- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HUNNIA1920 #3899 üzenetére
A CPU pont nálad nagyon kevés, többnek kellene lennie.
Mindenből a legfrissebb drivert raktad fel? -
HUNNIA1920
őstag
Na én újra raktam mindent (partíció leformáz, win. fel, friss meghajtók, stb.).
3DMark05: 4200 pont
3DMark06: 2596 pont
SM2.0: 1095
HDR/SM3.0: 1434
CPU: 516
Ezt csinálta egy Gigabyte ga P31 - ds3l, D915 2.8 GHz, 2*1 GB Kingmax DDR2 800, Sapphire HD2600XT 256 MB GDDR3, Codegen 400W.Előző konfigomban: AsRock 865PE, D915 2.8 GHz, 2*512 MB 400 - as Infineon, Geforce 7800GS 256 MB GDDR3 AGP, Codegen 400W:
3DMark05: 5638 pont
3DMark06: 3000 pont
Ezek szerint az informatika vissza felé fejlődik? -
Tomate
veterán
Látott már valaki ilyet?
Változatosság kedvéért a Pro Street műve
7.11-es catalyst van fent. Mitcsináljak? Rakjam újra? Most raktam fel 15 perce
-
FreeZer25
csendes tag
válasz
Titok Levi #3881 üzenetére
Tapasztalat:Hát nemtom nálad mi lehet a gebasz, de nálam (p4 3.2 @ 3.5ghz, 1gb ram, 2600xt) megy a cod4 és a prostreet is 1024x768-ban maxon szaggatás nélkül, igaz AA és vertical sinc nélkül. Én meg vagyok elégedve vele.
Probléma:Azért nem minden fenékig tejfel, tehát nekem a prostreet és a cod4 is csinál olyanokat, hogy kb háromnegyed óra játék után kifagy, milyenkor a monitoron megjelenik egy olyan szöveg, mint amikor nincs bekacsova a gép, tehát valamiért nem kap jelet a kártyától. Ezután vagy ujraindul magától, vagy reset... Ez catalyst probléma lehet, vagy valami más? Esetleg túlmelegedhet? Érdemes megpróbálnom a 7.10-es catalystet, a 7.11 helyett? Please help! -
Titok Levi
tag
válasz
VaniliásRönk #3885 üzenetére
Mennem kell, de nem értem mit basztatsz! Csak mert szentem meg a témának nincs semmi köze ahhoz, hogy milyen szavakat használok. Amúgy lapozzunk, más nem kíváncsi erre. Bocs mindenki.
-
master(én)
tag
válasz
VaniliásRönk #3889 üzenetére
már csináltam.. megformáztam a vinyót friss xp rá de semmi
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
master(én) #3886 üzenetére
Kizárt, nálam is nForce chipsetben csücsül a VGA.
Szedj le minden chipset/VGA drivert, takaríts DriverCleaner Pro-val, aztán told fel újra őket, kezdd a chipsetdriverrel.
-
belaazallat
addikt
válasz
Amd dual core optimized driver fent van? Haver 3800+ X2, 2*512Ram X1650 Pro folyamatos, szaggatás mentes, médium felbontásban.
Mod: nem tok írni
-
wiggen123
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #3870 üzenetére
Ati Try Tools-t kell használni. Sokkal átláthatóbb, mint a CCC vagy mi a túró volt anno. Nem láttam már rég, azóta lehet fejlődött
innen szedhetőmod: Túlhajtás nem megy ezzel a kárgyával, de minden mást tud amit ccc, ha nem többet.
-
master(én)
tag
halee
7.11-es drivertől meghal az xp-m.. belassul és van h else indul.. most a cd-ről van feltéve a régebbi catalyst.. ezzel tökéletesen mükszik..azért nyirja ki az xp-t mert nem fér össze az nforce driver-el? mit tudnék vele csinálni? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Titok Levi #3884 üzenetére
Kamion b@****!
Szókincsedet igazítsd a fórumon tapasztalhatóhoz, nem ált. iskola büféje előtt csevegünk...
Konfig az adatlapon, Windows XP Prof., Catalyst 7.10-7.11. -
Titok Levi
tag
válasz
VaniliásRönk #3883 üzenetére
Kommandó? Milyen hardver és a szoftver környezetben?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
A PS 30+ fps-sel maxon fut 1280x1024-ben (AA nélkül), Krájzisz meg mediumon. (szintén AA nélkül) VGA tuning nélkül.
-
Titok Levi
tag
válasz
HUNNIA1920 #3862 üzenetére
Hello.
Nekem X2 4200+, HD2600 XT (256Mb), 2Gb 800Mhz mem, DX9, Win Xp 32bit, - el a Pro Street gyengén megy, meg nem mondom hány FPS, de játszhatatlan (kb 15 - 20 frame, mediumon, de low-on se zsír). Úgyhogy első körben az a tapasztalatom, hogy a NFS-PS-hez ez a kártya kevés. (tuning nélkül legalább is).A másik, hogy a Crysis-t mikor feltettem, elindítottam azonnal szét akadt a fenébe. Tudjátok az a halál mikor 4 másodpercenként valami pici mozdulás, képben, hangban. Aztán ledúrtam a régi drivert (ami jelzem júniusi volt), feltettem innen [link] az Option 1-essel jelzett driver csomagot, vagy mittomén hogy mondjam. És azonnal szépen elinult, minden frankó. Más kérdés, hogy ez is mediumon megy csak, de ott azért szépen játszható. Szerintem ez nem csoda mert ez egyik legdurvább kiadott grafikájú játék. Ismét szerintem ehhez is kevés a 2600XT.
Na, csak gondoltam megosztom tapasztalataimat.
-
Hendry
csendes tag
Lehet hogy hülye kérdés, de a hónap melyik részében szokták kidobni az új drivert?
-
Ha crysissal akarok jáccani akkor kell hozzá a hotfix vagy a 7.11 már tartalmazza?
-
HUNNIA1920
őstag
Ezt szedtem le én is: 7.11 Display Driver: 16.1 MB. Lehet, hogy megpróbálkozom a teljessel is, bár nem hiszem, hogy itt a gond.
-
athomi
veterán
válasz
HUNNIA1920 #3874 üzenetére
Szedd le ami most rajta van és tedd fel ezt: [link]
-
HUNNIA1920
őstag
A listából kiválasztom, hogy csak a drivert tegye fel, ami 14 MB.
-
Májsztró
addikt
World of Warcraftról mit tudni ? 7.11-es driverrel a karim full beállításokkal csinál 10-15 FPS-t. Az előző károly egy Gf 6800Gs volt , gond nélkül ment 60-65 FPS-t teljes beállításokkal !
Driver a gáz vagy mi ? 7.10-essel is ezt csinálta.
-
HUNNIA1920
őstag
Nincs fent Control Center, csak a 14 MB - os driver. Így szerintem az élsimítás sem lehet felnyomva.
-
t1
veterán
válasz
HUNNIA1920 #3867 üzenetére
7600GST-m többet dobott itt vmi nagy gubanc van.
Táp? -
válasz
Ha nem tuningolod a procit, és a játék nem használ 2 magot, akkor olyan mint egy sima 2.8-as P4. Az meg kevés a 2600XT-hez.
A driver beállításait is nézd meg, lehet véletlenül állandóra raktad az élsimítást, azért ilyen lassú. -
HUNNIA1920
őstag
3DMark05: 4200 pont a 9 - 10 ezer helyett.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Keress egy hozzáértőt, aki fel tud rendesen tenni egy winfost
-
t1
veterán
válasz
proci biztos hajtja.... 3dmark06 ot tolj
-
HUNNIA1920
őstag
Ahogy mondod. Mindennek teljesen zitty.
-
athomi
veterán
válasz
Mindent legyalultál a gépről? A teljes vinyót megformáztad?
Nem 2 partíciód volt eddig és most csak az egyiket formáztad meg és azt még kétfele partícionáltad? -
HUNNIA1920
őstag
Na tegnap elvégeztem egy partícionálást, amit ajánlottatok. Hát jobb lett volna ha nem teszem. Sikerült egy 140GB partíciót leformáznom + még új partíció sem jött létre.
Na mindegy, új win. fel, friss driverek, directx, stb. A game - k ugyan olyan sz*rul mennek, mint előtte.
ProStreet: 12 - 14 FPS (1024*768 medium - high)
Crysis: 15 - 16 FPS (1024*768 medium all)
Nem tudom elhinni, hogy egy DualCore D915 - ös nem tudja kihajtani a 2600XT - met. Szerintem jövő héten beújítok egy E2140 - esre vagy 60 - asra. Ha az sem segít, akkor már nem tudom mit csináljak. Belenyomtam már így is 55k - t a gépbe, aztán lassabban mennek a game - k, mint az előző gépemen. -
t1
veterán
De várom már a 2600XT-t remélem nem fogok benne csalódni
Nagyon NV fanatikus vagyok ez lesz az első ATI kártyám -
Mercutio_
félisten
Skacok, ugye jólemlékszem, hogy a 2600pro ddr3 és a 2600xt ddr3 között csak a gyárilag belőtt órajelben van eltérés?
Felépítés, gpu típus, futószalag, stb. azonos?Azért kérdezem, mert elgondolkodtam, hogy azonos gyártó (pl. XpertVision) által készített 2 ilyen kártya azonos órajelen ugyanolyan meleg-e?
-
válasz
eszement24 #3857 üzenetére
Everest 4.20-al.
-
eszement24
aktív tag
Sziasztok.Van egy olyan problémám, hogy az egyik gépbe belerakott 2600xt kb 3 hónap után elkezdett időnként szaggatni és lefagyni.A hűtésre gyanakszom vagy esetleg a driverre, mert kis házban van.Milyen programmal tudom megnézni a teljes gép hőmérsékletét (alaplap,proci,videókártya), hogy kiderüljön az-e a ludas?
-
http://www.lansoft.hu/index.php?tema=4&termek=7724
Sapphire 2600XT asszem full bár nem tudta megmondani nekem az eladó mikor venni akartamEz debreceni bolt, már nem tudom kinek kellett.
-
Olasza
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3844 üzenetére
Direkt írtam ilyen sejtelmesen, nem tudtam kihagyni.
a komplett gépet cserélem laptopra, de az AMD és a HD sorozat azért marad, többre meg nem futja.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
killer1203 #3848 üzenetére
-
HUNNIA1920
őstag
A Full - hoz csomagolják a Black Box - ot is (HL2 - ET, Portal, stb.), vagy legalábbis a letöltéshez szükséges kódot.
-
tibibi
őstag
felraktam az 1hsz.ben lévő drivert a 2600pro kártyámra a dobozban levő helyett és a crysis egyből jobb lett nem is kicsit
már a bevezető sem szaggat
-
killer1203
senior tag
válasz
killer1203 #3847 üzenetére
és miben külömbözik hogy full vagy lite ?
-
RexpecT
addikt
válasz
killer1203 #3842 üzenetére
Én is csatlakozom az előttem szólóhoz.Most a legolcsóbb hely Debrecenben Chesterfield.
Rendes garanciapiapapírral hozza a cuccokat(én is tőlle rendeltem a gépemet). -
athomi
veterán
válasz
killer1203 #3842 üzenetére
Vidéki boltok drágák, így Debrecenben sem találsz olcsóbban boltban.
Nála a Sapphire 2600XT LITE 22.7k, a FULL 24.6k.
Ha hétfő estig rendelsz tőle, akkor szerdára már meg is kapod a kártyát.Olasza: ?
-
Olasza
aktív tag
Na én holnap búcsúzók az Xpertvision 2600XT-től. Lecserélem egy egy 2400XT-re, és alig kell ráfizetnem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
killer1203 #3839 üzenetére
Debrecen már nincs olyan messze, ott szerintem találsz jobb árban
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
killer1203 #3839 üzenetére
Nem tudnak Sapphire-t hozni? Bp-en a Full is olcsóbb Valve BlackBox-szal.
-
killer1203
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3838 üzenetére
nálunk csak ez az egy boltvan ezzel kell beérnem
gigabyte van még 24k ért ennél olcsobbért nincs 2600xt pro-t megcsak ddr2 -est láttam
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
killer1203 #3837 üzenetére
Akkor mindegyik drága.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #3835 üzenetére
Inkább a 8MB maradék területet nézhetted 8G üresnek, esetleg elírtad a számot, amikor kérdezte mekkora legyen a partíció, mert ha van 8G szabad hely, akkor partíciók garmadáját tudnál csinálni...
-
HUNNIA1920
őstag
Ok, értem. Én azt hittem, hogy ha van 8 GB szabad helyem, akkor abból csinálhatok egy új partíciót, de ezek szerint tévedtem.
Köszönöm szépen mindenkitől a segítséget! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #3829 üzenetére
Bekell neki írni, hogy hány MB. legyen. Amíg nem törölted előző partíciókat, addig nincs miből újat csinálni, csak a 8mb. maradék területet látod.
Szóval:
1. Töröl
2. Létrehoz, legalább 2-őt...
3. Első partícióra telepítés, fájlrendszer formázása NTFS partícióvá, itt ne a gyorsat válaszd...mod: látom összhangban vagyunk...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
eloszor torolj,aztan uj particio
amugy az xp topikba legyen szives atfaradni az ilyen jellegu kerdesekkel,oda valo.
-
Sdi
addikt
válasz
Lehet, hogy hülye kérdés, de van a vinyón particionálatlan terület
, mert ha esetleg nincs, akkor nem is lehet létre hozni új particiót.
-
válasz
killer1203 #3828 üzenetére
Ha a HIS Iceq hűtéses, akkor azt.
DVI->D-Sub átalakítót mindegyikhez adnak. -
HUNNIA1920
őstag
Na az a másik, amikor be boot - oltatom a win. cd - t és onnan telepítek. Azt írja, hogy új partíció létrehozása az L gombal. Erre nyomhatom nap - estig, semmit sem csinál.
Vagy csak én lennék ilyen szerecsétlen.Mert nekem win. - ből még soha sem sikerült partíciót létre hozni.
Esetleg valakinek egy egyszerű ötlete nincsen, amivel könnyen megoldhatnám a partícionálást? -
killer1203
senior tag
sziasztok
szerintetek mejket érdemes megvenni ? dvi átalakitot adnak velük vagy azt különkell venni hozzá ?
MSI Radeon HD 2600XT 256MB DDR3, 128-BIT, 2xDVI, TV-out (PCX) 25.764 Ft
HIS Excalibur Radeon HD2600XT 256MB DDR3, 128bit, 2xDVI, TV-out (PCX) 25.512 Ft -
radírfej
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #3826 üzenetére
esetleg vindóz telepítőt is használhatsz a művelethez... biztos, ami biztos.
-
HUNNIA1920
őstag
Igen, ezt fogom tenni, mivel sok választásom nincs. Azt nem tudja valaki, hogy a PartitionMagic - el ha akarok létre hozni új partíciót, akkor miért azt mondja, hogy: "A new partition could not be created on drive 1" utána meg: "'7.8' is not avalid floating point value"?
Így kicsit nehéz lesz. -
radírfej
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #3823 üzenetére
na... egyáltalán nincs ebben semmi különös, hogy ha két operációs rendszert teszel egy helyre, akkor gubancok vannak. ismered a mondást: "két dudás egy csárdában...".
most fenn volt az nvidia driver, vagy nem? "szerintem nem" kifejezés nagyjából azt takarja, hogy fogalmad sincs. mindenesetre -és itt jön a lényeg- azt javaslom, hogy nyúljunk vissza egy klasszikus megoldáshoz:1. partició törtöl mindenféle vindóziostúl, nvida driverestűl, meg úgy általában
2. telepítsünk friss, ropogós vindózt, friss ropogós particiónkra
3. telepítsük az alaplap drivereit
4. telepítsük a vga drivert
5. telepítsünk egy vagy két tesztprogramot, kedvenc játékunkat és
6. teszteljünkha ez után is gondok lesznek, akkor már legalább a keresés iránya egyértelmű lesz, plusz lesz egy használható vindózod.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Titok Levi #3817 üzenetére
maximum annyi igazság lehet a dologban, hogy a vidkarin a sávszélességet 64 bites csatornák adják, nem egyben 128, 256 v. 512, hanem n*64...
-
HUNNIA1920
őstag
Hát nem tudom. Ha tényleg ez a hiba, akkor meg is érdemlem.
Viszont ez egy friss win. amit most használok, az előző nVidia driver szerintem már nem volt a partíción. Viszont az, hogy fele annyi FPS - t csinál, mint másnál, az azért elég érdekes. Meg hát azért az a 3DMark05 - ben elért 4200 pont sem kutya.
-
Tomate
veterán
Boccs az offért, de mint kidrült az Pro Streetes kifagyásom, nem csak resettel orvosolható! Várok egy kicsit és visszalép a windowsba, hogy a Pro Street hibát észlelt ezért leáll. Driveres gubancra gyanakodok. 7.10-es omega van fönt. 7.11-el se volt jó. Valaki tudja milehet a gubanc? Ha tudja valaki és nemnagy fáradtság kérem küldjön PÜ-t. Nem akarom eltéríteni a topicot a [Sírásó]mmal
-
Titok Levi
tag
válasz
VaniliásRönk #3819 üzenetére
Jó va má, bae baee. Na csak kérdeztem, mer span tutira, mondta, és hát a span az span. Na köszi a választ
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Teremtőm, mi jöhet még?
Az ilyet rémhírterjesztés miatt le kéne csukni.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Teljesen mind1,hulyeseget beszelt a haverod.Nemsok koze van a vga memoriahoz az oprendszernek
-
Titok Levi
tag
Na Tső.
Olyan lenne a kérdésem/aggályom, hogy haver srác mondta, hogy olvasta, hogy: Ha van pl.: egy vga kártyád, (nekem ez történetesen Radeon HD2600XT-d ) amin a memória 128 bites akkor azt a Windows Xp csak 64 bitesnek látja, aként kezeli. Most ez tényleg így van? ( Lehet, hogy egyébként a Windows Vista 32 és 64 bites verziójának eltéréséről és nem XP kontra Vistaról, beszélt, mindegy) Szóval a kérdés:Ahhoz, hogy a videókártyát egy Windows operációs rendszer 128 bitesnek nézzen, ahhoz tényleg nem mindegy hogy milyen fajta Windowsunk van?
-
athomi
veterán
válasz
HUNNIA1920 #3814 üzenetére
Egy partíción két win, nvidia driver, ati driver, ezek után csodálkozol?
-
radírfej
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #3814 üzenetére
egy partición két win... hm, Te igazi hazárdjátékos vagy!
-
HUNNIA1920
őstag
Hát igen, ez az, ami még probléma lehetne. 2 partíciom is van, és a jelenlegi win. egy partíción van egy olyan win. - el, amin nVidia - s konfig volt, de újra raktam a win. - t és mindenből a legfrissebb van fent.
-
athomi
veterán
válasz
HUNNIA1920 #3810 üzenetére
Teljes rendszert újra raktad? Régi driver nem kavar be?
-
HUNNIA1920
őstag
Teljes mértékben egyet értek veled, viszont az nem akarom elhinni, hogy az én procimmal fele/harmad annyit csináljon, mint pl.: C2D E6300 - on (alap órajelen). Vagy nagyon nem jól gondolom?
Igazából már tervbe van véve egy E2180 - as proci + egy FSP 350W -os táp.
Ha minden igaz, akkor jövő héten már meg is lesz mind a kettő.
Azért csodálkozok, mert az előző VGA - mon (7800GS), kb. 2* olyan jól futottak a game - k, mint most, pedig csak 1 GB RAM volt a gépben. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #3810 üzenetére
Esetleg venni kéne egy CPU-t a gépbe, 2.8-as NetBurst már nem jó semmire.
Szerk.: Ha nem szereted az orosz rulettet, akkor a Kodegány "tápot" is cserélni kéne egy FSP 300 PNF-re.
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok! Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy tegnap óta egy HD2600 XT tulajdonosa vagyok, ami messze nem hozza az elvárt szintet.
Néhány példa rá:
3DMark05: 4200 pont
ProStreet: 10 - 12 FPS (1024*768 medium - high)
Crysis: 15 - 18 FPS (1024*768 medium all)
Idáig ezeket próbáltam.
A gépem:
GIGABYTE GA P31 - DS3L
INTEL PENTIUM D915 DualCore 2.8 GHz 2*2 MB cache
2*1 GB Kingmax Mars DDR2 800
Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3
Codegen 400W - os táp.
Driver - ből kipróbáltam a gyárit, meg a 7.11 - est is. DirecX9.0c - ből a Novemberit, meg az egyel előtte lévőt. Ha a játékokban visszább veszem a minőséget mondjuk Low - ra, akkor kb. 5 - 6 FPS - t lassúlnak is. Tehát itt valami nagy gebasz van, csak éppen nem tudom, hogy mi.
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv: Tamás. -
Sikerült felraknom a VF700 AlCu-t
Kicsit reszelni kellett, de fenn van
A vga 880/1000-n, 23°C-os szobahőmérséklet. 2D: 43°C, 3D: 57-58 °C, a venti 1900-2000 rpm között megy (az alaplap szabályozza).
Jók ezek az értékek a VF700-al?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest