Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
N.otorious
üzenetére
Ez így van, de én nem ilyen vagyok.

Ha mondjuk ereszti a vizet a gép, amit egy egyszerű tömítéscserével tud otthon orvosolni az ember egy óra alatt, akkor frusztálró tud lenni, hogy ugyanezért a folyamatért 2-3 hetet várjon és nagyságrendekkel több összeget fizessen ki rá. -
8
senior tag
válasz
N.otorious
üzenetére
így van, és a café gustoso is
ha <3 hónapnál frissebbet kifog valaki, akkor bomba vételBár ezeknek is nagyon felment az ára az utóbbi egy évben, és már alig akciózzák
-
Janusz001
őstag
válasz
N.otorious
üzenetére
Közben találtam még egy lehetséges okot, ahol tolja ki az örleményt és esne lefele a csatornán keresztül az örlemény tartóba, az volt nagyon berakódva, eléggé le volt szűkülve. Kiganéztam, 1-2 napon belül kiderül okozhatta -e ez, ártani biztos nem ártott.
-
N.otorious
senior tag
válasz
N.otorious
üzenetére
Műszerész kicserélte, egyenlőre működik a gép (6500ft volt a javítás)

-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
N.otorious
üzenetére
Délután nem láttam rendesen, mert sütött a nap a helyiségben, de most már jobban kivehető. Tápegységekben szoktak alkalmazni ilyen kondenzátort, amit pirossal berajzoltam. A másik vége nem látszik, de GND felé mutat.

Ha erről van szó, ez kivételesen egy olyan kondenzátor, ami az impulzusok hatására elpukkanhat más tápegységekben is, de szerencsés módon más kárt nem okoz általában, ugyanis a zárlati áram a tekercsen keresztül halad, az meg kibírja. Az olvadóbiztosíték áldozatul eshet.
De olyan kondi kell, ami 1-2 kV impulzustűrő, mivel itt a primer által indukált impulzusok hatnak rá, azért is nyíródik ki, illetve gyárilag alulméretezik.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
N.otorious
üzenetére
Ne viccelj, a táp IC dokumentációját azért mellékeltem, mert abból egy szakember számára megállapítható, amit meg kell állapítani.
Mivel a nálad lévő panel rajzolatát én nem látom, következő lépés az lett volna, hogy funkcionálisan beazonosítod, a rajzon mi a szerepe az adott alkatrésznek. Abból már lehet következtetni. Mellesleg vannak alkatrészek, aminél van bizonyos mozgástér a beépíthető értékben.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
N.otorious
üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű általában, attól nem fog megjavulni, ha már így elpukkant a tápegység. Jobboldalon mintha beázásra, párásodásra utaló nyomok lennének, korrózió nyomai.
https://www.hqelektronika.hu/hu/power-sw650v-15a-16w-67khz-8p-dip-fsdm0265rn
https://www.hqelektronika.hu/hu/fsq0265rn-power-sw-650v-8a-limit-12a-11-20w-8p-dip-fsq0265rn
Linken a PDF tartalmaz kapcsolási rajzot, ami példakapcsolás, vagyis nem feltétlenül azonos, de lényegileg.
-
Nagya21
addikt
válasz
N.otorious
üzenetére
Hali!
Sajnos nemtudom mi a kondi tipusa, de hogy az eldurrant, annak vmi más oka lehetett szerintem......
Üdv Nagya
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi