- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
_Toka_ #39997 üzenetére
Nos, valami hasonló akár működhetne is, de valószínűleg sebességbeli gondok miatt nem használják széles körben. Mindenesetre az én 512 MB-os AGP-s VGA-m is, az eszközkezelő szerint csak 256 MB-ot foglal le (meg pár száz KB az I/O címeknek) a címtartományból, tehát "valami van"...
-
válasz
_Toka_ #39997 üzenetére
"De tudod mit? Tovább megyek ... el tudom képzelni, hogy egy ennél jobb/hatékonyabb dolog működik a rendszer legmélyén. De azt, hogy a lehető legdurvább/legpazarlóbb megoldást választanák - nevezetesen, amint bedugsz egy slot-ba egy tetemes memóriával megáldott eszközt, azonnal és örökérvényűen egy neki megfelelő mennyiségű memóriát lecsípjen az amúgy is korlátos rendszermemóriából -, nehezen ... főleg úgy, hogy korábban találtak már ezt áthidalandó megoldást."
Azt ne felejtsd el, hogy ami ma pazarlásnak tűnik, az az XP megjelenése idején nem volt az. Akkoriban 64-128MB RAM-al szerelt gépek voltak, a VGA-kon is csak néhány mega volt, a 4GB korlát pedig elérhetetlennek tűnt, az MS-nek meg eszében sem áll egy olyan oprdenszer készítése, mely még 10-20 év múlva is használható. Ez önmagában elegendő indok arra, hogy miért ne működhetne úgy a memóriakezelés ahogy azt felvázoltam.
Ez a 4GB korlát önmagában nem is a 32bit miatt van, hiszen ott a PAE. Az XP kerneljét megírhatták volna úgy is, hogy ez a 4GB eleve 8 vagy 16, vagy akár több is lehetne, de nem ezt tették (lásd pl Server 2003, asszem 12GB fizikai ramot képes kezelni).
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest