Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
érkezett egy RT-AX58U router
Vodafone modemes 1000mbit net van otthon, de nem boldogulok a beállításával, légyszi adjatok tanácsot
rádrótoztam LAN kábellel az asus routert a modemre, de a vodas modemet szeretném bridge módba rakni és kikapcsolni rajta a wifit. Viszont a 192.168.0.1-en azóta nem fogadja el a gyári jelszót hozzá.....az asus admin siteon egyelőre alap kofnigot végeztem, csináltam egy AX enabled 5G-s hálózatot is wpa3-mal. Van esetleg más beállítás amit érdemes mellé mindenképp megejteni ?
-
Kobe
veterán
válasz enginev3.0 #15054 üzenetére
Az AX et a tiszta AX mode helyett visszaallitottam 5ghz vegyes uzemmodba, 160 Mhz enabled modban. Igy mar megjelent a legtobb eszkoznel, kiveve egy, illetve az AX es PCn sem lattam sebessegbeli csokkenest.
Valszeg vissza kell raknom majd wpa2re mert a smarthome eszkozok csak azt tudjak....
-
Kobe
veterán
válasz enginev3.0 #15054 üzenetére
átrakattam bridge módba a vodas modemet, meg beállítottam a WPA2-t az AX vegyes módhoz, így már minden eszközön megjelent az 5ghzes hálózat
egy furcsaságot találtam, hogy az asztali PC időről időre eldobja az 5g-s hálózatot (intel ax200) és újracsatlakozáskor azt írja ki hogy változások történtek a hálózaton, ezért mindig bekéri a jelszót, nem hajlandó elmenteni sem
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
nah, belefutottam egy újabb problémába, online game témában
Voda mdoem bridge módban, 58XU rajta, Battlefield 5-öt játszanék, feljött indításkor a windows tűzfalas ablak, leokézom hogy elérés engedélyezése, utána a játék elindulásakor folyamatosan azt írja hogy nem vagyok online
Origin kliens fut, letöltés megy benne, státusz OK. Maga a játék elindítása után nem megy hálózati forgalomWin tűzfalat átnéztem, ott ki van engedve az alkalmazás mind nyilvános, mind magán hálózaton:
Asus router felületén próbáltam ekresni bármi beálíltást, de nem láttam logot amiből kdierülne h az Asus tiltja-e, vagy kivételt hozzáadni....
tippek?
-
Kobe
veterán
válasz blakey #15068 üzenetére
Ez megoldotta, bekapcsoltam a port forwardingot
Létezhet olyan beállítás a routeren, ami miatt pl az 5ghzes hálózatra csatlakozást alapból tilja az eszköz ?
az ördög a részletekben rejlik.....valamiért az LG tvm msotnaában egyáltalán nem hajlandó felmászni az asus routerre, jó jelszót megadva csak homokórázik a csatlakozáskor
lehet vmelyik routeres smart feature tiltja ? -
Kobe
veterán
válasz Raiden_ #15082 üzenetére
Figyi, no offwnse, de ez igy ebben a formaban mese habbal, ami abszolut nem segit. Ertem en a kabelfixaciot, de nem erre vagyok kivancsi.
Tudod, van amikor nem lehet a porkolteskonderon a konyhan at keresztbe athuzni a 20 meteres lan kabelt.
Itt is ez van.Szerinted mennyi a valoszinusege annak egyebkent, hogy egyszerre, egy idoben 2db olyan eszkoz is elromoljon, ami mindketto 5g kepes, es korabban sikeresen is csatlakozott, rendszeresen hasznalva volt 5gs wifin?
Ugy, hogy van kb masik 4-5 eszkoz ami ugyanazon a halozaton log (androidtol macig, iphonig, windows, mindem van mint a bucsuban), ugyanabban a lakasban, ugyanabban a hazban ahol a szomszed melegit a mikroval, es nem mellesleg sokkal tavolabb fizikailag a routertol, es megis vigan uzemelnek?Mind a ket eszkoz kimondottan smart tv cucc, mimden mas vigan megy. Ezert ha nekem kell tippelnem inkabb valami multimedias eszkozokhoz kotheto protokoll lehet a ludas, vagy valani ai vedelem, nem feltetlen a LAN hianya
-
Kobe
veterán
válasz dolon75 #15093 üzenetére
Azota megoldottam, a routernel teljes reset utana smart konfig lepesek kozul kavart be valamelyik, teljes ujrasetupolaskor csak az alap beallitast csinaltam meg hozza es a csatornabeallitasokat, azzal mukodik mi dket eszkozon
Mondjuk kideriteni nem tudtam melyik lehetett a par lepes kozul ami bekavar mert most kb tok ugyanazokkal a beallitasokkal fut mint elotte es megis mukodik -
Kobe
veterán
ezt az Asus AX58U-t esküszöm rituális keretek között kellene a gyártók, mérnökök orra előtt felgyújtani és lehugyozni, kb annyit ér
Ez a xar megint elkezdte, hogy semmilyen játék alkalmazást nem enged ki a tűzfalon. Hiába van windowsban engedélyezve, hiába van kivétel listához hozzáadva és hiába van port forwarding a routeren bekapcsolva, egyszerűen nem mennek ki a gamek.
Én ilyet még nem baxtam, komolyan mondom.... -
Kobe
veterán
válasz Kicsirics77 #15145 üzenetére
Sem nem feher, sem nem a fekete, hanem a matt szurke szinu, kromtalpas / kromlogos tegla. Bridge modban uzemel mar hetek ota.
szaboi6512: milyen user errorra gondolsz? Hogy elotte mukodott, aztan ugy hogy idokozben 0 router / modem / windows beallitas valtozas mellett ugyanaz a game egyszercsak ugy dontott hogy masnap mar nem fog?
Minden halozati forgalmazas / protokoll megy, tobb eszkozon is, bongeszes, letoltes, torrent, streaming, DLNA, stb, anelkul hogy barmyen kivetelkezelest kellett volna a tuzfalon csinalni, egyedul a jatekok nem akarnak menni.
Korabban mar eljatszotta ugyanezt, akkor router beallitast kellett modositani. Most ugyanazzal a beallitassal fut, amivel korabban mukodott. Most nem mukszik. Biztos mashogy kelt fel ma a nap vagy nem tom[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz ElektrikusDE #15150 üzenetére
Kozben megcsinaltam.
Asus szoftvereben lehet egy bug, mert a port forwardinggal nem, a port triggerrel meg megy a dolog (eddiv p forwarddal hasznaltam)
Csak tudnam hogy multkor miert ette meg a fowardingosat / elore varom a kovetkezo alkalmat, amikor vissza kell rakni forwardra a triggerrol... -
Kobe
veterán
Sziasztok
Ide irom, mert igazabol nincs pont megfelelo topikka, de egy asus router korul korvonalazodna az egesz.
Szoval, adott1db asztaliPC, win11
1db Macbook air
1db Asus AX58U router
1db 4TBos HDD (meg a windows PCben)
1db LG C1 tv
1db androidos tv okosito - TBD hogy milyen fajta, eselyesen nvidia shield proA tv multimedias kepessegei sajnos harmatgyengek, a webOS DLNA kliens egy rakas szar, 4K letoltott tartalmakat az istennek sem talal meg a geprol, lassu a halozati csatlakozoja, wifije. Szegyen egy egy eros mid-high kategorias tvhez kepest.... De nem ez a lenyeg
A PC ben szeretnek helyet, kabelt sporolni, ezert kacerkodom hogy kiszerelem a vinyot (+nvme-re cserelni az ssdket) es egy kulso HDD kerettel rakotom USBn a routerre.
A cel az lenne, hogy lehetoleg a teljes PC jaratasa nelkul tudjak a vinyorol a tvre streamelni tartalmat, esetleg telorol klienssel rogton a routeren at letolteni ra torrentet alkalmi filmezeshez
Adna magat a router + NAS de a vinyon nincs potolhatatlan tartalom, ezert raid nem letszukseglet, 100-200ezres normalis NAS arabol pedig 10 evig fizetek tobb terras cloud storaget a nelkulozhetetlen csaladi fotoknak.... Szoval a NAS nem rentabilis, kulso keret van 10-15K-ert
En a kulso hdd keret - routerre kotve, es onnan dlna-val vagy plexel atjatszani az androidos tv okositora felallason gondolkozom.
Amennyiben a shield pro lesz, ugy azon van gigabit net is, igy direkt kabellel rakotheto a routerra.
A PC rol halozati meghajtokent szeretnem elerni a routeren levo vinyot, hogy ha gepen toltenek le valamit, tudjak direktbe oda menteniEz a setup szerintetek eletkepes, vagy van rentabilisabb, egyszerubb megoldas emelle a router melle?
Koszi
-
Kobe
veterán
Telekomos sagecom es Asus AX58U-val ti az alabbi peoblemat (vezetekezes, furas faragas mentesen) ti hogy oldanatok meg?
-
Kobe
veterán
válasz Alex91 #22829 üzenetére
A wifi jel erossegevel van gondom, ami alapvetoen befolyasolja a sebesseget, igy valami jel erosito megoldasban gondolkozom
a gyari telekomos sagecom kodem AX wifi-s, az 1gbitbol 900mbpst kiad magabol wifin is
az Asus AX58U kb ugyanennyit
a PC-m alaplapi wifije is AX es, korabban 8-900 mbps atjott ra kevesebb fallal kozbeiktatvaarra gondoltam ha az asust pl repeater modban a kizepso szobaba rakkm, es a sagecom adna a jelet, akkor lehet kisebb lenne a jelveszteseg es a sebesseg sem csokkenne ennyit
vagy barmilyen hasonlo megoldas, ami ugyanezt csinalja, ugy erositi hogy ne kelljen szarra furni faragni a szobakat
-
Kobe
veterán
válasz Alex91 #22831 üzenetére
az nem probléma ha pénzbe kerül, max ha annyiba mint egy kisebb traktor
a zenwifiből láttam több darabos megoldást is, asszem 3 egység 80-90K körül[link] asszem
kérdés, hogy ezeknél a falak miatti jelveszteség mekkora kiesést okoz
mert ha ugyanannyit mint a mostani emgoldás, akkor felesleges -
Kobe
veterán
korábban érdeklődtem itt, egy kb 67 nmes csúsztatott zsalus lakás teljes wifi lefedettségét szeretném megoldani
3 szoba, nappali, háló, dolgozó szoba egymás mellett
Nappaliban telekomos sagecom eszköz, azon kikapcsolva a wifi, és kábellel rákötve az Asus AX58U ami szór
Sebességgel nincs gond, jelenleg a dolgozószobába wifin a gigabitből átjön 6-700mbps
viszont a dolgozószobával szemben levő helységekben már droppolnak az eszközök, ezen javítanék inkábbMax 2 routert raknék mesh-ben, egy a nappaliban, másikat a dolgozó szobába, hogy a többi részre is szórjon
Zenwifi XT8 lenne a max amit a mutatványra szánnékKérdés, hogy
- az XT8-nak tényleg van annyira erős az antennája, mint amit írnak ? (1 egység is kiszolgál 250 nm-t)
- adna-e sebességben többet, mint az AX58U?
- Ha csak mondjuk még egy AX58U-t raknék a mostani mellé az XT8 helyett, jelentene az sebességvesztést a 2 csatorna miatt ?
- Érdemes-e a leirat szerint csak 1 db XT8-al próbálkozni? ha papíron 250 nm írnak, a harmadával talán elbánik 1 egység is ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- Ukrajnai háború
- Mesterséges intelligencia topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest