- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
csiga8 #47147 üzenetére
Ez mi ez ? Szerintem az összes ilyen csodaszerhez, de legjobb az 50/50 Ipa vagy etanol a legjobb átgyurmázni a felületet, azzal szépen minden lejön. kevesen írják, de az ugráló ablaktörlő sem feltétlen a lapát hibája, átgyurmázott szélvédőn a normális lapát leheletfinoman siklik foltmentesen.
-
csiga8
senior tag
Sok (autópolás) fórum olvasgatása, majd sok vásárlás után ma kipróbáltam a Koch Chemie RRR [link] röprozsda eltávolítót.
Kicsit szkeptikus voltam vele szemben. Az autót kétszer aktívhabos lándzsás mosás után mikroszálas itthoni Sonax samponos követte, majd Colomix szilikon eltávolítóval próbálkoztam a maradék, fényezésen lévő pöttyökkel. Valamennyit vitt le, nem volt az igazi.
Jött az IPA kb 80 %-ban. Az is vitt le, de még szemmel láthatóan maradt. Gondoltam most villanthat a röprozsda eltávolító. Villantott is... Egy fotót dobok fel, mi dzsuvát talált még. ( körbe mindenhol ilyen)
A cucc tényleg jó, a kérdésem az lenne, hogy van-e esetleg ár/érték arányban jobb, vagy olcsóbb, de még jó ebből a röprozsda eltávolítóból?
Ilyet találtam, ez 1L és olcsóbb, de nem tudom jó-e. RRC Deironizer [link]
-
nebulo5
senior tag
válasz
MasterMark #47144 üzenetére
Nem tudom, mert a glicerint sosem használtam. A paraffint ajánlották sok évvel ezelőtt, így megmaradtam annál. Még nem csalódtam benne.
-
Peti78
őstag
válasz
grizlisandor #47140 üzenetére
A PSS valóban nagyon jó cucc
-
kbela365
tag
Sziasztok!
Lekakálta az autót egy madár, valamint rákerült egy sárfolt is a fényezésre. Mind a kettő huzamosabb ideig volt az autón (2-3 hét) mire el lett távolítva. A helyükön kimattult a fényezés és látszik a nyomuk. El lehet valahogy távolítani a maradványokat házilag, vagy marad a polírozás? -
roti86
őstag
Sziasztok!
Mosás+ Sonax BSD kezelés után találtam két barnás foltot a hátsó csomagtérajtó bal alsó sarkában. Tapintásra és az ujjamat végighúzva semmilyen egyenetlenséget nem érezni. [kép] [kép] Mi okozhat ilyet? Madárszar tuti nem érte. Próbálkozzak valamivel leszedni, vagy itt a fényezés sérült valamitől?
-
grizlisandor
veterán
válasz
MasterMark #47138 üzenetére
Gyógyszertári glicerin, felesben keverve langos vízzel, vagy én a Koch Chemie PSS Plast Star Silikonfrei használom második éve, és nem fagytak le. Ugyanezzel kezelem a gumik oldalfalait is.
Minden autómosás után átkenem, meg a fagyok kezdete előtt is.
-
nebulo5
senior tag
válasz
MasterMark #47138 üzenetére
Fiatalabb autóknál a kéderek gumiból vannak. Ezeket szilikon spray-el "szokták" lefújni. Szilikonból van a száraz felülethatású, ezt érdemes használni. A régebbi autóknál a kéder szintén egy gumiszerű, de a rés záró elasztikus peremek szivacsszerű - porózus állagúak. Ezeket a gyógyszertárból néhány száz Ft-ért beszerezhető paraffin olajjal érdemes ecsetelni, majd néhány perc után a felesleget törölni. Ismerőseim kőrében a leírtakat alkalmazzuk és még nem volt probléma a lefagyással.
-
MasterMark
titán
Kéderekre mit rakjak, hogy ne fagyjon be? Tavaly télen befagyott és igen kínosan éreztem magam.
-
ginola
addikt
Gumi szerelésnél fel lett az autó emelve és most látom, hogy a gyári emelési pontokon a lemez már girbe-gurba és le is jött az alvázvédelem.
Ezt milyen lépésekkel, anyagokkal érdemes megjavítani? -
Petyyyyy
addikt
Külföldi rendelések, vámkezelés
Azt gondoltam volna hogy a csomag súlya befolyásolja majd a vám összegét, de olybá tűnik hogy kisebb mértékben, mint vártam. A mostani rendelés kétszer olyan nehéz, mint az előző és mégsem lett duplája.
Persze így is megvágtak, mint az ünnepi kalácsot.Csak hogy legyen mihez viszonyítani, ha valaki rendelne a jövőben.
-
Morris
veterán
Hali.
Nézegetem, hogy milyen cuccot kéne venni, de azt látom, hogy az autoglym termékei nem annyira ajánlottak. Ez miért van?
Nekem volt itthon egy kevés extra gloss protection meg super resin polish. Felkentem, elfogyott.
Mit érdemes venni helyettük? -
Qru
MODERÁTOR
Lehet elég lenne egy ózonozás. Ha kárpit tisztítás akkor a varázsgarázs ami oké.
-
csvzs
csendes tag
Sziasztok!
Van tippetek jó kárpittisztító helyre? Utoljára Niagara Carwash-ba vittem feleségem autóját. Nem voltam elégedett sem a kiszolgálással, sem pedig a végzett munkával.
Az autó kárpitja egyébként szép. Nem foltos és társai. Egy ideje azonban érzek egyfajta állott szagot az autóban. És ezt szeretném egy kellemesre cserélni és nem elnyomni illatosítóval. Pollenszűrő rendszeresen cserélve és a klímának sincs szaga. Így a kárpitra gyanakszom.
Köszönöm a segítséget!
-
7Sony7
addikt
Srácok, mi az ami oldja a szivacsot, de a műanyagot nem? Gyárilag a szemüvegtartó ki van szivacsozva, de ez a szivacs már ragad, és mállik. Hogyan tudnám eltávolítani?
-
csurgoi
aktív tag
Sokáig szemezgettem a Zvizzerrel, de drágának találtam a 250 ml-ért a 8000 Ft-ot és vettem egy SONAX Profiline 04-06-ot.
Közepes szivaccsal vittem fel a dobozon lévő technológia szerint.
Háááát... nem vagyok elájúlva tőle.
Az 1 l flakon 12.000 Ft volt, ami egy ilyen kiszerelésért nem sok, de vagy valamit nem jól csináltam, vagy ez csak ennyit tud.
Vélemények a SONAX-nak a pasztáiról, esetleg konkrétan a 04-06-ról? -
7Sony7
addikt
válasz
Csabroncka #47117 üzenetére
Ok. Köszi!
-
Drughi
addikt
Lassan aktuális: van most a piacon valami új ajánlott téli szélvédőmosó?
Eddig a Sonax alap löttyet használtam, de ha bejön a cudar fagy, akkor van neki olyan, amibe van jégoldó is, de az drágaValakinek vált be valami újdonság tavaly?
-
-
7Sony7
addikt
válasz
Csabroncka #47115 üzenetére
Köszi. Az a baj, hogy a sonax honlapján sem írják le egyértelműen, hogy melyik miben más, de akkor lehet kipróbálom ezt.
Esetleg te tudod értelmezni, hogy mi lenne a sonax szerint a különbség köztük? -
7Sony7
addikt
válasz
Csabroncka #47081 üzenetére
Szia. Én ezt használom most, de lassan elfogy. Használtál már ilyet? Mi a különbség?
-
Peti78
őstag
SZiasztok! Onkiszolgáló, lándzsás mosóba szeretnénk színes sampont. Mi ennek a módja? Színezéket kell a meglévő samponhoz keverni, vagy eleve színezett sampont kell venni? Melyik cég forgalmaz ipari mennyiségben ilyeneket?
-
szabi325
tag
válasz
7Sony7 #47100 üzenetére
"BMW gyári gumiápoló gumikéderre" (van hab formájú gumiabroncsra is de neked nem az kell).
Bármelyik BMW márkakereskedésben van de ott szerintem kb dupla áron. Én itt vettem: Budapest, Margó Tivadar u. 27. (https://bajorbolt.hu/kapcsolat/) itt is 2500 Ft körül volt, előtte írj emailt vagy hívd fel őket telefonon mert ha nincs polcon hoznak másnapra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest