- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
A topicba kizárólag az aktuális naptári évben, vagy az előtte lévő évben megjelent albumokat ajánljuk egymásnak. Ezzel elkerüljük azt, hogy 10-20 éves kiadványokról legyen szó, amik ugyan lehetnek kedvencek, de azt szeretném ha itt kifejezetten az aktuális dolgokról esne szó. Remélhetőleg pár év alatt elég tekintélyes mennyiségű ajánlás érkezik majd amiből lehet szemezgetni, és örülnék neki, hogy ha jól olvasható maradna a topic, ezért legyen itt egy kis útmutatás:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slownz
senior tag
válasz
Deadzone41 #897 üzenetére
Nekem egy szám maradt meg a Parov albumról: All Night, ezt a számot nagyon eltalálta. A második CD már kifejezetten gyengécske lett szvsz.
-
guppy
őstag
válasz
Deadzone41 #897 üzenetére
Köszi az ajánlásokat, Muse-ra kíváncsi vok
, Parov nem lett rossz, de eddig nem ez a kedvenc album tőle.
Más:
Arra gondoltam év utolsó hetében lehetne csinálni ilyen év albumja dolgot, mindenki beírna 1db-ot (vagy 3at) és összesítenénk (vagy -ném) az eredményeket h melyek sikerültek a legjobban. -
Deadzone41
őstag
nagy a pangás itt, úgyhogy:
Muse - The 2nd Law gondolom nem kell bemutatniParov Stelar - The princess electro-swing [link]
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #887 üzenetére
Régebbi albumaikat hallgattam. Elég depresszív zene volt akkor: My Dying Bride, Anathema vidám zenét játszott hozzájuk képest.
Egyébként nem hagyományos prog rock (ELP, Yes, King Crimson, korai Genesis) a stílus. Persze prog rockba sokminden belefér, de a hatvanas, hetvenes évek prog rock-ja egész más.
-
válasz
Tothgera30 #887 üzenetére
Kösz, ez nagyon jó találat.
-
SOAD19
addikt
Ha, jól látom még nem linkelte senki a Mumford and sons új albumát?!
Mumford & Sons - Babel (indie folk)
Ízelítőként: Mumford & Sons - Lover Of The Light (a klippje is nagyon jó szerintem)
-
Antimatter – Fear of a Unique Identity (2012) - Prog Rock
Zeneszámok:
01 – Paranova
02 – Monochrome
03 – Fear Of A Unique Identity
04 – Firewalking
05 – Here Come The Men
06 – Uniformed & Black
07 – Wide Awake In The Concrete Asylum
08 – The Parade
09 – A Place In The Sun
10 – The Parade (Remix)
11 – Fear Of A Unique Identity (Acoustic Mix)
12 – Here Come The Men (Violin Mix)
13 – Firewalking (Remix)
14 – A Place In The Sun (Demo)
15 – Monochrome (Alternate Demo)Ízelítő:
Wide Awake In The Concrete Asylum
-
AMDFan
addikt
válasz
Nertpaelg #883 üzenetére
Ja és ha már itt tartunk, akkor egy album ajánlás:
Enter Shikari - A Flash Flood of Colour (2012) post-hardcore / electronic / dubstep
Kicsit amúgy problémásnak érzem, hogy a dubstep jelzőt már nagyon nagyon kezdi kinőni a műfaj, de hát majd alakul ez is, egyelőre nem tudok jobbat mondani.
youtube: Enter Shikari - Sssnakepit
-
AMDFan
addikt
válasz
Nertpaelg #883 üzenetére
Egyszerűen ez az egész még gyerekcipőben jár. Szubjektív, hogy a Muse kudarcott vallott-e, szerintem nem, de az ő stílusukhoz kevésbé illik szerintem a dubstep. A Korn szerintem nagyon jó albumot csinált, illetve az Enter Shikari is nagyon előremutató dolgokat tesz le az asztalra. Én inkább azt látom problémának, hogy a megrögzött metalos közönség nem képes elfogadni a másfajta hangzást mint a jól megszokott torzított gitár. Mondhatjuk, hogy rocker közösségben nőttem fel, és ritka az aki nyitottan áll hozzá más stílusokhoz. Ami a szomorú, hogy kevés kivételtől eltekintve maguk a rockzenészek is nagyon maradiak ilyen téren. Ez okozza szerintem azt a stagnálást ami most megy a metal színtéren.
-
Nertpaelg
tag
Kezdem megkedvelni a metál+egyéb keverékeket, de a dubstep szétesett ritmusa az én fejemben sehogy sem illeszthető össze a metál szintén (csak épp máshogy) szétesett ritmusával. Vagy lehet ezt csak azért gondolom, mert alapból nem vagyok oda a dubstepért.
De szerintem a mással való keverési kísérletek sem jöttek össze túlságosan, pl. a Muse is eléggé kudarcot vallott ezzel a rock+dubstep dologgal. Mondjuk nagyon nem keresem ezeket az abominációkat, szóval lehet jók is születtek már.
-
AMDFan
addikt
Úgy látom egy nagyon fincsi EP nem lett még megemlítve a topicban. Ez pedigleg nem más mint aaaa
Meshuggah - I Am Colossus EP (2012) death metal / dubstep?
Igazából csak két szám szerepel az EP-n, az egyik az eredeti szám a másik pedig az Engine-EarZ & Foreign Beggars Remix. Engem mondjuk kilóra megvettek vele, mert annyira ritka a metal - dubstep ötvözet mint a fehér holló. Erős idegzetűeknek ajánlom
Ideje lenne már, hogy a két irányzat egymásra találjon, szerintem nagy jövője van ennek a stílusnak.
Ja és ha már itt tartunk, megemlíteném az év metalcore albumát is, ami számomra a
Parkway Drive - Atlas (2012) metalcore
Örvendetes, hogy tudnak még újat csinálni ebben a stílusban
-
guppy
őstag
PASO Root Rockers - Lost in Space (2012) PASO Lovemonster CD2
reggae-dubsztem nagyon jó lett, nekem mindig is bejöttek a PASO reggae-sebb számai
-
törölt tag
Alvin és a mókusok - Bátorság, nyújtott kéz punk - rock
az elmult időben kétévente jelentkezett új albummal a zenekar
Most nemrég adták ki ezt a lemezt.
Nekem nagyon tetszik!Egy kis ízelítő:
Balekok dala
Kicsit másabb hangvételű nagyszerű zeneszám:
Aludj csak -
slfln
senior tag
Van itt még valami, ami külön hozzászólást és bejegyzést érdemel ide:
Godspeed You! Black Emperor - 'Allelujah! Don't Bend! Ascend! [2012]
post-rock, instrumental rock
guppy: Az egész album jó. Azért írtam.
(Ma hallgattam az új Killerst... Hát nekem a klasszik rockból igen sok lett a 'klasszik', amitől jött is a hónaljszag és a negyedik szám után már kegyetlenül szenvedtem.)
-
guppy
őstag
Meghallgattam a weatherman cmű számot, eddig eléggé bejövős, kíváncsi leszek az albumra is
(#874) GabN73 - előzőhöz képest milyen ?
-
GabN73
addikt
The Killers - Battle Born (2012)
Egyszerűen elvarázsolt az egész album, kocsiban must have dolog. Csak egy rohadt kocsi kéne, végtelen benyával, és egy végtelen út...
-
slfln
senior tag
Dead Sara - Dead Sara [2012]
post-hardcore, post-punk, hard rock
-
attika89
senior tag
Amaranthe - Amaranthe [2011]
power (death) metalAmaranthe - Hunger
Amaranthe - 1.000.000 LightyearsKamelot - Silverthorn [2012]
power metal -
Audison
senior tag
Night Ranger - 24 Strings and a Drummer
( Hard rock, 2012 )Kellemes kis album, én jót szórakoztam rajta.
-
Nertpaelg
tag
There ya' go.
Wovenhand - The Laughing Stalk (2012) Folk
Najó, inkább alternatív country, azaz americana, plusz sok ráhatás, de ez olyan rosszul hangzik, hogy én se hallgatnék bele.
-
baluka26
veterán
Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver
2011
Folk indie
Nagyszerű album, Grammy-díjas, Bon Iver még mindig baz egyik legjobb folk banda manapság.
Holocene -
Deadzone41
őstag
tudom, az effektet arra értettem, hogy sok zenébe nem azért használják, hogy hangosabb legyen, hanem, hogy fokozzák a "katarzist" pl. Johnny Cash - Hurt című nótájának vége. ezt lehet csak én látom így, mindegy nem a cél a lényeg, ettől a torzítás még torzítás marad.
egyébként erre persze lehet mondani azt, hogy olyan rendszert kell venni, amin nem zavaró a klippelés, de ami ezt elkeni, az mást is elfog (szerintem).
-
slfln
senior tag
A '90-es évek végén, amikor azt hallgattam a már akkor 15 éves Bécsből 'importált' all in wonder Sanyo hi-fin ez nem igazán volt probléma.
deadzone: Ez nem effekt. Ez a sokat emlegetett nagy kedvencünk.
Ha hangosabb, könnyebben felfigyelnek rá. Ilyen a reklám is. Az, hogy torz a plazabudiban hallgatva nem jön át. -
Deadzone41
őstag
kimehetne a divatból már ez a túlvezérlés effekt, egyszerűen behányok tőle, nem tudom elképzelni, hogy ez valakinek tetszik, az öncélúság netovábbja a hangmérnökök és producereik részéről. az rhcp albumjai gyakorlatilag hallgathatatlanok részemről emiatt.
guppy: pü-be adhatnál linket, ha elérhető még valahol
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #858 üzenetére
Már az első hallgatáskor örültem, hogy végre valami jót sikerült találni... Csak ne kéne ennyi ramaty albumot meghallgatnom, mire kikapálok egy ilyet.
guppy: Ez sajnos ilyen. Nem hittem volna, hogy valami übereli az utolsó RHCP albumot ebben, ami eddig vezetett ilyen téren... de ennek sikerült.
-
-
slfln
senior tag
Azon lepődtem meg inkább, hogy sokaknak tetszett, akiknek nem hittem volna, hogy fog. Amúgy nekem is nagyon, csak már unom, mert már márciusban is a Video Games-re lehetett vizelni a plaza wc-ben.
Azóta meg...
A szája miatt, meg nekem olyan, mint egy sebzett szépség. A hangjában nem tudom mennyi auto-tune van, de én is sokat el tudnám még hallgatni. A hangminőség viszont katasztrofálisan siralmas a Born To Die albumon. A legtöbb szám túlvezérelt, dinamikatartomány 0 és tisztán hallani, ahogy torzít a hangja, amikor kiereszti. -
slfln
senior tag
Azt hittem ciki lenne Lana Del Ray - Lizzy Grantet linkelni, mert az már nagyon populáris ide.
Ha viszont ezt is megeszitek, akkor hallottam mostanában egy ritka jó pop ep-t, igazi 'pussy power' cucc.Icona Pop - Iconic EP (2012)
SynthpopBedobom régi kedvenceimet is, a Stephen és David Dewaele (hihetetlenül) kreatív formációt, akiknek többek között a Soulwaxet, és a 2 many dj's-t köszönhetjük. Utóbbi felállásuk terméke az 'as heard radio soulwax' elfajzása, ami weben itt található: 2manydjs.com. Intrót végignézni!!
Almáéknál van egy app ami összeszedi az "adásokat": link
De inkább azt ajánlom, hogy aki bele akar kóstolni, az először kezdje például a Get Yer Yo Yo's Out! lemezzel, utána úgyis nekiáll beszerezni a többit. -
Nertpaelg
tag
Egy kis kontra-mainstream.
My Dying Bride - A Map Of All Our Failures (2012) Doom Metal
Ismét magára talált a banda, nagyon jó album lett, sok régi mesterművükkel egy szinten. Abandoned as Christ.Converge - All We Love We Leave Behind (2012) Mathcore, metalcore, hardcore punk
Ez lenne a stílusa wiki szerint, hát legyen. Annyira nem súlyos, mint a jelzők gondolni engednék. Streamelhető az egész albumzat.Ahab - The Giant (2012) Doom Metal
Doom évszakhoz szól a doom metál, abból is a jóféle. (: The Giant.Illetve még ezt is nyomatom mostanában, hogy egy kicsi ellenpont is legyen:
Rhian Sheehan - Seven Tales Of The North Wind (2011) Ambient
Jó tanulós/alvós/plafonbámulós zene. Pár szám. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #847 üzenetére
Most hoztam el az új hangfalkábeleimet, így meg különösen adja!
-
thomeef
őstag
válasz
Tothgera30 #843 üzenetére
Adom+++, most is ezt hallgatom
-
-
baluka26
veterán
Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city
2012
hip-hop
Eszméletlenül zseniális a csávó szerintem, egy olyan album, ami kicsit vissza tudott vinni a rap világába.
Swimming Pools -
Tamoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #843 üzenetére
Jónak tűnik, kikölcsönzöm!
-
Lana Del Rey - Born To Die - Paradise Edition (2012) - Pop, Indie, Rock
Zeneszámok:
1.-es korong:
1. Born To Die
2. Off To The Races
3. Blue Jeans
4. Video Games
5. Diet Mountain Dew
6. National Anthem
7. Dark Paradise
8. Radio
9. Carmen
10. Million Dollar Man
11. Summertime Sadness
12. This Is What Makes Us Girls
13. Without You
14. Lolita
15. Lucky Ones2.-es korong:
1. Ride
2. American
3. Cola
4. Body Electric
5. Blue Velvet
6. Gods & Monsters
7. Yayo
8. Bel Air
9. Burning DesireÍzelítő:
Lana Del Rey - Summertime Sadness
Lana Del Rey - Gods and Monsters
Saját vélemény: Vegyes érzéseim vannak a két koronggal kapcsolatban, ugye végül is csupán 9 új dalt új dal szerepel rajta, a többi régebbi szám. De hogy pozitívan nézzük, azért 24 dalt nem mindenki sűrít be. Ettől függetlenül nagyon tetszik, összképe elég jó lett, csupán beárnyékolja az hogy eddig nagyobb újításai voltak Lizzy-nek, most pedig nem ütött akkorát. Számomra 9/10 pontot érdemel, tetszett, egy ideig el leszek vele.
-
baluka26
veterán
válasz
boygabi_ #830 üzenetére
Amúgy szerintem ez nagyon dubstepes lett, de zseniális. Komoly figyelem kell a feldolgozáshoz, de odarakta ezt is. Az év eleji sokkal könnyebben emészthető, azóta is az a "tanulós albumom".
Egy kettő dal amúgy teljesen olyan, mintha improvizáció lenne. Pl a Bridgeport Run a lágy részek között. -
Nertpaelg
tag
Jah, ezt nyomatom én is, jóféle. (:
Asszem' ez még valahogy kimaradt:
Caspian - Waking Season (2012) Post Rock, olyan ambientesebb féle. -
Audison
senior tag
-
slfln
senior tag
Alt-J (∆) - An Awesome Wave (2012)
alternatív rock -
boygabi_
aktív tag
Megjelent a The Flashbulb - Hardscrabble albuma. Érdekesség, hogy ez a második albuma idén!
Műfajilag: Acid, Breakcore, Dubstep, IDM
Keményebb az előző albumnál. Az szerintem sokkal hallgathatóbb nyugodtabb lett. Itt megint sokszor jelen van az összefüggéstelen zajkeltés, kakofónia és szétdobolása a daloknak. Emészteni kell még az biztos.Itt lehet meghallgatni az egész albumot: [link]
-
Deadzone41
őstag
Metric - Synthetica indie rock
-
-
dragonfx
veterán
crystal lake - handzup motherfuckers
-
baluka26
veterán
válasz
Deadzone41 #825 üzenetére
Nem szép, nagyon nem. Szerintem.
-
Deadzone41
őstag
válasz
baluka26 #821 üzenetére
azért nem rúgná ki szerintem senki az ágyából (érdemes végiglapozni, a fotós se utolsó)
-
baluka26
veterán
válasz
attika89 #822 üzenetére
Koncertfelvételen az előző ajánlásom, az Of Monsters And Men az egyik legjobb, amit valaha hallottam
Uhh, azért gyengébb koncertfelvételen, de nem nagyon módosítják a hangját egyszerűen kevesebb. -
baluka26
veterán
Lana Del Rey - Born To Die
2012
Baroque pop, indie pop
Úristen, ez az album, ilyen hangot nem sokat hallotta az ember, nagyon rendben van, tele slágerekkel.
Hallgatnivaló: Blue Jeans, Video Games, Summertime Sadness. -
guppy
őstag
You Me At Six - Sinners Never Sleep (2011)
Alternative rock, pop punk, post-hardcoresztem jó kis album, nem is tudom eddig miért nem postoltam...
-
attika89
senior tag
+1!
Szerintem sikerült egy jó albumot összehozniuk a Helsinki Vámpíroknak.Loreen - Heal (Pop, Dance) [2012.10.22-24]
Igen, még hivatalosan, nincs kint, de virágboltban feltűnt és kíváncsi voltam
Euroviziós előadókkal nem nagyon szoktam foglalkozni, de Ő szerintem érdekes.
Tetszik az album, nem gondoltam volna. -
Bjørgersson
félisten
-
Audison
senior tag
-
Audison
senior tag
-
guppy
őstag
válasz
Deadzone41 #810 üzenetére
Uh uh úúú, őket nagyon szeretem, hozza a szintet ez az album
?
-
Deadzone41
őstag
Three days grace- transit of venus
Alternative rock, hard rock, alternative metal, post-grunge
-
guppy
őstag
Green Day - ¡Uno! (2012)
punk rock, pop punk, alternative rocknekem ez az album most annyira nem jött be, amúgy nem rossz
-
zeno70
tag
Ugy latom, itt mindenki rokker (ami nem baj
), de hoznek egy kicsit mast most.
Aki nem szereti a monoton dubstep zenet, de valami hasonlo, szinvonalasabbat meghallgatna, annak itt a Beats Antique.Irnak par sort is rola eme helyen kedvcsinalokent.
-
The Birthday Massacre - Hide and Seek (2012)
Származás: Kanada
Stílus: Rock/Goth
Alakulás éve: (Kezdetben: Imagica - 95') 1999Számok:
1."Leaving Tonight"
2. "Down"
3. "Play With Fire"
4. "Need"
5. "Calling"
6. "Alibis"
7. "One Promise"
8. "In This Moment"
9. "Cover My Eyes"
10. "The Long Way Home"
Teljes hosszúság: 35:39Három kedvenc számom a korongról:
The Birthday Massacre - Cover My Eyes
-
JNashville
senior tag
Sofa Surfers - Superluminal [2012]
Egy nagyon klassz album innen a szomszédból, Ausztriából. A Sofa Surfers ismerős lehet azoknak, akik jó időben rákattantak a triphopra, de ez a lemez inkább tripes, alapvetően elektronikus rockzene, erős basszustémákkal, egy kimagaslóan jó énekhanggal (Mani Obeya, hát téged meg hogy nem ismertelek idáig) körítve. Nem az eredetiség csúcsa, de nagyon jó hallgatnivaló.
-
Nertpaelg
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Formula-1
- Nintendo Switch
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest