Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
válasz
donat_sz #2277 üzenetére
Akkor ennek a családi csomagnak kell utánajárnom, hogy az ajánlások, előzmények ne keveredjenek össze a gmail accountok között, mert engem nem érdekelne pl az asszony videói és sztem őt sem érdeklik az én videóim. Ha ez megoldott, akkor asszem nincs is kérdés,
Köszi a felvilágosítást!!
-
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #2269 üzenetére
Meglepő módon még nem válaszoltak a Supporttól. Viszont megjelent egy ADM frissítés (4.0.0.RN53). Hátha abban van javítás ezekre.
Őszinte legyek, babonás vagyok, ezért gyanítottam, hogy a 13-án megjelent verzióval lesznek gondok. Sajnos a Roon miatt váltanom kellett (Roon lejátszás indításkor automatikusan frissíti a programokat). -
Gomba1974
tag
válasz
donat_sz #2264 üzenetére
Szia.
Teljesen új a nas amire leszedtem a photogalery 3 at és ott hálózaton keresztül rá másoltam a régi nasról a fényképeket. Es ennyi semmi mást nem telepítettem még rá. A régi nast el tudom érni telóval mert be bolt állítva rajta valami amit nem tudok mi volt mert az egyik forumtárs jött él és csinálta meg nekem. Most jó lenne ha meg tudnám csinálni a külső elérést telefonról. Hiába írom be az ip címet és a megfelelő logint jelszót nem tudok belépni még az aimaster és aifotóval sem. Ez a hiba üzenet jön a telóról való Aifoto 3 nál
emsikerült kapcsolódni a szerverhez.Ellenőrizze a beállításokat. Ha a probléma fennmarad, forduljon a szakszervizhez.
-
-
Haugland
aktív tag
válasz
donat_sz #2245 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tanácsot!
Az adguard-ról találtam egy youtube videót (https://youtu.be/oVu7wBTsA_g) az alapján megnézem este és megpróbálom megcsinálni.A PI-hole -t pedig ott (is) elrontottam, hogy a telepítés után próbálgattam indítani és ahogy írtad is -> a NAS ip címén próbált működni...
-
-
válasz
donat_sz #2181 üzenetére
Világos -- és alapvetően ez lenne szerintem is az "alapértelmezett" normális hozzáállás.
Amit viszont nem értek az az, hogy ha egyszer van olyan, hogy ONVIF, magára a kamerára és a rögzítőeszközre is rá vagyon írva, hogy ONVIF, akkor mégis mi a fészkes fenéért olyan nagy képtelenség megoldani azt, hogy az, amit az ONVIF jelent, működjön is kettőjük viszonylatában...
MaCS -
válasz
donat_sz #2179 üzenetére
Gondolom, a kolléga nem véletlenül tette oda azt a szmájlit...
Egyelőre (ami csak pár napos használatot jelent) ott tartok, hogy tán megleszek rögzítő nélkül. Az app teszi a dolgát, az FTP működik -- abba meg valahogy beletörődtem, hogy az adatforgalmat Cseng is figyelheti. Sajnos messze nem ez a legizgalmasabb tétel, ami átmegy rajtuk...
Mivel pedig reményeim szerint évi pár száz nap állóképről van szó, az NVR-t jelenleg még pénzkidobásnak tartanám. Csak jó lett volna, ha az Asustor amúgy mellékesben megoldja...
MaCS
-
válasz
donat_sz #2174 üzenetére
Talán még nincs minden veszve, mert nem teljes a kudarc, rövid időre megvan a kapcsolat.
Az viszont nem tetszik, hogy a Reolink mint márka nem szerepel a Surveillance Center legördülő listájában. (Pedig kiemelkedően jó ár/értékmutatójúak a termékei.)
Szóval ez még nincs lezárva.
MaCS
-
válasz
donat_sz #2155 üzenetére
Nagyon aktuális az emberfelismerés -- pont ezért választottam a Reolinkeket.
A YiCamnél egyébként nagyon jól működik a dolog, mint ahogy ez már azért nem rakétatudomány. A Yi viszont a NAS-t nem látja -- nagyon várom az okos megoldást.
MaCS
UI: Nálam egyébként az ember és vaddisznó felismerése lenne a vágyott fícsör...
-
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #2097 üzenetére
A 12TB nem annyira hangos. Hetekig nézegettem a fórumokat és a gyártói specifikációkat, hogy milyet vegyek az eredeti 4TB helyett (már most 3TB-nyi adat van, havi ~ 100-200GB-t hízik). Ez volt a legcsendesebb. És ezért lett külön 1 SSD az 1. kötetre. Azt jobban hajtja a NAS, mint a csak adatokat tároló 2. kötetet (2x12TB).
Valamint erre jön az, amit hetek óta írtunk néhányan, hogy nem alszanak a lemezek. Nekem úgy márciusi ADM frissítés óta. De lehet attól is, hogy SyncThing fotóupload célkönyvtára a 2. köteten van és gyakran összenézi a mobiljainkkal (bár átállítottam 2 órára az intervallumot, semmi érdemi változás ezen a téren). Bár ezt csak májusban tettem fel először.
Az újratelepítéskor, amikor csak betettem a lemezeket a NAS-be, hogy ne "vesszenek el", de még nem aktiváltam, akkor persze 7-800 perces alvásuk is volt. Akkor ébredtek fel kb., amikor megnyitottam a Storage Managert. -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #2093 üzenetére
Én kézzel állítom mediumra reggel, majd éjjel vissza autóra. Így most 38C, 41-41C, illetve 46-47C a lemezeim hőmérséklete, a rendszer 37C.
A fórumokon több funkciókérés van a hűtés javítására, de érdemi válasz sem megoldás nincs. Ahogy láttam a 4.0-ásított helpet, 4.0-ban sem lesz változás. -
ugyes
senior tag
-
Gawamatsu
Topikgazda
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1982 üzenetére
Asustor Support oldalon olvastam:
"Why is the CPU temperature showing constantly in the range of 70 degree? Is this abnormal even the fan is set to be auto?Posted by on 25 February 2014 04:01 PMIn our design, instead of reading the surface or surrounding temperature of CPU, we read the internal CPU core temperature which Intel called DTS (digital temperature sensor). So the temperature of 6x to 7x degree is very normal for the internal core. The specification of the CPU can be up to 100 degree and higher. You do not have to worry about it. Besides, the system comes with smart fan so the fan will adjust the fan rotation according to CPU and HDD temperature under Auto mode."
-
donat_sz
senior tag
válasz
donat_sz #1974 üzenetére
közben máshol kaptam segítséget, és azzal működik.
hátha valakinek érdekes lehet a megoldás:
ssh-val a NAS-ra lépve
rpcinfo -p
itt látható bizonyos portok használata. a 111 és 2049 mellett a 829 amit engedélyezni kell a tűzfalon.
program vers proto port service
100000 4 tcp 111
100000 3 tcp 111
100000 2 tcp 111
100000 4 udp 111
100000 3 udp 111
100000 2 udp 111
100005 1 udp 829
100005 1 tcp 829
100005 2 udp 829
100005 2 tcp 829
100005 3 udp 829
100005 3 tcp 829
100003 2 tcp 2049
100003 3 tcp 2049
100003 2 udp 2049 -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1972 üzenetére
Ez talán segít:
What network ports are used by ASUSTOR services?NFS
2049 -
rjy08
tag
válasz
donat_sz #1945 üzenetére
Én is úgy vélem, hogy belső hálózaton ennek működnie kellene. Ezért nem is értettem első körben itt az upnp-s, port nyitogatós javaslatokat.
Már többször újra telepítettem, belenéztem a dockerbe is, a settings.json fájlba is, de nem tudok rájönni, hogy miért nem indul el.
Minden eszközöm a 2. router mögött van, és látják egymást.
Nem tudom elképzelni a port ütközést, van kb. 8-10 eszköz a hálózaton.
Más megközelítés: Milyen másik letöltő klienst javasoltok, ami megegyező funkcionalítással bír a qbittorent, transmission variációkkal? -
rjy08
tag
válasz
donat_sz #1932 üzenetére
Le is kapcsoltam egyből, csak addig engedélyeztem, amíg kipróbáltam.
Viszont még mindig nem értem, hogy ha én nem akarom használni kintről a NAS szolgáltatásait, akkor nem nyitogatom ki a portokat sem. Ettől függetlenül, belső hálózatból el kellene tudnom érni, nem? Mint ahogy működik a qbittorrent is. Azt pl. elérem gond nélkül a 18181-es porton keresztül. Ebből kiindulva nem értem, hogy a transmissiont miért nem érem el.
Azért van kettő router, mert egy tömblakásban lakunk. Az épületnek van saját netkapcsolata, telekomos routerrel. Én pedig beraktam egy synology routert a lakásunkba, saját alhálózattal, ami WAN porton kap ip-t a telekom routertől. Röviden ennyi. -
donat_sz
senior tag
válasz
donat_sz #1932 üzenetére
valami oknál fogva kiesett egy RPi3B+ itthon (pingre reagál, de ssh-n már nem érem el..)
viszont ezen futott a Unifi Controller és a PiHole. Első élmény ugye az volt, hogy elment az internet hozzáférés, mert minden DNS lekérés ezen keresztül ment át, hát nem örültem.
Hibafelderítés után viszont gyors megoldásként indítottam két docker konténert (a Unifi Controllernek és a PiHole helyett kipróbálva az AdGuardot). A lényeg hogy úgy tűnik, hogy a portainer/docker disztri amivel korábban voltak nehézségeim, fejlődtek! Most könnyen és hiba nélkül indult teljes funkcióban minden. -
rjy08
tag
válasz
donat_sz #1921 üzenetére
Ez egy AS1002T NAS, 3.5.6.RHA2 ADM verzióval. A rendszer ezt jelöli a legfrissebbnek.
A Matt féle 3.0 nem tudom, mit jelent.
Eleve installálás után a webes felületen nem töltődik be. Úgy olvastam itt egy korábbi bejegyzésben, hogy ott nem is fog betöltődni, hanem arra való a remote gui alkalmazás.
Az IP cím és portcím megléte világos, a problémám az hogy ezek ismeretével sem tudok rácsatlakozni sehonnan. Se webes, se PC-s gui, se telefonos gui.
Nem tudom, mindegyik NAS-on így működik e, de ez dockeres verzió. -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1920 üzenetére
Délelőtt még all modell volt, most csak a Driverstor-ok: Release Notes - ASUSTOR NAS
A várható változások (még a bétából): ADM BetaProgram Release Notes - ASUSTOR NAS
-
rjy08
tag
válasz
donat_sz #1900 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Kodi lesz, mivel Coreelec-es tapasztalataimból adódóan elégedett voltam vele.
Torrent letöltéssel viszont kicsit bajlódom. A Qbittorrent nem kezdi el automatikusan letölteni a torrenttet a figyelt mappába helyezett torrent fájl esetén.
Már átállítottam a docker tárolóban a /volume1/downloads elérési útvonalat is a saját útvonalamra, de ennek ellenére sem teszi meg. Manuális torrent fájl hozzáadáskor a fájlok letöltésénél viszont figyelembe veszi a megadott útvonalat, csak a torrent fájlt nem olvassa ki automatikusan. Erre esetleg valakinek valami ötlet? -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1863 üzenetére
Nekem most nincs ilyen tervem, de látok 4-5 nagy házi fogyasztót, amelyet rossz esetben egyszerre kellene kiszolgálni. Már azért is sokat kaptam, hogy a Plex egy mobilon szakadozott (Plex vs. Huawei probléma volt). Így túltervezek. + ritkán cserélem a dolgaimat, így 2-3 év helyett 5-8 évet magam elé.
És mert a villanyszerelő a megbeszélt Cat6 helyett Cat5E-vel húzta be a hálózatot, amit a végén árult el a lelkem, ezért max. 5Gb-ig leszek jó (biztosan). -
xrvman
őstag
válasz
donat_sz #1808 üzenetére
Nekem AS5202
csabex2007: Nem állítottam semmi tűzfal szabályt, a modemet akkor átteszem modem módba... bár nem hiszem hogy az osztana szorozna.
Viszont ha a routerem megbuggyanna, akkor még ott van a lehetőség szinte azonnal a CB-be bedugni az eszközöket, mert modem módból vissza csak a szolgáltató tudja visszatenni.
CB wifijeit kikapcsoltam, a routerem kapott állandó IP-t, azt DMZ be tettem. Mintha nem is létezne, nem zavar wifiben sem. -
válasz
donat_sz #1808 üzenetére
Érdekes jelenség nálad is... Te is Vodás (UPC) vagy? Egyébként a link down ugye az már egy dobott kapcsolatot jelent, tehát a hiba nem a nasban lehet, hanem a mögötte lévő routing eszköz(ök)től... Ha jó az ip konfig és nincs ütközés, akkor esetleg még egy dns csere sem ártana a szolgáltatóiról a google félére (8 v 4). A modemed/routered logjában mit találtál, azt nézted?
-
xrvman
őstag
válasz
donat_sz #1795 üzenetére
Mindenkinek köszi a linket, mindkettőt letöltöttem és a két verzió nem egyezik, annak ellenére, hogy mindkettő 2.4.7 es verzió.
Majd dűlőre jutok, hogy melyiket is tegyem fel, HA sikerül életet csiholni az Asustorban levő Photo Gallerybe.
donat_sz:
Az asustorban ez a verzió van fent?
Photo Gallery
verzió: 2.0.1.r357
Eddig kikapcsolva volt. Most bekapcsolnám és rinyál, hogy már van egy létrehozott PhotoGallery mappa, amit anno, ő csinált.
"Ezt a műveletet nem lehet végrehajtani, mert már van egy photo-gallery mappa a Web megosztott mappán belül. Nevezze át, vagy törölje a mappát, mielőtt újra megpróbálná a műveletet."
Természetesen törölni nem tudom, mert használja a PhotoGallery
"Nem sikerült a megosztott könyvtárat eltávolítani. A következő szolgáltatások használják:
1. photo-gallery
(Ref. 5033)"
Valaki, valami okosságot tud? -
válasz
donat_sz #1788 üzenetére
Jah igen, csak el is felejtettem megírni, bocsi.
"There are two ways to upload photos in Photo Gallery 3.
First method is to use AiFoto 3 to upload photos. But the default folder is MyPhoto. For now, it's not possible to change default folder.
Second method is to create folder in Shared Folders(ADM->Access Control->Shared Folders->Shared Folders), add this folder in Photo Gallery 3(ADM->Photo Gallery 3->Click user icon->Settings->Source), and use ADM to move photos in the folder."
Elvileg "For now"... Talán a kövi ADM-ben azt is írta. -
belashx
senior tag
válasz
donat_sz #1778 üzenetére
Persze, én is abban állítottam át. terminálhoz nagyobb rutin kellene.
Mókoltam ssh-n a routerem, de ez kicsit más.Tőle kéne pár alapvető infó, de jómagam csak a saját tapasztalataim alapján tudnék segíteni. Ha újonnan vette, akkor a jelek szerint nem nyúlt bele, ha használtan, akkor passz.
Ha az az eredeti mappa, ahol most is vannak a cuccok, akkor lehet módosítani az útvonalat, de azt nem tudni, hogy az e a probléma.Kicsit sok itt a ha.
Ha-ha-ha-ha.Közben válasz is jött.
Sajna nem tudok segíteni.
Talán a torrentes topikban érdeklődj, ott biztosan jobban benne vannak a témában. -
válasz
donat_sz #1754 üzenetére
Igen, ezt tudom, de szerintem IT hw szinten nem biztos, hiszen presztízs vesztéssel is járhat, illetve nagy a konkurencia és akkor oda lenne a piaci részesedése az adott márkának. Autóiparban 100%, hogy ez zajlik manapság, de pl. 10x vagy 20x éve még életre voltak tervezve az autók és nem az volt, hogy egy nyákra ráhánytak mindent, aztán ha valami kuka, akkor a teljes nyák kuka függetlenül attól, hogy a többi 15 vagy 50 funkciót ellátó része hibátlan. Hallottam olyat is pl., hogy egy női harisnya annyira jól sikerült, hogy a mérnökök azon dolgoztak, hogy milyen módon lehetne rontani a minőségen, mert így nem buli nekik
@ugyes: Igen, ez is egy szempont, igazad van ebben, de egy NVMe drive esetében max a hűtés és a kontrolleren tudnak mókolni, nem hiszem, hogy külön kategóriájú chipeket gyártanának le, mert lehet nem is érné meg nekik. NVMe esetében pedig a chip a szük keresztmetszet ugyebár...
-
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1741 üzenetére
Én is két lemezesben gondolkodtam. Négy lemezes lett.
Ami még eszembe jutott: nvme ssd csatlakozós NAS, ahol kötetként is tudod használni, nemcsak cache-ként. Ez Asustor vagy Qnap (bár itt gyakran kell hozzá külön kártya). Ha megszorulsz tárhelyileg veszel bele egyet. Hátránya, hogy a nagy méretűek SSD-k drágák. -
cigam
titán
válasz
donat_sz #1738 üzenetére
Hát vacillálok 1000-el, és minden nap másik megoldás szimpatikus. A Pi-vel az a baj, hogy még csak 2-es. Szóval ha fejlesztek azt is cserélni kellene, és egy új 4-es szét már pariban lenne a NAS árával. Ráadásul egy 2 fiókos USB rekesz is vagy 30-40k.
ugyes
Jogos! Akkor meg pláne leszűkül a kör. -
válasz
donat_sz #1732 üzenetére
Engem a lassúsága kergetett őrületbe sajnos
Jaaa, akkor ezért a Qnap topik
Nekem valami hiper szuper volt, de az arm nem tudja tartani a lépést na, hiába...
Azért írtam a manuálist, mert nem említetted, hogy az automata részre gondolsz, csak mentést írtál...
" Pl. most a photo gallery új verziójában asustor esetén nem állítható hogy a nason hova mentse a képeket.. agybaj.."
Auto mentésnél valóban nem lehet kiválasztani, na de rákérdezek majd, mert van egy kontaktom akivel privátban is szoktunk emailezgetni. -
válasz
donat_sz #1730 üzenetére
Szerintem a qnap software szinten nem az igazi, mert attól, hogy van rengeteg app, nem jelenti azt, hogy jó is... Qnap-ról váltottam, nagyon örülök, hogy megszabadultam tőle, azt hittem sosem tudom eladni. A cigam igényeit az Asustor vígan hozza úgy torrent meg wordpress és fájlrendszer protokollok terén is, mint a halk működésben is hardver oldalról.
Qnap annyiból jobb szerintem, hogy interaktívabb és gyorsabb a support, de utóbbi időben Asustor-nál is javuló tendenciát mutat ez a dolog.Photo gallery: Ez így nem igaz, mert ki tudod választani, hogy hova mentse a képeket, csak meg kell találni
Alant akkor pár lépésben leírom, mert mintha korábban is írta volna valaki, hogy nem tudja, csak azóta sem volt időm foglalkozni a dologgal, csak tegnap telepítettem a telóra.
1. A nason létrehozod a mappát bármelyik volume-on bármilyen engedélyekkel.
2. Az appon belül More fül, majd a Source menüpontnál betallózod a létrehozott mappát.
3. Ezután a mappák ikonra ha ráböksz, akkor a listában már látható is a mappa.
4. Miután a mappára ráböksz a jobb felső sarokban a kis három pontos menüpontnál már ki is választhatod a fotókat amelyeket fel akarsz tölteni. Ha kategorizálni szeretnél, akkor annyi mappát hozol létre amennyit csak akarsz és hasonlóképpen jársz el kiválogatva az odaillő fotókat.Esetemben by default a MyPhoto és a korábbi PhotoGallery-t dobta be, a "Mostantol" nevű mappa volt a tesztalanyom
-
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1717 üzenetére
Megjelent az új ADM verzió (3.5.4.RE11). Az újdonság részben megemlítik a PG3-at is. Lehet javítottak valamit és megoldható. Én még nem tettem fel.
Elolvasva a PG3 leírását ott a mobilfeltöltésnél írják, hogy csak egy könyvtár használható:4. At present, the instant upload backup of mobile phone photos will generate SmartUpload folders on the NAS. Each folder has a maximum of 999, so if you have many photos to upload at the same time; for example, 4000 photos on the mobile phone, it will cut into five folders.
Home/MyPhoto/SmartUpload -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1713 üzenetére
Én próbáltam, de pont ezen tulajdonsága miatt töröltem is. Helyette Plex camera upload, ahol egy telefonról csak 1 helyet lehet megadni fixen (vagy feltöltés előtt módosítás, de akkor néha meghülyül), de az bármi lehet.
Nekem nem az 1. köteten van a családi fotógyűjtemény, ezért nem jó, macerás a PG3 (utána mindig el kellene mozgatni, stb.)
B) verzió: kiderült a Samsung mobilok képesek közvetlenül csatlakozni hálózati meghajtóhoz (lehet más mobilok is, de speciel nekem Samsung van): fájlkezelővel átmásolni a képeket. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1713 üzenetére
Én még mindig a több lépcsős teló-OneDrive-NAS kombót használom.
az is gyors és ott van, hogy onine a MS cludban elérhető (igaz 5GB limites, de mivel úgyis kell mentéseket csinálni, betelte előtt mentés, majd OD törlés (telón, NAS-on és backupban így is megvan minden)) -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1697 üzenetére
Ez szep es jo elmeleti sebesseg de single volumerol Raid5-re (WD purple ->WD Red tomb) orulok ha megvan a 60MB/s, de inkabb 30.
PC-rol gigabiz halozaton max sebesseggel ment a masolas, ami 112MB/s-t jelentett.
Tehat egy lemezrol masikra az eletben nem lessz 500-as masolas.
SATA3 interface van benne jo esetben, de a SATA2-t sem eri el a transfer rate. -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1697 üzenetére
A fejlesztők szerint min. I5 processzort és 8GB RAM-ot. Nagy a számítási igénye, amikor a zenéket elemzi és a zenelánchoz igazítja a jelfolyamot. Ehhez, az adatbázishoz kell a gyorsaság. Idle módban megeszik 1,5GB RAM-ot, processzort nem nagyon. Egy új lemeznél hirtelen 30%-ra ugrik a processzor terhelés és 2-3GB RAM-ot elfogyaszt önmagában. A 25 ezer zeneszámot 3 napig elemezte.
Néztem az AS5304-et, de az erősebb processzor miatt AS6604 lett.
Ha érdekel (vkit), itt a leírás a témában: [link] -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1695 üzenetére
Az egész alapvetően a Roon miatt alakult így, mert anélkül elég lenne egy 2 lemezes NAS. A Roon fejlesztői javasolták ezt a megoldást: 1.lemez SSD a Roon adatbázisnak, szerintük a HDD lassú. A 2-3. lemez (zenei) adatbázis, az lehet HDD. A 4. mentés. Én a 4-ket hagytam a jövőre bővítésnek (R5) és külső HDD-re mentek. A javasolt 128GB SDD helyett 1TB vettem, mert más programok is vannak rajta. Ide elfér még a letöltés is, bár eredetileg egy nvme tárat szántam ennek, de azt inkább visszateszem cache-nek. Ha mégis telítődik az 1. lemez letöltésekkel, akkor majd veszek egy új nvme ssd-t storage-nek.
-
válasz
donat_sz #1666 üzenetére
Állítani éppen semmit.
Van egy mindenható felhasználóm, aki minden megosztást írhat-olvashat. Be is jelentkezik már szépen, meg is jelenik a bejelentkezett felhasználók között.
Ez ugye szép és jó.
De mégis hogyan férek hozzá az állományokhoz?
A \\10.0.xx.xx dob egy szép üres intézőablakot. Tehát nem azt közli, hogy nem léphetek be, hanem üres az egész. A \\10.0.xx.xx\megosztásnév viszont már elutasításra fut.
A saját hálózati cím szintén kidob a fenébe. (\\192.168.xx.xx)
Köszönettel: MaCS
-
válasz
donat_sz #1664 üzenetére
Köszönöm!
Mint kiderült, az SHA-192 nem tetszett neki, deprecated címszóval. Átálltam 256-ra, azonnal ment minden, így már csatlakozik az OVPN kliens.
Azt azonban még nem értem, hogy hogyan is tudom elérni a megosztásokat. A NAS-on a VPN-en belépő felhasználónak megvannak a jogai a megosztásokhoz, a VPN-kapcsolat 10.x.x.x IP-címén pedig elérek egy üres ablakot, de a megosztásokat már nem.
-
válasz
donat_sz #1565 üzenetére
Nem megy a csatlakozás az Asustor OpenVPN szerveréhez. Elvben jók a beállítások, a Windows 10 alá telepítve a megfelelő nevű .crt fájl.
A kliensen elindítom a csatlakozást, el is éri a NAS-t, mivel bekéri a felhasználónevet és jelszót, aztán a következőt üzeni:
2021-01-13 23:01:02 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
2021-01-13 23:01:04 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx
2021-01-13 23:01:04 UDP link local: (not bound)
2021-01-13 23:01:04 UDP link remote: [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx
2021-01-13 23:02:04 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
2021-01-13 23:02:04 TLS Error: TLS handshake failed
2021-01-13 23:02:04 SIGUSR1[soft,tls-error] received, process restartingVan erre ötletetek?
-
Lazsi_
újonc
válasz
donat_sz #1654 üzenetére
Köszi a választ!
A TV egy Samsung 40ES6540, ami "megbutult"...Ma viszem haza a szervizből. (A vezérlőelektronika-csere 50+ ezer lenne, amit már nem érdemes rákölteni egy 8 éves készülékre. Azt gondoltam, a szervizben meg tudják oldani egy szoftver-frissítéssel...) Mivel TV-ként még teljesen jó és a NAS ott van mellette, ezért gondoltam a HDMI-t.
Akkor a NAS -t meghagyom, hogy tegye dolgát, és médialejátszónak meg beteszem a PI-met (PI 3 B - biztosan bírni fogja).
Viszont ennek kapcsán felmerült bennem egy másik kérdés:
Megoldható-e, hogy a PI-t és a NAS-t közvetlenül összekötöm egy hálózati kábellel? A NAS-nak úgyis csak az egyik csatlakozóját használom. Vagy a router semmiképpen sem hagyható ki? (Mindenkinek fix IP címe van, tehát nem kell kiosztani.) -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1645 üzenetére
Annak jó, aki remote játszik le filmet kis sávszéllel.
De ott olyan hardver beruházás kell, hogy lefelé konvertájon, hogy nem éri meg.
Ha meg van egy UPC/Voda 500-as neted, akkor a feltöltés már online lejátszáshoz is elegendő 1080p-ben, az biztos. !K-t meg helyileg is kemény natívban lejátszani, nem hiszem, h bármi is on-the-fly értelmesen tudna transzkódolni.Ez kb ugyan az a hülyeség, mint az autóknál, hogy 250-300 a vége (sebességben). Értelmes ember nem használja. Aztán meg megy a sírás, hogy sokat fogyaszt meg melegszik.
-
válasz
donat_sz #1643 üzenetére
Ezt a transzkódolási őrületet nem igazán értem.
Kellett már bárkinek használnia? Mert ugyan erőforrásigényes, de meglehetősen feleslegesnek tűnik, legalábbis én még nem találkoztam senkivel, akinek valaha is szüksége lett volna rá. A formátumok meglehetősen konvergensek, ha pedig mégis nagyon kell, nem egy tragédia nem valós időben átalakítani valamit.
MaCS
-
belashx
senior tag
válasz
donat_sz #1602 üzenetére
Ezt jó tudni, köszi!
Viszont:
Beállítottam, hogy a Publicon belül a Filmek mappába töltse le, és elakad, nem is hozzála létre a könyvtárat sem (mmint a filmét). Valószínűleg rosszul adtam meg az útvonalat, amit fájlkezelőből másoltam be.
(/volume1/Public/Filmek/)
Próbáltam Shared/Filmek/ útvonallal is, de úgy sem volt jó.
Azt hinném, valamelyik csak jó, de nem. Vagy tényleg elszúrtam?Pippo76: Lehet kipróbálom. A routeren használtam, és működött.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1603 üzenetére
Naponta túl sok idő megy el rá és pl éjjel lehet zavaró a kerregése, napközben , este meg használatban lehet, amit megfog a check.
Nálam is csak azért van talonban, mert 4db 3TB-tal indítottam, utána lett belőle 3x3Tb plusz egy 2TB verzió.
De visszatekintve pont jó volt így, nem kellet t2 lemezzel mennie a R5-nek. -
imis
senior tag
válasz
donat_sz #1580 üzenetére
Sajnos csak csatlakozik, de se a könyvtárakat, se a transmission app, sem weben nem látja a nas dolgait. (ha az ip címmel kapcsolódom, akkor is kapcsolódik, de semmit sem lát)
Itt az openvpn logja:
3:21:29.160 -- ----- OpenVPN Start -----
13:21:29.160 -- EVENT: CORE_THREAD_ACTIVE
13:21:29.165 -- OpenVPN core 3.git:released:662eae9a:Release android arm64 64-bit PT_PROXY
13:21:29.166 -- Frame=512/2048/512 mssfix-ctrl=1250
13:21:29.169 -- UNUSED OPTIONS
3 [script-security] [3]
5 [nobind]
13:21:29.170 -- EVENT: RESOLVE
13:21:30.482 -- Contacting 37.xxx.xx.xxx:1194 via UDP
13:21:30.484 -- EVENT: WAIT
13:21:30.499 -- Connecting to [xxxx.myasustor.com]:1194 (37.xxx.xx.xxx) via UDPv4
13:21:31.565 -- EVENT: CONNECTING
13:21:31.572 -- Tunnel Options:V4,dev-type tun,link-mtu 1569,tun-mtu 1500,proto UDPv4,cipher AES-128-CBC,auth SHA256,keysize 128,key-method 2,tls-client
13:21:31.573 -- Creds: Username/Password
13:21:31.574 -- Peer Info:
IV_VER=3.git:released:662eae9a:Release
IV_PLAT=android
IV_NCP=2
IV_TCPNL=1
IV_PROTO=2
IV_GUI_VER=net.openvpn.connect.android_3.2.4-5891
IV_SSO=openurl
13:21:31.627 -- VERIFY OK: depth=0, /C=TW/ST=Taiwan/O=Asustor/OU=ASUSTOR/CN=ASUSTOR/emailAddress=support@asustor.com
13:21:32.762 -- SSL Handshake: CN=ASUSTOR, TLSv1.2, cipher TLSv1.2 ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 2048 bit RSA
13:21:32.764 -- Session is ACTIVE
13:21:32.765 -- EVENT: GET_CONFIG
13:21:32.775 -- Sending PUSH_REQUEST to server...
13:21:33.767 -- Sending PUSH_REQUEST to server...
13:21:35.768 -- Sending PUSH_REQUEST to server...
13:21:35.802 -- OPTIONS:
0 [route] [10.0.1.0] [255.255.255.0]
1 [topology] [net30]
2 [ping] [10]
3 [ping-restart] [60]
4 [ifconfig] [10.0.1.6] [10.0.1.5]
5 [peer-id] [0]
6 [cipher] [AES-256-GCM]
13:21:35.803 -- PROTOCOL OPTIONS:
cipher: AES-256-GCM
digest: NONE
compress: NONE
peer ID: 0
13:21:35.804 -- EVENT: ASSIGN_IP
13:21:35.901 -- Connected via tun
13:21:35.903 -- EVENT: CONNECTED info='admin@xxxx.myasustor.com:1194 (37.xxx.xx.xxx) via /UDPv4 on tun/10.0.1.6/ gw=[10.0.1.5/]'
13:24:20.750 -- EVENT: DISCONNECTED
13:24:20.754 -- Tunnel bytes per CPU second: 0
13:24:20.754 -- ----- OpenVPN Stop ----- -
imis
senior tag
válasz
donat_sz #1575 üzenetére
Köszi,
Csak akkor nyit portot, a TCP-t választom.
Beszéltem a UPC-vel, ők nem korlátozzák.
UPnP funkció nem zavarhat be?
amire azt írja a portforwardán "Automatikusan hozzáadva az UPnP által" az a port zárva van, ha én adom hozzá TCP-vel, akkor nyitva. probáltam egyedit pl. 61012, de TCP-vel sem nyitja. -
imis
senior tag
válasz
donat_sz #1563 üzenetére
Nekem is barátom a google, sokat keresgéltem rajta. (csak az openvpn-t állítottam be: #1552, a többit nem)
Az általad írt a két link ugyanaz, nem tudom milyen videót említesz és ha letöltöm a leírás szerinti "se.gothenburg.ovpn.com.ovpn"-t nem lép be, nem tud azonosítani (szerintem logikus is, ha a jó ddns nincs benne). átjárót nyitottam, azzal nincs gondom. Tulajdonképpen a svéd oldal így nem is tudja a szervercímet
Sajnos aki most találkozik előszőr egy dologgal, annak ilyen foghíjas infók nem sokat segítenek. Nem azért mert lamer. ( ha megnézed a https://www.asustor.com/en-gb/online/College_topic?topic=323 oldalon a leírást és a "segítő" képeket, fasirtban sincsenek egymással) -
xrvman
őstag
válasz
donat_sz #1496 üzenetére
Ativáltam az admint beléptem vele és elvileg megy...
Haloványan, de emlékeztem, hogy régebben valakinek gondja volt ezzel, visszaolvastam.
Köszönöm szépen.
Ám néha az van, hogy az egész app ablak egy fekete dolog. Ha bezárom és újra indítom az appot, akkor is fekete. firefoxot használok. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest