- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz
Mercutio_ #2797 üzenetére
Nekem nyáron sem különösebb melegen a gép. Ennek az az oka, hogy télen megy a fűtés azért van meleg, nyáron meg minden meleg.
Nem hiszem, hogy sokkal melegebb lenne majd nyáron, kivéve ha a gépház nagyon rosszul szellőztetett, te meg bedobod a gépet vmi elzárt helyre és úgy működteted. -
-
válasz
ricsy888 #2788 üzenetére
A GDDR3-as és GDDR4-es 2600XT között nincs nagy különbség, úgyhogy az utóbbi nem éri meg. Szóval a Sapphire ddr3-as megéri 22k-ért, de vehetsz Asus DDR3-asat, az meg 24k körül van, és jobb a hűtője.
Vmod-nak nincs sok értelme, mert az alapfeszes tuningra esetleg rátudsz még 10%-ot dobni, amiből lesz kb. 5-7% gyorsulás a játékban. Viszont ha lehetne külön húzni a shader órajelét, lenne értelme... de nem lehet.(#2793) tildy: Nem lehet hogy annyira levan butítva a grafika, hogy azt már nem jeleníti meg?
-
tildy
nagyúr
Basszus, játékokban olyan részletes a grafika, hogy 10 perc után kifolyik a szemem
Azt még mondták itt egyesek, hogy "hülye" voltam, mert 2600Xt-t vettem... Már ez is sok!!Más: játszik valaki crysissal? Van benne egy olyan, hogy reflex sight. Nos ebben középen kéne lenni egy piros célzópontnak, más gépen volt is, itt nekem nicnsen. Ötlet miért nincs?
-
Mercutio_
félisten
válasz
DeadMeat #2786 üzenetére
Nekem 25%on is hangos volt, persze lehet azért, mert kicsi a házam és alapból 50-55 fok a mag, gondolom így a rivatuner már nem tartja 25%-on a ventit
Persze nem is biztos, hogy jó lenne az a kártyának, a venti közepét megfogtam, hogy megnézzem valóban az olyan hangos-e és sütötte az ujjamatEzzel kapcsolatos kérdés: Játék közben 70 fokig is felmegy a mag everest szerit, gondolom most még nem gáz, de mi lesz nyáron, hány fokon mehet tartósan károsodás nélkül egy ilyen kártya?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2690 üzenetére
Igen, belerakták. Többfajta codec telepítése választható, ebből az egyik az FFDShow.
Nekem problémám évekkel ezelőtt volt az FFDShow-val. Azóta hanyagolás tárgya volt és szépen elvoltam nélküle. Most is csak a kíváncsiság miatt hagytam benn a KliteMega telepítésekor. Probléma nem jelentkezett még és remélem már nem is fog
-
WD40
aktív tag
Egyébként lehet kapni valahol itthon AGP-s 2600xt-t GDDR3-mal, ami fullos? Vagy ebből csak lite van?
-
ricsy888
senior tag
Hello mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, és pedig az hogy szerintetek meiket érné meg jobban mevenni:
-Sapphire HD 2600XT,256MB GDDR3/128b,DL-DVI,fan 22 007 Ft-ért
-vagy Sapphire HD 2600XT,256MB GDDR4/128b,DL-DVI,fan 28 546 Ft-ért
Namost ha az előbbit venném(GDDR3) akkor arra tudnák venni még egy jobb hütőt, de ha viszont az utóbbit(GDDR4) akkor azon maradna a gyári hütés. Csak azért érdekel ennyire ez a hütés dolog mert szeretném tuningolni, nem is kicsit és ha úgy látom hogy kell akkor a Vmod is szóba jön. Szóval azért nem mind1 a hütés de a memó sem utolsó. Szal ebben kérném a segítségeteket.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
athomi
veterán
válasz
master(én) #2784 üzenetére
Akkor inkább ne piszkáld a kártyát. Majd ha meglesz a kétmagos procid tuningolsz.
Inkább legyen több memóriád, mint gyorsabb.
-
master(én)
tag
eredetileg sappshire-t akartam venni de ez volt.. ugyanannyiért.. ez a venti meg 8,7dBa hangot ereszt ki magából..szval észre se venni..sychte s-flex ...
3200+ orleans nem kevés neki? most 2500mhz-en jár ramok osztva 667-re.. igy 834mhz..everestben 8000mb/s memória olvasás, írás 7680mb/s....
sztem nem elég neki, de nem baj akk karácsonykor beújítok 2magos processzort.. -
athomi
veterán
válasz
master(én) #2782 üzenetére
Passzív hűtésű kártyák elég forrófejűek. Jól tetted, hogy megtámogattad egy ventivel, bár így már elvesztette passzivitását a hűtés. Terhelve mértél vele max. 58°C-ot? Ha igen akkor az jó eredmény.
-7.10-es driver a legújabb hozzá és ez az ajánlott is
-ha tudod, mered és bírja is a tuningot, akkor érdemes lehet, de passzív kártyáról lévén szó vigyázz a melegedéssel -
master(én)
tag
üdv mindenkinek
pár napja már boldog tulajdonosa vagyok egy gigabyte hd2600xt 256mb gddr3-as kártyának , megkell hagyjam nagyon jó, annyira még nem gémeltem vele de stalker-t fullon játszom(1024, max) igaz néha beszaggat kevés ram miatt (2x512mb 800mhz kingmax) de remélhetőleg pár héten belül meglex a 2gb ram , és nem lexnek ilyen gondok , az picit idegesítő h passziv heatpipe-os hűtés van rajta és ha nincs alá v elé téve 1 venti akkor elég meleg..jelenleg 12cm-es s-flex 800rpm-es venti van alatta és max hőmérséklet eddig 58fok volt.
1pár kérdés!
melyik catalyst driver az ideális ? most jelenleg 7.10 van fent ,
ja , és érdemes rajta húzni? game-ek közben érezni a +túlhajtást vagy hagyjam a francba és inkább biztonságnál maradjak?
-radeon forever- -
SKYROB
tag
További segítséget várok.
Köszi. -
SKYROB
tag
Van átmenő húzat és ami igaz az az hogy nincs rajta az oldalap.Az órajel 800/700 szóval alap és 43 fok ami szerintem nem gáz mert terhelés alatt szokott 56 lenni max.Szóval edig ezt nem csinálta..játéknál pörgött az oké de így jojózni mint most is.hamarabb lesz csapágyas mint én
-
SKYROB
tag
Sziasztok.
Van egy Sapphire 2600xt-m és az új driver is fent van minden jó.de mégis az a problémám hogy pl.:most amikor nincs terhelés alatt a kari felpörög ....lelassúl...felpörög....stb.
tudnátok tanácsot adni hogy míért csinálja mert nagyon idegesít.Nemrég még nem csinálta ezt és minden ugyanilyen volt.Köszönöm. -
djtrial
tag
SAPPHIRE - HD2600XT 256MB HTD DDR3 Lite PCIE - 22.368
SAPPHIRE HD2600XT 256MB Ultimate PCIE - 24.516
SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR3 Full PCIE - 24.132mi a különbség? (az ultimate-ról azt hallottam h húzott verzió, de nem biztos jól mondom
)
a lite és full pci-e között mi a különbség? -
Tomate
veterán
Nekem az Everest Alig ad valami adatot a kártyámról.(Ultimate verzió) Mért szűkölködik?
-
athomi
veterán
GPU-Z
Érdekes, hogy a memória órajelre a felső sorban 495Mhz-et ír, alatt meg a default sorban kerek 400Mhz-et.Sávszélességnek 15.8Gb/s van megadva, ami alapján a 495Mhz a jó, de nem hisezm, hogy egy 2.5ns-os ramot ennyin járatnának.
-
wwenigma
Jómunkásember
Isten hozott Tildy!
Sapphire oldalán van agp karikhoz uj driver, bár lehet ajánlották már.
Más. Nemsokára mondok GOW és Cry eredményeket. Kár, hogy ilyen hamar jott a masodik, mert ebbol csak az latszik , a pre-release beta demo az mar a veglegesbol volt kivéve, semmi fejlesztés nincs a végleges és a demo kozott... ez azert szemetseg a ceg reszerol... -
athomi
veterán
-
athomi
veterán
Pedig erre a driverre mondták, hogy kifogástalanul működik...érdekes. Én a legújabb drivert akartam (vagyis a 7.10-est), így ezt tettem fel, pontosabban a 7.10-es omega drivert és ezt tudom, hogy kifogástalanul működik is.
Amúgy hamarosan jön a 7.11-es driver. Remélhetőleg az AGP-seknek is kifogástalanul fog működni a driver.Vagy próbáld meg te is a 7.10-es omega-t vagy tedd vissza azt amelyikkel jól működött.
7.10-es omegát fel kell rakni, de ekkor még nem fogja felismerni a VGA-t, hanem a vezérlőpultban ki kell keresni a driver frissítést, majd bejött egy varázsló, ahol kézzel rámutattam a VGA típusára egy listában. Ezután már felment rá szépen. Ha szeretnéd te is az omegát feltenni, és nem jöttök rá, hogy megy fel akkor majd írj és segítek/segítünk. -
athomi
veterán
Hát most járok Crysis-ban a 4. pályán és egyszerűen megeszi a gépet. Toltam az én gépemen is, de azt is megette (7900GS, 4200+ x2@2500Mhz, 2x1Gb ram).
Amúgy tök jó a játék, de egyszerűen nevetséges, hogy a terepjáró felborul a hullában, a vadászgép a hegyen át közlekedeik, ....
(Bocs, hogy ide írtam, de Crysis topik zárva warez miatt).
-
nálam volt egy ilyen alapon ~48°C terhelve ~75°C volt /elől hátú 8cm venti, oldalt tápba 12cm-es/, szal kell neki a jó kis szellőzés ill. ezeket nem nagyon lehet /érdemes, a hűtés miatt/ tuningolni, bááár elég könnyen felrakható rá akár 8 akár 12cm-es venti! /egy kis low home moddingal
/
most egy asus van a gépembe /ventis/ és ez is teljesen halk és tuningba terhelve még nem volt 52°C -
Tonycs
csendes tag
HAli!
tud valaki tapasztalatot mondani a passzív Gigabyte 2600XT-ről?
GIGABYTE GV-RX26T256H
vagy valamit helyette, ami halk...más gyártó, vagy más tipus...Tony
-
soma665
csendes tag
Hello!
Kösz mindenkinek a segítséget, feltettem a sapphireon lévő drivert és ezzel minden tökéletes megy egyből.
Felrakta a CCC-t is gondolom ez a végső verzió (2007.0914.2139.36828).
Kérdésem, hogy fel kell még a WDM drivert rakjam v. HDMI audio drivert, vagy ezek is benne voltak a packageben?A jövőben ha frissitenem kell a drivert, CCC-t, stb akkor továbbra se tölthetem le az ATI honlapról? (Ez a telepítő van a az ATI-n: 7-10_xp32_dd_ccc_wdm_enu_53250
a sapphireon meg ez az AGPs: XP_8.42-070914a-053413E-ATI, akkor ez tök más széria?)Kösz
-
TasiA
senior tag
válasz
wwenigma #2731 üzenetére
Nálam minden fel van tolva amennyire csak lehet, egyedül a textúrákat nem raktam ULTRA, csak HIGH módra, meg a "finom köd" van kikapcsolva, 2x AA és 2x AF, mindez 1024*768. Nagyon szépen megy, néha esik le az FPS 22-25 körülire, ha rohadt nagy téren mindenki lő, meg füst, meg robbanás, meg atomcsapás, meg mittom én még mi. Procim egymagos A64 2700mhz-n. Szerintem tökéletes egy 25 ezer forintos kártyától, ahhoz képest, hogy eddig mindíg többet adtam ki egy kártyáért így ősszel és ritkán toltam ilyen beállításokkal az éppen új gamékat.
-
-
tildy
nagyúr
Na én is beléptem a "klubba"
-
athomi
veterán
válasz
soma665 #2735 üzenetére
Szia!
Először is azzal kezdem, hogy az nvidia drivert már rég le kellett volna szedned, de a régebbi ati drivert is! Én a gépen teljes formázást végeztem, nehogy vmi bekavarjon (új kártya úgy is megérdemli).
Az AGP driverekkel gondok vanak. Amúgy kicsit feljebb tárgyaltuk, hogy 1 driver van ami babrálás nélkül fel megy a VGA-ra.[link]
Én 7.10-es omega drivert használok. Fel kell tenni a gépre, ezután manuálisan a driver frissítő varázslóban kézzel rá kell mutatni egy listában a 2600pro-ra, majd lehet telepíteni. -
soma665
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni! Nem rég vettem AGP-s MSI Radeon 2600 PRO 256 MB-t
Eddig sose volt ATI-s kártyám, és nem vagyok amúgy se egy számítógépguru.Sajnos nem olvastam el időben a fórumot, ezért az elején elszúrtam, mert egyből feltelepítettem a cd-n kapott szoftvereket.
Aztán újraindítás után 640x480ban és 4biten indult el. Semmilyen változtatást nem engedett.Akkor letöröltem az összes nvidia drivert és minden ati drivert és progit is.
Amikor újra indítottam, a felbontás és színmélység jó volt (driver nélkül is), ekkor letöltöttm a [link] címről a Display drivert, 7.10 CCC-t és WDM drivert. De csak az utóbbi kettő települt fel gond nélkül, a display driver nem. A következő hibaüzenetet kaptam: "Severe: setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system.". És kilépett a telepítésből. Guglin se találtam megoldást. Windows Professionalom van 32 bites, ahhoz való drivert töltöttem le.Újraindításkor megint 640x480as felbontás 4bites szín.
Mi lehet a probléma? légyszíves segítsetek!
Kösz
Soma -
b3er
aktív tag
Hy Szerintetek 2db Saphire Radeon HD2600pro ddr2 mit produkálna crossfireben 1 4000+ os x2 társaságában?
-
wwenigma
Jómunkásember
Szerinted ez rossz? [link]
Minden max vagy extra, full AF 2xAA...
-
WD40
aktív tag
Heló! Szerintetek az AGP-s hd2600xt-hez is adnak Black Box kupont? (Sapphire)
-
B2man
tag
Igazság szerint én a kapott lemezen lévőt raktam fel, majd azonnal néztem másikat. Gondoltam a termék (Sapphire) honlapján +nézem, és láss csodát. Letöltöttem az Omegát is, de nem próbáltam ki, megy ez. Bár Timeshift először problémázott, de gond nélkül megy, már nem kér driver frissítést. Vagy ez a lemezessel volt? Nem is tudom, rég volt már (3 napja).
-
-
Miti83
tag
Csak érdeklődés szinten? Mert motoszkál a fejemben: Van vagy lesz lehetőség vmod-ra Asus kari esetében. Azért lenne nagyon érdekes szerintem mert annyira hűs a kártya, hogy nem zaklatná fel a +fesz nagyon.
-
-
kalapos
tag
Sziasztok!
Van egy Xpertvision 2600pro-m. Azt csinálja, hogy a felrakom a driverjét, de bizonytalanul működik. Néha kék halállal megáll a Winfos betöltés és újraindul. Nem tudjátok mi lehet?
-
t.tomi
tag
Sapphire HD2x000 PRO/XT AGP driverek problémáira lehetséges megoldás új gyári driverek:
[link]
Ha vki feltette ossza meg a tapasztalatokat,pls. -
Tomate
veterán
Cod4-ben Erős Medium beállítással kültéren 30-40 FPS-t Beltéren 60-70 Fps-t kapok. Havernak ugyanaz a gépe mint nekem, csak neki 8600GT-je van. Ő simán kap 100-at szabadban, Beltéren 130-at is. Gyengus a processzorom??
-
Levin01
őstag
Igen bosszús vagyok, hogy a talonban lévő Vf700-asom nem megy rá a Sapphire 2600XT-re
-
DeadMeat
nagyúr
[link]
AlakulokAggregator faca lesz az 1-es hsz!
-
athomi
veterán
"Hát nemtudom, Szerintem nem éri meg egy ilyen káryát 4x-es Agpvel használni, még ha megy is."
Ezt most úgy mondod mintha lenne teljesítményben vmi különbség az AGP4x és az AGP8x között. Pedig nincs. Én próbálgattam régebben és 3dmarkok alatt még egy pár pontal többet is kaptam 4x-ben, mint 8x-ban. Nyilván csak mérési pontatlanság volt, és nem gyorsabb a 4x, de bizonyítja, hogy nincs köztük teljesítménybeli különbség.
(Na jó, legyen az AGP8x 1%-al gyorsabb)
-
athomi
veterán
AMD GPU Clock Tool-al hogyan lehet tesztelni, hogy bírja e az általan beálltott órajeleket stabilan?
-
athomi
veterán
válasz
barnam_ #2700 üzenetére
Marha jó lett, köszönjük.
Bár ebből nem tudom hányan értenek vmit: [link]
Sztem egyszerűbb megoldás a 7.10-es omegát feldobni, majd a driverfrisstésre nyomni, és miután bejött a varázsló, kézzel kikeresni a listából a 2600pro-t és telepteni a drivert.Én kaptam egy matricát is a lite verzióhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6 - Indul a második nyílt béta hétvége
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest