Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Automobilista 2

Hozzászólások

(#1151) PapírVilla válasza 6absbulldog (#1149) üzenetére


PapírVilla
tag

Kipróbáltam a Q3-at szimulátorral (AMS2), de a rajt utáni 2. kanyar után elkezd szaggatni a játék. Tudom, hogy kevés hozzá a videokártyám (NV 3070), de nincs valami "okosság" hozzá? Azt tudom, hogy Windows módban kell futtatni, nem teljes képernyőn.
A monitorom felbontása: 2560x1440 ebben a felbontásban a játék (majdnem minden maxon) 117-150 fps-t tud stabilan, bármilyen helyzetben. Gondolom, hogy itt a felbontást le kellene venni a felére, de még mit?

(#1152) zsozsa74 válasza PapírVilla (#1151) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy a VR megzabál mindent, még akár ennél a játéknál is. Úgy vettem észre, hogy minden nagyobb frissítéssel egyre gépigényesebb lett ez is. Nekem egy 4080 dohog a házban, de, hogy a G2-vel meglegyen a 90 frame, eléggé vissza kell fogni a graf beállításokat, a legtöbb dolgot low-ra tettem. A fű, meg a tükröződés, meg az árnyékok, amik talán legjobban megölik a gpu-t, szóval ezeket mindenképpen minimalizáld amennyire lehet. Amúgy kipróbáltam a játékot úgy is, hogy mindent low-ra tettem, még úgy sem néz ki rosszul. Továbbá a post process effekteken is érdemes faragni a jobb framerate érdekénben. Azt hiszem az Open XR már Metával is használható, de erről nem tudok biztosat, én a G2-vel sem használom. (még). Azzal elvileg jobb teljesítmény érhető el. Olvass utána! Meg nézz körül a neten, Yt-on a te konfigod kapcsán, biztos, hogy találsz jó beállításokat. Talán az Oculus saját progijában is kell valamit állítani, nem tudom...

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1153) dino_m válasza zsozsa74 (#1150) üzenetére


dino_m
senior tag

Ezt akartam én is írni, hogy ha jön az AC2 és a GTRevival és jobbak lesznek vagy csak az egyik is jobb lesz számomra, akkor cuccolok is át. De egyelőre ez a No1.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1154) 6absbulldog válasza PapírVilla (#1151) üzenetére


6absbulldog
tag

Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, csak nem írtad oda, ezért számomra nem egyértelmű, de steam alól indítod és az oculus VR-t választod indulásnál ugye?
Mert az alap steam VR sokat elnyel feleslegesen a teljesítményből.

(#1155) 6absbulldog válasza zsozsa74 (#1150) üzenetére


6absbulldog
tag

Hasonlóan vagyok ezzel, mint te. Rf2 nagyon nem felhasználóbarát, bár maga a fizikája nekem tetszik (plusz megvan a tisztelet iránta, mivel az RF1-el nyomtam a legtöbbet anno).
ACC jó lenne, de a VR teljesíménye pocsék és nem is érzem annyira az autó és út kapcsolatát.
AC-t is sokat használtam anno, de mikor kevesebb időm lett és fontossá vált, hogy tudjak néha fél órát is körözni AI ellen, akkor elvérzett, mert az AI irgalmatlan rossz benne még modokkal is.
Raceroom amit még szerettem, de az új gumi/fizika update nekem nagyon nem fekszik, annyira tapadnak a Gt3 autók, hogy az már túlzás (szerintem).

[ Szerkesztve ]

(#1156) Enton válasza PapírVilla (#1151) üzenetére


Enton
addikt

"2. kanyar után elkezd szaggatni"

Na ez valami probléma lesz, madness engine-t eddig szaggatni még csak hosszú pályán hosszú verseny(1-1.5 óra) alatt láttam, ssd-n van?
Monitorozva ilyenkor msi afterburnerrel meg kellene nézni mi is zajlik és gyorsan ki lehetne szűrni pár dolgot(memória telés, háttértár túlírás felmelegedés).
Egy szimpla vga driver reinstallal kezdenék első körben(uj win egy porosodó kis ssd-n a végsőkig elmenve akár), akár az is segíthet, windows az 10 vagy 11? Minden frissítés fent van?
Háttérben futó programok vannak-e amik vr és szimhez nem kellenek?

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#1157) PapírVilla válasza 6absbulldog (#1154) üzenetére


PapírVilla
tag

Steamból indítom a választási lehetőségnél kiválaszhtva a VR-t. Indítsam direktben az exe-t?

(#1158) v2 válasza PapírVilla (#1157) üzenetére


v2
senior tag

Igen, az Oculus-hoz nem kell a steam

MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb

(#1159) 6absbulldog válasza PapírVilla (#1157) üzenetére


6absbulldog
tag

Mikor steam-ből indítod, akkor nem két féle VR opciót dob neked? Nekem igen, és ott választom az Oculus VR-t.
Ha nálad nem ilyen, akkor próbáld, amit v2 írt,

(#1160) PapírVilla válasza 6absbulldog (#1159) üzenetére


PapírVilla
tag

De igen és az Oculust választom.

(#1161) 6absbulldog válasza PapírVilla (#1160) üzenetére


6absbulldog
tag

Ha így is ennyire rossz a teljesítmény, akkor amit Enton írt, azokon kellene végigmenni, mert nekem még egy régi 2060Super-rel is nagyon jól fut.

(#1162) PapírVilla válasza 6absbulldog (#1161) üzenetére


PapírVilla
tag

Balfék módon nem csatlakoztattam jól az USB kábelt és ezért egy nem túl acélos Wifi kapcsolaton ment a kapcsolat, csoda, hogy egyáltalán futott valamennyire... :W
Viszont azt vettem észre, hogy ugyanolyan beállítások mellett, mint a monitoron (kivéve, hogy ablakban futattom) a távolabbi autók homályosabbak. De ez gondolom az Oculus 3 képe miat lehet(?) Szóval nem olyan tű-éles a kép, mint a monitoron.

(#1163) zsozsa74 válasza PapírVilla (#1162) üzenetére


zsozsa74
senior tag

VR-ban azért enyhe túlzás tűéles képet várni. Talán csak ha Varjo Aero cuccod van ( egy 4090-el), akkor közelítené meg. De azért egy autóversenyben nem is a több száz méterre lévő objektumok a lényegesek, szóval nekem pl. ez nem probléma egy G2-vel. Szerintem így is egy csoda és semmilyen 2D megjelenítés nem ér fel vele.

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1164) PapírVilla válasza zsozsa74 (#1163) üzenetére


PapírVilla
tag

Persze, csak az a bajom, hogy nem tudom, hogy milyennek kellene lennie.

(#1165) zsozsa74 válasza PapírVilla (#1164) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Egy 3070-el alapból ne várj sokat. Ezekhez a felbontású hmd-ekhez, mondhatni belépőszint.

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1166) Enton válasza PapírVilla (#1164) üzenetére


Enton
addikt

Tűéles távoli kép az bitang vga zabáló, de itt van rá mód hogy nagy felbontáson felezett/duplázott fps-el(ez nem mindenkinek jön be pl) ilyesmiket ezközölj.
Első körben át kell menni OpenXr-ra az hoz pár fps-t, ott tudsz további dlss és társait.
Ha az megvan Nvidia profile inspectorral játékspecifikusan tudsz textúra betöltési távolságot állítani: [link] itt pc2ben a két kép mit is állít ez.

A milyennek kellene lennie meg kb mindegy, addig kell piszkálni amíg 90fps a nordon este viharban is megmarad, aztán utána sok gond nem lesz a játékkal.

Már végül is csak a megfelelő hardvereket várjuk ami ezt ki is hajtaná. :(

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#1167) zsozsa74 válasza Enton (#1166) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Ez a Nordos sztori 4080-al sincs meg. Mondjuk én nem is mentem bele semmi extrába, Steam VR-on keresztül használom simán.

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1168) dino_m


dino_m
senior tag

Next Mods
1-The Radical SR8 which will be available in 2 versions
- The SR8 RX (680kgs for 430HP)

- The SR8 LM (650kgs for 460HP)

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1169) dino_m


dino_m
senior tag

A múlt csütörtök óta szedegetem fel az állam a földről. :Y Tesztelem az új DD technikát, összevetve a régi CSR-emmel. Nem számítottam ekkora különbségre, még a leírt vélemények alapján se. Nem mennék bele szim összehasonlításba, mivel sokkal kisebb lett a különbség, ami ezelőtt jóval érzhetőbb volt. Az AMS2-ben, az ACC-ben, az rF2-ben hasonló autókkal hasonló időket tudok abszolválni. Itt megjegyezném, hogy csodára nem képes az új cucc, mert nem lettem tetemesen gyorsabb. :( :N Leginkább az FFB-ben érezni különbségeket, de ez a leginkább, amolyan ízlés kérdése dolog. De pl. az LMU-ról se lehet sok rosszat mondani, legnagyobb hátránya, hogy még nincs kész, ez a legnagyobb baj az AMS2-vel is. Igazából, most olyan természetes minden és az átállás is egyik szimről a másikra sokkal gördülékenyebb lett. De ezek még amolyan előzetes vélemények, mert most újra kell szoknom mindent és kicsit erősítenem kell a csuklómat is, mert ez igazán megdolgoztatja, pedig még csak az 5Nm-es erejével kell megküzdenem. :B

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1170) PapírVilla válasza dino_m (#1169) üzenetére


PapírVilla
tag

LMU-val az egyik bajom, hogy rFactor2 betegsége van (nem csoda) olyan lassan tölt be, hogy megőszülök. Pedig M.2 PCIE SSD-m van.

(#1171) dino_m


dino_m
senior tag

???
Picture

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1172) zsozsa74 válasza dino_m (#1171) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Na csak jön Mugello! :K Több olasz pálya nem rémlik Monzán és Imolán kívül, amelyek voltak a pCarsokban. Na persze a 3-ról gőzöm sincs.

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1173) zsozsa74 válasza dino_m (#1169) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Na hát gratula! Mi lett a cucc? Mondjuk bármi is, az "ezer éves" CSR-hez képest nem csoda az ugrás. Főleg egy DD esetében! A Fana CSW 2.0-mhoz képest is hatalmas ugrás volt a DD. Ezt hosszútávon már nagyon látom (és érzem).

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1174) zsozsa74 válasza zsozsa74 (#1172) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Na most megnéztem. Még lehet éppen Fiorano is, ami a háromban újdonság volt. Bár lehet, hogy onnan nem hoznak át pályákat (vagy nem is lehet), mert ha jól rémlik ott boxutca sem volt, mert nem lehetett boxba kiállni. Ja ez volt az egyik dolog, ami miatt már én meg sokan mások bottal sem piszkáltuk..

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1175) dino_m válasza zsozsa74 (#1173) üzenetére


dino_m
senior tag

Fanatec CSL DD 5Nm/McLaren GT3/CSL LC pedál. Ezt még fejlesztgetem és alkalomadtán kibővítem majd többféle pereccel. Most egyelőre szokom és vigyorgok vezetés közben. :DDD

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1176) dino_m válasza zsozsa74 (#1174) üzenetére


dino_m
senior tag

Sajnos a PC3 egy kihagyott lehetősség marad. Bár azt megjegyezném, hogy az egyik legjobb az autós árkádok műfajában.

[ Szerkesztve ]

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1177) v2 válasza dino_m (#1175) üzenetére


v2
senior tag

üdv. Vegyél hozzá 8nm tápot, azzal sokkal jobb. Én egy TS-PC-t cseréltem az 5nm-re és rohadt nagy csalódás volt. Azt hittem kib@szom az ablakon. Aztán a 8nm hozta az elvárhatót

MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb

(#1178) zsozsa74 válasza v2 (#1177) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Én sosem mentem még 5 nm-es DD-vel, de két cimborám is állítja, hogy néha még bőven sok is. Szerintem azért ez erősen egyéni preferencia. Nekem a letekert DD1-nél a Fana alkalmazás most 14 nm-t mutat. Az még le van faragva AMS2-ben az általános FFB beállításoknál 60%-os gainre. Az legyen kb 8 nm. És akkor még az egyes autóknál is lehúzom 60-70%-ra. Szóval akárhogy számolom ott járok 5 nm körül... :Y Mondjuk ugye clipping így soha nincs, olyan brutál tartalék van a bázisban. De hogy így is néha igazi izomerősítés, az tuti.

Ha egyszer bármi okból váltanék, biztos nem vennék 12 nm felettit. Mondjuk amikor vettem, még nem igen volt más...

[ Szerkesztve ]

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1179) v2 válasza zsozsa74 (#1178) üzenetére


v2
senior tag

Az 5nm clipping-el, de valami rettenet módon. Most nekem a fana 100%, a játék meg 70%.

MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb

(#1180) PapírVilla válasza v2 (#1179) üzenetére


PapírVilla
tag

Nekem Moza 5nm van, clipping nincs.

(#1181) speter33


speter33
aktív tag

Srácok, az miért van hogy néhány autónak nincs hangja?
Minden zajt hallani, csak éppen motorhang nincs, mintha elektromos autók lennének.
Van erre valami megoldás?

(#1182) zsozsa74 válasza speter33 (#1181) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Van. Frissítsd azokat a modokat, amelyeknek nincs hangjuk!

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1183) speter33 válasza zsozsa74 (#1182) üzenetére


speter33
aktív tag

De külön mod nincs felrakva, minden a gyári.

(#1184) zsozsa74 válasza speter33 (#1183) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Akkor passz. Nálam a modok hangja ment el a legutóbbi nagy frissítés után, de frissítették őket és jó lett. Esetleg húzd újra a játékot!

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1185) speter33 válasza zsozsa74 (#1184) üzenetére


speter33
aktív tag

Fájlellenőrzés megy éppen, nemtudom ez hasznos dolog-e.
Ha más nem lesz, akkor újrahúzom.
Köszi :)

Közben lefutott, minden ok.
Meglátjuk...

[ Szerkesztve ]

(#1186) dino_m


dino_m
senior tag

AMS2 LIVETRACK 3.0
(YouTube video)

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1187) dino_m


dino_m
senior tag

Mugello for AMS2

Picture

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1188) zsozsa74 válasza dino_m (#1187) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Király! :C

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1189) Bandit21


Bandit21
addikt

Üdv a Fiammal mennénk néha pár kort ketten.
Nincs esetleg az ams2 hoz valami dedicated server tool mint az acc-hez? (Nem a gyári steam féle hanem ahol nem kell cfg file -t írni).
Köszi

[ Szerkesztve ]

regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!

(#1190) dino_m


dino_m
senior tag

2024. március hónap modja

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1191) zsozsa74 válasza Bandit21 (#1189) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Na sikerült tegnap a játék? :)

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1192) zsozsa74 válasza dino_m (#1190) üzenetére


zsozsa74
senior tag

Hú, várom, hogy beugorjak a Radicalokba! :D Tegnap pont nem néztem rá, csak vasárnap, akkor meg még nem volt kint a mod.

Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74

(#1193) dino_m válasza zsozsa74 (#1192) üzenetére


dino_m
senior tag

Én már mentem pár teszt kört. Kicsit vegyes a véleményem. Olyan, mintha Tunderflash modjai nem használnák ki az AMS2 gumifizikáját vagy úgy általában a fizikáját. Az LM változat olyan semmilyen, súlytalan, lassú kanyarokban random kipördül. Kicsit olyan mintha az AMS2 régebbi változatát használná. Robillard modjai sokkal közelebb állnak "gyári" tartalomhoz vagy néha jobbak is.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1194) dino_m


dino_m
senior tag

First Dev Update of 2024 Incoming

Kép

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#1195) Steve1207 válasza dino_m (#1194) üzenetére


Steve1207
veterán

We are delighted to announce our official partnership with IMSA :D

Kint a részletes dev update is: [link]

.

(#1196) 6absbulldog válasza Steve1207 (#1195) üzenetére


6absbulldog
tag

Ahogy olvasom, a gumik viselkedése még jobb lesz az új patch-el. Eddig is az erőssége volt, de ha ezt tényleg sikerül így tovább fejleszteni akkor kb gumifizikában semmi sem ér a közelébe.

[ Szerkesztve ]

(#1197) Lac-coo válasza 6absbulldog (#1196) üzenetére


Lac-coo
őstag

:C :C :C

(#1198) 19ati93 válasza Steve1207 (#1195) üzenetére


19ati93
senior tag

Sebring, Road Atlanta, CTMP :C :C :C

(#1199) Win-T válasza 19ati93 (#1198) üzenetére


Win-T
senior tag

Sebringet úgy meggyűlöltem anno a Forza 7-ben, hogy egy métert nem voltam hajlandó menni rajta... hátha itt majd megszeretem. :)

(#1200) dino_m válasza 6absbulldog (#1196) üzenetére


dino_m
senior tag

Önmagában a gumik viselkedése még nem hoz javulást, de írt a Live Track fejlesztésről is és így már bizakodóbb vagyok. Nem elég a gumikat piszkálni. A pályafizika legalább olyan fontos. :B :K :))

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Automobilista 2
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.