- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: 2. gépem
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
DemonDani
addikt
Újabb képek, most itt az 5870X2!!!
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #5195 üzenetére
Attól függ, hogy nézed. Ha RV870 = 2x RV840, akkor csak egy darab egyszerűbb chipet kell megtervezni és legyártani. Teljesítményben sem veszítenének sokat, ha egyáltalán veszítenének. És így legalább megvolna a komolyabb teljesítménykülönbség és nem lenne akkora kavarodás, mint a HD4700 és 4800-asok közt.
Amúgy a nevezéktanról már szivárgott ki valami? Mert ha jól rémlik, valaki írta, hogy a CPU-k számozását veszik át.
-
Bluegene
addikt
válasz
attiLANte #5193 üzenetére
Ráadásul a 300-350mm^2-esnek saccolt RV870 ugye két olyan 180mm^2 körüli RV840(?)-ből állna össze, aminek az ostyáit júniusban a Computex-en mutatta be közösen a TSMC és az AMD (vélhetőleg nem valami fake chipet dobtak össze, hogy lehessen vele villogni). hát én ebben nem hiszek h 2 magból raknák össze, 2 UVD, " memvezérló..stb teljesen feleslegesen, értitek mire gondolok? elég csak ránézni a felépítésre[link]
csomó veszteség lenne
-
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5154 üzenetére
Ebben a "Se7en optimalizáltabb, mint a Vista" dologban nem igazán hiszek. Kipróbáltam és semmivel nem nyújt számomra többet. Nagyon minimális csiszolásokat érzékeltem, amik önmagukban nem érnek meg nekem egy új op.rendszervásárlást. (Főként, hogy erősen szimpatizálok az Ubuntuval és reménykedem a csodákban.)
Bár eddig nem nagyon néztem teszteket, ha végül lesz tesztek által kimutatottan érzékelhető javulás, akkor lehet, hogy megadom az esélyt.
(#5166) gyiku: Azt tudom, hogy a DX11-et megkapja a Vista is. Csak nem tudtam, hogy a Win7 tartalmaz-e vele kapcsolatban egyéb extrákat, amit a Vista-ból a MS "véletlen" ki fog felejteni.
Bár gondolom nem, hiszen az elkövetkezendő 1-2év játékai, amik DX10-ből lesznek DX11-essé feltupírozva, azok feltételezem még Vistán készülnek, a Se7enen készülő játékokra feltételezem még kell várni pár évet. Így túl sok, a Se7en javára szóló extra nem valószínű, hogy lehet. Mire meg ideérnek a Se7en-en készült játékok (ha egyáltalán a fejlesztők látják majd értelmét a váltásnak), addigra úgyis muszáj lesz az akkori új Windows-ra váltani, ha az ember trendi akar maradni és nem mellékesen még frissítéseket is akar.
(#5155) Abu85: A MacOSX-re hogy portolgat a EA és a Blizzard? Az Apple-nek kiadta a MS a DX licencét, vagy a WoW/Sims/Spore nem éppen az a kategória, amit DX nélkül ne lehetne megoldani?
(#5156) janos666: Új DX tudtommal nem lesz,de az OGL-re én akkor sem számítok. Régebben, másik topicban Abu kivesézte a dolgot. Az OGL nem kimondottan a desktop számára készül, nem véletlen hódolt be ennyire könnyen Carmack a DX-nek.
Én inkább az Intelben és a Sony-ban bíznék ezen a téren, hiszen az Intelnek -úgy tűnik- szívügye a Linux és a videokártyapiacra lépésük után meg lesz az alkalmuk ebbe a szférába kicsit belekavargatni. Főként, hogy a Larrabee elég nagy mozgásteret nyújt majd nekik és a DX eleve nem nagyon lesz az ő pályájuk tudtommal. A Sony-ban pedig azért bíznék, mivel számára elég komoly érdek, hogy a játékfejlesztőket a Microsoft ne tudja elszippantani a Xbox & Windows párossal. A Valve így is már "lusta" PS3-ra fejleszteni...
Tehát mindkét cégnek megvolna a megfelelő oka egy saját API létrehozására és a megfelelő technikai/anyagi háttér is megvolna rá.
-
attiLANte
tag
válasz
csatahajós #5167 üzenetére
"Nem kötekedés, de ebből a képből honnan jelented ki ezt ilyen biztosan h nem MCM?"
Először: az "Úgy látszik, mégsem lesz MCM kialakítású a Cypress" mondatból az következik, hogy biztosra veszem? Talán a link kiemelt színe tévesztett meg, vagy hogy a hozzászólásodhoz kapcsoltam (éppen ahhoz illeszkedett, nem az elméleted lejáratása vagy a kötekedés volt a cél)
Az ilyen "infók" mellé többnyire odaírom - vagy legalább a megfogalmazással igyekszem utalni rá -, hogy ezek azért pletykák, és tessék fenntartással kezelni (ezek szerint nem csinálom elég jól, elnézést)...Másodszor: a Chiphell-es fotón (ami elég hitelesnek látszik) nincs nyoma annak, hogy a mag két részből állna - legalábbis nem látni erről árulkodó mintázatot a lenyomaton. Esetleg tudsz olyan létező MCM-es GPU-ról vagy CPU-ról, amin a magok közvetlenül egymás mellé vannak ragasztva, gyakorlatilag nulla illesztési hézaggal?
Ráadásul a 300-350mm^2-esnek saccolt RV870 ugye két olyan 180mm^2 körüli RV840(?)-ből állna össze, aminek az ostyáit júniusban a Computex-en mutatta be közösen a TSMC és az AMD (vélhetőleg nem valami fake chipet dobtak össze, hogy lehessen vele villogni).
Ha ezen megnézed a GPU-k formáját, láthatod, hogy ebből kettő sehogy sem adja ki a - hűtőn látható lenyomat tanúsága szerint - közel négyzet alakú Cypress-t. Igaz még mindig lehet jönni az összeesküvés elméletekkel, hogy biztos manipulálták a pasztát, de miért tennék?!
A furattáv meg természetesen változhat, de miért szívatnák magukat és az custom hűtő gyártókat azzal, hogy minden kártyán más lyukkiosztást alkalmaznak? Van két/három szokásos méret, azt' csókolom. Meg aztán a hűtés egyéb részeihez is lehet viszonyítani.Aláírom, hogy ebben a fejtegetésben is elég sok a bizonytalanság, és természetesen bármilyen más feltevés is beigazolódhat: nem is kívánok senkit cáfolni, csupán az általam érdekesnek, hihetőnek tartott részleteket igyekszem megosztani - akár vitaindító célzattal.
"A bemutató egy repülőgép-hordozón lesz"
Tán csak nem valami katonásos játékkal demóznak? Vagy azt akarják üzenni, hogy ez a széria is olyan történelmi jelentőségű események részese és bármikor hadra fogható eszköz lesz, mint a vendéglátó U.S.S. Hornet?
(Ez ugye az a Hornet, amelyik az Apollo 11 és 12 visszatérésekor várta az űrhajósokat?)TESCO-Zsömle #5192: van benne igazság, másrészt viszont egy találgatós topikban elhangzottak miatt miért kellene mentegetőzni (hiszen senki nem veheti komolyan), vagy éppen csupán hivatalos infókra támaszkodni, mikor pont ezek hiánya miatt megy a spekuláció?
Ha akarod, megígérem, hogy jó leszek és csak hivatalos információkat fogok linkelni...
...vagy mégsem -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Bluegene #5179 üzenetére
Igen, olvastam. Azt se több egy akármilyen hűtőről készült képnél, amire rányomtak egy bepasztázott akármekkora négyzet alapú valamit. Ilyet akár krumlival is tudok csinálni, csak mond meg mekkora chipet szeretnél, akkorát faragok.
Nem hivatalos infóra nem illik támaszkodni, mert nagyot eshet az ember...
-
rocket
nagyúr
válasz
sniper elite #5184 üzenetére
Nem.
-
sniper elite
senior tag
Elnevezést illetően vannak már infok? 5890x2 megállja a helyét szerintetek?
-
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5178 üzenetére
olvass vissza, egyrészt: [link]
másrészt volt róla szó hogy a RV870 "rather larger chip" lesz
csak valószínű persze
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5165 üzenetére
Ha jól számoltam egészen pontosan ennyi van még a rajtig.
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #5174 üzenetére
tehát egy RV790@40nm mondjuk 152mm2(hohó és ez nem az RV770!!!, az még ennél is kisebb!), van 170mm2-ed(ha 320mm2) hogy telepakold plussz végrehajtó egységekkel a meglévő 800sp mellé, úgy h a többi rész(pl UVD) arányosan kisebb mint 55nm-en, és úgy h módosíthatsz a felépítésen is
így már elképzelhető a 3-4000sp és a hozzátartozó textúrázók és Ropik
a 4770-es chipjével fogsz jönni ami a 4850 teljesítményét hozza, az 137mm2 ugye, de abba nagyon sok redundáns területet raktak bele, hisz csak tesztelték a 40nm-t, tehát egy RV770@40nm akár 140-145mm2 lehet, innen induljunk el 300mm2-re, mennyi pluszt lehet belenyomni
, szal 2000 felett reális
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #5169 üzenetére
A memóriavezérlőt hidjük akkor ugyan úgy 256 bitesnek, ne kerüljön be semmi felesleges újdonság, amivel pedig tuti hogy előhozakodnak.
40/55*290=210mm^2, tegyük fel, hogy ennyit nyernek a kisebb csíkszéllel (gyakorlatban kevesebbet szoktak, ha ugyan azt zsugorítják, de direkt ráhagytunk egy kicsit az elején).(40/55)2 * 290, bocs, az 152mm2 rosszul számolgatsz, területről van szó
-
-
csatahajós
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5170 üzenetére
Virtuálisan
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
csatahajós #5167 üzenetére
a két hobbym összetalálkozik
Hétvégente anyahajót vezetsz??
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #5158 üzenetére
De ezt most honnan szívod?
Az RV770 260mm^2, az RV790 290mm^2, és ezek jól bejáratott 55nm-en 800SP-sek, DX 10.1 tudással, öreg Xenos tesszelátorral, és sideporttal, UVD-vel, ROP-okkal, TMU-kkal.
Akkor a betegeskedő 40nm miatt tételezzünk fel nagyobb biztonsági tényezőt, induljunk inkább ki az RV790 méretéből.
A memóriavezérlőt hidjük akkor ugyan úgy 256 bitesnek, ne kerüljön be semmi felesleges újdonság, amivel pedig tuti hogy előhozakodnak.
40/55*290=210mm^2, tegyük fel, hogy ennyit nyernek a kisebb csíkszéllel (gyakorlatban kevesebbet szoktak, ha ugyan azt zsugorítják, de direkt ráhagytunk egy kicsit az elején).
A feltételezhető új méret ~310 mm^2, vagyis 47%-al nagyobb, mint egy 40nm-es HD4800-as GPU lenne, kerekítsük 50-re.
Ezek alapján, ha mindent (igen, mindent) lineárisan nővelnének, akkor lenne 1200SP-s GPU-nk.
Most lefaragjuk azt, hogy nem kellett mindent duplázni, csak mondjuk a terület 75-80%-át elfoglaló elemeket. Így azt mondjuk, épp belefér a méretbe 1600SP is, és kétszer annyi ROP, illetve TMU, mint az RV770-ben volt.
Most gondolunk még arra, hogy talán kidobták a sideportot, de tudjuk, hogy ugyan úgy be is tettek helyette valami más haszontalan hülyeséget a szabad helyre, ami amúgy érdemben kihasználatlan lenne.
Várhatnánk a csodát, hogy valami úton módon sokkal kevesebb tranzisztorral oldották meg ugyan azt, így zsugorítottak az egyes elemeken. Oké, de akkor vegyük hozzá azt, hogy lépünk egy DirectX generációt, komolyabb tesszelátor kell, és még ki tudja megannyi olyan dolgon kellett variálni (értelem szerűen nem kivenni, hanem betenni, mert több mindenre lesz képes, nem egyszerűsödik), amit még nem tudunk.
Rátesszük azt, hogy szarul muzsikált a 40nm, szóval nem aludnánk nyugodtan, ha csak annyi biztonsági tényezőt hagytunk volna rá, mint én az imént. Nyugodtan alszunk akkor 1600SP-s GPU-val, vagy 3000-resről álmodunk?1600-al nagyon boldog lehet mindenki, valós (de nem CPU limites) helyzetekben DX 9/10 alatt is behozza, vagy akár meg is veri a 4870x2-t, de még a GTX-295-öt is. Hova ettől jobbat, ha még ebből is lehet X2-t csinálni, vagy valami OC példányt az új Geforce érkezéséig?
-
válasz
Bluegene #5158 üzenetére
szerintem meg 48000 SP lesz benne és 2 ROP, és így pont 600-szor lesz gyorsabb a 4870-nél
ha tényleg 300mm2 lesz a GPU, akkor durván 1.8-2.0 Mrd tranzisztorról beszélünk - optimista esetben. ha duplázzák az ALU+TEX clustereket, akkor a ROP-okkal sem árt utánamenni, és így nagy vonalakban az RV770 dupláját kapjuk, kicsit többet a nem duplázandó alkatrészek miatt.
-
csatahajós
senior tag
válasz
attiLANte #5145 üzenetére
Nem kötekedés, de ebből a képből honnan jelented ki ezt ilyen biztosan h nem MCM?
A furattáv változhatott az előző generációkhoz képest, másrész meg ha jól emlékszem nem sokkal nagyobbra tippelték az MCM-hez szükséges területet sem. Persze nem állítom én sem h tuti MCM, de sztem ez ak ép még nem zárja ki a dolgot egyáltalán.
Én is arra szavazok egyébként, hogyha egy nagy GPU lesz akkor olyan 1600-2000 SP között lesz, ha két kicsi akkor meg 2X1200. Órajelnek olyan 850-900Mhz-et az 5870-es Cypress-re, memónak meg 1,2-1,4 Ghz GDDR5.
Minden esetre szerintem a korábbi, "jó ha lesz 30-40% teljesítménytöbblet" elmélet megdőlni látszik és megint lesz duplázás.
Azért nem semmi belegondolni, hogy mostmár egy belépőszintű kártya hozza lassan a 4870-512MB szintjétSzerk: - A bemutató egy repülőgép-hordozón lesz - a két hobbym összetalálkozik
-
Med1on
aktív tag
Nem úgy volt, hogy a Chiphell fake képeket tett ki?
-
zuchy
őstag
válasz
Bluegene #5158 üzenetére
De nem tudni, mennyi redundáns területet hagynak benne.
Abu az RV740-re is azt mondta, hogy 100mm2 körül lesz, de végül 137 lett. Gondolom jó sok redundáns területet tettek bele. Szóval nem kell kézzelfogható információnak venni, amit Abu mond, ő is tévedhet.Én 2000 Sp-t mondok.
-
Thrawn
félisten
válasz
K21_overlord #5160 üzenetére
Lehet két derékszögű háromszög alakú GPU lesz összerakva
-
Bluegene
addikt
Ebbe a 300-320mm2-be oylan 1600-1800 SP fér bele. Tuti e-körül lesz. Több, mint a 4870X2 teljesítménye, de ez CF nélkül megy! Sokkal több fér bele : [link]
3000sp-re voksolok
, az X2-es esetén 6000sp-re
durva
azt is elképzelhetőnek tartom h a G80-G92(R600-RV670) stratégiára váltottak, vagyis most kihoznak egy brutális erősebb chipet, oszt majd csak finomítanak rajta és olcsósítják(68xx széria)
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5154 üzenetére
A Vista SP2 is megkapja a WDDM 1.1-et? Mert ha nem, akkor emiatt lehet gyorsabb a Win7. (bár lehet, hogy a DX11 miatt meg is kell, hogy kapja)
Nekem a G80-as GTS-t váltotta a 4870, és ahhoz képest hangosabb volt, pedig a G92-es GTS-ek még ettől is halkabbak, és a GTX-295 hangjára sem panaszkodnak sokan, mint a 4870x2-ére.
Az X2-t sokat nézegettem belülről, próbáltam pofozgatni, aztán ez lett a veszte, hogy a vizesblokk felrakását nem élte túl, de monstanában amúgy is sokaknál bedöglik.
Legutóbb már majdnem megvették a rá való blokkomat, mikor épp beszart a tulajnál a gyári állapotú kártya, és így visszamondta. (tudom hogy geci vagyok, hogy pénzért eladom, mikor 90% a rizikó hogy újra gyilkolni fog, de amíg garis kártyára teszik nincs gáz...) Egy másik ph-s pedig már 2x futott neki a vizesblokk felrakásának, mindkétszer elszállt közben kártya (másodjára megkérte az eladót, mert már nem bízott magában az első után, de mint látszik, nem az ő hibája volt...).
(#5153) leviske - Szerintem az otthoni PC-s szórakoztatás tekintetében már nem is sok pótolhatatlan dolog van a kezükben. A legtöbb multimédia már megoldott (ha licenselt másolásvédelem támogatás kell, hát linuxhoz is lehet fizetős filmlejátszót is árulni), csak a játékok nem.
Ubuntu alatt nem lesz DX11, ha egy új OpenGL verzióba (mondjuk 3.5 vagy 4.0) bekerülnek azok a dolgok is, amit a DX11 miatt építettek a hardwarebe, akkor linux alól is elérhetőek lesznek ezek a képességek, de mostanában már csak a DOOM3 motors cuccok, és a Riddick voltak OpenGL-es játékok, az egyik "ilyen is van", a másik pedig az iD, de a Wolfenstein már DirectX-es, és ha most az AMD-vel haverkodnak, akkor az iDTech 5 is a directx-et favorizálja majd. (még ha elérhető is lesz az opengl, de ki fogja használni, ha lesz DX?)Szerintem leghamarabb akkor dőlhet ez meg, ha visszaáll a software rendering, és még OpenGL se kell. (Vagy ha az MS úgy dönt, nem ad ki több DirectX verziót, az OpenGL pedig ezt meglovagolva belehúz. De miért tenné, ha ezzel eladhatja a Windowst otthoni felhasználóknak?)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
leviske #5153 üzenetére
Ugyan nem nekem szólt a kérdés, de...
És a DX11-es játékok szempontjából hoz újdonságot a 7-es, vagy nyugodt szívvel lehet maradni a Vista-nál?
A DX11 szempontjából nem lesz előnye a Win7-nek Vista SP2-vel szemben. Abból a szempontból lesz előnye, hogy z optilaizáció folytán maga az OP gyorsabb, mint a Vista, sőt, még az XP-nél is. Ebből lehet előnye játékok alatt is, mivel jobban gazdálkodik az erőforrásokkal...
-
leviske
veterán
Abu85: Egy őszinte/komoly választ kérnék. Látsz esélyt arra, hogy a közeljövőben a játékfejlesztők figyelembe vegyék a Linux-ot és egy DX11-es rendszert ki lehessen használni mondjuk Ubuntu alatt is, vagy a DX olyan erős ütőkártya a Microsoft kezében, hogy érdemes behódolni egy Windows 7-nek?
És a DX11-es játékok szempontjából hoz újdonságot a 7-es, vagy nyugodt szívvel lehet maradni a Vista-nál?
Bluegene: Mi ez a nagy avatár váltás? Alig ismertelek fel.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
janos666 #5150 üzenetére
Én se szedtem le, de nálam átlátszó a piros műanyag és látom a két batár csövet (8-as vagy 10-es). Nálam a 70-es idle halkabb, mint a táp vagy a vinyók, pedig szabadban van mind, a fejemtől 60 centire.A melegség az "normális" egy olyan GPU-tól ,ami nyugalmi állapotban zabál meg 40-50W-ot... Figyelembeféfe, hogy a venti alig pörög 1k-t, és hogy a radiálventik nem az alacsony fordulatszámon nyújtott légszállításukról híresek... (...hanem a magas fordulaton produkált légnyomásukról)
szvsz több, kisebb hőcsővel jobban jártak volna, a csövek kébbé folytják le a levegő útját, a több csővel pedig egyenletesebben lehetne eloszlatni a hőt.
A gyári borda azért nem kapcsolódik az alu-laphoz, mert félő, hogy a GPU a hűtőn keresztül melegítené a többi alkatrészt, ahelyett, hogy a borda hűtené azokat. Nálam a VRM mindíg jóval hidegebb, mint a GPU, pedig az a laphoz csatlakozik...
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5149 üzenetére
Hmm. Nem szedtem le a sima 70-es fedelét, de akkor ez így végképp katasztrófa. Ha ekkora batár volt rajta, akkor nem szabadott volna ilyen melegnek és zajosnak lennie. (Főleg azt nézve, hogy az x2 is túléli egy darabig azt, amit műveltek rá, miközben alig kétszer gyorsabban forog a ventije.)
-
janos666
nagyúr
válasz
Hát, erről a képről ítélve úgy látszik, marad ez a "alumíniumlap a nyákra, aztán egy réztömb a chip fejére, aztán a tátongó semmi " kialakítás, ami a 4870-esen volt. Miért nem tudják lemásolni az nvidia refhűtőit, ha már jobbat nem mernek csinálni?
Az már csak ráadás, hogy szétszedni és összerakni is szenvedés egy rendes hűtőhőz képest.
Legalább 1 cm-el hátrébb lehetne tolni azt a ventillátort, vagy inkább csak féllel, de akkor lehetne fél centivel nagyobb az átmérője (részben a tengelyre merőleges lapátok további megnyújtásával), a kör kerületére merőleges lapátfelületre nézve jelentene valamit az a kis méret, ami szabadon van. Önmagában ez az alsó lemez sem rossz, de utána nem egy tömör réztömböt kéne ráb@szni a mag tetjére, inkább egy vékony rézlapot. A magot borító vékony lapról lejönne mondjuk 2 vastag, ellapított hőcső, a RAM-ok feletti részen pedig végigkanyarodva egy harmadik, és ez a 3 cső adná át a hőt egy alumínium lamellázatnak, ami maga is hozzáér a talplemezhez, és a magot fedő laphoz (a réz árából kijöhetne a hőcsövek ára alu lamellák mellett), ami nem csak egy akkora tenyérnyi bizb@asz, mint ami az RV770 magokon van (főleg nem az X2-ién), hanem alaposan kitölti a dualslotos hűtő fedele alatti teret, magasságában, hosszában, és széltében is.
Mindjárt nem süvítene a kártya, és nem panaszkodnának, hogy miért nincs 80 alatt a maghő. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Érdekes... Mindenesetre a hűtő jóval nagyobb, mint az RV770 esetében. Vajon ennyivel több hőt kell majd leadni, vagy "csak" csendesítés érdekében növelik a hűtőfelületet?
Ha az előbbi, az magyarázatot adna ar R800 31,75cm-es (12,5) hosszára is.
Ha bár a GPU mérete ellentmond annak, amit AMD-től vártunk, alátámasztané azokat az értékeket, amiket korábban a Vantage-al kapcsolatban kikalkuláltak.
Az MCM elvetéséből arra merek következtetni, hogy a CF skálázódásán nem sikerült annyit javítani, amennyit szerettek volna. Az is igaz, így valamelyest egszerűbb dolguk van...
Ez hiányzott... Jönnek a képes pletykák, és a vad találgatások... Nem lehet tudni melyik fake és melyik nem...
-
zuchy
őstag
válasz
Ha ez az RV870, mekkora lesz az R800?
De ez a hűtés botrányos. Egy kis légcsatornán fogják kivezetni a az összes hőt, amit a GPU termel. Meg minek két DVI mellé két Displayport?A levegőnek meg marad a fél szellőzőrács. Ott meg felgyorsul a levegő, és rácsnál nagyon fog süvíteni...
sz
ár mintha a kártya végén, a légcsatorna felett lenne még egy csatorna, ami a házba fújja a meleg levegőt.
Akkor az MCM-s elmélet megy a szemétbe.
Ebbe a 300-320mm2-be oylan 1600-1800 SP fér bele. Tuti e-körül lesz.Több, mint a 4870X2 teljesítménye, de ez CF nélkül megy!
Az biztos, hogy az MCM-s rendszer teljesítménye nagyon függne a CF skálázódásától.
-
attiLANte
tag
válasz
csatahajós #5127 üzenetére
Úgy látszik, mégsem lesz MCM kialakítású a "Cypress", és marad 256bit-es (a 8db chip miatt ez a valószínűbb).
A furattávok alapján 17.8 * 17.2mm-esnek saccolják a magot, vagyis kb. 300-320mm^2 a területe. -
zuchy
őstag
Az egyetlen játékuk is elszállt. Ha nagyot akarnak alkotni multiban le kell nyomniuk pár komolyabb játékot, ami 0 játékfejlesztői tudással nem lesz egyszerű. Ha lett volna még single kampány, még jó lett volna. De csak multira kiadni egy játékot, miben a Physix, meg a grafika a lényeg, közben a multiban köztudottan le fogják butítani a grafikát, mert ott számít az fps...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Futuremark a Vantage óta az NV partner. Nem véletlen nem az az erőviszony a programban, mint a DX10-es játékokban. Akkor még volt pénz benchmarkot is vásárolni.
luw2win: Egyelőre a Shattered Horizonon dolgoznak. Bár abból már kivágták a single kampányt, mert kevés az idő, így multi FPS lesz. Aztán majd meglátják. Szerintem egy az egyben Vantage lesz PhysX effektekkel. Amolyan 3dmark05-06 evolúció.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #5135 üzenetére
A Futuremark új bench-je a PhysX-re fog épülni. A DX-ben egyelőre nem újítanak.
-
TESCO-Zsömle
titán
Kihangsúlyoznám újra, hogy a feltüntetett pontok közül csak az RV840-é bejövő infó, az is pletyka. A többit a jelenlegi erőviszonyok alapján kalkulálták. Feltételezva, hogy a HD5xxx-es kártyák közt is úgy alakulnak az erőviszonyok, mint az előző szériánál, kiszámítható, hogy az R800 cirka P30.000(+/- 2000) pontot kasszírozna. Két R800 CFX-ben pedig 37.500(+/-3000) pontot.
Ezek ppersze csak kalkulációk, az R700 eredményei alapján, ha az RV770 teljesítményéhez arányítom az RV870-nek becsült
17.000-es pontszámot...Elég nagy a valószínűsége annak is, hogy Futuremark ki fog dobni egy új bench-et DX11 alapokon.
-
zuchy
őstag
válasz
Ja, alakul a történet...
De nem hinném, hogy az R800 maga az RV870 lenne. Mindenesetre érdekesek a pontszámok. Asszem 9000-10k körül egy HD4890 teljesít. Az RV840-nek e körül jött ki a pontja. Talán az lenne a 800SP-s chip. 192bites busszal, 5-6 GHz-s GDDR5-el.
-
r-chee
őstag
válasz
sniper elite #5128 üzenetére
Talán gyengusz a két Sapphire 4870x2
?
Én amondó vagyok, inkább legyen egy kari a szokásos dual vastag, mintsem 50cm hosszú.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Először is a HI-s cikkben csak az RV870 pontszáma a fix, a többit a HD4xxx-es VGA-k egymáshoz viszonyuló arányaiból kalkulálták.
Másrészt igen, a PCIe sín hosszából számoltam ki.
6pin +8 pin power connectors, and PCB is a little bit longer than RV870.
A burkolat lehet hosszabb, mint a nyák, elvégre a venti alatt nem kell áramkörnek lennie, ellenben a hosszabb burkolattal több helyet hagynának a hűtőbordáknak.
sniper elite? Mint mindíg, most is teljesen mindegy, melyik gyártótól veszed a kiadott kártyákat, első körben úgyis csak ref kártyákat dobnak piacra. Ez azt jelenti, hogy a gyártó, mikor leadja a rendelést, a matrica mintáján és a nyák színén kívül semmit sem határozhat meg, argó technikailag az összes kártya egyforma.
-
sniper elite
senior tag
válasz
Inkább legyen hosszú mint vastag! Amúgy szerintetek melyik márkából érdemes venni az új jövevényből? Sapphire megfelelő nem?
-
csatahajós
senior tag
A harware-infos-s cikk alapján ha jól értem az eredeti nlémet forrást, a pontszámok megerősítik, hogy az Rv870 nem más mint két Rv840. Kérdés, hogy akkor az R800 egyenlő-e két 870-nel?
Kezd összeállni ez a dual-MCM történet zuchy
...
TESCO: ezt hogy mérted ki a kép alapján hogy 32 cm? Az Rv870-es kari képére azt írták a chiphellen hogy kicsit hosszabb mint a 2900XT. Erre (R800) meg azt hogy kicsit hosszabb mint az Rv870, de hogy mitől 32 cm? AZ már 13 col (12.6") körül van...
Szerk - ja gondolom a PCI-E sín hosszából kalkuláltad
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #5122 üzenetére
Lejárt a szerkesztés, de alul a PCI-E csatlakozónál miért tűnik úgy, mint ha azt csak paintben rajzolták volna oda? Ha valami sorozatszámot akartak volna eltűntetni, akkor vagy levághatták volna egy az egyben, vagy átkopyzhattak volna egy normális csatit egy másik fényképről.
-
janos666
nagyúr
válasz
sniper elite #5120 üzenetére
Erre olyan matricát aggatnak az egyes gyártók, amilyen csak tetszik a marketingeseknek. Ha lehúzod a papírt a 4870x2-ről, az is tök fekete, és ezt is be lehet borítani legelejétől a legvégéig vörösre, kékre, rószaszínre...
Úgy látszik, átvették a desigt az nv-től, és inkább 99%-ban befedik a nyákot a hűtés műanyagfedelével, hogy sehol se kacsintson elő a nyáklemez. Ez persze nem rossz, nekem tetszik. Főleg jó lesz, ha jobban gatdálkodnak a fedél alatti hellyel, mint a 4870-eseknél (főleg x2-esnél).
Viszont úgy tűnik, ez ugyan az a lapátkerék. Önmagában nem gond, mert a 4890-en elég halk tud lenni, főleg idleben, csak az x2-n süvít, de ott meg a két öklömnyi rézborda miatt kell agyonjáratni, valami fasza hőcsöves megoldással és/vagy jobban elnyújtózó lamellákkal még jó lehet ez.
-
Med1on
aktív tag
Ha jól láttam még nem volt:
AMD RV870 mit P18000 im 3DMark Vantage?
illetve:
# Cypress/RV870: P16000-P18000
# Juniper/RV840: P95xx
# Redwood/RV830: P46xx -
rocket
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz
DeSanto #5116 üzenetére
Nem arra akartam célozni, hogy az nv kedvéért terjedt lassabban a DX 10.x, de ha így is van, ez már a következménye egy korábbi ügynek, méghozzá, hogy az nv ellen volt a 10.1, és ezért nem is akarták támogatni (azon a kérdésen túllépve, hogy ha akarták volna, lett-e volna esélyük megfeleltetni a GT200-at minden kívánalmának ; és persze a CUDA összeesküvéselméleten is túltekintve...). De igen, az MS és az Xbox360 is ott van valahol emögött, minthogy a boxban lévő Xenos az ATI/MD gyermek. És ez a mese megy már az FX5800 óta, csak az váltakozik, mikor épp ki tud jobban kiláballni a szarból, amit maga köré kavart.
-
DeSanto
őstag
válasz
janos666 #5114 üzenetére
Szerintem nem csak az Nv miatt nem létezett Dx10.1 és hasonló hanem az M$ és az xbox360 is van e mögött.
Mivel a konzolokon nem igen futnak a dx10-es játékok és a dx10.1-esek így nem is erőltették a játékfejlesztők ezt a vonalat.
Ez csak az egyéni véleményem és nem tény. -
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter #5113 üzenetére
Szerintem csak az nvidiatól függ, hogy lesz-e 11.1 a Win7 SP1-ben. Ha jól sikerül a 11.0-ás nvidia hardware, akkor elő kell rukkolni valami újjal az AMD-nek.
Persze ha emulálva lesznek a DX képességek az új Geforceon, akkor jó eséllyel befuccsol ez a móka, és ez esetben sem lesz egyhamar 11.1 -
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter #5110 üzenetére
Számtalan ilyen, végtelenítve ismétlődőnek tűnő mondókája van, nem férne el mind az aláírásába.
Különben rosszkor lőtted el ezt a poént, most direkt célzottan az integrált megoldásokról érdeklődtek.
Nameg, ha ügyesen kérdezel, olyat is belesző neked a copy-paste után a hszbe, ami érdekelt. Fogd fel úgy, mint a reklámokat, végig kell nézned, hogy megkapd az "ingyen" infókat. -
Departed
őstag
-
-
D.Orion
veterán
Tiszteletem!
Lenne egy nem teljesen ideillő kérdésem:
Lehet-e valamit tudni az új AMD/ATi alaplapi chip-ekről. Leginkább az érdekelne, hogy van-e valami információ a jövőbeni integrált dx11-es videókártyával szerelt chipek tulajdonságairól.
-
janos666
nagyúr
válasz
sniper elite #5105 üzenetére
Félre érted, a 4870x2, a 9800GTX, 3870, mind dual slotos kártyák, régóta ez a standard közép-felső kategóriás VGA-n, te trislotosra (vagy legalább is másfelesre) gondolsz, olyat gyári hűtővel még nem láttam, bár pl. az én lapomba is bele menne, úgy hogy nem lehetetlen, csak nagy nem valószínű, inkább hosszában terjeszkednek, úgy is nő a hőleadó felület. De a mostani Radeon hűtőkön lehetne mit csiszolni méreten belül is.
-
JColee
őstag
válasz
sniper elite #5103 üzenetére
dupla slotos
biztosan két kártyahelyet foglal majd el -
sniper elite
senior tag
-
AMATŐR
őstag
válasz
sniper elite #5100 üzenetére
Én csak egy dologra kérnélek meg, ne csak 2db. karival tesztelj,hanem eggyel is. Gondolj ránk is, közönséges földi halandókra!
-
janos666
nagyúr
válasz
sniper elite #5100 üzenetére
Fú de kemény vagy. Már ebben is versenyezni akarsz?
(Erről most az jutott eszembe, hogy 4870-esem nekem volt legelőször az aktív Ph tagok közt, és az arról készült házi tesztem az egyik leg kevésbé olvasott logout cikkem, mert addigra volt már 10db 4850 tesz CF-estől is, aztán vagy nem vágták le, hogy az már a 70-es GDDR5-ös, vagy megunták már egy időre az n+1edik HD4 teszteket. Még jó hogy nem ez motivált a sietségre...)
Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest