Hirdetés
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Agressziv arazast az elcsipett felmondatokbol a pletyka oldalak gondoltak (Abu-val vitaztunk is rola
), mar akkor leirtam, hogy ez csak abban az esetben lehetseges a realisan varhato teljesitmeny plusszal egyutt ha az AMD a Máltai szeretetszolgalat.
-
gyiku
nagyúr
-
Elore latom mennyi anyagi okok miatt elado 4870/4890 lesz az aproban....
-
oliba
őstag
Hangjáról miért nem beszél senki?
-
cizoe
őstag
válasz
csatahajós #6188 üzenetére
SZámokat akarok!!!
Sebaj legalább a diák már jönnek lassan-lassan.
mod: Nekem is csak hülyeség az r700, nincs nekem della új cpura, beérem egy 4870nel 15ezerért.
A diák szerint az NDA 12:01kor jár le EST szerint, viszont ott még csak 6:40 van am, szóval még 5 óra 20 perc.
-
-
cizoe
őstag
6 monitoron @ HD -ben a Hawx. Jó lehet.
Főleg egy GPU erejével. [link]
-
cizoe
őstag
Beteg dolog google translate-tel olvasni a Chiphell fórumát?
csatahajós: A franc az új kártyákba, majd megveszem az R700at bagóért.
-
csatahajós
senior tag
Szerintem is korai az okt., de azért a G300/Fermi vagy mi a csuda még nagyon homályos, hogy mit tud, így nemárt ha készen van egy igazi übercsúcskártya, feltévve, hogy tényleg lesz szept. végén Nv bemutató (bár nem tudom mire számítanak, hogy majd néhány ppt slidedal meggyőzik a fanokat, hogy várjanak még fél évet mire megvehetik a kártyát mert milyenhűdejóleszmajd...)
Én arra vagyok most nagyon kíváncsi, hogy az 5850 -160 SP-je és az alacsonyabb órajel mennyire veti vissza. Ha jól emlékszem volt róla szó, hogy csak 1 hattűs tpcsatija lesz, hogy ne lehessen könnyen felhúzni a 70-es szintjére. De ha önmagában az is hozza kb. a 4807X2 szintjét azért 300 USDért az elég szép lesz és ott még fogyasztási gondok sem lesznek.
Octa-GPU támogatásról beszélnek már; 5870X2 CF valaki??
-
cizoe
őstag
fake
-
rup1u5
nagyúr
válasz
csatahajós #6175 üzenetére
Azt hiszem megérkezett az első 1 gpu-s vga amin ki lehet maxolni a Crysis-t.
Megvárom míg feltünnek newegg-en, open box kategóriában az első 5870-ek és majd akkor beruházok egyre ocsóér'. -
cizoe
őstag
Nem szeretetszolgálat az AMD sem, akármennyire is úgy tűnt sokáig egyeseknek..
csatahajós: Hülyék lesznek kihozni akkor az x2-t, amikorra ígérik (Q4). a helyükben legalább bevárnám az NV-t az X2-vel. Különben minek? Főleg ha egy single chip Cypress hozza a 4890CF-et még dx9ben is. (khm azért erre még nem tennék komolyabb összeget).
-
csatahajós
senior tag
válasz
Iron Funeral #6174 üzenetére
"Ezek a speckók alapján tényleg jó kari lesz, kicsit olyan Radeon9700 érzésem van"
Egyetértek, elég jónak néz ki most. Szerintem nagyobb durranás lehet, mint a HD4xxx széria volt, igaz ehhez az árnak mérséklődnie kéne egy 50 dollárral legalább.
Abba bele se merek gondolni az 5870X2 mire lesz képes
-
jozsi
tag
Nem tudom mit vártok kollegák, de a 399$ és 299$ nem olyan vészes a csúcs karikért, a másik pedig az, hogy most az AMD lépés előnyben van, tehát hülye lenne nem kihasználni a helyzetet, szerintem már annak örülhetünk ha a fenti árak nem változnak nálunk €-ra
(Különben is ha jól emlékszem akkor megjelenéskor a 8800GTX 160-180 ezer forint környékén volt)
-
Med1on
aktív tag
Thx all
Kegyetlenül le fog esni a HD 4870 X2 ára az tuti, de azért aki egy ilyen kaliberű kártyával rendelkezik azt nem tudom sajnálni.
(csak el lehet még egy jó ideig vegetálni ezzel is
)
Az ATi részleg most belekezd a "pénzcsinálásba". Viszonylag olcsón előállítható kártyákat ilyen áron eladni...
-
MZsoltee
veterán
válasz
janos666 #6171 üzenetére
Igazából én a 4890 és 4870 árára leszek kíváncsi. Mert ugye ezeka karik ha nem teljes részletességgel, de mindent elvisznek, főleg a 22-23"-on népszerű 1650*1080ban.
Ha leesik a 4870X2 ára és a 5850es 80k lesz akkor a 4890 lemegy 40kra? És akkor mi lesz a 4870el és a 4850el? 18-20k egy 4850-ért? 25k egy 1GB-os 4870ért? Vagy már teljesen üresek a raktárak és 1-1,5 hónap múlva már nem is lesznek HD4800asok a piacon? -
DeSanto
őstag
Besza-behu...
-
janos666
nagyúr
Hát ja, nem lesz kapós, mert sokan inkább a megzuhant árú 4870x2-ket fogják keresni a jóval drágább és alig gyorsabb HD5 helyett (de jó hogy ma eladom az enyém, mennyit ér majd 2-3 hét múlva?
) Talán nem véletlen, hogy jó előre kivonták őket a boltokból.
(#6170) Dark KillerX - Ezt nem tudom honnan veszitek. Én pl. olcsóbban vettem a 4870-emet a topikból elsők közt, mint amennyit 2-3 hónap múlva kértek érte, kb. használtan adtam volna el újkori vételárán hufban ősszel. Mondjuk abban benne voltak a valutaárfolyamok, de én kb akkori dollárátváltott ajánlott fogyasztói áron kaptam (plusz talán 1-2k borravaló, amiért a legelső kártyák egyike).
-
Med1on
aktív tag
Tehát akkor a végleges specifikációkat tegnap nagyjából jól tippeltem meg és a hardware-info sem tévedett.
Azt néztétek, hogy most megint 399$-ra írják a HD 5870 árát? Sajnos ez nem túl jó hír számunkra. Személy szerint én ezekkel az adatokkal is drágának gondolom főleg ahhoz képest, hogy agresszív árszabást "ígértek".
Ez a 2,1 milliárd tranyó meg a ~310-330mm2 igaz lehet?
Thx emmm. (még csak most jutottam net közelbe ma és úgy gondoltam itt bírom a leggyorsabban beszerezni az infokat)330mm2-re annyira már nem mondanám rá, hogy kis gpu...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
csatahajós #6158 üzenetére
hmmm...nem is tudtam, hogy van ilyen magyar szó.
-
Hedgehanter
őstag
Ma fognak debutalni nem?
szerk: elolvastam az 1hsz-t..... -
emmm
őstag
válasz
Dark KillerX #6163 üzenetére
Nem bizony, akkor megcsípi a GTX 295-öt, méghozzá elég rendesen!
-
Dark KillerX
addikt
-
jozsi
tag
-
Pekkk
aktív tag
Ha ezek az infók igazak akkor tényleg nem fogunk hinni a szemünknek!
-
dokar
addikt
ez?
HD5870 Crysis Benchmark Score
CPU:AMD Phenom II X4 955BE CPU: AMD Phenom II X4 955BE
Win 7 RTM Win 7 RTM
VGA:HD5870 1GB VGA: HD5870 1GBCrysis 1900x1200 4AA+16AF DX10 Very High Crysis 1900x1200 4AA +16 AF DX10 Very High
min:30.** min: 30 .**
avg:43.** avg: 43 .**
max:54.** max: 54 .** -
Ott vagyunk már?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
csatahajós #6140 üzenetére
idáigi
respektusom
Apám! Te egy nyelvújító vagy!
-
csatahajós
senior tag
Minden respektusom, de nem mindenki 1280-ban él...Full HD-ban azért elég sok cím van ahol a 4850 kevés mint a harmat, a gigás 4870 meg 4890 már csakcsak.
És azért a FullHD-s monitorok/HDTV-k mostmár nem az elérhetetlen, csillagászati kategória...(direkt ezért nem írtam 30 colos TFT-t mert azzal tényleg nem sokan rohangálnak, viszont oda már a 4870X2 elég csak, ha minden képjavítást rátol az ember).
Egyszóval ha beáll az ára ételmes szintre akkor nagyon is kell az 5850/5870. a dual GPU-s kari tényleg overkill lesz per pillanat.
-
Tomcat
őstag
10 percenként lesem a fórumot hogy mikor jön ki valami friss info. Napok óta teljes készültségben vagyok hogy a tesztekre és a hivatalos képekre vetgessem magam.
Legyen már végre valami hivatalos info! Már csak az segíthet rajtam. -
csatahajós
senior tag
válasz
Ricco_hun #6126 üzenetére
190W-tal mi a baj? Ez egy csúcsérték amit kb Furmark alatt ér el a kártya, gondolom nem azt nézegeted o-24ben
Inkább örüljünk az idle 20-30W-nak, na az gyönyörű.
Ezek pedig kezdő árak, nyílván mivel nincs igazán konkurencia ezért megkérhetik az árát. Melelsleg a 4890 199$ és az az idáigi infók alapján az 5870 hozza a 4890CF-t, tehát reális az ára. Persze én is örülnék, ha olcsóbb lenne de szerintem az Ati szemszögéből teljesen érthető az ár és ugye feltételezem nem a mi pénztárcánkra méreteznek, hanem az amcsi-nyugat eu. piacra...
-
smkb
őstag
válasz
Oliverda #6133 üzenetére
Inkább az a kérdés, hogy mindegy, hogy NV vagy Ati, de mennyi embernek van szüksége ekkora teljesítményre. Mihez? Egy 4850 mindenre elég jelenleg. Évekkel korábban mikor 56.000 volt 7900GS-em, ami akkor megfelelt kategória szempontjából a jelenlegi 4830/4850-nek az a kategória most 25.000 ft (beleértve a GTS250-et is). Akkoriban az a középkategória tényleg az volt, mert bizony 3.2 ghz c2d ide vagy oda a 7900 GS alatt, 2006-ban volt sok olyan játék ami igényelt volna erősebb vga kártyát. De most? Most a húzott 4830-ammal (vagy egy alap 4850-el) bármit fullon futtatok ugyanazzal a cpu val megtámogatva. Semmi nem késztet arra, hogy mégtöbb teljesítmény kelljen. Itt tényleg maximum a DX11 az, ami feltudja futtatni véleményem szerint a vásárlást, amennyiben jönnek a DX11 cuccok.
-
KillBorn
senior tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ahogy nézem a privátokat. A DX9 teljesítmény az olyan HD 4890 CF körül van. Pár DX11 sampleben viszont alázza az előbbi konfigot.
Mosmá kussolok, me még elszólom magam a hivatalos adatokról.
janos666: jaj ... biztos a másik énem volt.
-
Oliverda
félisten
válasz
Ricco_hun #6132 üzenetére
Még mindig olcsóbb lesz a HD5850 mint a GTX 285. A DX9 teljesítményről pedig egyelőre még semmilyen biztos info nincs úgyhogy addig szerintem kár találgatni.
$299 pedig csak itt hungaryban tünik soknak. Mondjuk USA-ból meg lehet rendelni átszámítva 60K-ért ami azért annyira nem horror szvsz.
-
Ricco_hun
senior tag
Ilyen árakkal nemigen fognak részesedést növelni, meg Nv-fanokat megtéríteni. Ilyenk árak mellett inkább megveszi a GTX285-öt, mint a HD5850-et. Meg ugye szépen beáldoznak mindent a dx11 teljesítményért, aminek majd decemberben örülhetünk az egy szem Dirt2-vel. A piac megköveteli, hogy dx9c-ben is domborítani kell. Ha ennek nem felel meg az új széria, akkor az AMD-sek nem fognak hinni a szemüknek, hogy a kutya nem veszi a termékeiket. Ez így kérem egy nagy szar, szebben nem tudok fogalmazni, kérem kaccsojja ki.
ftc: "190W peak miért sok?"
Hát végülis egy 2000W-os reflektorhoz képest nem sok, de nekem 100W-nál többet semmi ne fogyasszon a számítógépemben.
"Az árak még indulók.."
Aha, csak az AMD nem arról híres, hogy csökkenti az induló árat, inkább növelni szereti lásd HD4770. De pl. a HD4850 is a megjelenésekor volt a legolcsóbb.
"..s lehetett rá számítani hogy drága lesz."
Hát én úgy értelmeztem az agresszív árazásról szóló infókat, hogy az Nv felé lesz agresszív, nem pedig felém. -
emmm
őstag
Tehát, 2 milliárd tranyó, 330 mm2 mag, és itt 28 W-ot írnak idle-ben, 190 W maximálisan, az 5870.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
KillBorn #6115 üzenetére
Nagy az esélye, hogy közel azonos sebessége lesz az 5670-nek, mint a 4850-nek.
Lásd 4670 közel azonos teljesítményt produkál, mint a 3850. Nagyjából egyébként így szokott lenni a skálázódás
Erős a gyanúm, hogy karácsonykor, valóban a legjobb ár/értékű kari az 5650/70 lesz. Ha belövik 22-25k közé, akkor nincs mese, erősebb, és modernebb (DX11), mint a GTS250, és ráadásul ha minden igaz fogyasztásban a béka segge alatt kellene lennie.
Na de most már érdemes nézegetni a külföldi fórumokat, hírportálokat, hiszen ma sok sok mindenre fény derülhet, még ha csak elszórva is. Én bízok benne, hogy egy két NDA-t nem betartó jelentéktelen oldal igazi eredményeket is produkál a héten, jövőhéten.
Mivel úgy tudom, megkezdődtek a leszállítások is.
-
Kraptor
őstag
Én csak arra leszek kíváncsi mennyire lesz hangos, eddig az ATI kártyák marha hangosak voltak gyári hűtővel.
-
KillBorn
senior tag
A képeket elnézve erre ráfért volna 2 ventilátor is...Kíváncsi leszek mivel rukkolnak elő a HIS-ék meg a többiek, helyük lesz bőven...5670 érdekelne karácsonytájékán ha jó az ára, örülnék ha gyorsabb lenne mint egy 4850(max. 10.1-ben leht őket összehasonlítani tudom)
Délelőtt fél 10 és még semmi, csak képek...mikor kezdenek ezek dolgozni?
-
Pekkk
aktív tag
Én nem vagyok egyik párti sem, mindig azt veszem meg amelyik jobban megéri. (technológia, sebesség, ár/érték arány)
Volt már Nvidia és Ati kártyám is. Jelen esetben "ÉN" 1000000%, hogy nem vennék Nvidia-át (más lehet, hogy venne) mert jön az olcsóbb Ati új technológiával és valószínű (nem biztos, majd kiderül), hogy gyorsabb is lesz.Ez az én véleményem és meglátásom!
Véleménye lehet mindenkinek, még akkor is, ha esetleg jó nagy baromság! -
Pekkk
aktív tag
Ha azt vesszük, hogy az Nvidia 295 GTX-ese DDR3-as ramokkal és Directx 10 támogatással még mindig 100e Ft, akkor nem is drága!
-
emmm
őstag
Drága...de mondjuk, várható is volt...
Mondjuk a 26 W idle elég barátságosan hangzik...akkor megoldották volna a memória-problémát?
-
Pekkk
aktív tag
Ez a "Nem fogsz hinni a szemednek!" duma akkor a videókártya méretére vonatkozik, vagy mutatnak mást is?
-
Pekkk
aktív tag
Tényleg nem hiszek a szememnek! Nem látok semmit!
Valami új techdemo vagy új Ruby videó DX11-el?
Mert az Image Metrics-el csináltak valamit ha jól vettem ki a videjóból...
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest