Hirdetés
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Már várom a karikat. Kíváncsi vagyok, mit hoztak ki belőlük. Mindenféleképp várok legalább 1 hónapot, hazai megjelenésük után, hogy okosodjak a tesztekből és az árak is stabilizálódhassanak. Főleg a fogyasztásra vagyok kíváncsi, mert a tápom elég véges...
-
-
Milyen hülyeséget kombináltam össze?
Azért kérdeztem OpenCL-ről, mert azt hittem, hogy azt már támogatják a mai kártyák.
Ráadásul az említett Vray-RT is OpenCL változatban készül. Gondolom, a tervezőprogik MAC-es és linuxos változatai miatt inkább az OpenCL fog terjedni, de lehet, hogy tévedek.A Gelato-t ajánlottad régebben, amit ki is próbáltam, de sem Maya2009, sem MAX 2008 alatt nem sikerült működésre bírnom.
-
FireGL
aktív tag
Már bocs de nagyon sok hülyeséget tudsz összekombinálni. Miért érdekel annyira hogy az opencl-t melyik gyártó hogyan és milyen megkötöttségekkel (platform) tudja majd futtani ? Ott lesz a Win7-ben a computeshader ami viszont mindegyik gyártó lapkáján menni fog a rendszer felépítéstől CPU+GPU függetlenül.
Ha jól rémlik ajánlottam már neked régebben gpu alapú render szoftvert (SM2.0 követelménnyel), még a demóját se próbáltad ki. -
gyiku
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Ati Steam 2 itt lesz év végére, jövő év elejére. Az Intelnek a hasonló rendszere elkészülhet jövő év végére. Nincs mit magyarázni, eleve ez az ütemterv. Az NV-nek más az ütemterve, nekik nem kell foglalkozni a DX11 beépítésével, amivel komoly erőforrást takarítanak meg.
-
Akkor talán még van esély arra, hogy GPGPu téren is csak kicsit legyen lemaradva az AMD, persze ha a proci is izzik, akkor már kérdéses a fogyasztás/teljesítmény mutató, de ez "idegen" területen még elmegy.
Mondjuk intel proci + nV GPGPu még esélyes, nem? Vagy ott is kell majd valami spéci cuccot támogatni? -
Mivel én játékokban és 3D-s progikban is érdekelt vagyok (Ezért hozom fel sokszor a GPGPu témát.
), azt fogom majd megvenni, amelyik az ellenfél pályáján kevésbé lassul be.
Az lehet még érdekes, hogy nem csak a két cég egy-egy lapkáját hasonlítjuk majd össze, hanem több lapka esetén ár/GPGPU teljesítmény és fogyasztás/GPGPU teljesítmény arányban hogy lesz a felállás. Továbbá az AMD proci + AMD GPU <-> nV GPGPU felállás is izgi.
Vajon, AMD CPU + nV GPGPU páros esetén is fog menni a megosztott OpenCL?Jó, tudom, ezek még a jövő kérdései.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az OpenCL-t az AMD heterogén programozásra képzeli el. Az Ati Stream 2 már támogatja azt, hogy egy AMD-s gép esetében az OpenCL programot CPU-n és GPU-n is futtatja párhuzamosan. Nyilván ezt az Intel is fogja tudni, ha lesz megfelelő GPU-juk. Az NV-nek meg nincs CPU-ja, így ők természetes, hogy más utat járnak.
Az AMD cucca is jó GPGPU számításra csak nem szereti az egymástól függő skalár műveleteket, ez esetben nagyon lassú. Folding az egyetlen példa erre, az ilyen műveleteket használ. -
válasz
TESCO-Zsömle #5476 üzenetére
De az OpenCL-t nem támogatja mindkettő??
mod: vagy ez csak a következő generációtól lép érvénybe? A compute shader után már legalább lesz összehasonlítási pont...
Tudom, hogy más a két lapka fő célja, de pont arra vagyok kiváncsi, hogy ez a gyakorlatban mennyi különbség GPGPU üzemmódban. -
TESCO-Zsömle
titán
Sajna olyan API-t nem igen találsz, amit mindkét oldal hasonló mértékben támogat. nV még kardoskodik a CUDA-val, ezért nem érdekük nyílt szabvány mellé állni, AMD meg nem általános gyorsítót csinál, hanem videókártyát, ezért nem foglalkoznak vele. Egyelőre a legnagyobb gondjuk, hogy nV-t kitessékeljék a piacról. Erre koncentrálnak.
-
Úgy értettem, hogy létezik-e már olyan progi, ami lefut nV és AMD karikon is (egyforma beálításokkal), és ezáltal rámutat, hogy mennyivel van lemaradva az AMD az nV-hez képest GPGPU téren.
Találtam olyan képnézőt, ami GPU-t használ, de fene tudja, hogy GPGPU módban megy-e, ráadásul nem tudom lemérni, hogy 0.0001, vagy 0.0006 mp alatt tölt be a kép...
. Találtam CUDA-s cuccokat dögivel, és pár StreamSDK-s progit is, de persze tök más minőségű mindegyik, szóval nem összehasonlítható.
-
Létezik már oylan GPGPU alkalmazás, amivel összehasonlítható a gt200, és az rv770/790 azonos feltételek mellett? (pl. mert openCL-ben írták)
A gyári konvertálók - gondolom - más algoritmust használnak, más minőségűek, stb.
Köszi! (gugli nem sokat segített) -
emmm
őstag
válasz
cowboy_bebop #5468 üzenetére
Úgy látom, a GT300-ról még ennyi hír sincs
amúgy köszi
-
cowboy_bebop
őstag
-
emmm
őstag
Tényleg, lehet tudni amúgy valamit az nVidia jövőbeli kártyáiról amúgy? Úgy tudom, hogy a GT300 mégsem lesz, vagy csak sokkal később, stb...valaki valami infót?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Bluegene #5463 üzenetére
"bármimkor fordíthat, ha akar, hisz tehetséges emberek vannak ott"
Nem értem, mire gondolsz. A pletykák szerint a 40nm-es GPU-juk is G80 alapú lesz. Nagy chip, nagy fogyasztás, nagy ár. Az AMD megszorongatásához árat kell csökkenteni, de már nincs miből, már most is csak minimális hasznuk van egy-egy GeForce-on.
-
Tommmmka
senior tag
Gyerekek! Nem lehetne abbahagyni a topik szétoffolását? Az emberek többsége (többek közt én is) azért olvasom, hogy infokat, feltételezéseket gyűjtsek az új jövevényről, nem pedig NV-AMD piaci jöbőbeli helyze érdekel. Az ilyen dolgokat intézzétek el priviben vagy az erre kialakított topikban (ha van ilyen) nem, itt kell személyeskeni.
-
Bluegene
addikt
válasz
cowboy_bebop #5462 üzenetére
és honnan veszed h végig veszíteni fog az NV?
bármimkor fordíthat, ha akar, hisz tehetséges emberek vannak ott
az is lehet már most lemossa az RV870-est, akkor megbukik az elméletetek
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Bluegene #5461 üzenetére
A "minél gyorsabb" szvsz. nem egyelő a "most"-tal.
Szerintem senki sem beszélt itt arról h. az NV 64%-kal fog kivonulni a piacról.
Az RV870 után lesz ez 50%, a köv. gen. után 40%, utána 30%, végül 20% környékén biztos belátják h. ez nem való nekik.De ki tudja, lehet h. a mélyben egy titkos NV GPU készül, és fordulni fog a kocka.
-
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5460 üzenetére
halottál már olyanról h egy cég 64%-os részesedéssel dominálja a szegmenst és otthagyja a konkurensének?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
janos666 #5459 üzenetére
Ez az egész vita-dolog abból a félreértésből adódik, miszerint AMD és nVidia közt harc folyik. Ez tévedés. Nincs harc! Mint már írtam, AMD Videókártyákat csinál, nVidia pedig G80 óta általános gyorítót. Két különböző termék. Nem versenyezhetnek egymással.
nV szépen lassan kivonul a piacról, és ezt igyekszik minél kevesebb veszteséggel megtenni, míg AMD agresszív árazással igyekszik növelni a konkurens veszteségeit, ezzel ösztönözve a minél gyorsabb távozásra.Ez az én meglátásom.
A többi csak "Technical Bullshit".
MS-nak nem érdeke, hogy csak AMD vagy nV legyen a piacon, vagy nekik kedvezzen a DX. Az ő érdeke, hogy a lehető legmodernebb API legyen az OS alatt, és mivel jelenleg a piacon csak AMD készít videókártyát, (arról nem is beszélve, hogy a szóbanforgó -elérhető- technikai újítások zöme is hozzá tartozik) evidens, hogy az ő segedelmükkel folyik a DX11 megalkotása.
-
janos666
nagyúr
Dehogy, véletlen sem vettem a személyem elleni sértésnek, de ha annak tűnt volna, még akkor sem vagyok sértődékeny.
(#5444) leviske - Oké, 1 bekezdésből is felfogtam, hogy téged zavar, majd próbálok rád tekintettel lenni, de ez itt az én szememben (és ahogy nekem lejött még sokakéban) a "VGA pletykatopic", itt kell offolni mindenről, ami a VGA-kat és a gyártóikat illeti, de nem passzol a többi konkrét topicba. Tudom, hogy van nv-nek dedikált pletykatopic, de az kihalt, és gyakorlatban ezek együtt töltik be a versus meccsek színterét is (persze a dolog jóslás jellege miatt csak elméleti szinten), most épp itt van mozgolódás, itt gyűlik a gaz is...
Néha én is unom (és valahol kezdem szégyellni magam), mikor 5.-jére vitatom meg ugyan azt Abu-val, de mint te is írtad, ilyenkor a redundáns meddő copy-paste szerű újrajátszás mellett előkerülnek a külső szemlélők számára is hasznos információk a hozzászólásokban, valamint megindítja mások saját értekezését, és ily módon összességében pozitív hatása is van, a spamm-off pedig elviselhető egy ilyen topicba, szerintem direkt jó, hogy az ilyennek teret ad, itt elfér, máshol sokkal zavarób lenne...
Nameg persze ha nem olvasod végig (miért tennéd? nem is várom el), azért én is hozok be néha új témát is, még ha a 90%-a ismétlés is, az új felvetés kedvéért a korábbiak fényében megengedem magamnak, hogy offolja a jós-pletyka topicban.
Továbbá való igaz, amit te mondasz is. Miért ne állhatnék be ide hirdetni azt, hogy én elégedetlen voltam az eddig nálam járt két radeonnal is (és a jóstémánál maradva azt jósolgatni, hogy biztos szar lesz a HD5 is, hisz én erre tudnék voksolni a tapasztalataim alapján), és akár megjegyzem, hogy az eddig nálam járt Geforceok nekem jobban beváltak. De szerintem nem is toltam ilyen durván.
Ne mondd, hogy nincsenek itt ettől irrelevánsabb hozzászólások is. Esetleg ellentett értelműek, amire csak bólogat a többi ATI fan (de részemről érthető is, ha az ATI topicban belőlük van több, nincs ebből baj).Igyekszem offba tenni, de a nevem alapján is könnyen szűrhetsz, az avatarom nem egyedi, de azért nem is kérek másikat, mert nem sokan használják ott, ahol megfordulok, könnyű kiszúrni.
Nekem bevallottan van ilyen tulajdonságom, hogy még az eleve veszett ügyek mellett is szeretek akár végletekbemenően, és végnélkül érvelgetni, még akkor is, ha én magam sem hiszem el, amit mondok, de ehhez is legalább két ember kell.
Abu pedig nincs rákényszerítve, hogy válaszolgasson nekem, vagy ő is szereti ezeket unaloműzésképp, már akár azért, mert ott lebeg mögötte a marketinglehetőség (hátha látják a potenciális vásárlók, ahogy engem meggyőz az AMD igazáról), vagy valahol látja a fentebb leírt pozitív vonatkozásokat. (De nem látok eléggé a vörös fátyol mögé, hogy ezt biztosra mondjam helyette.
)
De nem offolok tovább azzal, hogy mentem magam, amiért offolok...
Elmarasztalás tudomásul véve. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az elképzelhető, hogy az SSAO algoritmust nem írták át PS4.1-re. Amúgy az egész Clear Sky-on van mit javítani ... természetesen sebesség szempontból.
Szerintem a fejlesztők kezét sokban kötötte a TWIMTBP szerződés. Az Xray 1.6-nál (következő Stalker) már nagy sebességbeli javulást ígérnek.
-
cowboy_bebop
őstag
"Ergo megtörik a VGA=GeForce mítosz."
Ezzel mélységesen egyet tudok érteni.
AZ NV jelenleg a múlt mítoszából, és a jelen marketingjéből él.
Van pár olyan ismerősöm, ahol a gyerek "kilencezernyolc gétét" kér születésnapjára, mert az iskolatársak azt mondták h. azon gyorsabban megy "krájzisz", mint a csúnya és gagyi 4830/50-en. A szülő meg bamba módon megveszi az NV kártyát. Mondjuk én sem szívesen kezdeném el magyarázni a bömbölő 10 évesnek RV770 és a G92 közti teljesítmény- és technológiaibeli különbségeket. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A tény az, hogy az AMD 4%-ot vett el az elmúlt negyedévben az NV-től. Én ezzel nem vitatkozom. Te linkeltél erre egy egy évvel ezelőtti jelentést amiben az AMD 40%-os részesedésre számít, de ez nem tény, hanem előzetes várakozás. A tény az a jelenben van, amikor is az AMD 4%-ot elvett az NV-től.
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem azt mondta egyszer egy okos ember, hogy a tendencia számít.
Az NV-ét sikerült kibillenteni a növekvő piaci részesedés tendenciájából, ez a lényeg. Ráadásul nem mehet örökké a "9400GT-9800GTX-ig bezárólag minden évben minden VGA-t átnevezünk fenntartjuk, és ellátjuk a piacot" módszer. Előbb utóbb érződni fog a hatása ennek is.
Eddig sikerült túlélni az NV-nek ezt az 1.5-2 éves időszakot, a sok maszlagjával amit megetetett mindenkivel, hogy jön a fiziksz áradat, meg a kánaán, de ennek is vége lesz egyszer. Szerintem a közeljövőben egyre kevésbé tud majd keresztbe tenni az NV az AMD/ATI-nak a piaci harcban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért egy éve teljesen más volt a helyzet. A GeForce név volt a köztudatban, az emberek bíztak az NV fejlesztésében, most nincs új NV fejlesztés, sőt azt is tudjuk, miért nincs. Kapnak egy olyan árazást, hogy az egész internet erről fog beszélni. Ergo megtörik a VGA=GeForce mítosz.
Persze nyilván értem a félelmed, hiszen ezt az alacsony árazást a jövőben egyeduralkodóként keményen behajtja majd az AMD a vásárlókon. Ez ellen csak az Intel tehet, mert nekik érdekük is ez a piac. -
rocket
nagyúr
Talan el kellett volna olvasni mit irnak a linken
2008Q3-ra vartak a 40%-ot, most 2009Q2-re lett 35%, 2008 elejen ~30% korul voltak, tehat az RV7xx-re epulo VGA-kkal 4 negyedev alatt ~5%-os piaci reszesedest szereztek, es mindezt alacsony arazassal ertek el, ami a profitot csokkentette.
Q3-ban kiderul az 5 fele 80-100$ kozotti kartyaval mire mentek. -
leviske
veterán
válasz
janos666 #5436 üzenetére
Nem unod már ugyan azokat a köröket futni? Most őszintén, miért nem mész át az új GeForce topikjába, ahelyett, hogy ezt teleoffolod a sok felesleges, de legalább ismétlődő érdveddel, hogy "az ATi miért is szar"?
Senki nem kíváncsi erre, ha Abuval akarsz vitázni, nyugodtan, de nem fárazd már a többi fórumozót... menj vele privátba.
Nem szereted az AMD/ATi-t, sajnálod az nVIDIA-t, jobbnak gondolod a GeForce-okat, közelebb állnak a szívedhez, most a következő videokártyád GeForce lesz. Felfogtuk!
Egyéb építőljellegű hozzászólás a témával kapcsolatban, vagy már Te is belátod, hogy elég embernek vésted bele az agyába a fentieket?Tényleg, őszintén sajnálom, hogy ennyire nem voltál megelégedve a HD4800-asaiddal, de ez talán még nem jogosít fel arra, hogy teleszemeteld a következő szériáról szóló topicot. Remélem ezt nem veszed sértésnek. Szeretem, mikor Abuval vitázik valaki, mert gyakran sok plusz információt szerez belőle az ember, de mikor periódikusan váltogatják egymást ugyan azok a témák, az már kicsit unalmas és az információértéke sem túl jelentős...
(#5433) Bluegene: Nem feltétlen. A HD4800-asok a legtöbb ember számára nem voltak számottevően gyorsabbak, mint az nVIDIA megoldásai. A HD4870 esetek többségében a GTX260 köré illeszthető, a HD4890 a GTX275 köré, a HD4850 a 9800GTX+ köré a HD4830 pedig a 8800GT köré. (Elnézést az össze-vissza sorrendért.) Erre én sem jelenteném ki, hogy "Hűűű, de aláz az ATi", elvégre jobban utánajárni a pénzügyi és technikai dolgoknak az átlag vásárlók nem fognak. Így szvsz nagyon szép eredmény a 4%-os térnyerés.
-
-
rocket
nagyúr
válasz
Mackósajt #5431 üzenetére
Ez tobb mint 1 ev alatt az olcso arazas strategiajaval egyutt gyenge eredmeny, RV770 generaciojaban (aminek ugye hamarosan vege) minimum 50%-os piaci reszesedest szerettek volna.
#5430: Föld, te? mert hogy nem az tuti
Allandoan ellentmondasba kerulsz magaddal, kivancsi leszek a Q2 eredmenyt mivel fogod megmagyarazni, megint sehol nem latni azt amikrol honapok ota irogatsz, hogy mennyire alazzak az AMD kartyak eladasokban az NV kartyait.Kivancsi leszek a DX11-es elonyukkel mire mennek majd, jo lenne az AMD-nek 60-40%-ig felzarkozni ev vegeig.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #5436 üzenetére
Én nem a személyed ellen küzdök (téged bírlak
) ... csak próbálom a júzerek érdekéből nézni a dolgokat. A lényeg, hogy az NV és az AMD is rábólintott anno arra, hogy a DX10.1-ben lesz megoldás az AA problémákra. Ezeket a speckókat közösen hozzák össze, ha valakinek nem tetszik valami felszólhat ellene, aztán majd elemzik az érveket. Fejlesztésre bőven van idő minden gyártónak. Az meg az NV egyéni döntése, hogy milyen architektúrát készít. Nekik számított a GPGPU piac, az AMD-nek annyira nem. Ez jelenleg a legnagyobb különbség, és hátrányos az NV-re nézve.
gbors: Nyilván a gyorsulást csak az algoritmus erőforrásigényére értem. A teljes képkockának ugye csak kis része az SSAO. Persze el is lehet kúrni a dolgot.
Mackósajt: Faja ... bár nekem holnapra mondták a Q2 eredményének közzétételét, de mindegy.
-
válasz
Dark KillerX #5423 üzenetére
Aha, akkor levonom a tanulságot: a "gyorsan linkelek egy tesztet" módszert a jövőben nem követem
Egyrészt vszleg tényleg minden DX10-en ment, másrészt most látom, hogy a standard és az OC-s GTS250 pont egyformán teljesít, ami még a HAWX CPU-függése mellett sem valószínű 1920x1200-ban. Szóval van némi gáz ezzel a teszttel. Hilbert, Hilbert...
A másik HAWX teszt mondjuk a másik véglet, tudjuk, hogy az AMD gyúrt a 8xAA-ra, csak azt nem tudjuk, hogy minekBár de - benchmarkokban lehet vele villogni...
tzsolesz: gondolom Hilbert is azzal tesztelt, amit be bírt szerezni, én lennék az utolsó, aki ezt a szemére hányja
másrészt a 9800GTX+ meg 512MB-os, úgyhogy ez a vonal le van fedve.
janos666: miért fáj Neked a Gather4? jobb lenne, ha az AMD kártyák is 20-25%-kal lassabban futtatnák a Stormrise-t? DirectX10-ben kb. a 4870 van a GTX285 szintjén, csak a 10.1 bekapcsolása dobja meg a dolgokat.
Abu:
Például egy SSAO algoritmus majdnem négyszer gyorsabban fut le négyszeres mintavétellel, mint nélküle.
Erről szólhatna valaki a STALKER-es srácoknak, mert ott olyan lassú az SSAO, hogy ihaj -
janos666
nagyúr
Kösz, hogy azért az én oldalamra is hozol fel bizonyítékokat, miközben alapvetően engem cáfolsz
(fetch4->gather4 ; de nem, nem olyan cuccokkal van tele az MSA-en kívül a dx 10.1, amiket az ATI régóta feleslegesen is beletett már a GPU-kba, ha kellett, ha nem, és most átvették a DX-be ; de az nv-nek sok feles tranyó lett volna...)#5434) Mackósajt - Sikerült nekik nagyon könnyen betartható ígéretet választani. Ha jó lesz, akkor azért, ha R600 reinkarnáció lesz, akkor azért (ha túl drága/túl olcsó lesz, akkor azért) nem fogunk hinni a szemünknek.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Bluegene #5433 üzenetére
Tény, hogy az idézett statisztika darabszám alapú. Lehet, hogy a drágább kártyákban jobban áll az AMD, és az nVidia eladások főleg a csillió GByte DDR2-t tartalmazó olcsó kártyákból állnak, de nem hinném, hogy a felsőbb szegmensben fordított arányok lennének, legfeljebb kiegyensúlyozottabbak. De a lényeg, hogy a részesedés még mindig túl kevés a technológiai trendek keresztültaposásához, amit szeretnének.
Valamint az elmúlt 2 évben rengeteg hurráoptimista piaci jóslat szállt el itt a levegőbe. Csak remélni tudom, hogy az 5000-es széria színrelépésekor tényleg nem fogunk hinni a szemünknek.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Mackósajt #5431 üzenetére
"Lehet, hogy a jövőre nézve nekik áll a zászló, de az nVidia gyakorlatilag még most is uralja a piacot, RV770 ide vagy oda."
Szvsz. az AMD legoptimistább elemzői sem hitték h. egy VGA generáció alatt megfordítják a piacot. Az RV870 lesz az újabb szög a koporsóban, s még tuti fog még kelleni pár jól sikerült GPU.
-
Mackósajt
senior tag
Kijöttek a 2009 Q2 eredmények, az AMD felküzdötte magát 35%-ra a nem integrált kártyák piacán...
Lehet, hogy a jövőre nézve nekik áll a zászló, de az nVidia gyakorlatilag még most is uralja a piacot, RV770 ide vagy oda.
Emlékszem rá, a 3000-es sorozat, és annak mobil változatainak kijövetelekor is tele volt a fórum azzal, hogy a nagy gyártók vásárolják fel az ATI kártyáit OEM-ben. Pár hónappal később direkt keresgéltem a neten, nagyítóval is alig lehetett olyan brand gépet találni, amiben ATI kártya volt.
Szal tényleg úgy látszik, hogy az AMD mindent visz, de ha visszanézünk a múltba, akkor minden eddigi hasonló optimista nyilatkozat lufi volt. Az emberek többsége számára még mindig az nVidia a videokártya, és kész. Ezt az óriási marketing hátrányt vagy csak évek alatt vagy egy igazán elsöprő fölényben lévő termékkel tudják leolvasztani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom melyik bolygón élsz, de az RV770-nel jelentős részesedést szereztek a középkategóriás kártyák piacán. Ez elég volt ahhoz, hogy több nagy stúdió is felbontsa a TWIMTBP szerződéseket, mert már a Radeonra is figyelni kell a célközönségnél. Majd érdemes lesz megnézni a 2009 Q2 eredményeket, mert már írta a Best buy, hogy a 70 dollár alatti piacon (ahol eddig nagyon gyenge volt a teljesítmény - Q1-ben is kétszer annyi olcsó GeForce lett eladva a Radeonhoz viszonyítva) is alig fogyott kevesebb Radeon, mint GeForce, de e fölött Radeon uralom volt teljesen. Ez pár százalékot biztos jelent majd.
-
rocket
nagyúr
Pedig kelleni fognak a katonak a FUD-hoz amit az Evergreen megjelenesehez kozel fognak kezdeni, vicces lesz, mar most erdemes a popcornt bekesziteni
Erdekes lesz latni az AMD mit tud majd kezdeni ezzel a helyzettel, az NV-tol mar lattuk hogy mindent kifacsartak a javukra a G80-nal.
Szemely szerint egy lyukas garast nem tennek arra, hogy megkozelitoleg hasonlo sikert fog elerni az Evergreen-nel az AMD, RV770-nel kapcsolatos remenyekbol se sok minden lett, nem sikerult jelentos piaci reszesedest szerezni a diszkret desktop piacon, pedig ez volt a cel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #5427 üzenetére
A Multisample Accesst tudná minden DX10-es kártya, persze nem a fázisokkal párhuzamosan futtatva.
A Gather4 az X1900-ban bevezetett Fetch4 szabványos változata, sebességre nagyon jó hatással van. Például egy SSAO algoritmus majdnem négyszer gyorsabban fut le négyszeres mintavétellel, mint nélküle. -
janos666
nagyúr
Ezt nem is tudtam, akkor a G80 okosabb, mint az R600.
Ha már ez is tud CUDA-val élsimítani deferrend renderingre, már csak valami olyan "hack" kellett volna a driverbe, mint most az Ambien Occlusion, és mehetne mindenhol a CUDA-AA Gef8 felett. Könnyebb lett volna lehurrogni a DX 10.1-et akkoriban.
Ezt a másik újítást annyira nem tudom értékelni, mivel nem értek hozzá, de azt tudom, hogy pillanatnyilag nem sok haszna van. És ami itt a lényeg volt, hogy ha az ms kivenne azt-azt az nv kedvéért, akkor ezeket most is kihagyhatta volna, és csak azokat teszi be, amit az nv is tud. Ez a gatherezés, és más apróság kibírta volna a fiókban, míg jön a DX 11. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #5425 üzenetére
Régóta nem akciózik az NV az oldalak lefizetésével. Ez nyár előtt volt divat náluk. Azóta nyugi van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX #5423 üzenetére
HOPP, végre egy független teszt a H.A.W.X-al.
Hát igen a 4850-el lehet pariban a GTX260 ebben a játékban, csak ugye DX10.1-el kell nyomatni.
-
válasz
Dark KillerX #5410 üzenetére
ez a teszt nagyon nem ezt mutatja...
-
válasz
janos666 #5397 üzenetére
Két dolgot fűznék hozzá a fentiekhez:
- A Stormrise-ban az élsimítás minden CUDA-kompatibilis GeForce-on megy, azaz a 8000-es sorozattól kezdve
- A DirectX 10.1-ből én két dolgot látok jelenleg. Az egyik a több render targetre korrektül működő AA, amit ugye tudnak a GeForce kártyák is, csak mivel nincs részleges DX10.1 kompatibilitás, DX API-n keresztül nem lehet hozzáférni. A másik a Gather4-es mintavételezés, amihez viszont az nVidia textúrázóit át kellett volna szervezni, és egy rakás extra tranzisztort jelentett volna. Ettől még persze megcsinálhatták volna, csak a GT200 már ezzel a tranzisztor-mennyiséggel is szívás. Meggyőződésem amúgy, hogy a Stormrise 90%-ban a gather4 miatt annyira gyors a Radeonokon (ill. egyes Radeonokon).
-
tzsolesz
nagyúr
Most én kérdezek:
Szerintetek a gyártósorokon vannak már a HD5000-esek?
Mert ha igen, akkor elviekben létezik egy raktár ahol tárolják azokat.
És mint tudjuk léteznek olyanok akik nem bírják kivárni a kártya megjelenését. (még ilyen helyeken is). És mint ilyen emberről van szó, nem bírja ki, hogy ne rakja fel a netre a házilag barkácsolt tesztjét, illetve képeket.Na már most, én kerestem ilyet, de nem találtam. Ezek szerint nem gyártják még?
-
mad1
veterán
Hany szazalakos lesz a teljesitmenybeli kulombseg az evergreen es a 4870 kozott?
Tipp? -
Med1on
aktív tag
Wolfenstein (dt.): So aktivieren Sie Anti-Aliasing
Innen próbáljatok vmit kihámozni de akkor úgy tűnik nhacer nélkül bukó a dolog.
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5409 üzenetére
Maximálisan helytálló amit az UT3-ról írtál tényleg csak demonstráció szintjén él itt a Physx.
Azért 1 valamit még érdemes megjegyezni. Itt az UT3 PhysX Mod with 8800GT Lighthouse PhysX map látható. Amikor az user nemes egyszerűséggel lebontja a rakétavetővel az előtte álló falat majd átmegy a maradványokon illetve amikor 0:35-nél szétlövi azt a néhány lefektetett falécet (ezzel gyakorlatilag csapdát állítva) akkor szerintem szinte mindenkiben felmerül a következő.
Micsoda zúzás lenne itt multiban egy deathmatch módban 8-10 playernél néhány perc alatt.
A kirúgjuk a ház falát feeling nagyon ott van.
(és ez csak pár látványos jelent volt, a Physx fluid, cloud stb. demonstrációi se gyengék
)
Szal ha tényleg egy komplett játékot sikerülne úgy ráépíteni a Geforce Physxre, hogy az ilyen tech videókon látható nyalánkságok normálisan be lennének építve akkor abból úgy gondolom vmi álleejtős dolog sülne ki. Jelen pillanatban azt kell mondanom, hogy szívesen elcserélném a Dx10.1-et a Physx-ért. Később persze lehet, hogy változna ez a helyzet....
Én emiatt nem tudom felróni az Nvidiának, hogy erőforrásokat irányítottak át a Geforce Physx-re és a Cudára mert ha jobban megnézzük a Physx komoly lehetőségeket rejt magában. Nem járnánk rosszul ha a grafikai fejlesztéssekkel párhuzamosan a programozók nagyobb figyelmet szentelnének a játékok fizikájára is mert ez jelenleg egy lehetőségekkel teli kiaknázatlan terület...
-
rocket
nagyúr
Ez a STALKER exe-je es nem mukodik ATi kartyakon az AA igy se.
Egyebkent vicces tortenet a Wolfeinstein, ID4 (doom3) enginet hasznalja ami ugye alapbol OpenGL-es, de a single player reszhez modositottak DX9-re az enginet, a multiplayer OpenGL alatt fut es ott van MSAA ATi kartyakon is. -
Dark KillerX
addikt
A H.A.W.K-ban a GT200 széria kártyái,tény és való,hogy jól mennek(kategórián belül persze),de a G80-as és G90-es család tagjai már nem olyan jók.Persze bőven játszhatóak
,de azért rendesen lecsúsznak,ezt tapasztalatból mondom.Pl.:mert amíg a szénné húzott 8800Gs-el ment kb 40-45FPS-t 1280 2*AA-val,addig a mostani húzott 3850-el megy Dx10.1-ben 4*AA-val kb 70-80FPS-et,de ugyanúgy jó példa a Call of Juarez is,mert ott is jóval gyorsabb a Radeon legalább 7-8FPS-sel.
Med1on nem jók a képek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #5406 üzenetére
UT3-ról meg annyit, hogy kidobtak utólag 3 pályát, ahol észre is veszed, hogy van PhysX... A nem lehet a fejlesztők torkán úgy lenyomni egy SDK-t, hogy tudják, csak a piac fele támogatja. A másik felével mi van?? Hagyják őket a levesben, vagy írják meg nekik is egy teljesen más SDK-val?? Dupla munka ugyanazért a húsért.
-
Med1on
aktív tag
A Wolfenstein alatt 2 trükköt is olvastam amivel be lehet erőltetni az élsimítást. Az egyik az nHancer progi ez csak Nvidia kártyákon működik. A másik módszer radeon kártyákhoz az exe fájl átnevezése pl. xr_3da.exe-re. Gondolom ezek után a driverből be lehet már kapcsolni az AA-t.
Nem tökéletes az eredmény de "valami van"...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #5405 üzenetére
Van olyan játék, ami használja boxon a Xenos tesszellátort, csak a PC annyira erős, hogy megbirkózik a teljes részletességű modellel. A Tessellation SDK is nagyon lassan készült el. 2009 áprilisában lett mindenki számára publikus a rendszer. Mondjuk az is igaz, hogy sokkal többet tud az ígértnél, hiszen képes a DX11-es kód értelmezésére is, ami nem volt tervezett. Ez persze nagyon tetszik a fejlesztőknek, hiszen jelentősen megkönnyíti a munkát, ráadásul minden jövőbeli DX11-es hardvert támogat. Konkrétan ez jelentős segítség a multiplatform fejlesztéseknél elég ha ezt a programot használják és az Xbox360 mellett a PC GPU-k is támogatottak az R600-ig visszamenőleg.
-
TESCO-Zsömle
titán
janos666: De tulajdonképpen az egész "probléma" visszavezethető oda, hogy az nVidia nem videókártyát csinált, hanem általános gyorsítót, rajta egy bazinagy CUDA-ra kihegyezett GPGPU-val.
Gyakorlatileg mindkét cég előreszaladt, csak mindketten más irányban. nV-nél nem nehéz bármit is ráeröltetni a játékra, mivel az effektek egy része csak emulálva van CUDA alól, aminek a bazinagy erőforrásigényét fedezi a monolitikus chipek nyers számítási kapacitása. Ebből következik, hogy a hatásfoka igencsak elmarad egy célhardver-hez képest, és a DX10.1 esetében ez rúgja őket pofán nem a microsoft.
-
janos666
nagyúr
Már megint 2013-ban vitatjuk meg azt a 2009-es kérdést, hogy mi történt 2006-ban.
Épp azután, hogy nemrég éltél a csavarral, hogy "mert másképp alakult, mint várták".
Arra emlékszel még, mikor mostanra Xenos tesszelálós játékokat ígértél? (És, hogy akkor még nem volt életképtelen egy AMD-s SDK alapján programozni.)
Azt most nem kötekedésképp mondom, de én akkor is azt jósoltam, hogy meg kell azzal várni a DX 11-et, és a mai VGA-k is csak azon keresztül fognak tesszelálni, ha a DX 11 visszafelé kompatibilis, nem lesz itt semmiféle AMD-s SDK-val Xenos tesszelátora írt játék idén HD5 előtt, utánna meg itt a DX11...
Ezzel mostanában mi a helyzet? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #5403 üzenetére
Az UT3 még az Ageia rendszert támogatta. Sweeney egyébként nem is tagadta soha, hogy a PhysX-be egy kölcsönösen előnyös szerződés vitte bele az Ageia-val. Az NV később megvette a céget és elkészítette a támogatást, amihez az Epicnek semmi köze nem volt.
A multiplatform fejlesztést mindig PC-n kezdik, még akkor is ha nincs PC port. Utána írják át a kezdeti alapokat konzolspecifikusra. A GeForce PhysX jelenleg azért működik, mert az NV pénzt ad, ha beépíted a támogatást. Az AMD soha nem ad anyagi támogatást, mert ők minden pénzt a fejlesztésre költenek. Az NV azért költ a PhysX-re, mert fejleszteni felesleges számára egy olyan piacra ahol nincs már jövője. Gyakorlatilag az eladásokat is a PhysX fogja generálni, más lehetőség nincs ... teljesítményben már nem tudják tartani a lépést, hiszen a GPGPU piac eltérő felépítést kíván.
-
janos666
nagyúr
Aha, az UT3 esetében sem volt pénzmag, és csak viccből került be az enginebe a hardwares Physx lehetősége.
Az, hogy a "konzol érdekel is, a PC meg kap egy csontot, ha már az engine úgy is multiplatform" fejlesztő lusta szebb effekteket is gyártani Physx-hez, amik úgy is csak a Geforce-os PC-n futnak le, ugyan úgy egállban áll azzal, mikor a fejlesztő lusta 3.0-ástól újabb verzióra átírni a PC-re szánt kódokat, vagy épp megfejelni a DX 10-et 10.1-re, amit meg úgy is csak a Radeonos PC támoagat.
Ez elméletben megint 1:1, gyakorlatban pedig pillanatnyilag emerre billen a mérleg. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #5401 üzenetére
Ha megnézed kik támogatják, akkor láthatod, hogy a komoly pénzmag miatt kattantak rá. A GRIN konkrétan leamortizálódott, bár ők nem is kapták meg a zsét a Terminatorért. Ahol nincs szükség pénzre, ott a PhysX-et nem is emlegetik ... jó dolog ha van anyagi fedezet a Havokra.
A PhysX-et sem viccből kínálják ingyen. Sőt a GeForce PhysX támogatásért fizet az NV.
A tényleges fejlesztési pénzt a szoftveres támogatásra fordítják.
Aktív témák
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7 I9-14900HX RTX 4080
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest