Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zz76zz
csendes tag
sziasztok!
teljesen új vagyok. mindenben. itt is és a fázásban is.
most viszont komoly (számomra ugye) gond történt.leesik a 3 alakú tépőzáras papír jóval mielőtt elkopna.
a papír német valami a szögkerből.
a gép egy munti rezgő skill.
az anyag ablakról régi zománcfesték.
a mamar leesik pedig kb két belső csík leszedése.rosszul csinálok valamit és csak "telibe" lehet rányomni a csiszolót vagy az anyag rossz?
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
köszönöm a gyors választ.
a gép is új tehát az a tépőzár oldal kilőve
a rányomás sem túl nagy . . . de mégis mondtál valamit ugyanis kicsit csaltam és kijebb tettem a papírt, hogy ne verje be az üveget a műanyag rezgés közben.
beruházni nem fogok, mert ugyan dédi háza, de neki már más helye van egy ideje így átépítjük és most a térdig gatyába nyúlást más dolgok követelik.
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
a hőlégfúvás nem elég hatákony és a régi olajos rétegek miatt nem is túl jó szagú . . . a flex és a szalagcsiszoló a nagy felületeken hatékony. a kis biszbasz részek, a macerák
ja és a hitacsi flex nekem bejött eddig. ugyancsak 700w os, de kiránt a pulóverből, ha nem figyelek
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
megvan a lakkmaró. szimpatikus cucc, de nekem a leg egyenesebb részeken is majdnem miliméteres szintkülönbségek vannak 100 éve nem voltak ilyen szerszámok, hogy síkokat adjanak. össze kell csalni, de a vörösfenyő a zománc alatt csodásan néz ki. meg kell csinálnom a hétvégén az egészet. van egy faja üvegveranda is. kb 2 cm vastag szintén vörösfenyő, amit ki kell hámozni. a gitt már kikerült a kb 100 egymás meletti üvegtábláktól. már csak a neheze van
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
most megyek reggel még benézek. sokat okosodtam tőletek (átpörgettem pár hozzászólást mielőtt írtam) köszönöm és jóéjt, holnap este új tapasztalattal leszek gazdagabb, ha érdekel valakit beszámolok
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
megnéztem, metettem, ha kell újra gép előszedem.
szeretem a minőséget. sokszor az olcsó drága. . .a rohadékk faglette bírkóztam ma. temérdek helyre raktak a zománc alá.
elcsiszoltam egy tucat 40 korongot. flexeset.
beleragad/olvad a kulimász.időhöz/lehetőséghez képest szépre akarom, ha kész lesz belinkelem.
mégegyszer köszönöm
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz Winner_hun #5916 üzenetére
Öné a kalipszó matrica.
megvan a teknológia:1, gázlámpa (nem kell pumpálni)
2, leégeti a rŁ$;Ł$<}{Łm,} fagittet is
3, kell hozzá festékkaparó (addig sem a smirgli fogy)
4, ha látom a fát, akkor óvatoskodomtehát köszönöm ez nagyon bejövős égetős mégis csínnyán módszer
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
nem tudom miért minden össze vissza, de a válaszokat nem ilyen sorrendbe adtam.
nézzétek el ezt most . . . 5 napja csiszol az informatikus. . .www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
nem tudom miért minden össze vissza, de a válaszokat nem ilyen sorrendbe adtam.
nézzétek el ezt most . . . 5 napja csiszol az informatikus. . .www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz szender #15269 üzenetére
De hogy nem, a jó asztalos csak akkor pihen, ha nagyon muszáj
Én egy éve próbálkozom a fával.
Rengeteg kérdést tettem fel hozzáértőknek.
Lestem a jutyúbot, meg szakmai oldalakat.
Ide is úgy regisztráltam, hogy láttam a sok okos és tapasztalatokból történő hozzászólást és kérdeztem.
Kaptam is választ. Nálam a szerszámok jöttek egyesével. Az első egy parkettacsiszoló volt.
Azután körfűrész, láncfűrész, párhuzamszorítók 20-50 cm ig, gyalu, esztergapad. Persze nem árt ha van fúrógép, állványos fúró, köszörű, reszelő, csavarok, tiplik, szögek.
Nálam minden úgy jött sorba, hogy az építkezésnél, amire éppen a legnagyobb szükség volt az megvettem. Ja van egy rezgőcsiszoló is, de az inkább rastauráláshoz hasznos.
Ha mint előttem szóló írta méretre vágatod a lapokat, akkor sok szerszámot "elspórolhatsz", de szerintem legritkább esetben van olyan, hogy minden tökéletesen klaffol, tehát végül mégis jobb, ha otthon van minden az alakításhoz . . szerintemwww.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz szender #15276 üzenetére
Az kellett, hogy (akkor még) jól fizető munkahelyem legyen, sok türelem és ami a fontosságban az első szeretni a fát. Hogy ki meddig jut az részletkérdés. Addig csináltam minden egyes darabot (legyen az egy polc vagy egy komplett bölcső) , amig elégedetten nem néztem az elkészült dologra. Volt, hogy beszaladgáltam a neten sasolni megoldások után, volt, hogy könyv volt mellettem a műhelyben . . . szeresd és menni fog minden. Hajrá!
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
A Ikeás témát már én sem állom meg szó nélkül.
1, Voltam benn és majd idegbajt kaptam, hogy csak egy meghatározott irányba akarnak terelni, mint egy birkát. Amit végül is megértettem, amikor kaptam egy összehasonlító táblázatot az Osztrák és a Magyar Ikeaa ugyan azon termékeiből. . . Volt, ami fele volt a sógoréknál. Tehát végül is joggal néz birkának.
2, Van egy Ikeás ágyam Kőrbe furnérlap belül ágyrács. Ebből csak az ágyrácsot kellett kicserélnem (túl nagy volt a hézag közöttük), meg a furnért összehúzatni egy menetes szárral, mert hordósodott erősen. . .De!
1, tényleg jó a kajájuk.
2, Ötletháznak is jó.
3, Van néhány jó kis akciós biszbaszuk a lakásba, ami olcsó, esztétikus és jó.Prokontra: Van néhány használható stabil cuccuk, amiből kinézem a tartósságot is, de azok kb olyan árba vannak, mint ha megcsináltatná az ember rendes fából . . .
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
Ez lelki árukapcsolás -> bemész eszni, mert jó a kaja -> elforgatod a fejed, mert kíváncsi vagy mi vesz körül -> meglátod, hogy akciós a kétkazettás mikrosütő letakaró abrosz -> húazasszony mióta keres ilyet ! -> bemész -> végigmész, hogy megvedd, mert az asszony az első -> közben is nézelődsz mert kíváncs vagy -> visszamész nagyobb kocsiért
na jó én rég voltam Ikeaban, mert az asszony jobban főz, mint ők és én szebb abroszt veszek egy kézművesvásáron . . . lehet feléértwww.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz szender #15301 üzenetére
Vannak a gazdaságos, igénytelen olcsó dolgokra szakosodott helyek, ahol az ember általában olcsón akar vásárolni:
Teszkó, Madarasteszkó.
Aztán van egy fokozat:
Metró. Itt már van egy két használható dolog is a mindennapokhoz.
A következő fokozat:
Cipőt a cipőboltból, számítógépet a számítógépboltból, fúrógépet a kisgép centrumokból.Tehát a az Ikea csak egy kis pluszt képvisel a lakberendezési katyvaszok közt.
Szép bútort lehet venni! Keresni kell, de nem olyan helyen, ahol a párnától kezdve a nádrolóig minden xart tartanak.Beírtam a gugliba, hogy stilbútor és az első három találatra már találtam is szép, igényes bútorokat.
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
Jut eszembe csiszolás. Ilyet használt más valaki?
http://aranyecsetekkft.hu/termek/csiszolohalo_60.html
Vélemény?www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz thyeby #15923 üzenetére
Ezt itthon most látom először. Tavaj egy osztrák hirdetésben láttam, hogy jobb, mint a papír, mert nem tömődik el. Csiszolóháló a neve és fémből van.
A papírok közt teljesen osztom a véleményedet és, ha lehet, akkor inkább drágább vászon, mint olcsó papír. Az olcsó papír egy pörgetést nem húz ki a faesztergánál.www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz thyeby #15967 üzenetére
Nekem a lenolajat beitta. Kiszakadt egy darab olyan helyről, amit macerás lett volna pótolni így fogtam egy kis D3 as faragasztót összekevertem a saját forgácsával és kitömítettem. jól belenyomkodtam a lyukba, ami támadt és egy pár óra után csiszoltam, majd olajoztam. Csak közelről látszott a különbség. Persze a vevőnek megmutattam, hogy megfelel e. Én minden esetben a próbát preferálom egyébként.
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
Na teszteltem a csiszolóhálót és nagyon bejött. Nem dugul el. Nagyon elégedett vagyok vele.
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz thyeby #16007 üzenetére
Bocsánat. Ugyen a problémám az volt, hogy ha elkészítettem egy pörgetett cuccot (gyertyatartó, fával borított pálinkásbutykos, stb) lenolajjal kezelést követően (jó pár óra elteltével) újra kellett csiszolnom, és a félig beszívódott lenolaj és fa keveréke azonnal eltömítette a csiszolópapírt, ami onnantól kezdve hasznavehetetlen volt.
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
Nem jó olvasni a vitatkozásotokat. A baj, hogy mindketten értetek az asztalos szakmához, csak a régi iskola és az új iskola csap össze. Igaza van mindkettőtöknek (most nem fejteném ki, mindegyik vitátokat) és kész.
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz thyeby #16039 üzenetére
Én olyasmire gondoltam, hogy például azt mondja valaki, hogy: "van nálam egy kés. A háziasszony szeme előtt megjelenik ennek kapcsán egy konyhai kés. Egy vasesztergályos előtt egy esztergakés, a faesztergályos előtt simító vagy holker kés, a Kommandós előtt egy fűrészes vadásztőr, stb. De a lényeg, hogy lássunk más szempontokat, vagy legalábbis fogadjuk el, hogy más máshogy látja. A kés a lényeg, de mindenkinek mást jelenthet.A winchester a vadnyugaton egyértelműsített egy fegyvert és félelmet keltett, ma bármelyik számítógépes üzletben sem kérdeznek vissza, hogy a puskára gondolt e
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz Rohamkukac #16036 üzenetére
Terveztem, hogy a következő bölcsőkészítéshez csinálok egy fúrósablont, mert hasznos lehet sok helyen. (főleg még akkor nem volt állványos fúróm sem)
[ Szerkesztve ]
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
válasz Sanyabá #16108 üzenetére
[link]
A lényeg, hogy a rostokba és sejtekben lévő víztől nehéz megszabadulni.
Régen nem voltak vákuumos módszerek. A fát kivágták elvitték a folyóhoz és leúsztatták a fűrésztelepek mellé, amik eleve a folyóparton voltak. Ott tartották rönköstől a vízben legalább egy fél évig aztán kiszedték és rövid időn belül feldolgozták.www.vagyunk.hu
-
-
zz76zz
csendes tag
Összevágtunk 20Tonna fát az elmúlt pár napban, ami természetes úton száradt. Volt, amelyik meg volt csavarodva volt amelyik nem. De volt benne olyan is, amelyik vízben volt cölöp az egyik sem volt megcsavarodva. Nem mondom, hogy mindegy a szárítás módja, de ami csavarodni akar az csavarodni fog, ami meg repedni az meg repedni. A repedéseket általában rovarok, gombák egyéb betegségek okozzák nem a helytelen szárítás.
www.vagyunk.hu
-
zz76zz
csendes tag
Igen az, hogy a fa repedéseinek pontos okát és a száradását nem tudták még a szakértőik sem pontosan meghatározni az tetszik. Az tuti, hogy kémiai és fizikai vizsgálatokat is olvastam a témában, például, hogy milyen anyagokat lehet belőle kifőzni, milyen sejt szintű tulajdonságai vannak. Ezekkel nem untatnék senkit, hiszen ez a fórum nem arról szó.
A fában nekem leginkább a tökéletlensége tetszik, ezért és az illatáért szeretem leginkább.
A repedései és a csavarodásai engem kifejezetten szórakoztatnak, nem beszélve a csomókról, melyek persze megmunkáláskor nagyobb odafigyelést igényelnek, de szórakoztató színfoltot adnak.
Egy példa:
[link]
Ez a 3. pörgetésem nyers akácból, amin 3 nagy csomó volt
Milyen unalmas lenne ez is tökéletes fából, zománcfestékkel:
[link][ Szerkesztve ]
www.vagyunk.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest