Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speciali
tag
Most hogy mondod, de lehet. Azok viszont inkább műhelyhasználatra valóak azoknak, akik a dobozokban tartják a gépeket. Legalábbis én nemszeretnék ekkora tornyot helyszínre vinni.
Ennyi pénzt (netto 138 ezer) nem adnék érte, de még a harmadát sem.
Ja, hogy ebben az 5 db koffer is benne van, ami kb 95 ezer?Nem egészen világos. De valszeg nincs benne az árban, az 5 db kihúzó tévesztett meg, de alatta meg ott van, hogy dobozok ohne.Szállítási terjedelem:
• acéllemezből készült stabil korpusz
• 5 db feliratcsík a kihúzókhoz
• 5 db SYSTAINER kihúzóval
• kerékkészlettel
• 4 db golyóscsapágyazású kerék (ebből 2 db rögzítőfékkel)
• SYSTAINER nélkül -
Speciali
tag
válasz
Madmax81 #12770 üzenetére
Fiókosból ilyenem van, ebben vannak a kéziszerszámok, így nem kell túrkálni, csak kihúzok egy fiókot. Anno 8 éve huszonezer volt, most netto 35 ezer.
A többi dobozt volt amit a gépekkel kaptam, volt egy T-lockos, amit ingyen adtak, a Rotex vásárlása után félreértésből, én meg nem vitatkoztam velük. Amit rendesen pénzért vettem, azokat 10 netto körül, de mérettől függően változó.Most 13-17 ezer.
Itt megnézheted az árakat.
FESTOOL SYSTAINERAmi még hasznos, az a csavaros doboz, ilyen.
Voltak ilyen olyan dobozaim erre a célra, de mivel én is majdnem annyit helyszínelek, mint a rendőrök, ezért hamar széthullottak a dobozok.
Ha veszek Festool gépet, akkor kofferral együtt veszem, akkor kicsit olcsóbb a doboz, mint ha külön kell megvenni.
Dominóhoz 2 dobozt adtak, egyet a gépnek, egyet a dominóknak, de persze ezekben a kofferokban is az épp aktuális gépek utaznak, amúgy én nem ezekben tartom a gépeket, ezekben csak hozom viszem őket.Már egy embermagasságú tornyom van dobozokból, így már csak egy két doboz, és nem kell több. Bár akár háztartási felhasználásra is el tudnám képzelni, ha nem lenne ilyen kva drága.
Na bazz, most látom, te nem a dobozok árait kérdezted, hanem a gurigáét.
Na mindegy, most már nem javítom ki.
A gurigát 8 ezer körül vettem az OBI-ban, pár nap múlva a Tescoban fele annyiért volt. Össze lehet csukni. -
Madmax81
aktív tag
válasz
Winner_hun #12774 üzenetére
Igazad van de nagy hirtelen most csak ezt találtam .
Az olcsóbb lamellázók szinte kivétel nélkül elvégzik a feladatukat lehet hogy nem olyan formatervezettek de a célnak megfelelnek .Classic C3 nútmarógép Ár: Br 145850.00 Ft
Pár érdekes kézi gép
Arbortech Mini Carver faragó-vésögép
Arbortech Power Chisel vésögép
Csapmaró szerszám - maxi
Lamello Invis oldható, láthatatlan kötés :
Lamello Minispot fajavító rendszer :
Lamello speciális nútmarógépek :
-
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #12771 üzenetére
Saját definíció, a hivatalos nyilván más.
Na ezt már most elbuktad ezzel a mondattal, mert nem a te definíciódra voltam kíváncsi és nem arra ahogy mondani szokták.
Ha a 300mm-es körfűrészlap 4mm vastag volna az sem libbenne be az asztalimarón tehát a belibbenés nem feltétlen az átmérő és a fordulatszám miatt van. Továbbá nem attól lesz vmi maró- , mert nagy fordulatszámon forog.
Amúgy marókést írtál és ha már annyira ragaszkodsz a maróhoz akkor marótárcsa. -
Márton111
aktív tag
Saját definíció, a hivatalos nyilván más.
Fűrészlap általában 4-6000 közti fordulatszámon használatos, átmérőtől függően (a nagyobb ,300-as átmérőjű,pöröghet a lassabb fordulaton,elég lesz)
Ha felrakod maróra általában működik, de könnyen belibbenhet, mert nem erre a fordulatra tervezték.
Marókés 12000-32000 közti fordulatszámon működik, átmérőfüggő erősen, magas fordulaton,csak a kis átmérőjűeket szabad.
Erre a sebességre tervezték, a marótárcsák a körfűrészlapoknál robusztusabbak,nagyobb forgássebességet bírnak. -
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Igazad van de a hengeres csúszótalpas megoldásnál a jobb márkáknál bronz perselyt alkalmaznak az nem kopik annyira .
Volt Mesteremnél Bosch szolgál vagy 10 éve semmi baja nem mocorog az utcánk végén a lapszabászatban Makita van nem vigyáznak rá az emberek ütik vágják esik kell s aszó legszorosabb értelmében nincs gazdája a gépnek de az sem mocorog , Dewalt gépe az egyik '" üzlet társamnak " partneremnek van " míg közös volt a vállalkozásunk " az is kapott hideget meleget annak nagyon tetszik a kialakítása nagyon kézre áll jó vele dolgozni .Lamello Zeta nútmarógép 294.640 Ft
Dewalt DW682K tárcsás maró 116.990 Ft
Makita 3901 Lapostiplimaró 111 590 Ft
BOSCH GFF 22A lapostiplimaró 105.204 Ft
Biztos vannak olcsóbbak is de szerintem a Lamelló Zeta nem éri meg a felárat.
-
Speciali
tag
válasz
Madmax81 #12763 üzenetére
Na igen, ez a Lamello, a lapostipli marók Festoolja
Ezt a nagy Dominot már én is nézegettem, ha kicsit előbb kihozzák, lehet inkább ezt vettem volna a kicsi helyett.
Gépdobozt én a Festo dobozait szeretem, mert össze lehet kapcsolni őket, így egy kis összecsukható kézikocsival akár egy nagy toronyban tudom vinni az összes cuccot. Az új T lock-os Festo dobozoknak jót tett az újítás, főleg a fogantyúnak, sokkal kényelmesebb lett a fogása, a másik szögletes volta miatt vágta a kezem, nagyobb súly esetén.
-
mdk01
addikt
válasz
Madmax81 #12761 üzenetére
El is kopott sajna a Ferm egy " rúdon csúszik " az Einhell meg egy csúszótalpas megoldással oldotta meg a dolgot , sajna az olcsó gépek már ilyenek .
Hát mikor fém a fémen csúszik legyen az bármilyen megoldás azért idővel elkopik.
Az időt meg a fém keménysége és a kialakítás pontossága illetve a kenőanyag is befolyásolja. Az olcsó gépeknél azért a fém keménysége és a megmunkálás pontossága igencsak kérdőjeles, úgy hogy szerintem nem a megoldással van a gond az olcsó gépeknél.Azért is mert....
Én mikor vettem a Lamello lamollózomat a másik kiszemelt a Makita volt. A Makita rúdon csúszik a Lamelló pedig sínen/csúszótalpon.(a linkelt képeden is látszik hogy azóta is azt alkalmazzák) A két gép között 1-2 ezer forint eltérés volt és mindegyik minőségi így 4év suli után mikor még nagyon lamellozó sem volt még a kezembe mert a tiplizést tanították nem tudtam dönteni. Apukám is ott volt a vásárnál és lakatos szemmel azt mondta ha a Makita véletelen leesne a gyalupadról és pont az ütközőre tuti elgörbül a rúd és akkor lehet kuka az egész. Ez alapján(meg azért a név is sugall vmit) lett a Lamello és teljesen jól bevált.
Itt a cégnél Makitákat használnak és a rudas megoldásnak annyi hátránya van hogy évente kell WD40-nel tisztítani a rúdon csúszó hüvelyt mert belerakódik a por és szinte nem is csúszik a rúdon annyira megtapad.
Szóval a Bosch, Dewalt, Makita sorba nyugodtan beszúrhatod a Lamello-t is.
Ja és én 10éve használom, bár nem ipari szinten, de jó pár bútort/konyhát összeraktam már vele. -
Madmax81
aktív tag
A Magyar Asztalos folyóirat
1 éves előfizetés (bruttó) 7800 Ft.Lamello Top 21 egy ilyen gép nekem is jó lenne
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Márton111 #12759 üzenetére
Még nincsen készen már csak az ajtók hiányoznak ha az is meglesz akkor mehet a felület kezelés .
Kicsit vitába szállnék a marókés körfűrész lap elméletedbe , én nem is régen vettem egy Leuco 4mm " maró " körfűrész lapot " inkább körfűrész lapra hasonlít mint marókésre .De kíváncsi vagyok a jó definícióra
-
Madmax81
aktív tag
2. bekezdés: "A Ferm rezeg izeg mozog hangos..."
3. bekezdés: "A Ferm nem izeg mozog"
Igazad van elírtam
Elkophat vagy ez is kopott?
El is kopott sajna a Ferm egy " rúdon csúszik " az Einhell meg egy csúszótalpas megoldással oldotta meg a dolgot , sajna az olcsó gépek már ilyenek .
Mostanság elég sokszor megfordult a fejemben hogy bármennyire is nem szeretem a Bosch gépeket veszek egy Bosch vagy Dewalt vagy Makita lamellázót dolgoztam már mindegyik géppel és az összes " idős volt " egyikben sem találtam kihívó kopás nyomokat vagy " kotyogást lötyögést zavaró rezgéseket "
Új hozzászólás Aktív témák
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest