Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13501) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ma belevertem Hansba cca 500km-t. Hogy mennyi félvak autó mászkál a pályán 125-nél állva hagyva minket , az valami rettenet. Azt meg nem is akarom emlegetni h mennyien nem kapcsolnak semmit amikor már szürküület van vagy ne adja Isten csak lakott területen kívül.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#13502) Alusky válasza FeRRaR1 (#13493) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

A legtöbben ezekkel a gumikkal kalkulálják el magukat a terepjárósok körében [link] Ezek egyáltalán nem jobbak aszfaltra, kényszermegoldások azoknak akik ki akarnak jutni az erdőből, utána meg hazaérni az aszfalton is, de téli aszfaltos mutatójuk az valahol a nyári meg a téligumi között van. Bár van ezekből is többféle, téliesebbek, de aszfaltra a klasszikus aszfaltos téligumi való továbbra is, ezek nem lesznek jobbak náluk. Csak akkor érdemes venni, ha valaki dagasztja is a földet időnként, mert ott viszont többet tud a sima téliguminál.

[link] Ez meg. :DD Ez a nyáriguminál is rosszabb. Nyáron se jó bár lehet vele közlekedni úgy 80-ig, télen semennyire ha van hó. Megfagyott párafolton is vágódnak keresztbe egyből, ezek nem aszfaltra vannak, meg nem arra a sebességtempóra, hiába néz ki vagányul, nagyjából minden elveri, ha úton halad. Ha elfogy az út akkor virítanak, de csak akkor.

Amíg úton halad a kocsi addig úthoz való téligumi kell, ha sok a hó akkor inkább V mintás. A fentiek azok nem lesznek jobbak útra, inkább rosszabbak, bár az árokból könnyebben kijön.

A Subaru nem azért indult meg, mert nem ilyen gumi volt rajta, ilyenekkel meg se állt volna a határig ha egyszer elkezd csúszni :DDD , hanem a CC az nem igazán téligumi ezt többen is írták. Meg persze a franc tudja milyen volt az út pontosan, ha tükörre van fagyva akkor a legprémiumabb előre felmelegített, szenteltvízzel meglocsolt télivel is lecsúszna. Olyankor jön képbe a szegecs. :K ;]

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#13503) radi8tor válasza bitpork (#13501) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem véletlenül kampányol a rendőrség mostanában, hogy kapcsojják fel. Talán elér pár emberhez.

⭐ Stella

(#13504) Qru válasza Reggie0 (#13500) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Egy jo Subi awd, az birja a nyuzast. :))

#nincsbennetarcsi

(#13505) Qru válasza bitpork (#13501) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Azon en is szoktam csodalkozni, hogy micsoda bontoszokevenyekkel veretnek...

#nincsbennetarcsi

(#13506) FeRRaR1 válasza Reggie0 (#13500) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Persze nyilván komoly terepjáróba nem való, de amit az S80 V8 kapott eddig az nem kevés, 16 éves rajta a haldex, egyszer volt egy pumpa csere mert bele kocsonyásodott a cucc mielőtt megvettem állt több mint egy évet. Működött csak észrevehetően.

Illetve volt egy tipikus vezérlő beázás ami olyan 10-12 éves korban szokott előfordulni, de valami 120 font volt postával a javítása meg én szereltem fel / le.

De mondjuk a Macan is haldex, és meg nem mondtam volna ha nem nézek utána.

bitpork

Ezeket már megszoktam. Sajnos. Viszont a hétvégén, nap már alábukott, volt még egy enyhe világossága de erősen kezdett sötétre fordulni a szürkület.

Kivilágítatlan országút, nagy S kanyarokkal, szűk bokrokkal. Fekete bicaj, rajta teljesen fekete ruhában teker az idióta. 0 világítás, 0 fényvisszaverő, ÉS EGY KURV@ NAGY FEKETE FEJHALLGATÓ. Jöttek volna szembe akkor választhattam volna hogy rajta megyek át vagy a kocsiba csattanok szemből.

Alusky

Jó aki ilyennel megy aszfaltra... Már a búgás kicsinálna 10 perc után :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13507) bitpork válasza Qru (#13505) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ha nem bontószökevény akkor pályán 2 tengelyes traileren autót vontatva levillog 120nál! :W

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#13508) FeRRaR1 válasza Qru (#13505) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Most nem találom hirtelen a cikket de volt egy Omega Győr környékén talán, már itt voltam mikor olvastam a hírt. Nem volt a jobb egyen féktárcsa, a bal hátul meg a fék pofa hiányzott...

Na most képzeld el ha egy ilyen fittipaldi beléd csapódik.

bitpork

Szeretnek veszélyesen élni. De legalább román szellem tréler vonatos híreket nem láttam egy ideje.

Ide kapcsolódva egy ilyen ford transit connectet is láttam nemrég :DDD
[link]

[ Szerkesztve ]

(#13509) Alusky válasza bitpork (#13507) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Utánfutósból kétféle van, vagy jelentősen lassabban megy 70-nél vagy jelentősen gyorsabban.
Mindkettőt meg kell előzni. ;]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#13510) bitpork válasza FeRRaR1 (#13508) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

A crab moving új fjlesztés, nem hallottad még? :P

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#13511) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#13506) üzenetére


Reggie0
félisten

Amugy aszfaltra boven eleg haldex, ott nem lesz gond. Nalam a torsen azert volt peremfeltetel, mert nagyon sokat jartam sielni, volt, hogy egy evben 40-50 napot a palyan voltam es szinte allandoan hoban vezettem es verettem neki ezerrel.

[ Szerkesztve ]

(#13512) kelly416 válasza FeRRaR1 (#13496) üzenetére


kelly416
veterán

Imádom az ilyen teleket, de évek óta nem volt. Most meg ha lesz, a Dacia az asszonyé és egyébként is a mindenes úgyhogy nem kockáztatom, a CV pedig első teles RW a sejhajom alatt. Ráadásul erősen project állapotban. Sosem volt RW vagy AWD tapasztalatom eddig. Úgyhogy ha idén lesz hó, én leszek a legmazsolább RW a városban.

(#13513) kelly416 válasza bitpork (#13501) üzenetére


kelly416
veterán

És ezeknél még egy fokkal rosszabbak azok, akik felkapcsolják a ködlámpát, de csakis a ködlámpát és azzal közlekednek. Nem tudom, hogy azt hiszik-e, az a nappali menetfény vagy csak simán a fejükben van a köd. Hátul ugyanúgy semmi fény, ráadásul a sokan aszfaltszín szürke autóval nyomják így, hogy tuti észrevehetetlen legyen.

(#13514) Qru válasza FeRRaR1 (#13508) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az de franko lenne... :((( Es hany ilyen jarhat koztunk. Meg ittas vezeto. Mikor a cegesbe belem csattantak az a pali is pias vt. :((

#nincsbennetarcsi

(#13515) 2ozzmexy válasza radi8tor (#13503) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Nem kampányolni, büntetni kellene, ezért van a véda, hogy ne csak a gyorshajtókat büntesse meg a teherautósoktól szedje a sápot, hanem a telefonozókat, biztonsági öv nélkül, rendes világítás nélkül, műszaki nélkül, KGFB nélkül stb autózókat is ki tudják szűrni, tehát akkor csekknek is mennie kellene... ilyenkor lenne praktikus ha olyanok lennének a törvények hogy automatikusan üzembentartót bünteti, aztán ha az asszony volt majd ledolgozza természetben... ;] gyerek meg addig nem kap apanázst amíg nem rendezi a számlát. :B

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#13516) 2ozzmexy válasza Qru (#13505) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

A párszázas ajánlatok? Naja, ugyanannyi joga van ott lenni mint neked bármelyik autóddal, ez a szánalmas nem az ársapka... ;]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#13517) 2ozzmexy válasza kelly416 (#13513) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Azt nem is értem hogyan hozzák össze, a gyári ködfényhez minimum helyzetjelző kell, különben lekapcsolja, kiveszik a rizsizzót vagy ez valami utólagosan bele kókányolt ködfény, de akkor hogyan megy át műszakin? Ellenőrzik a világító berendezéseket is, nem? Nem tűnik fel nekik hogy magában is fel lehet kapcsolni és Köhém rendeletet sért? És a yardoknak sem tűnik fel?

Istenem, mennyit változott a világ, régen az ilyen hulladékokkal ha meglátuk a járőrt már citerázott a térdünk, mert ha utánad fordult és műszak előtt anya nem cummantotta le otthon vagy csak tré napja volt, ott az út szélén elvette a forgalmit és a rendszámot... aztán mehettem haza gyalog. :W

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#13518) Qru válasza 2ozzmexy (#13516) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ezektől el kéne venni a forgalmit ott helyben és bontóba küldeni. Jah, hogy akkor nem jönne a szavazat... Nincs több kérdésem.

#nincsbennetarcsi

(#13519) Qru válasza 2ozzmexy (#13517) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Dehogy ellenőrzik. Különben nem lenne ez a sok égbe világító meg félszemű autó az utakon. :(

#nincsbennetarcsi

(#13520) Alusky válasza 2ozzmexy (#13517) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Ma is megteszik, csak többszörösére nőtt az autók mennyisége a rendőrökhöz képest, több tud átsiklani.

Műszaki előtt visszakötik gyárira, utána meg megint okosba kötik. Megnézik a világítást műszakin, működnie kell rendesen, de azt nem nézik, hogy hogyan van leágaztatva wagokkal a lökös mögött amiből sejteni lehet mi lesz műszaki utáni napon a sorsa.

Ködlámpába épített DRL is van, azok kapcsolnak hátsó világítás nélkül is, csak a világítás szöge és ereje különböző a ködlámpához képest.

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#13521) kelly416 válasza 2ozzmexy (#13517) üzenetére


kelly416
veterán

Szerintem megeshet, hogy fel van kapcsolva a helyzetjelző, csak ki van egve vagy nagyon halovány. De nem egy utólag beszerelt szerintem is.
Az meg, hogy a yardok sem állítják meg ezeket, az külön bosszantó.
Hát... A CV-el most megjártam néhány vizsgaállomást, végig néztem néhány vizsgát mielőtt beszélni tudtam a vizsgabiztossal. Egyik helyen sem kapcsoltak fel egy lámpát sem, nemhogy vetítési képet nézzenek. Ezt azért jegyeztem meg, mert a legtöbb helyről a lámpáim miatt zavartak el, ami így eléggé ellentmondásos kifogás.

Igen, régen tudták a szabályokat. Most viszont előveszik a KRESZ könyvet, keresnek egy pontot és egy hétig azért bírságolnak. Pl. forgalommal szemben parkolás a heti téma, akkor nyugodtan átmehetsz a gyalogátjárón elsőbbségadás nélkül, tesznek rá. Legalábbis errefelé ilyenek.

(#13522) 2ozzmexy válasza kelly416 (#13521) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Sajnos az errefelé számomra túl tág, most is ülök a hotelszoba fürdőjében és várom a 7 órát hogy tudjunk menni vacsorázni, aztán 1-2 sör és alvás majd holnap este már a saját ágyamban alszok...

Idekint nincs ilyen hogy sláger paragrafus, kicsit olyan mint a viccben:
- te nyúl, adj egy cigarettát!
- milyet parancsoltok füstszűrőst vagy nem füstszűrőst?
- nézd az anyja szentségit, megint nincsen rajta sapka...

Szóval ha megállít addig nem tágít amíg le nem vesz 40€-t rólam, Szlovénia, I'm lovin it. :DDD
A kedvencem amikor azért állít meg mert vakítja a tompított. Hiába mondom hogy jól van beállítva, szerinte vakít, de ha nem fogadom el a pénzbírságot, akkor bekísér a legközelebbi szervizbe és géppel megnézik, szerinted mi lesz az eredmény? ;] (azt persze nem mondja hogy ilyen esetben ha neki volt igaza akkor te fizeted a szerviz számlát és drágább a bünti, mert raboltad az idejüket)
Nem véletlenül nem erre járnak a románok...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#13523) FeRRaR1


FeRRaR1
őstag

kisza25 figyelmébe

[link] (4:05 ha nem onnét indulna) Mikor a lambo nem bírja az N-es Hyundai tempóját ;]
Persze a lambok elég szarok és hisztisek pályán...
Villantós, hangos, kényelmetlen sz@rok :DDD
(Ebből csak az rossz hogy kényelmetlen és sz@r pályán)

(#13524) FeRRaR1


FeRRaR1
őstag


Akarom. :))

(#13525) kelly416 válasza FeRRaR1 (#13523) üzenetére


kelly416
veterán

Ott azért gumiban is lehetett eltérés, mert nem illett volna úgy kipördüljön a lambó szerintem. Valoszínűleg utolsó körös gumi volt már. Én sem szeretem a lambót, de ez azért gyalázatos.

Viszont a merga ami a kövi snitten van... na abból sem a bátorság hiányzott, hanem inkább az anyag.

(#13526) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#13523) üzenetére


Reggie0
félisten

Azert az odis is megdolgoztatta a feket: [link]

(#13527) FeRRaR1 válasza Reggie0 (#13526) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Fun fact, hogy a carbon ceramic tárcsát nem a vastagságára mérik, ha nem súlyra. Sok felhevülés miatt előbb utóbb veszít a tömegéből. És van egy gyártó álltal meghatározott minimum súly ahol cserés.

(#13528) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#13527) üzenetére


Reggie0
félisten

Hm. Erdekes nezopont. Bar a vastagsag a tomeggel linearisan valtozik, szoval barmelyik is lehetne. De gondolom ez a hokapacitas miatt adjak meg azt, mert azzal kozvetlen az osszefugges.

Szerk: Bar igy utanagondolva lehet azert van ez, mert a hotol fuggoen valtozhat a (kristalyracs)szerkezete es ugyanaz a tomeg mas meretek mellett is elofordulhat.

[ Szerkesztve ]

(#13529) Qru válasza FeRRaR1 (#13524) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ezt én is. :K

#nincsbennetarcsi

(#13530) FeRRaR1 válasza Reggie0 (#13528) üzenetére


FeRRaR1
őstag

A vastagsága lehet hogy 10 év alatt se kopik annyit, de a súly akár fél év alatt is képes ha pályázik az ember komolyabban.

(#13531) 2ozzmexy válasza kelly416 (#13525) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Vagy a nyomatékkulcs hiányzott... ;]
A bátorság az volt ha egy ilyen hajóval akkora tempóban esett be abba a kanyarkombinációba... :W ezt bidámbidámék is megcsinálják itthon közúton, a végeredmény is ugyanez szokott lenni. ;]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#13532) 2ozzmexy válasza FeRRaR1 (#13530) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Kiég a szén belőle!? Ezt nem is tudtam...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#13533) kisza25 válasza FeRRaR1 (#13523) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

És ha jól látom az csak egy i20 :D

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#13534) FeRRaR1 válasza 2ozzmexy (#13532) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Eltávozik a lelke sok hő sokk hatására :DDD
Egyébként érdekes téma. Egy 10 éves utcai autón amiben van mondjuk 100e km, még simán lehet a gyári CC tárcsa. Viszont, Apexnek is volt videója erről, McLaren 720 mikor Ice Cold vezette, kb 120 kör volt a ringen egy szett CC pad és kb 400 a tárcsa ha jól emlékszem. Na az nincs csak kb 7500km, és kuka. A CC fékszett meg valami 20-30.000 euro. Ezért sokan akik ringeznek átalakítják CC-ről rendes fém verseny tárcsára, verseny paddal. Sokkal olcsóbban jönnek ki körre leosztva.

Még egy érdekesség, van a ring mellett egy cég amiről olvastam, hogy 2-3 alkalommal fel tudnak újítani carbon tárcsákat. Nyilván nem publikus az eljárás de garanciát adnak rá, és ugyan úgy tudni fogja a gyári specifikációkat.

Na az egy érdekes eljárás lehet ahogy növelik a súlyát / erősségét, de a méretét nem.

Jó pár éve amikor néztem volt 1-2 ezer euro / tárcsa. Autó függő de töredéke a gyári újhoz képest.

Merkedesznél valami más volt. Akár mekkora tempóval esik be egy kanyarba a kerék nem kéne hogy kitörjön. Felni nem tűnik sérültnek. Így amire gondolnék. 1 utángyártott olcsó csavar és / vagy nyomatékkulcsal ami a csövön kifér ráhúzva. Akkor terheléskor el tudnak durranni a csavarok. Esetleg még meg volt toldva egy pogácsával.

A felni ép, és a féktárcsa is a helyén maradt az autót megtartva, úgy hogy nagy téttel fogadnék rá hogy csavar.

Ami fura hogy az első kerékben szokott eltörni az olcsó csavar féktávon. Legnagyobb terheléskor. Talán az lehetett hogy előre nem kellett szélesítés és a gyári csavarokkal ment, azok meg bírták. Valami ilyesmit tudok elképzelni.

kisza25

A helyiek betegek. Akik ott laknak, van éves bérletük. Nem ritka az évi 4-6000 kör náluk. Na ők vesznek részletre egy Golf GTI-t, ami mostanában inkább N-es Hyundait. És letolják vele a szezont, majd megy eladásra és vesznek egy újat. Sokan tolják ezt.

Na nekik akkora rutinjuk van hogy kanyartempóba verhetetlenek. Úgy mennek át kanyarokon hogy azt nem hiszed el hogy nem a falba köt ki. Nekem is volt ilyenem, hiába voltam gyorsabb az egyenesbe, alig fékez és olyan gyorsan kanyarodnak hogy el kellett engednem. És nem tudtam tartani a tempóját. De egy i30N kifújta ismerős orrát is aki E63 AMG-vel volt. 525 lóerős....

[ Szerkesztve ]

(#13535) kisza25 válasza FeRRaR1 (#13534) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Ja hát szerintem egy i20n-el sem lennék gyorsabb, mint az 1,4 seattal elsőre, mert még csak virtuálisan voltam azon a pályan :B

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#13536) Alusky


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

[link]
Ez a nektek való reklám. :DDD

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#13537) kisza25 válasza Alusky (#13536) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

:DDD :C

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#13538) kelly416 válasza Alusky (#13536) üzenetére


kelly416
veterán

Az igazság, hogy a 626 ditd is tudott 1100-1200 körül egy tankkal úgy, hogy Deszk-Szentes viszonylatot toltam, Szegeden keresztűl és akkor még Hódmezőn keresztűl, szóval város is volt benne. Örök hálám annak az autónak, az az időszak nagyon menős volt és végig kiszolgált. A gatyámat kifizettem volna a CV-el akkor. ;]

(#13539) radi8tor válasza Alusky (#13536) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ja, a gondok akkor kezdődnek amikor városban kezdték használni ezeket a dízeleket. Vagyis nem mentek ki velük a városból sokáig. Akkor már nem olyan mókás az üzemeltetése.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#13540) FeRRaR1 válasza radi8tor (#13539) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Mert nem volt megfelelő tájékoztatás, dieselre kapták a gyártók a támogatást így azt tolták mindenhol. Sokan meg elkezdték csak városba meg rövidtávra is azt venni.

Alusky

Inkább ez: [link] ;]

(#13541) Alusky válasza FeRRaR1 (#13540) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Aki a dízelt szereti és városon lakik annak hiába, én meg tudom őket érteni. De ma már teljesen mindegy, a benzines is kormos és a fél autó árát ki kell rá fizetni, akkor meg már miért ne legyen dízel. ;]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#13542) radi8tor válasza Alusky (#13541) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez ebben a formában nem igaz. Kuga hibrid motor nem kokszolódik szerencsére más megoldást alkalmaznak a befecskendezőnél.

⭐ Stella

(#13543) Qru válasza FeRRaR1 (#13540) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ceges 2.0 tdi 8 km-rol jartunk be vele meloba. Ez ugye heti 10x nagyon rovid tav (- a szabik ideje). De egesz jol birta.

#nincsbennetarcsi

(#13544) FeRRaR1


FeRRaR1
őstag

[link] 2:05 ha nem onnét indulna. Régebbi de még mindig kemény...
Vagy a 3:50 mikor a panda tolja le a bmw-t :DDD
(igaz sárga zászló alatt, valószínűleg csak segg hülye)

[ Szerkesztve ]

(#13545) Alusky válasza FeRRaR1 (#13544) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Az egyetlen lehetőség amikor esélye van a sárga zászló, él vele. :DDD

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#13546) bitpork válasza radi8tor (#13542) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Nyugi a benyálasnak meg van más baja. Semmi se jó ilyen szempontból :N
Pl nekem a 2.5 tdi automatával kétszer is volt (a második ráadásul allroadban!) és nem volt vele komoly bajom.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#13547) 2ozzmexy


2ozzmexy
aktív tag

Sziasztok! 12v 230v inverterrel van valakinek tapasztalata?
Mekkora akku kell neki? Porszívót hajtanék róla pl.

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#13548) radi8tor válasza 2ozzmexy (#13547) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Hogyne, 20 éve használtam olyat a céges verdában.

Szerk: hát ez attól függ hány W-os a porszívó, milyen az inverter. És hány percig akarsz porszívózni róla.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#13549) 2ozzmexy válasza radi8tor (#13548) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Egyelőre nem tudok és nem is szeretnék konkrétumokat elárulni, de egy cirka 230v 10a kapacitású aljzat kell nekem egy sima akkuval. Az akku töltése nem egy nagy kaland. Aszem elég lehet egy 70-80Ah környéke, azzal a 10A teljesítményt számolva 5-6 óra folyamatos üzem összehozható számításaim szerint, de lehet tévedek. Gondolom szivargyujtos akkutöltő is létezik...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#13550) radi8tor válasza 2ozzmexy (#13549) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Konkrétumok nélkül én se tudok semit mondani. Egy inverter hatásfoka 60-80% között változhat.
Szóval ha neked 10A kéne, akkor számolj 12-15A áramfelvétellel.
80 Ah akku 5 óra alatt csutkára lemerül, tehát ennyit nem tudsz kivenni belőle, mert az károsítja.
Majdnem dupla ekkora akku kell neked. De biztos vannak erre ötletek az Interneten, lakókocsiban ez elég gyakran előjön.

Asszem' ebben a videóban sok hasznos dolog elhangzik: [link]

⭐ Stella

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.