Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #29693 üzenetére
A képeken látszó apró hibákat nagyon macerás javítani, csiszoláshoz ilyet érdemes használni, kézzel nem tudsz a kijavított területre megfelelő mértékben rácsiszolni, könnyen elvékonyítható a mellette levő lakkfelület. Kézzel nem tudod rendesen a csiszolásnyomot visszapolírozni, ha ilyen kis területen kell dolgozni akkor ahhoz kisgép kell, vagy körforgóshoz kis tárcsa/korong, még géppel is macerás az ilyen javítás, csiszol, políroz, majd ha még nem jó akkor újra addig míg jó nem lesz.
-
lela
aktív tag
válasz
tibbike01 #29694 üzenetére
Lehet nem is a valet pro citrus ami annyira jó hanem a hozzáadott alcohol, és a jar...
Kicsit szkeptikus vagyok ezekkel a szerekkel kapcsolatban, az egyiket az egyik ember írja, hogy milyen jó a másikat a másik. Holott ez pont olyan dolog amit objektív szempontok alapján lehet értékelni, maximum nem volt az illetőnek lehetősége mással összehasonlítani.
Aki pl. a wolfos felnitisztítót írja hogy jó, az még nem próbált normális felnitisztítót. Lehet hogy egy frissen waxolt felniről lehozza a fékport, de ha jó a védelem, azt még akár a magasnyomású víz is leviszi, amennyiben nem égett bele. A wolftól elég sok terméket kipróbáltam és a "black out" amit tudok ajánlani, több szer kipróbálása mellett. -
-
tibbike01
őstag
Ez a Jar-os autómosás nagyon tuti. Most próbáltam elsőször, lehozott minden vackot (jobban tisztít, mint a sárga sonax), szerencsére az előző vacak Mannol waxot is lehozta.
Utána ment rá a Fusso és Black out a műanyagokra.
Belül ArmorAll APC majd matt műszerfalápoló.Lidl-s felnitisztító elsőre elég gagyinak tűnt, a szaga is valami ócska szerre utalt, de miután lecsapattam kb lehozott minent a felniröl. Nincs meg a lila lefolyás, mint a dárga szereknél, de 500ft - 750ml, ennyiért bőven ajánlott.
2.5óra alatt megvolt. Mindenzt önkiszolgáló mosóban, saját vödörrel, szivaccsal, mikroszálasakkal.
-
-
Formaster
addikt
válasz
Newlachka #29685 üzenetére
Használható, én is rendeltem már, de még nem volt időm kipróbálni. Nem szabad rányomni és ne a videóban szereplő legfinomabb (000)
gyapotot rendeljük, hanem a 0000-sat, mert az a legfinomabb.
(#29688) Speeedfire: Az alap ötlet jó, de azt sehol nem mondtad, hogy kézzel akarod polírozni. A képekről nehéz ítélkezni, de a csiszolás sem tűnik egységesnek, szerintem abban van még 1500-as karc. A 2500-al egységes ködre kéne csiszolni, de ha van még finomabb, ahol a többit vetted akkor uccu neki. Nekem van 5000-es papírom is, ha mindent kézzel kéne (nem biztos hogy nekiállnék) akkor felmennék akár 5000-ig is. A gond, hogy minden csiszolásnál kicsit nagyobb rádiuszt fogsz csinálni, a végén meg lesz egy fél nm-es területet, amit kézzel kell políroznod.
(#29687) Newlachka: Van a mosóban személyzet? Menj oda valami nyugis időben, vidd a kis vödreidet, töltsd meg vízzel és mosd át egy szivaccsal. Utána hazamész, esetleg még zsírtalanítasz és mehet fel a wax. A későbbiekben (ha jó a wax) akkor nem kell a mosós vegyszereket használnod, csak befújod a felniket felnitisztítóval, esetleg viszel magaddal habosítóban ValetPro Citrus PreWasht, amivel váll vonalig alulról befújod és a végén ozmós vízzel levereted. Nálam a heti mosás így néz ki, nagymosást (vödröst) meg 1-2 havonta csinálok.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Speeedfire #29688 üzenetére
De, azzal nincs gond. Csak ehhez gép kell.
Ráadásul azt a pár foltot külön nem tudod polírozni. Majd látszódni fog a különbség, utána az egész elemet fogod.
Aztán látszódik a különbség és az egész autót fogod. Ördögi kör.
-
MPowerPH
félisten
Meg mindig a rainx... Nem volt teljes a siker az elozo utan sem. Most nezek valami rendes erre valo cuccot.
Autoglym INTENSIVE TAR REMOVER esetleg? Vagy szinten a AUTOGLYM Tar and Adhesive Remover? Vagy ez a markatlan lehet jobb lenne erre a celra? -
Newlachka
őstag
Amúgy mivel panelpatkány vagyok, én most a magasnyomású kézi mosót használom.
Új hely itt a környéken.Wash Star művésznévre hallgat
Amit szoktam neki adni:
1,XXL hab, ez gondolom én valami tisztítószert tartalmaz, van ilyen habos kefe is,de azt nem szeretem használni,mert gondolom sokan azzal pucolják a felnit,meg egyebeket és gondolom tele van retekkel(vagy leülepszik a dobozba amibe bele kell tenni?) Ez a hab elég meleg.
2,magasnyomású öblítés(ez hagyományos vízzel van)
3,ezután meleg viaszt kap az autó
4,Ozmózisos vízzel való öblítés(fényező mosásnak csúfolják)Van itt olyan aki hasonló mosót használ lehetőségek híján?
Illetve ha waxolni akarnám a kocsit utána akkor hagyjam ki a lágy viaszt?Haza gurulunk az autóval majd töröljem át valamivel,és feltehetem a waxot?Nem tudom itthon lemosni, max 2 vedres módszerrel,de se saját udvar,se slag,se magasnyomású itt.
Valami olyan megoldás kéne,hogy egybe tudjam hozni a mosót és az itthoni waxolást.
Tanácsokat várok!
Köszi -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Speeedfire #29683 üzenetére
Kézzel nem fog menni, főleg Sonax-szal.
-
Highend55
tag
válasz
szabi325 #29682 üzenetére
Thx,
Finishkare ár érték arányban jó cucc,viszont amit nagyon én nagyon szeretek a Chemicalguys termékeit!
Nem mondom hogy nem tud ráülni a por az autóra viszont ha jó az idő és nem esik sokáig tiszta marad.
Kb, tudja a Chemical Guys Hybrid V7 Sealant -et,2x akkora kiszerelést kapsz azonos áron. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #29412 üzenetére
Az a holnap felcsiszolom és sonax polír elmaradt akkor, most próbáltam meg. Viszont elég csúnya lett. 1500-as vizzel, majd 2500-as vízzel csináltam, de csak finoman. Majd a sonax polírral, egy mikroszálas kendő segítéségvel. Túl sok volt neki az 1500-as vagy kézzel ezt nem fogom tudni bepolírozni? Vagy szimplán elrontok valamit?
-
-
Formaster
addikt
Közkívánatra elindítom a Gratulálok című sorozatunkat
Első rész - szélvédő gányolás (és más)
Második rész - szag szerű lámpabúra mókolás (síkba hozzuk... majd száz évig jó lesz, vagy 1.)
erős idegzetűeknek
-
martillo
tag
A LIDL-es W5 Szelvedotisztito hab-bal van tapasztalata vkinek, hasznaljatok?
Vettem egyet probakeppen, de meg nem mertem kiprobalni...Glaco-s uvegre mehet, nem szedi le?
Az osszetevoknel ennyit ir, nagyon beszedesen: "5-15% alifas szenhidrogenek. Tartalmaz: illatanyag (LIMONENE)"Velemeny/Tapasztalat?
-
Srácok!
Holnap - ha meg nem gondolom magam - akkor megejtem az októberre tervezett waxolást; 2 kérdésem van Hozzátok.
1. Csak JAR mosogatószer ajánlott a dekontamináláshoz, vagy jó más is? Otthon gránátalma "ízesítésű" Frosch található.
2. A kilincs alatti karcokra - női autó volt - ugye szinte bármilyen polírszer megfelel? (Valami nagyon basic cucc van otthon, sosem használtam, óvatosan dörgölöm majd.)
Köszi!
-
do3om
addikt
válasz
Peti78 #29660 üzenetére
Persze mintha rendesen befejeznéd aztán kis idő és jöhet még egy réteg.
Én most csak 1 réteget vittem fel, nem volt dőm tovább szórakozni, viszont volt még maradék az előzőből. Bár elég rendesen átmostam előtte.Az index meg ne is zavarjon nem kell! Minek az. Jöttem hazafele reggel valami régi terepjáró tele retek ci.gánnyal! indexet kirakom és megyek el mellette ő meg szépen keresztbe fordul előttem. Satufékkel állóra kellett fékeznem bő százas tempónál amikor keresztbe volt láttam az oldalsó pislogóját hogy villog mint az állat ,ugye felgyorsul ha valamelyik kimegy. Tetves ge.ci banda mentek tovább de volt húzva az ablakuk szóval csak hallották a sok dicséretemet ami itteni szerény stílusom hoz képes kicsit erősebb volt.
-
nandow
aktív tag
válasz
nandow #29557 üzenetére
Nah visszatérve a témához. (Közben meg kellett venni az autót
)
Visszaolvasgatva a topikot, látom, hogy Hozso-t ajánlották sokan autókozmetikára.Akkor 3 hely lenne, ami említve volt korábban:
Hozsokomzetika
Törökbálinti depónál lévő autókozmetika
Carpro autókomzetikaIgazából a Carpro közel van hozzám (11. kerületben lakom), így a legkényelmesebb az lenne, ha oda vinném.
Tapasztalata van valakinek velük beltér tisztítás kapcsán?
Furcsa, hogy ők 23e Ft-tól írják a beltér tisztítását, míg a másik két linkelt hely ~40e Ft-ot ír.Köszönöm, ha tud valaki segíteni.
-
martillo
tag
Elso koros bevasarlas megvolt ma a LIDL-ben.
2x bogar oldo, 1x felni tisztito, 2x matt muszerfal apolo kendo, 1x szelvedo tisztito sprayVan valami, ami jol bevalt nektek es kihagytam es erdemes lenne visszamennem erte?
-
Formaster
addikt
válasz
animoo #29649 üzenetére
Örülök h tetszik, sajnos néha a profik is elrontják, volt erre példa itt is. De ha a gyári előírást tartod, nincs vele baj.
Ez ugye nem wax, hanem teflon bevonat. Lehet rá fújolni, hogy szintetikus, nem természetes stb, de nem árt tisztában lenni a másik oldallal sem.
A karnauba kemény, mint a beton, ahhoz hogy ezt a viaszt oldják két lehetőség van, olajos vagy szintetikus oldószer. Ha 100%-ig organikus, akkor azt jelenti, hogy olajjal teszik kenhetővé, ami vonzza a port és az olajat oldja az olaj, tehát a Road Film hamar lekoptatja. Ha tartós, akkor pedig szintetikus vegyülettel teszik azzá, így meg minek bele a karnauba, feleslegesen vágnak ki hozzá fákat.
Ez a teflon bevonat szerintem jelenleg a legfelső osztály, amit még egy középhaladó user magának fel tud rakni, waxolás címszó alatt. Ettől fentebbi class a kerámia, de ez már nem a házi feladat kategória.
-
do3om
addikt
válasz
szabi325 #29642 üzenetére
Én is tegnapelőtt kentem át amíg jó idő van. Azért nekem már megviselte az idő de nagy esők voltak nyáron és kint áll az autó, meg sokat nyomtam esőben is. Viszont a szélvédőn szépen látszott hogy törölni még mindig nem kellet ha megvolt a sebesség. Meg azt hiszem hogy vagy 2x ha mostam mert az esőkben úgy lejött a kosz mintha mosva lenne.
-
válasz
BigBlackDog #29647 üzenetére
Én jégkorong pakkra gondoltam legelőször; de ezek nagyon kemény anyagok, nehéz őket faragni. Majd megkérdem a karbantartó / ezermester kollégáimat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest