Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• donat_sz

senior tag

válasz imis #1564 üzenetére

a [videó] linket előbb elszúrtam, remélem most jó.

gyorsan összeraktam egy iránymutatást:

1 ) telepítsd az vpn server-t

2) elindítás után menj a beállítások fülre (elég csak az openvpn-t beállítani)
    - ip range nem fontos
    - protocol maradjon UDP (biztonságosabb)
    - port maradhat az alapértelmezett, de a portnak a routeren muszáj nyitva lenni (fontos ellenőrizni pl itt)!
    - checksum és titkosítás szerintem elég az alapértelmezett, de ez mindenkinek egyéni döntés mennyire kódoltatja az átmenő tartalmat.
    - a végén létrehozod a tanúsítványt, majd letöltöd a beállítási filokat (egy ovpn és egy crt kiterjesztésű file

a *.crt filet átnevezheted főleg, ha több vpn szervert is el szeretnél érni, praktikus lehet.
    az ovpn-t egy szerkesztővel megnyitod.
    van benne egy sor, ahol megadod melyik cert-et használja
    ca ahogyelnevezted.crt
    itt az általad megadott név kell legyen!
    illetve egy másik ahol a vpn server-t el tudod érni (ddns cím + port)
    remote saját.ddns.címed 1194
    mást nem kell változtatni rajta.

3) Jogosultságokat megadod az amúgy is már létező felhasználóknak (ekkora a felhasználó név és hozzátartozó jelszóval tudsz majd bejelntkezni) vagy létrehozhatsz egy külön vpn hozzáférést is (ekkor a mappa és alkalmazás hozzáféréseket is hozzá kell igazítani!)

4) Mappa hozzáférések beállítása - minimum ellenőrizni érdemes, hogy rendben van-e

5) a MaCS_70 által linkelt openvpn android kliens telepíted.
    6) a telefonra felmásolod (pl. letöltés mappába) a fent létrehozott és beállított ovpn és crt fileokat. előbb futtatod a crt és így telepíted azt.
    7) Ez után az openvpn alkalmazásban narancs plusz jell; majd utána file és az ovpn-t amit felmásoltál kiválasztod.

Ha sikerült mindent jól csinálni, akkor sikerült vpn kapcsolatot létesítened.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés