Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Cybertruck Taipeiben
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Őskoczka
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vedini
őstag
válasz jozsi252 #27899 üzenetére
de ezt most komoly, hogy citrus pre wash-t lehet APC-nek használni, milyen higításban egyébként? Nem hagy foltot vagy ilyesmi, csak a habzás miatt gondolom. Illata biztos jó mindennek amin átmegy.
szerk:
wow, köszi a gyors választ, akkor kipróbálom, a gumi kédereken először[ Szerkesztve ]
workworkwork...
-
veterán
válasz jozsi252 #27896 üzenetére
Hiába raktam a helyére vissza azt a kis sárga betétet, ugyanúgy csöpög. Írtam is az Alis MJJC Store-nak hogy mit kellene még megnéznem. Ha nem oldja meg akkor lehet rendelek egy másik fittinget vagy nemtom.
De ez alatt a kis sárga szar alatt van egy o gyűrű, ami jó állapotban van, szóval ott nem folyik. Lehet hogy az a sárga biszbasz egy idő után elkopik?? Látszik amúgy hogy a csatlakozás része nem olyan minőségi mint pl a gyári Karcher fejeknek.No mindegy, végül is nem tragédia majd ha visszaírtak akkor leírom hogy mi a a helyzet. De hátha rendesek lesznek és küldenek egy új fittinget, mert tényleg csak erre tudok gondolni hogy az van kikopva esetleg. Ha nem küldenek akkor rendelek én, 5-6$ környéke ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz z123456789 #27895 üzenetére
Közbe most kimentem megnézni még egyszer hogy mi lehet, és a fitting ami rácsatlakozik a pisztolyra, ott van egy sárga kis biszbasz abba, az el volt fordulva benne. Azt igazából ki lehet szedni onnan egy arra alkalmas fogóval, nem vettem észre semmi hibát. Kipróbálom hogy most mi a helyzet. Lehet csak ez volt a gond.
Igen szórja rendesen, nem volt vele semmi gond. Ha fejre fordítom akkor folyik nekem is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
z123456789
addikt
válasz jozsi252 #27894 üzenetére
Hát én azt vettem csak észre, hogy alap helyzetben az MJJC-ből szivárog a lé. tehát eldönteni fejre állítani, és nagyon rázogatni nem lehet. De a csatlakozásnál nem vettem eddig észre. Mondjuk f*szig vizes és habos vagyok autómosás közben.
Ennek ellenére szórja rendesen?
-
veterán
válasz z123456789 #27892 üzenetére
Oksa
Lenne egy másik dolog. Mostam ma a kocsit, és észrevettem hogy az MJJC ahol csatlakozik a magasnyomású pisztolyra ott csöpög a víz használat közben. A pisztolynak nincs baja mert a gyári fejek a magasnyomásúhoz jók.
Ti találkoztatok már ezzel a gonddal? Az MJJC-t mikor felrakom a pisztolyra, akkor könnyebben rá lehet rakni mint a gyári fejeket. De fura hogy most jött elő elsőnek.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Sza_Sa
senior tag
válasz z123456789 #27890 üzenetére
Engem érdekel a ValetPro, minden megoldásban benne vagyok.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
veterán
válasz z123456789 #27890 üzenetére
Ha Pest lenne akkor én benne lennék, de sajnos Győr fele egyáltalán nem járok.
Én 5 literes Valet Pro Citrus Pre Wash-t akarok Slim-ről, tök jó áron van. Illetve hogy jobban utánanéztem a terméknek tökéletes APC-nek is. Szóval a belső kárpitot műanyagot is tökéletes vele megtisztítani.
Volt aki a Citrus Pre Wash-t APC-nek használta?iPhone 13 Pro Max
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Rendelnem kell autósampont. WOLF-ra gondoltam első körben, de mivel ValetPro is kell, és azt a Slim's-ről rendelem, gondoltam, ha valakit érdekel (Győr Moson S megye), összeállhatnánk a posta ktsg miatt. Természetesen ha valaki Wolfról rendelne, nekem az is jó, max a ValetPro-t megrednelem egyedül. Vagy mittomén.
Várom az ajánlatokat. -
Shade45
senior tag
Esztergom és környékén tudnátok ajánlani egy megbízható és jól dolgozó karosszériást?
-
Formaster
addikt
válasz MPowerPH #27884 üzenetére
Nehéz mosás számot mondani. Ha nagyon ki akarod maxolni a reloadot, akkor 2 havonta feldobod, de szerintem bőven elég a 3. Én amúgy is azt mondom, ha karcmentesen akarod tartani az autód, akkor minél kevesebbszer érj hozzá. Egyszerűen nem létezik karcmentes ápolás, csak ha érintés mentes (de az sem garantált)
-
Peti78
őstag
Megjött a valetrpro, ki is próbáltam, nagyon jó anyag. Már csak a higitását kell belőni, mert a gyári 10:1 szerintem nagyon tömény, a sonax szivacsból 10 perc alatt sem sikerült kikergetni, úgy is hagytam.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
MPowerPH
félisten
válasz Formaster #27883 üzenetére
Nem habzott ugy, ahogy a Meguiars termekei szoktak. Azokkal jobban siklott a lambswool kesztyu. Bar reszben igazsagtalan vagyok, mert majdnem kovettem az eloirast, es a 10L -hez a 20ml helyett igy is 30-at raktam, ami meg mindig nevetseges. Szoval errol az oldalrol nem rossz, bar csodalkozom, hogy ilyen magas a higitasi arany.
No meg azert akkor meg varok a vegso verdictel, mert a keramia miatt a sampon is gondolom jobban pereg az autorol... Kiprobalom majd Meguiars termekekkel is, bar ott a higitasi arany messze nem ilyen brutal.
mod: Nem kell meg a Reload? Hany mosasonkent erdemes lekezelni? Waxolt feluletre is mehet belole?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
No, kiprobaltam a Carpro Reset sampont... Nem vagyok elajulva, nekem a Meguiars Gold vagy NXT is jobban bejott, az Ultimate meg boss. Akkor a keramia miatt ezen tul csak a Reset -et hasznalhatom, az elobb emlitetteket mar nem?
A Reload felvitelere nem maradt idom, kotsog angol idojaras, mire vegeztem az autoval, es mar azon voltam, elmegyek egy karikara, hogy ledobja a vizet, elkezdett csopogni. Gondolom a Reload vizes autora nem a legjobb?! Bar a user manualon rajta van, hogy mehet, de szerintem beleoszulnek.
Don't Tread On Me
-
-cobra-
aktív tag
Metroban 1600Ft a Sonax Brillant Shine Detailer. Olvastam mostanában, hogy többen is dicsértétek, én is vettem egyet, meglátjuk mit tud egy Colli hard waxal párosítva.
-
h1mpi
félisten
válasz MunezXBK #27875 üzenetére
Igaz
(#27876) Vincsaba : 147 LE most fog kapni egy optimalizációt a 165 LE-s vezérléssel. Eddig 17-es kerekek voltak azzal városban klíma nélkül 7 liter körül evett (Csúcsban Dél-Pest-Óbuda full dugó végig). Pálya 140-150 6,2-6,4, országút 100 körül meg 5,2.
Most 19-es kerekek lettek rátéve, de nem érzem, hogy a fogyasztása megugrott volna. Dugós városban klímával 8l, ami szerintem nagyon jó érték.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Vincsaba #27871 üzenetére
Pedig de, semmi kivetnivaló nincs az első képen. A törölgetés még talán oké, ha valaki nagyon gyönyörködni akar a motortérben és a műanyag elemekben, de a vizes mosással elég szépen bele lehet tenyerelni az autó és a tulaj pénztárcájának a lelkivilágába.
#27873: Az jó, ha nem vizeztél.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Vincsaba
csendes tag
-
Tompie
őstag
A válaszok alapján még jobban elbizonytalanodtam mindenkinek más válik / vált be
-
veterán
válasz jozsi252 #27862 üzenetére
Mennyire durva a kefe egy sztenderd körömkeféhez viszonyítva?
Tegnap megnézhettem volna, de sietnem kellett sajnos.Azon gondolkodom, hogy mégse takarítógéppel pucolom ki a kárpitot, hanem szivaccsal, mikroszálassal.
Dara megijesztett kicsit. -
veterán
Nekem nem volt vele ilyen gondom, több ismerősnek is ilyen van, és nagyon szeretik. Én akcióba vettem ha jól emlékszem 50 meg 55cm-eset, 1200 volt összvissz.
Közbe megjött a Chemical Guys-os Fabric Clean (thx vedini) meg a THE NIFTY BRUSH INTERIOR DETAILNG BRUSH illetve a SONAX KÁRPITTISZTÍTÓ KEFE
Csináltam pár képet összehasonlításképpen, hátha valaki hasznát veszi. Egyik kefe se annyira durva hogy nagyon gáz legyen a padlókárpit vagy szövet ülésnek. Viszont a Chemical Guys-os kefe egy kicsit durvább mint a Sonax-os. Majd hétvégén ha takarítok akkor többet tudok mondani hogy melyik vált be.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Mappa
addikt
válasz jozsi252 #27855 üzenetére
Lehet én vagyok a kivétel és csak nálam ótvar de én is a sok ajánlásra vettem Bosokot. Egy kalap *** nem ér, 80-90km felett mintha nem is használnám, semmit nem csinál, olyan, hogy alatta/felette töröl mindent de látóhatárnál pont nem, esőfüggönyben élvezetes autópályán. Plusz Borara speckó csatis kellett úgyhogy az az olcsóság végül 6 rongyban állt meg. Ennyiért meg Aerotwint a Bosch-tól meg Championt (amilyen volt is rajta előtte) kaptam volna. (jó kedvezménnyel de akkor is).
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
CactuS
Arcképgyáros
Srácok, valami elfogadható 12 Voltos/akkus porszívót tudtok ajánlani? Tudom, hogy nem kell sokat várni ezektől, de az időre porszívózás nem az én világom, a 2. emeletről meg nem akarok hosszabbító kábelt kilógatni, így ez maradna. Van itthon ELECTROLUX Ergorapido-m a combosabbik fajta, azzal elégedett vagyok, de azt meg sajnálnám erre a célra befogni.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdéssel fordulok hozzátok
Ki milyen / melyik ablaktörlőt tanácsol ma megvásárlásra? Bosch Aerotwin vs Champion Easyvision ?
Illetve a Boschon belül mi a különbség a Bosch Aerotwin Multi-Clip és Bosch Aerotwin Plus között?
Valamint milyen ajánlott márka, típus jöhet még szóba ?Skoda Fabia II.-re
Köszönöm
-
mikoljan
tag
válasz Magnum_ #27850 üzenetére
Kedden vettem észre egy szögben nézve, véletlenül. Elgurultam a robotoshoz egy prémium programra, de sajnos nem hozta le ezt a szmötyit vagy kormot.
(A fene tudja, hogy mióta lehet rajta (kb. 1,5 hete), ráadásul most a meleg is jól "megdolgozta".)Ezért is keresek olyan helyet, ahol nem küldenek el a sunnyogóba, ha más szerrel oda megy az ember.
Sajnos nekem se kertem, se habágyúm nincsen, amivel hatékonyabb lehet az ember. Gépibe nem viszem.- - - We Enter Into The Future - - -
-
-
-
bipet
tag
A motor már tiszta de mi szedi le a bogarakat ))
-
Magnum_
nagyúr
válasz tibbike01 #27839 üzenetére
ha ügyes vagy, akkor ilyen lesz.
I humbly and respectfully decline™
-
veterán
válasz Drughi #27833 üzenetére
Hogyan vigyáztam? Nem nyomtam közvetlenül vizet a generátorra.
Ne showroom takarítást képzelj el. Lemostam a motortérből a 8,5 év alatt összegyűlt sarat, dzsuvát; az anno kilyukadt turbócsőből származó, a géptetőburkolaton kicsapódott olajpárát. Nem kenegettem utána semmivel, csak egy összességében kulturált motortér volt a cél.
-
Formaster
addikt
Én sosem használok magas nyomást, vízből is csak nagyon keveset, permetezve, épp amennyi muszáj. 1:4-es APC-vel + ecset/mikroszálas kombóval biztonságosan ki lehet takarítani, majd a csatikra/generátorra/kemyes helyekre rakok neylon zacsit és gyenge vízpermettel leöblítem. Szárazra törlöm amit lehet, utána járatom 10 percet a motort csukott tetővel és ha minden száraz, akkor mehet a konzerválás azzal ami tetszik. Sosem volt így gondom, ellenben láttam már mercit motormosás után úgy villogni, mint a karácsonyfa. Kb fél milliós kár keletkezett.
-
veterán
válasz tibbike01 #27830 üzenetére
Rendszeresen nem szoktam, szvsz felesleges, max. áttörölgeted néha.
Ha dzsuvás és egyszer ki szeretnéd takarítani, akkor benzinkúton mosószeres, melegvizes nagynyomásúval 4-500 forintból le tudod mosni a géptető burkolatot és a motorteret is. Az előző autómat (Saab) csodásan rendberaktam így a tavasszal.
A generátorra, biztosítékdobozra, egyéb elektromos alkatrészekre vigyázz!
-
tibbike01
őstag
Motorteret mivel szoktátok tisztítani és milyen időközönként? A hagyományos brigeciol megfelelő erre?
Én úgy gondoltam hogy egy locsoló vizbe bekeverem a brigeciolt lelocsolom a motorteret, szivaccsal dörzsölgetem majd tiszta vizzel atöblítem. Vagy a sonax sampon is jó lehet?
-
bipet
tag
Sziasztok
Segítséget kérnék rovar eltávolításra melyik szer a jó?
Ha van valakinek eladó ipari szívesen elmennék egy literért.Köszi
-
Dara
csendes tag
válasz jozsi252 #27826 üzenetére
Én szintén fujós flakonbol is viszem fel( ilyen fasza súly van a cső alján,így tetőkarpitot is faszán lehet vele csinálni,fejjel lefelé-bármerre döntve jön belőle az anyag). Abba picit töményebben keverem be igazábol,és teszek a gépbe is jóval kevesebbet.
Én sima vízzel nem szoktam kiszívni,elvitte az illatát a szernek nálam..
Das Beste oder nichts
-
veterán
-
Dara
csendes tag
válasz jozsi252 #27819 üzenetére
Én gépemnek elméletileg 3.6 literes tartálya van. Abba az aljára szoktam egy nagyobbat nyomni. Nem tudom sajnos pontosan mennyit,úgy érzésre
Nem kell tartani tőle,aksi sarukat leveszed előtte, és kész, úgy nem lesz semmi baj
(Néhány tipusnál elég hülye bonyolult csati van ülés alatt,könnyen törnek)Viszont ha nem szereled ki,akkor tényleg vigyázz rá hogy egyenletesen körbe dolgozd az ülést mindenhol.
Das Beste oder nichts
-
veterán
Ó, köszi szépen!
Légzsákosak az ülések... nem merem azt piszkálni.
Apám Corsája full retek, anyám rendszerint vmi erősen koszoló hülyeséget (kerti szerszámok, hasított tűzifa, csemperagasztó, díszkő burkolat, viacolor, stb.) szállíttat vele a nyaralóba.
Az én Golfom valójában "csak" egy yorkshire terrier szőrétől és nyálától dzsuvás. -
senior tag
-
Dara
csendes tag
válasz focvis #27816 üzenetére
Én teljes nagytakarításra 4-5 órát szoktam mondani 1 autóra(ülések kiszerelése-minden müanyag,összes szönyeg kárpit tisztítása stb..)
Ajánlom,hogy probáljátok meg kiszedni az üléseket,legalább az elsőket. úgy sokkal egyszerűbb az egész folyamat,és könyebben elkerülhető hogy a végére foltos maradjon valamelyik ülés.
Nézd meg ,hogy legyen hozzá "keskeny" fej,néhol csak a széles szőnyegező fejet adják hozzá,azzal meg nagyon sz*pás szépen dolgozni üléseken.
Persze hogy elég,én 1 flakonból megnemmondom hány autót szoktam csinálni( 10 felett biztos )
Das Beste oder nichts
-
do3om
addikt
Még most reggel átkentem egyszer a soft99-el (2 réteg van), Kb. 10-re végeztem. Most ahogy nézem jön az eső. Nem gond? Van garázs de ott egy másik autó van azt 1 hete kentem át, az szokott bent állni az enyém kint.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
veterán
Jozsi252 és vedini fórumtársak jóvoltából hamarosan kézhez kapom a Chemical Guys kárpittisztítószert. Sosem használtam még ilyent, sem takarítógépet.
2 db autó kárpitját szeretném megtisztítani vele, pár kérdésre keresem a választ:
- Kb. mennyi idő lehet 1-1 autót kitakarítani vele? (Corsa D és Golf 7)
- A normál kölcsönzős takarítógép (jellemzően Karcher) kell nekem ugye?
- Elég lesz ugye egy flakon a 2 autóra?Bármi jó tanácsot örömmel fogadok, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Peti78 #27772 üzenetére
Ma nagyjából átkenten a sajátomat, még nincs kész a belső részek hátra vannak, meg talán kap holnap még egy réteget, addig nem használom, letakarom lepedővel a por miatt.
A waxos rongyok most jar-os vízben áznak, ahogy nézem azonnal oldja a waxot a szivacsokból.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
veterán
-
szepsy
senior tag
Hali!
Rég jártam erre
Eredeti króm kipufogóvégre mit lehet kenni, hogy könnyebben lejöjjön a korom?
Általában minden használat után letöröltem nedves rongyal.
Egy időben picit alább hagyott ez a dolog mondván majd lejön úgyis, de nagyon nehéz leszedni....Most vettem újat, erre jobban (vigyázok) lehet kicsit már túlzás is, de olyan szép
-
Ummon
csendes tag
válasz golfvariant #27801 üzenetére
Igazából nem foglalkoztam vele. Csak akkor hallottam (vagy tűnt fel), amikor kitolattam reggel a garázsból, menet közben már inkább az utat nézem . Így visszagondolva az idő múlásával magától is csökken.
-
ACAB95
tag
Üdv
Ma megjött a Soft99 Authentic premium wax. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sampont érdemes hozzá használni, hogy minél jobban kíméljem a viasz réteget? Köszönöm!"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
Formaster
addikt
válasz SirKero #27808 üzenetére
Elég új termék, szerintem kicsit húzós egy 33ml-es tégely ára annyiért, amennyiért Fusso adnak egy bödönnel. Kizárt, hogy sokkal többet tudna. Akkor lenne jó, ha valóban kerámia "vastagságról" beszélnénk, mert a Fusso-val szemben az legnagyobb előnye a kerámiának, hogy 1-3 mikron vastagságoz is adhat, amihez képest a waxok csak a századrészét. Persze az 1-3 mikron is nagyon vékony, ha azt nézzük, hogy egy papírlap 100 mikron. Ez egy autó gyári fényezés vastagsága kb.
-
SirKero
őstag
Üdv.
Van valakinek tapasztalata ezzel a kerámia wax-al kapcsolatban [link][ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
veterán
válasz golfvariant #27804 üzenetére
Jellemzően a kéderek nyöszörögnek.
Amit én tennék/teszek a saját autóm kédereivel:
- rendszeresen átkenem őket glicerinnel vagy Sonax gumiápolóval vagy Black Outtal;
- ha neadj' ezután is nyöszörögne, akkor kennék rá szilikont is pluszban.A szilikon nem ápol. Persze van aki mást mond, de én - a véleményét tiszteletben tartva - nem hiszek neki.
-
szabi325
tag
válasz Pardise #27803 üzenetére
Gondolom a különböző kemikáliák másképp hatnak a gumira, illetve az is számít hogy hogy érintkezik a kasznival a gumikéder amikor rácsukod az ajtót. Amúgy a black outtal nekem is nyöszörgött amikor lekentem az ablak feletti gumicsíkot, így többet oda nem kentem. De viszont a kerék gumik oldalfalára tök jó cucc
-
golfvariant
aktív tag
válasz focvis #27802 üzenetére
Úgy emlékszem a kéderekhez nem is nyúltam, csak az üveg melletti műanyag/gumi "keretet" kentem át kívülről...
Ezért vetettem fel a két lehetőséget:
1) A kédereket nem kentem át és ha nem kenem át kívülről a gumit/műanyagot, akkor is jelentkezik ez az idegesítő hang, mert maga a kéder adja a hangot... De a vélelten egybeesés miatt már nem merem a kédereket is lekenni, mert félek csak rontanék a helyzeten.
2) A Blackout idézte elő, csak akkor azt nem értem másnál miért vált be... 1 év alatt 8000km-t pakoltam bele, garázsban áll az autó... -
veterán
válasz golfvariant #27795 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólóhoz, nekem is pozitív tapasztalataim vannak a Black Outtal, szerintem a Golf 7 kédereit is azzal kentem anno, a mostani Golf 7-et még nem "gumiápoltam".
De ha erre gyanakszol és nem jutsz hozzá a ma linkelt BMW-s ápolóstifthez, akkor azt javaslom, hogy normál szilikonsprayből fújjál egy darab rongyra és a ronggyal törölgesd át a kédereket.
A kéderekre közvetlenül ne fújj szilikont, mert mindent összeken; csak a rongyra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest