Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10520) #19617792 válasza Ł-IceRocK-Ł (#10508) üzenetére


#19617792
törölt tag

érdemes, mert egyrészt eszi a CPU-t az IDE emuláció. másrészt kapsz néhány praktikus dolgot, NCQ (adatok sorba rendezése olvasásnál, nem ugrál annyit a fej, esetleg gyorsabb beolvasás), emellett ha 2+ vinyó van, akkor a rendszervinyón kívül le tud kapcsolni idle a többi, ha meg SSD-d is lenne, akkor meg kb. kötelező, mert zömmel akkor van TRIM (SSD-k garbage collectionjét kezeli, egy szimpla törlés műveletnél nem fog feleslegesen írni az SSD-re, ha nem kell) is. másrészt defragolni külön nem nagyon kell, a Win alapból megteszi, igaz nem teljesen, 64MB-s blokkokba rendezi, az már jó.

attól függ mennyi RAM-od van, mivel 4GB, teljesen normális. nekem Fx nélkül 1.86GB, azzal meg 1.88GB.

Varoz: hozott gépből kihozni a max teljesítményt, az az IT buherálás élvezete. ;] én spec. nem adom fel a VM-ben futó, SSH-n kezelendő Linuxot, holnap megint heggesztem. ;]

(#10512) pckownz: mivel régi gépekben főleg a vinyó a lassú (kevés RAM még szódával elmegy), ezért a vinyót kell kevésbé terhelni. bizonyos SSD trükköket érdemes vinyóra is alkalmazni.

NTFS Change Journal kikapcsolása:
fsutil usn deletejournal /d <drive letter>:

NTFS Last Access Update off.

itt defragolni néha érdemes. szolgáltatásokat lőj le, mint Themes (elviekben már az XP is használ némi GPU-t a GUI renderhez, de valójában kb. semmit, hiszen javarészt GDI+, fullos WPF-ről ne is álmodjunk OS szinten), meg amiket nem használnak. ha nincs nyomtató (fizikai és virtuális), akkor spooler se kell. IMAPI CD-író service se kell, mert más szoftvert használunk írásra. WIA Image Acquistion service is lelőhető ha nincs webcam, vagy scanner. swapot érdemes fix méretűre állítani (túl sok eredménye nincs, de legalább tuti elfér).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.