ashMCi
Takáts Eszter(pop-rock) is nagyon jó szerintem, sok lemeze van már, különféle formációkban. https://www.youtube.com/watch?v=E24fI9aaECo
Illetve Sena(jazz, pop, stb), az irie Maffia énekesnőjének szólólemezei is igen jók: spotify:album:22phcyl6ZsGDn0uE1h4k5w
-
synar
őstag
-
synar
őstag
Conversations (XLO 25th Anniversary Edition)
Vincent Belanger & Anne Bisson
2016Valamelyik hifi show bemutató videón hallottam az előadókat, egy kis audiophile csemege, esti relaxhoz kiváló.
-
brownus
veterán
kellemes!
-
Patice
nagyúr
Macy Gray - Stripped (2016)
JazzMacy Gray eddigi stílusáért nem voltam oda. Ez egy egészen más (Jazz) műfaj számára. Szerintem jól áll neki.
-
Bjørgersson
félisten
-
Raptor™
tag
Rostam - Half-Light (2017)
indie/r&b/pop
Korábbi Vampire Weekend tag, Rostam Batmanglij első saját albuma. Ha valaki egy kis pihenésre, nyugalomra vágyik, érdemes belehallgatni, nekem nagyon megtetszett.
-
Vanir
veterán
Vvilderness - Devour The Sun (2017)
atmospheric black metal / blackgaze / post-blackAzonnali hatállyal megvettem a komplett diszkográfiát. Hatalmasat megy, zseniálisan összerakott cucc, brutális energiát belerakhatott az úriember. Igen, egyemberes projekt, ráadásul kis hazánkból, és Release The Long Ships néven is megtalálható. Ja, és instrumentális verzió is van belőle.
És egy lágyabb is:
Silent Island - Fall of Oceans (2017)
instrumental post rock / prog / shoegazeSzintén magyar.
-
brownus
veterán
Shpongle - Codex VI [Full Album]
itt meg is veheted ha tetszik: bandcamp - Codex VI
by Shpongle -
synar
őstag
Hiromi & Edmar Castañeda - Live in Montreal
Műfaj: Jazz
Hiromi & Edmar Castaneda - Fire (Live in Montreal) YouTube
Az idei nagy kedvencem Hiromi Uehara, aki egy elképesztően tehetséges fiatal jazz zongorista. Érdemes megnézni néhány videóját a YouTube-on, pl.: Hiromi – Pachelbel's Canon, vagy Chick Corea & Hiromi.
-
synar
őstag
-
synar
őstag
-
TripleB
senior tag
Tangerine Dream - Quantum gate (2017)
Műfaj: dance/elektronikusTangerine Dream - Tear Down the Grey Skies (from Quantum Gate)
-
Bjørgersson
félisten
-
válasz
BIN JIP (Harcsa Veronika az enekesno )
-
Patice
nagyúr
válasz
Meszecsinka lehet bejön neked is.
-
SunMount3r
nagyúr
Ejjh, sok minden volt itt mióta legutoljára benéztem ide, majd átfutom, ha lesz időm...
De amit kérdezni akarok: tudnátok még olyan jobb alternatív pop/rock/jazz esetleg electro zenéket ajánlani, mint pl. a Szeder vagy a Magashegyi? (Aki nem ismeri őket veheti ajánlásnak is!
)
Lehet akár külföldi is és a női énekes extra előny!
Köszi!
-
Patice
nagyúr
-
sony309
őstag
-
Patice
nagyúr
-
sony309
őstag
-
Patice
nagyúr
Könnyedebb témák:
Caramel - 7 (2017)
R&B, PopRobin Schulz - Uncovered (2017)
Dance, Electronic -
Patice
nagyúr
Ronald Bruner Jr - Triumph (2017)
Soul, R&B, JazzGondolkoztam, hogy merjem-e ajánlani ezt az albumot. Érdekes, keverék stílusú zene, de most második hallgatásra is tetszett. Hátha nektek is fog.
-
sony309
őstag
válasz
RetepNyaraB #2148 üzenetére
-
Patice
nagyúr
Skye & Ross - Skye & Ross (2016)
Trip-hop, downtempo, blues, soulAmikor hallgattam, akkor beugrott a Morcheeba hangzásvilága, erre amikor rákerestem kiderült, hogy ez a duó a Morcheeba kétharmada.
Light of Gold (Official video)
Szerk.: November 27-én állítólag a Dürer kertben is zenélnek majd.
-
RetepNyaraB
veterán
Nosaj Thing - Parallels 2017
A szokásos, chilles elektroszmog. Illetve egyre chillesebb az évek múlásával. Szép. -
mekker
őstag
Szabó Benedek és a Galaxisok: A legszebb éveink
nagykörúti liberál-bölcsészeti rock, romkocsmás indie popUgyan 2015-ös, de sajnáltam, hogy még nem linkelte senki sem. Dalokba öntött hangulatos életképek, kb. ennyi a lényege az albumnak.
-
Sonja
nagyúr
Samael - Hegemony (2017)
Symphonic Black, Industrial Metal
Az eddigi 10 album is tetszett, és ez a 11. is tetszik, pedig már nem nagyon rajongok ilyen zenékért. Úgy látszik nem bírnak hibázni.
-
Vanir
veterán
Bask - Ramble Beyond (2017)
stoner / post-metalIszonyú nagyot megy, minden tekintetben hibátlan az én szemszögemből.
-
j0k3r!
senior tag
Liam Gallagher - As You Were
Alternative/Indie
Liam Gallagher - Wall Of Glass (Official Video)
Liam Gallagher - Greedy Soul (Recorded At Air Studios) -
nonozoom
tag
Special Providence - Will
Prog-Jazz-Rock-Metal-Turbo-ChillIrrelevant Connotations
The Ancient Cosmic BubbleEgy igényes hazai együttes, mely leginkább külföldön népszerűbb. 5. albumuk ez, nemsokára kapható!(okt.23)
-
nonozoom
tag
válasz
RetepNyaraB #2132 üzenetére
Igen. Van benne valami, bárhogy is nézzük 30-40 éves számokról beszélünk, kivéve a pár új nótát.
Azért én tavaly meglestem élőben is Bécsben, biztos ami biztos.
Azt a gitárt hallani élőben, egy katarzis volt! Főleg a húzós számok pl.: Sorrow, Shine on you crazy diamond megunhatatlan! -
RetepNyaraB
veterán
-
nonozoom
tag
David Gilmour - Live at Pompeii
RockRattle that lock
Run like hell
One of these days1971 októberében, az ereje teljében lévő Pink Floyd néhány koncertet adott Pompeii-ben, a majdnem üres római amfiteátrumban, melyből Adrian Maben rendező Live At Pompeii címmel kultikus filmet készített. A mozi zenei anyaga az akkor még csak készülőfélben lévő, majd novemberben napvilágot látott Meddle, illetve az 1968-as A Saucerful Of Secrets album sikerdalaiból áll. Továbbá egy, a Secrets-hez kapcsolódó kislemezdalt, a Careful With That Axe, Eugene című koncertfavoritot is előadtak még Richard Wright-ék.
Majdnem negyvenöt évvel később David Gilmour, az együttes énekes-gitárosa visszatért a legendás helyszínre, hogy páros koncertet adjon, immár valódi közönség előtt. A két Return To Pompeii buli nem önmagában, hanem a Rattle That Lock Tour részeként, annak is a második körében valósult meg, a lemezbemutató koncertkörút első változatához képest felfrissített programmal és részben megváltozott kísérőzenekarral... -
RetepNyaraB
veterán
Perturbator - New Model
synthwave, dark electronic.A tavalyi, elsöprö The Uncanny Valley utan ez egy kevesbe fejbe rugo darab, long EP formaban. De azert ajanlom soxeretettel!
tyúb, full album
Azert az utolso, God Complex c. szam odab@sz itt is. -
AMDFan
addikt
válasz
Bjørgersson #2128 üzenetére
Tegnap jelent meg, szóval ami nekem nagyon bejött és rákerestem, nem volt fenn YT-on. Máshol meg lusta voltam keresni
-
AMDFan
addikt
Enter Shikari - The Spark (2017)
(electronic/rock)
Érdekes album. Az első 2 szám után majdnem kikapcsoltam, hogy mi ez a szar és ugyanmár... Aztán a kíváncsiság csak hajtott, és egészen odáig fajult, hogy még ajánlom is az albumot
80%-ban eltávolodtak az eredeti hangzásviláguktól és stílusuktól, ez már egy könnyebben emészthető sima rockra emlékeztető stílus, viszont benne van a rájuk jellemző kiszámíthatatlanság, nem tudod, hogy mi fog következni a következő pillanatban, pláne a következő számban. Ez a kíváncsiság hajtott hogy végighallgassam az albumot, és azt kell mondjam kellemes volt. Érdekes hangzások, elszállt témák, minimális durvulás. Ügyesek
-
sony309
őstag
Dirkschneider - Live - Back To The Roots - Accepted! (2017)
Heavy Metal -
gubabela
senior tag
-
synar
őstag
-
synar
őstag
-
Bjørgersson
félisten
-
gyerecske
senior tag
-
Sonja
nagyúr
Garden Of Delight - Gods In Motion (Chapter One) (2017)
Celtic Rock, Irish Polk, Gothic Pop
Elsőnek furcsa volt ez a kicsit műfaji egyveleg, de a harmadik számtól kezdve nagyon megfogott!
-
mekker
őstag
Fanu: The Silent Watcher (2017)
drum and bass, downtempo, "ambient"Five Ounces, Otherworld, Presence, Agenda
Bandcamp/SpotifyEgy old-schoolabb hangzású album tele szétvagdalt dobokkal, változatos groove-okkal, sallangok nélkül.
-
synar
őstag
Hogy aktuális is legyek:
Ametsub – Mbira Lights 1
Genre: Electronic
Style: Ambient, Downtempo, IDM -
synar
őstag
Bár nem új lemezek, de nem találtam korábbi utalást rá, így merészeltem ide másolni a hivatkozást
Yosi Horikawa: Wandering és Vapor
A Bubbles című számmal szoktam tesztelni a hifi rendszert, fejhallgatón különösen jó hallgatni,
Spotify-on mindkettő fent van. A műfajra nem találtam utalást, kísérleti, elektronikus talán, ha valaki tudja javítson ki. Hasonló stílusra örömmel fogadnék javaslatokat. -
Dare2Live
félisten
Ramin Djawadi - GOT Season 6
OST - ClassicalMindkét számot ajánlanám végighatlgatni:
Light of the seven
Winds of winterRamin Djawadi - Westword
OST ClassicalEz imo gyengébben sikeredett, de a sorozattal elég jól harmonizál, amit ajánlok is mindenkinek.
Nitro HeistThirteen Senses - Into The Fire
Alternatív indie, Rock? -
Brian May & Kerry Ellis / Golden Days (2017)
Rock -
Patice
nagyúr
Shelby Lynne & Allison Moorer - Not Dark Yet (2017)
Folk, AcousticSylvia Vrethammar - The Girl From Uddevalla (2017)
Jazz, Bossa Nova, Latin -
KMT
addikt
Már egy ideje emésztem, de nem gondolkodom rajta tovább, hogy megosszam-e. Emésszétek ti is, szerintem megéri.
Forest Swords - Compassion (2017)
ambient, psychedelic, dub? -
Bjørgersson
félisten
-
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
Pentatonix - PTX Vol. IV - Classics (2017)
A capella, popThe Jerry Douglas Band - What If (2017)
Country, bluegrass -
synar
őstag
Na úgy érezem, Dominic Miller volt az utolsó csepp, most már muszáj leírnom, hogy jutottam ide.
Kezdődött azzal, hogy két hónapja elromlott az Onkyo AVR-em, mivel Pécsről javíttatni nem olyan egyszerű, gyorsan pótolni kellett valamivel, mert mozizni mégiscsak kell, a választás egy Denon-ra esett.
A váltás azzal járt, hogy le kellett mondanom a HDMI bemenetről, maradt az optikai helyette, az meg a Rapberry PI 2-n nincs alapból, sebaj továbbléptem, rendeltem egy S905X boxot, ami LibreElec telepítés után kiválóan teljesít, újra van mozi és DTS, az a lényeg.
Szegény kis PI kihasználatlanul bekerült a fiókba, gondoltam majd kitalálom, hogy mi lesz vele, ha lesz rá időm. Kicsit utána olvastam, hogy lehetne zenelejátszót barkácsolni, némi ráfordítással rendeltem egy HiFiBerry Digi+ kártyát, így ugyan újra DTS képessé vált a PI, de most már nemesebb faladatot szántam neki, ezért Volumio-t telepítettem rá. Kiderült, hogy a frontjaim milyen szépen szólnak így önmagukban is, ha „csak zenét” hallgatok rajtuk.
És amiért ilyen bő lére engedtem az előzményeket:
Miközben olvasgattam a fentiekhez kapcsolódó okosságokat, valahogy idetévedtem hozzátok, amivel egy új világ nyílt ki számomra, azóta falom a topikot és nagy élvezettel fedezem fel, a számomra eddig ismeretlen előadókat. Patice, a te ajánlásaid eddig különösen nagyon tetszettek. Köszönöm Nektek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Formula-1
- Nintendo Switch
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kedvenc zene a mai napra
- Xbox tulajok OFF topicja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest