Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
válasz
Johnzy
üzenetére
Bármi lehetséges. Attól függ, hogy az Asusnál hogy gondolták. Annyira nem vagyok képben, hogy a VLAN menedzselés általában hogyan történik, futólag utánaolvastam a tagged, untagged, cimkézés dolognak, de nagyon nem merültem bele, hogy ennek hogyan kellene működnie csomagszinten. Az is lehet, hogy simán elszúrták.
-
Alex91
félisten
AX92U, az eddig hasznalt beallitasokkal nagyjabol minden ok, stabil. Gondoltam, hogy bekapcsolom a vendeghalozatott az 5 GHz-1-re. Meg is tortent. Aztan a 2,4 GHz-es normal halozaton logo okos izzoim allandoan lecsatlakoztak. Kikapcsolva a vendeghalot visszaallt a rend… Teny, hogy az utobbi firmware frissiteseknel nem lett gyari visszaalitas, bar ajanlott!
-
-
winbox
senior tag
válasz
rostiron
üzenetére
Igen, de nem hardveres hiba , tehát 100% hogy ha kapsz helyette másikat és ugyanígy bekonfigolod meg fog jelenni a logban. Látod többen is írták különböző típusoknál is megvan a log bejegyzés, egy a közös: Broadcom chipset. Be58u, be92u ez én tuf be3600-am alapja is a be58u hardvere... Szinte az összes Wifi7-es Asus routerben bcm chipset van. Majd javítják firmware frissítéssel, valószínűleg wifi driver megoldja majd, lehet nem is az Asus a hunyó a történetben vagy a két félnek együtt kell javítani...
-
tt_to
tag
válasz
rostiron
üzenetére
BE 58u V2, a logban nálam is van ilyen "hiba" bejegyzés, de semmit észre nem vettem eddig a működésben 2 hét alatt, illetve a régi 2017-es samu TV-nél eldobta egyszer a wifit, de automatikusan kb. 1 perc után újracsatlakozott, ami bármitől lehetett.
Lehet úgy kellett volna ide bedobni a kérdést, hogy kinél nincs a logban ilyen bejegyzés?!
Cseréltesd a routert
, utána konfigold be az új routert ugyanúgy, majd oszd meg itt a tapasztalatot, szerintem sokan kíváncsiak lennénk rá, viszont ha az új routerrel nem jönne a hibaüzenet, akkor az asus router részleg is csődbe menne valószínűleg ha mindenki e miatt cseréltetné
(szvsz.) -
Cifu
félisten
válasz
rostiron
üzenetére
Megbocsáss, de komoly vizsgálat nélkül nekiállsz router cserén gondolkodni, ami hátőizé...
Hogy az ASUS Support hardware hibát mond, az sajnos a supportot minősíti, én nem kommentálnám (sajnos nem az első eset, hogy égbekiáltó marhaságot írnak válaszul...
)Ugyanakkor zavar Téged a hibaüzenet, de nem mész utána annak, hogy mi a gond.
Nálam például így néz ki:
Dec 22 21:30:27 wlceventd: wlceventd_proc_event(645): wl1.1: Deauth_ind XX:XX:XX:XX, status: 0, reason: Disassociated due to inactivity (4), rssi:-89
Dec 22 21:30:27 kernel: WLC_SCB_DEAUTHORIZE error (-30)A MAC addresst direkt megváltoztattam XX:XX:XX:XX-re, de a lényeget gondolom látod, azonos az időpontja a wlceventd üzenetnek és a WLC_SCB_DEAUTHORIZE error-nak.
Az eszköz, ami ehhez párosítható, egy Samsung A52 5G telefon, kiteszteltem, hogy mikor csinál ilyet, és hát 21:30-kor a telefon az ágyam mellé, a hálószoba szekrényre került. Szóval az történt, hogy amikor leraktam a telefont lefekvés előtt, ott már alig volt térerő, és megszakadt a kapcsolat (érdekesség: a Oneplus Nord 5G telefon ilyenkor még 5-ből 2 csíkot mutat). Párszor oda-vissza raktam a telefont tegnap este és a fenti hibaüzenetet sikerült reprodukálnom. Az rssi:-89 alapján a kapcsolati jelerősség finoman szólva is gyatra volt.
Tehát legalábbis az Én esetemben az történt, hogy a telefon leesett a hálózatról, és ott valamiért jön egy WLC_SCB_DEAUTHORIZE error. Utánanézve ennek pontos oka nincs meg, de a -30-as üzenet alapján megpróbálja lecsatlakoztatni, miközben már nem volt vele kapcsolat.
Ezzel együtt egy sor esetben látok a Oneplus Nord 5G telefonomhoz köthető hibát is, ami viszont eltérő, WLC_SCB_DEAUTHENTICATE_FOR_REASON üzenettel. Ott így néz ki a rendszer logolása (az AA:AA:AA:AA a MAC cím):
Dec 22 19:33:02 wlceventd: wlceventd_proc_event(695): wl0.1: ReAssoc AA:AA:AA:AA status: Successful (0), rssi:-72
Dec 22 19:33:03 wlceventd: wlceventd_proc_event(662): wl0.1: Disassoc AA:AA:AA:AA, status: 0, reason: Unspecified reason (1), rssi:0
Dec 22 19:33:03 wlceventd: wlceventd_proc_event(645): wl0.1: Deauth_ind AA:AA:AA:AA, status: 0, reason: Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3), rssi:0
Dec 22 19:33:03 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): wl0.1: Auth AA:AA:AA:AA, status: Successful (0), rssi:-82
Dec 22 19:33:03 kernel: WLC_SCB_DEAUTHENTICATE_FOR_REASON err -30Az időpontokból látható, hogy ez is kb. egyszerre történtik (feltehetően ha tized, század, ezredmásodpercek is lennének, akkor látható lenne, hogy persze nem). Itt a logok alapján az történik, hogy leszakad az Wifi-ről a telefon, az rssi:-72 azt jelenti, hogy nagyon gyenge már a jelerősség, ezért lecsatlakozik (Deauth) és visszacsatlakozik (Auth), de amúgy a visszacsatlakozásnál még gyengébb a jel, rssi:-82.
Ez után érkezik a hibaüzenet, ami egyékbént a BroadCom hibaüzenetek alapján azt jelenti, hogy szerette volna a lecsatlakozást végrehajtani, de nem sikerült, mert már nem élt a kapcsolat.
Mit lehet a fentiekből leszűrni: az esetemben a jelek szerint a Wifi hálózat a hálózszobában mégse olyan stabil, és az ágyam mellett már le-le szakadozik a telefon a Wifiről. A lejelentkezés hibára fut, mert már nincs aktív kapcsolat, emiatt pedig kap egy hibaüzenetet a rendszer.
Kell a fentiek miatt aggódni? Nem. A hibaüzenet forrása meg lett fejte, legalábbis az esetemben.
Szól Neked is alaposabban utána kellene nézni, hogy milyen esetekben jelentkezik az üzenet és mi lehet a kiváltó oka, mielőtt nekiállsz a router hibájára hivatkozni...
-
Johnzy
tag
válasz
kpityu2
üzenetére
Köszönöm a tippet, megnéztem, de érdekes módon nincsenek a vendéghálók kiengedve, mégis megjelenik az 501-es és 502-es VLAN:

Egyébként önálló router, nincs másik Mesh Node, viszont ezt észrevettem:

Létezhet, hogy az Ethernet backhaul opció bekapcsolása olyan parancsot tartalmaz, hogy dobja ki az 501, 502-es VLAN-okat kábelre?
Köszönöm a segítségeteket!
-
zacci
senior tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Huuu ezt inkabb engedd el
-
Minden hardvernél előfordul, hogy vannak jobban sikerült szériák és kevésbé jobbak. Ezért írtam, hogy ha nem egy szériába tartoznak /sarzsba ha jobban tetszik/, akkor simán előfordul hogy adott széria alap minőségnél jobban sikerült alkatrészt kapott. Ergo annál kisebb a hardveres hiba lehetősége is. Szimpla minőségi különbözet.
-
zacci
senior tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Ez felesleges. ua. a hw ua. az fw. Ez nem egy kapcsolo, ami kontakthibas.
Talaltam olyan forumot, ahol azt irtak, csak kamu ez az opcio. Nem mukodik. -
válasz
rostiron
üzenetére
Szia.
Nekem RT-BE92U- van, és ugyanúgy van a rendszernaplóban ilyen bejegyzés. Nagy ritkán a soundbar lecsatlakozik, de nem kötöttem ehhez a bejegyzéshez .
Atom stabil különben a router. Foglalkoznak vele, jönnek szépen az fw frissítések. Ahogy utánaolvastam szinte minden típusnál van ilyen bejegyzés, főleg az IoT eszközökkel köthető össze. -
winbox
senior tag
válasz
rostiron
üzenetére
Szerintem felesleges cserélni mert nem a router rossz, nálam is van a logban ilyen bejegyzés, 3 routeres mesh rendszerem van, fő egy tuf be3600, 2 node: rt-ax55, rt-ax56u
De ugyanúgy tökéletesen működik szerencsére minden (31 kliens
), stabil minden, nincs lecsatlakozás és a roaming is megy ahogy kell.
[link] -
rostiron
őstag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Sziasztok.
Írtam az asus supportnak a "WLC_SCB_DEAUTHORIZE hiba (-30)" bejegyzések miatt.
A következő választ kaptam.Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.Amennyiben próbálta a routert alaphelyzetbe állítani és újrakonfigurálni is, de a hiba továbbra is fennáll, úgy sajnos a legvalószínűbb a hardvere meghibásodás.
Ennek megoldása érdekében kérem egyeztessen a kereskedővel ahol vásárolta a terméket, ők pedig garanciális keretek között kicserélik Önnek a készüléket, hiszen ezekre a termékekre nincs szerviz, hanem cseretermék garanciába tartoznak.Üdvözlettel,
Daniel_A
ASUS Magyarország ÜgyfélszolgálatAzóta annyi változás van , hogy a bejegyzések megmaradtak, tehát még most is írja a naplóba, de már nem észlelünk wifi hibát.
Cseréltessem szerintetek ? -
-
zacci
senior tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Annak meg mi ertelme ?
-
-
TeeJay
félisten
Nekem tesztben volt 10napig egy BE58U meg egy BE50 Mesh-ben panel lakásban de gyönyörűen váltott Samsung A54 telefonnal ha ide oda mászkáltam a lakásban.
Végül a BE50 ment vissza mert nem érte meg az árát és ha lesz BE58U V2 veszek abból is egyet és 6-8évig el vagyok wifi7-en két ilyen routerrel
-
zacci
senior tag
Az MLO gyarilag ki van kapcsolva. Azt erdemes bekapcsolni ? Tudom, hogy kliens oldali support is kell hozza.
-
zacci
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Meg nem, de ez allitolag nem is mukodik.
-
zacci
senior tag
Koszi szepen! Igen, azt megtalaltam.
Van valami amire erdemes figyelni a BE6500 eseteben vagy valami beallitas, ami Asus specifikus es erdemes beallitani ?
Alap beallitasokkal mukodik, csak a csatornakat fixaltam a halozat analizalas utan es kulon 2.4g es 5g wifi van beallitva.
Most meg piszkalnam, de utana nekem evekig stabilan kell mukodjon.
Egy alapos tesztet elolvastam es ott azt irtak, hogy nincs pppoe hardveres tamogatas, igy kb. max. 1.2Gbps-et lehet belole kicsikarni kozel 100% cpu terheles mellett. ez most is igy van ?
Csak azert erdekes a kerdes, mert a fo router ami a netet biztositja, az egy Linksys wrt1200 openwrt-vel. Meg vagyok vele elegedve, mert stabil es teszi a dolgat mar evek ota, de ugye az csak gigas portokkal rendelkezik. Ha esetleg a pppoe port is birna a 2.5Gbps-et, akkor lenne ertelme csak lecserelnem, mert akkor meggondolnam az 1gigas net cseret 2gigzre az utp-s eszkozok miatt. Wifi-n ugysem jon a gigabit.
-
-
zacci
senior tag
Egyelore mukodik a rendszer, csak a teszteken bukott ki a dolog.
Utana olvastam es forumokon panaszkodnak arra, hogy a roaming csak disznek van.
Majd meglassuk...
A mesh node routerbe nem lehet belepni web-en ?
A xiaomi-nal volt webes felulete a node-nak is, nyilvan kevesebb elerheto funkcioval. -
zacci
senior tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Erdekes, mert a Xiaomi szinte azonnal atugrott az erosebb AP-ra. igy most tok feleslegesen zorog a router a nagyszobaban, mert meg mindig a kisszobaban levot hasznalja. Why ? Ez igy egy kamu mesh
-70db miota szamit megfelelonek ? Mikozben a masik AP -25db korul van. -
-
zacci
senior tag
Hi,
Beszereztem 2db TUF6500-at. Mesh-ben futnak. Azt vettem eszre, hogy a kliensek nem igazan akarnak vandorolni a routerek kozt. Elozoleg 2db Xiaomi AX3600-at hasznaltam es ott tokeletesen mukodott a roaming. Ez az Asus mesh tenyleg ilyen fos ? vagy lehet rajta valamit faragni ?
eth backhaul-al van osszekotve a ket router. Bar ez lenyegtelen info. -
rostiron
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Nálunk, a párom tablet-je amit használ ilyenkor kiírja hogy "újjracsatlakozva"
Akkor néztem meg a naplót, és kerestem rá neten.
Mindenhol azt íják hogy FW hiba, és az asus tud róla. ( elvileg )
Nagy bajom nincs vele, csak meg akartam oldani, de ezek szerint nem fogom tudni.
-
rostiron
őstag
válasz
rostiron
üzenetére
Sziasztok.
Csak nekem vannak ezek a bejegyzések a naplóba ?
Már kipróbáltam visszamenőleg 3 FW-t, de nincs változás.
Ha egy kliens , mondjuk a mobilok "elmennek itthonról " és eldobja őket, utána jön ez a bejegyzés. Ha a mobilon ki-be kapcsolom a wifit akkor nem, csak ha kimegy a hatótávolságból.Ha ez FW probléma, akkor másnál is jelentkeznie kéne.
-
kpityu2
addikt
válasz
Johnzy
üzenetére
Hogy a vendéghálók 501 és 502 cimkéjű VLAN-on futnak az egy ismert dolog. A csomagok megjelennek a belső hálózaton is, hogy a router továbbítani tudja a vezetékes AiMesh node-oknak ha a vendéghálózat ki van terjesztve rájuk.. Nézd meg mi van, ha bekapcsolod az AP izolációt illetve kikapcsolod a vendéghálózat kiterjesztését a mesh hálózatra.
-
Johnzy
tag
Sziasztok!
Új érdekesség, ami tulajdonképpen egy hiba, számomra viszont nagyon hasznos, de megkérdezném, hogy Ti mégis mit tudtok róla:

A legfurcsább dolog, hogy a 2,4GHz-es VendégWiFI-t "kiteszi" a LAN portra, 501-es VLAN -ellátva, míg az 5 GHz-es VendégWiFI-t 502-es VLAN-al teszi ki.
Az 5 gigás vendéghálón most nincs senki, de a 2,4GHz-et pár okoskütyünek tartjuk fent. Nagyon érdekes, hogy a 2,4GHz-es vendéghálózatos MAC címek simán megjelentek a managelhető switch MAC táblájában, ergo kimegy LAN porton keresztül...
Merlin felülete:
Router MAC tábla:

(A 2C:4D:54... maga a Router)
Mi a fene lehet ez???
Hogy kerülhet ki a két VendégWifi a LAN kábelre, még akkor is, ha az ezek közötti kapcsolat is le van tiltva? Köszönöm az infót! 
-
-
rostiron
őstag
Azon már túl vagyok
-
-
rostiron
őstag
Akinek ilyen routere van ( BE58U V1 ) nektek nincs a naplóba ilyen ?
WLC_SCB_DEAUTHORIZE hiba (-30)
Nem tudom megoldani. -
rostiron
őstag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Köszi.
Már mindent próbáltam, de csak akkor nincs ez a hiba a naplóba ( legalább is most úgy néz ki ) ha 2,4 ghz nem csatlakozik semmi.
De az meg kéne egy két kliens miatt.
Amúgy ritkán veszem észre a hibát, csak megnéztem a naplót és az tele van vele.
De lan-on hibátlan, és restart se kellett még. -
válasz
rostiron
üzenetére
Copilot ezt dobta rá:
A keresési eredmények alapján ez nem felhasználói hiba, hanem Broadcom Wi‑Fi driver bug, amely több ASUS BE‑szériás routert érint (BE58U, BE86U, BE88U, BE92U stb.). A hiba a router Wi‑Fi klienskezelő moduljában (SCB = Station Control Block) keletkezik, és a következőket okozhatja:
📌 1. Wi‑Fi kliensek véletlenszerű lekapcsolása
A logokban gyakran együtt jelenik meg a következővel:
“Deauth_ind … reason: 4-way handshake timeout” Ez azt jelenti, hogy a WPA2/WPA3 hitelesítési folyamat megszakad.
📌 2. A router teljes Wi‑Fi modulja összeomolhat
Több felhasználó jelzi, hogy:
minden eszköz egyszerre dobja a kapcsolatot,
néha a LAN is megáll,
csak a reboot segít ideiglenesen.
📌 3. A hiba oka: Broadcom driver memória‑kezelési bug
A fejlesztők szerint a probléma a Broadcom Wi‑Fi kernel driver SCB memóriakezelésében van, ami instabilitást okoz AiMesh és standalone módban is.Ezt meg a Gemini:
A WLC_SCB_DEAUTHORIZE (-30) hibaüzenet egy ASUS RT-BE58U (vagy hasonló Wi-Fi 7/6-os) routernél egy technikai hálózati hiba, amely a vezeték nélküli kliens leválasztását jelenti.
Egyszerűbben megfogalmazva: a router (WLC - Wireless Controller) kényszerítve bontotta a kapcsolatot egy eszközzel, mert valami hiba történt a hitelesítés vagy az adatcsere során.
Mit jelent pontosan a kód?
WLC (Wireless Controller): A router azon része, amely a Wi-Fi kapcsolatokat kezeli.
SCB (Station Control Block): Egy belső adatstruktúra, ami az éppen csatlakozott eszközt (telefont, laptopot) reprezentálja.
DEAUTHORIZE: A router visszavonta az eszköz engedélyét a hálózaton való tartózkodásra.
-30: Ez egy belső szoftveres státuszkód, ami általában időtúllépésre vagy érvénytelenített kulcsokra (WPA3/WPA2 hiba) utal.
Mi okozhatja ezt a BE-58U-nál?
Mivel ez egy modern, Wi-Fi 7-es router, a hiba leggyakrabban az új technológiák és a régebbi eszközök összeférhetetlenségéből adódik:
WPA3 biztonsági protokoll: Ha a router WPA3-ra van állítva, de a telefon/laptop csak a WPA2-t ismeri fel stabilan, a router "deauthorize" üzenettel kidobhatja az eszközt.
Smart Connect hiba: Ha be van kapcsolva a funkció, ami automatikusan váltogatja a 2.4 GHz és 5 GHz (vagy 6 GHz) között az eszközt, a váltás pillanatában felléphet ez a hiba.
Agonizáló kliens: Ha egy eszköz túl messze van, és a jelminőség kritikus szint alá esik, a router a biztonság és a sávszélesség megőrzése érdekében lekapcsolja.
Firmware bug: Az újabb ASUS modelleknél (mint a BE széria) gyakori, hogy egy frissítés javítja ezeket a belső kezelési hibákat.
Javasolt megoldások
Ha a hiba gyakran ismétlődik, próbáld meg az alábbiakat:
Frissíts firmware-t: Ellenőrizd az ASUS honlapján vagy az applikációban, hogy van-e elérhető frissítés.
WPA mód módosítása: Állítsd a biztonságot WPA2/WPA3 Personal hibrid módra a tiszta WPA3 helyett.
Smart Connect kikapcsolása: Próbáld meg különválasztani a 2.4 GHz és 5 GHz hálózatokat (adj nekik különböző nevet), és nézd meg, stabilabb-e így a kapcsolat.
WiFi Agile Multiband: Kapcsold ki ezt az opciót a vezeték nélküli beállításoknál (Wireless -> Professional), mert sok régebbi eszköznél okoz "deauthorize" hibát. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Pár hete üzemeltem be egy BE 58U routert. A rendszernaplóba sok ilyet látok:
WLC_SCB_DEAUTHORIZE hiba (-30)
Nem tudjátok mi ez ? -
spileraaa
senior tag
Internet kábel a fő routerbe volt. Onnan másik kábelel osztottam netet az aimeshnek szánt routernek. Az aimeshnek szánt routert pedig rá kötöttem a számítógépre míg ezt beállítottam rajta. Utána már működött is aimesh-kent.
Viszont a fő router sem gépen se appban nem találta meg előtte. De így sikerült megoldani mostmár működik.
-
spileraaa
senior tag
Vegul a legegyszerubb modszerel sikerult megoldani rt-ac57u menujebe beleptem es ott at raktam jelerosito modba es voala meg is volt kb 3 perces muvelet volt
az aik e teren csodot mondtak egyik javaslatuk sem valt be -
válasz
spileraaa
üzenetére
Pedig jól mondom, csak még azt számold hozzá, hogy ha nem DHCP-zik, akkor fix IP-ről kell rálépni.
AI-alapú áttekintés192.168.50.1:8443is a common default IP address (gateway) for a router or network device, with:8443indicating it uses a secure web port (HTTPS) for its admin page, used for setup & management; if you can't access it, check your connection (wired/wireless) to the device, ensure no typos, try different common logins (admin/admin, root/admin), or factory reset the router. What it means:192.168.50.1: The private IP address of your router, acting as the gateway for your local network.:8443: The port number for HTTPS (secure web) access, meaning you'll likely see a lock icon in your browser. How to access it (if needed):Connect: Ensure your device is physically connected (Ethernet) or wirelessly connected to the router's Wi-Fi.Open Browser: Typehttps://192.168.50.1:8443into your web browser's address bar.Login: Use default credentials (oftenadmin/admin,admin/password, orroot/admin) or check the sticker on your router. If you can't connect:Check Connection: Try a different Ethernet cable or ensure you're on the right Wi-Fi.Verify IP: Confirm the IP isn't different (some brands use192.168.1.1, etc.).Factory Reset: Hold the reset button on the router for 10 seconds to restore defaults.
-
spileraaa
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen v3 RT-AC57U routerem
mikor appbol beleptem ott volt az opciok kozott
mert csak ott sikerult frisiteni a routert azert leptem bede utana ujra reseteltem a routert vagyis elmeletileg most olyan mint mikor megveszed
vagy a resetel eltunik a frissites is?
lehet az a gond akkor hogy egyik wifi6 -os a masik pedig wifi5-os ? vagy miert nem ismeri fel?
az ai irta jobb ha fo router a wifi6-os ezert az wifi5-ost lecsereltem es azt hasznalnam aimeshnek ha vegre felismerne -
-
spileraaa
senior tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
most megpróbáltam így és nem találja ott sem
csixy ez nekem így eléggé kínaiul van
jobb lenne ha lehetne valahogy egyszerűbben is működésre bírni
-
válasz
spileraaa
üzenetére
Tipp. Nekem az RT-AX53U routert kellett megtalálnom, mert az is át volt állítva ai mesh-ap üzemmódra. Azt így találtam meg. Van egy saját IP címe a 192.168.50.1 de nem DHCP-zik éppen ugyi !!! Ez itt egy problema. Megoldás: A wifi háló kártyámat 192.168.50.15-re állítottam 255.255.255.0-val. Csatlakoztam a wifi AP-re és a bögészőben beléptem a https://192.168.50.1:8443 címre. Itt bead egy captchat és el kell fogadni a kockázatot és tovább lépni és már ott is van a beléptető ablak ahol be kell írni az admin -t és a jelszót- ezt a admin-jelszó párost neked kell tudni valahonnan. És voilaaá ... máris a tiéd a routered. ... Hajrá , a módszer itt van az adatokat neked kell hozzá kitalálni valahonnan. Ja a routerbe közben ne legyen beledugva sehova sem UTP kábel az operáció alatt.
-
-
spileraaa
senior tag
ASUS RT-AX1800U ez a fő router
ezt szeretnem használni ASUS AC57U aimesh-kent de az app nem talaja pedig resetelve volt a router
valami ötlet hogy tudnám csatlakoztatni? az ai sem adott eddig semmi olyan ötletet ami működöt volna
igaz a wps gombot nem próbáltam ki azt is ajánlotta csak nem igazan értek hozza hogy azzal nem állítok el semmit sem? bátran lehet használni? -
-
Johnzy
tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Semmi változtatás nem történt.
Most az eggyel régebbi FW-t tettem vissza, az is fél napig bírta, utána ledobja a netet.
Mivel a GUI felületet sem érem el, így a log sem hozzáférhető, de egyszer amikor végre "hajlandó volt megnyílni", annyit láttam, hogy az elsődleges internet le van csatlakoztatva (mert dual-wan-os). -
Hardverapróról én ezt választanám. Mesh router 2 db 5GHz sávval, amiből az egyiket fix backhaulra be tudod fogni. Több mint a kereted, de ezért az árért talán ez a legjobb ár/érték arányú jelenleg az aprón.
-
Pipu
csendes tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Hát ilyen 30 körüli összeget gondoltam, ha nagyon nem fér bele, akkor picit tudok feljebb menni.
-
-
Pipu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ax1800u és egy ax53u (node) routerem, meshbe kapcsolva, viszont elég gyenge a jel, mert wireless tudom csak kapcsolni őket. gondolkozom, hogy vennék egy harmadikat főrouternek ezek pedig node-ként mennének, az egyiket kábellel a másikat wififel csatlakoztatnám. milyen routert érdemes fő routernek venni?
köszi!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Perillustris
üzenetére
Cseréld meg a két eszközt. Legyen a régi a főkolompos, az újabb meg a sima node.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Perillustris
üzenetére
Bárki, bármit ehhez esetleg?
-
-
Johnzy
tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Ki- és be kapcs mindig csak egy ideig jó, fél-negyed óra, aztán ismét behülyül.
Gondoltam, hogy a Merlin szórakozhat, de több mint 1,5 hónapja tettem fel az új verziót, akkor miért csak most jönne elő?
Köszi!
-
-
apollo12
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
nah ezt megprobálom
, tv gyári biállitásokra raktam, de még az se segitett -
Johnzy
tag
Sziasztok!
Miért lehet, hogy egy AX88-as router, Merlin 3004.388.10_2-as Firmware- néha 5 percenként, néha fél óránként, néha percenként teljesen belassul, inkább szinte ledobja a netet.
Szerintetek miért lehet? Köszönöm!
Ha nagyon halál lenne a készülék, akkor mit javasolnátok kiváltásra?
-
apollo12
veterán
Heló egy kis beállitás segitség kéne, adott egy asus rt ax86u pro routerem, usb porton van egy vinyo amin filmeket szoktam felrakni, gépek látják tudom is használni, 1 évig tökéletesen látta az LG webos tv és tudtam is használni, de minap észre vettem nem látja
. Semmit nem állitottam se tv se a routeren, Mit érdemes állitanom hogy újra lássa a tv ? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kpityu2
üzenetére
Amúgy meg nem törli, legfeljebb az indító scripteket az NVRAM-ból, ami 3 perc alatt visszarakható, ha már csináltad máskor is. A telepített entware rendszer, illetve a letöltött adatok, beállítások, az mind-mind a HDD-n tárolódik, szóval nem törli a reset.
Ja, és az indító scripteket a Merlin is törli ha reset-eled, szóval dettó ugyanaz.
-
kpityu2
addikt
válasz
szaboi6512
üzenetére
Csak egy reset törli is.
-
ERPY
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Köszönöm
-
szaboi6512
addikt
-
ERPY
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Erről tudnál bővebben írni? Ezt nem tudtam, érdekelne. Vagy egy linket hol van róla hogy lehet feltenni?
-
odipapa
senior tag
DM-et használjátok?
-
Perillustris
senior tag
...Sziasztok! A mai mes(h)e a következő: élt egyszer két router nagy barátságban. Az egyiküket RT-AX86U-nak, a másikat RT-AX86S-nek nevezték. Jóban-rosszban együtt voltak, szó szerint össze voltak kötve. Szerencsére nem voltak pletykásak. Baj is lett volna, mert mindent tudtak, ami történik körülöttük, de a lakás tulajdonosa, ahol laktak, nem örült volna, ha ezeket kikotyogják.
Sajnos sok-sok hónapja az erősebbik megbetegedett, nem jutott többé áramhoz, így garanciában lecserélték egy RT-AX86U PRO-ra. Hamar kialakult a barátság az új eszközzel is, mesheszerűen dolgoztak együtt, ahogy kell...Már nem emlékszem, mikor de a megszokott Vendéghálózat menü is megkapta a Pro kiegészítést, mely után sajnos az ezen lógó telefonok nem tudtak stabilan csatlakozni a node-ra (ami a 86S). Gyanítom azért, mert már nem ugyanaz a firmware-t futtatják, s a node az újabb feature-ökre nem képes.
Tegnapra eljutottam oda, hogy mindent megpróbáltam, hogy a régi stabilitást visszakapjuk, de sehogy nem sikerült. A vége az lett, hogy az S egyszerű második routerként üzemel, külön Guest csatornát beállítva arra, így persze elérhető a teljes sebesség, de nyilván a mesh-t bukjuk.
Mivel a 86U Pro lényegében kifutott, így arra gondoltam, hogy első körben nem két egyforma routert vennék (pl. BE86U-kat), hanem egyelőre egyet, hátha azzal újra boldog párt alkotnak majd, hiszen mindkettőre a RT-AX86U_PRO_3006_102.6_0 megy fel.
Fals a gondolatmenet? Szerezzek inkább valahonnan egy 86U Prót vagy inkább kapásból két darab BE86U-t vásároljak?
Vagy valamit elcseszek újra és újra, mert egyébként mennie kellene a jelenlegi párosnak is kifogástalanul mesh-ben?

Természetesen utóbbi lenne a legjobb, mert a tegnapi
szarakovacakolás során újra beállítottam sokmindent, módosítgattam, stb. Pl. kialakítottam a dediált IoT hálózatot és át is nyomtam arra minden okosvackot (ezeknek nem muszáj használniuk a node-ot, elérik a fő routert, tehát nem lenne baj, hogy az S még nem tudja ezt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN ZSÍR ÚJ MSI RTX 5080 16G INSPIRE 3X
- Steam Deck 2023 64 GB - MAKULÁTLAN + EXTRÁK
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek centerpin átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A routert megtartom nehogy becsődőljön az asus
, utána konfigold be az új routert ugyanúgy, majd oszd meg itt a tapasztalatot, szerintem sokan kíváncsiak lennénk rá, viszont ha az új routerrel nem jönne a hibaüzenet, akkor az asus router részleg is csődbe menne valószínűleg ha mindenki e miatt cseréltetné
)

-70db miota szamit megfelelonek ? Mikozben a masik AP -25db korul van.