- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
De hülye vagyok, hetek óta alfa rlst használom GTAX6000-ren, mikor már van beta is
Kicsit elvesztem a letöltés oldalon -
Gabesz87
veterán
válasz
BB9000 #25226 üzenetére
Nem egészen értelek.
AiMesh-ben a node-okon a paraméterek állíthatósága a fő routerrel való kommunikácóra korlátozódik
Ne akarj olyat, amit nem lehet
Dehát lentebb írtam, hogy az EBA63-on be tudom állítani a sávszélt, és a frekit. Akkor hogy korlátozódna csak a routerrel való kommunikációra!? Az AX55 esetén lehet,, hogy így van, de az ExpertWifi szerintem nem u.a. Mondjuk én először a router wifi beállításai közt kerestem ezt az opciót, nem az Aimesh résznél, de mivel az EBG15 csak router wifi nélkül (csupán az SSID, biztonság, jelszó beállíátások vannak benne + egyéb típusú wlan hálózatok kezelése - IoT, publikus, vendég stb.) így gondolom az ilyen egyéb wifi specifikus dolgok az AP-n keresendők. Azt hozzáteszem, hogy olyan sok beállítási lehetőség nincs (ami a wifit illeti), mint előtte a sima RT-s routereken.
De visszatérve a problémára, lehet hogy az AX55-öt is lecserélem EBA63-ra, hogy egységes legyen akkor már a rendszer. Amazonon jó árban van, az EBG15-öt is ott vettem. -
BB9000
senior tag
válasz
Gabesz87 #25224 üzenetére
AiMesh-ben a node-okon a paraméterek állíthatósága a fő routerrel való kommunikácóra korlátozódik. USB-s node esetén még az USB alkalmazást is lehet állítani és paramétezni. Minden egyebet csak a fő routeren lehet beállítani. Ez ilyen. Ne akarj olyat, amit nem lehet.
Az Iphone lecsatlakozások oka lehet a 160 MHz-es csatornaszélességgel összefüggő is! Vedd vissza 40 MHz-re, és tesztelj pár napot. A max sebesség ugyan le fog csökkenni minden eszköznél, de a stabilitás növekszik. (optimális esetben) -
BB9000
senior tag
válasz
vick33 #25223 üzenetére
Egyik meglévő routerednek se túl izmos a hardvere: AC57U , AC66U.
Az akadozás egyik oka lehet a gyenge processzor és a kevés memória. Ha meguntad a kínlódást, és van rá keret, akkor javasolt mindkettőt lecserélni. A csere mellett szól az is, hogy mindkettő EOL
A mai választékból az AX-es routerek ár/értékben az ajánlottak (árban az AX57-től felfelé). A BE-s routerek még nagyon drágák.
Két AX-57-tel javaslom a legolcsóbban megoldani a cserét. Ha van keret, akkor a fő router lehet erősebb.
Ha nagyon szolíd összegből szeretnéd megúszni, akkor az is egy opció, hogy most csak a fő routert cseréled, és vársz egy-két évig, hogy fejlődjön a technika és olcsóbban kapj jobb routert később. Ez esetben az AC57U-t kivonod a forgalomból, és a helyére teszed az AC66U-t ideiglenesen. -
Gabesz87
veterán
Így néz ki az AiMesh rendszerem:
Az lenne a kérdésem, hogy fix csatornát állítanék be a wifinek. Keresgéltem, hogy hol is kell. Az EBA63-nál a Kezelés menü alatt megtaláltam a Wifi channel Planninget, be is állítottam. De az AX55-nél nincs ilyen opcióWifi analyser szerint most 2 külön csatornán is látom ugyanazt a hálózatot, tehát az AX55 más csatornán szór, ha minden igaz. Most akkor ezt így nem tudom beállítani, hogy az is ugyanazon a csatornán menjen? Lehet, hogy le kéne cserélnem ezt is egy EBA63-ra!? Mondjuk ez volt a tervem amúgy eredetileg is a jövőre nézve. Az egésznek amúgy az az oka, hogy a feleségem iPhone-ja az rendszeresen lecsatlakozik a wifiről, mindig rá kell bökni az SSID-re a wifi hálózatoknál, és akkor csatlakozik. iPhone-os topikban mondták, hogy volt hasonló probléma, és állítsak be fix csatornát, úgy jó lesz. Még egy kérdés a sávszélességet illetően. 2,4GHz-re 20 vagy 40MHz? Ill. 5GHz-re 20/40/80/160MHz? Előbbinél 20-at, utóbbinál 160-at választottam ki.
-
vick33
tag
Sziasztok!
Van egy RT-AC66U B1-em, ehhez etherneten keresztül kapcsolódik egy RT-AC57U V3, amit AIMesh node-ként használok. A probléma az, hogy a node 2.4 GHz-es Wi-Fi-je instabil. Már szinte mindent kipróbáltam: ha a kliensek elkezdenek szakadozni, a node újraindítása ideiglenesen megoldja, de néha a fő routert is újra kell indítani, hogy rendbe jöjjön a rendszer.
A kábelt ellenőriztem, rendben van. A firmware-t újratelepítettem a Restoration Tool-lal, a logokat is átnéztem, de semmi nyilvánvaló hibát nem találtam.
A kérdésem az lenne: érdemes tovább szenvedni ezzel a felállással, vagy inkább vegyek valami új, stabilabb megoldást?
Ha a csere a jobb út, akkor mit ajánlotok, ami hosszú távon stabil, jó lefedettségű, és nem kell vele sűrűn foglalkozni? A sebesség másodlagos, a stabilitás és hatótáv fontosabb. Árban bármi jöhet, csak legyen megbízható.
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
kezo0
addikt
És megint... Az RT-AX92U saját felhasználói felületén egy keresés lefuttatása után is azt állítja, hogy "a legújabb firmware-t tartalmazza".
Ezzel szemben az asus.com-on rákeresve kiderül, hogy a tavaly novemberi 3.0.0.4.388_23695 óta (ez van fent nálam azóta is a routeren) idén már kétszer is kijött hozzá update:
Vajon ezeket miért nem jelzi a router UI-ja?
(És vajon miért kap még mindig frissítéseket az AX92U, ha egyszer már rég feltették az EOL listára...? Mondjuk én ennek csak örülök, de akkor sem értem.) -
Mostly Harmless
tag
válasz
szaboi6512 #25214 üzenetére
először fellelkesültem, aztán annál a résznél, hogy "nem, NTFS nem jó!", hamar le is lankadtam...
-
georgeh
tag
Amúgy ritka gány ez a RT-AX53U, kb. minden 3 alkalommal nem érem a webfelületét, és reboot kell. Vagy az a baj, hogy digi doboz mögött van, de ha nem javul, visszarakom a régi tplinket...
-
-
szaboi6512
őstag
-
szaboi6512
őstag
-
georgeh
tag
válasz
szaboi6512 #25209 üzenetére
Ekkora láma nem (de) lehetek? Köszi, megnézem, teljesen félre voltam vezetve
. Így legalább egyértelműen látom, hogy pl. qbit alatt hogyan szuperál. Még 1*: köszönet!
-
szaboi6512
őstag
válasz
georgeh #25208 üzenetére
Konkrétabban:
A háttértár a router-ra csatlakozik.
Windowshoz semmi köze.
Pc-hez sem.Csak a router legyen bekapcsolva, azon van csatolva
a háttértár és arról éri el az adatokat oda-vissza.
Röviden: A router legyen bekapcsolva, más dolgod nincs.
Semmi köze a windows torent klienshez, az más elven működik. -
georgeh
tag
válasz
szaboi6512 #25207 üzenetére
??? Úgy érted, win alatt pl. transmission bekapcs és letölt, majd PC off és akkor is tölt vissza?
-
georgeh
tag
válasz
szaboi6512 #25205 üzenetére
A régi routeremen vargalex volt transmission-nel. Ennél az a baj, hogy ha az említetteket használom, az offline-ban nem tölt vissza, vagy tévedek? Ha a megadott linken csekkolom a portokat, zöld, nincs blokkolva.
-
georgeh
tag
válasz
szaboi6512 #25203 üzenetére
adott filehoz tuti sok feltöltő, (nagyon öreg motoros vagyok torrent ügyben :-))
A portoknál lásd foto. tölt ugyan vissza, de kb a tizedét/huszadát, vagy kevesebbet, mint kellene. Zöld felfelé nyilacska van, de gyakorlatilag semmi. -
georgeh
tag
sziasztok! vettem egy RT-AX53U-t, minden oké vele, de a Download master feltöltés nagyon-nagyon kevés/lassú, lefelé szuper. Kábelen van. Nem találok semmilyen beállítási opciót (a le/fel-nél a korlátlan van bepipálva). Felmerült, hogy csak bekapcsolt állapotban tölt esetleg vissza. lehet ilyen? Köszönöm előre is!
-
.Sziszi.
csendes tag
Sziasztok!
Ez a sor a naplóban azt jelenti, hogy nincs / megszűnt a kapcsolat az alábbi MAC című eszközzel?
"kernel: WextMboSendStaDisassocToDaemonEvent [MAC cím] sizeof 6"
Ha lecsatlakozik a wifiről egy eszköz, akkor beíródik a sor, a megfelelő címmel.
Fix IP van kiosztva, mindenki stimmel. Viszont van egy ismeretlen MAC cím, ami nem passzol egyik eszközhöz sem.
Ez a kérdéses című bejegyzés nem mindennap van. WAN tiltást kapott, utána 10 óra alatt 29-szer íródott be. Aztán vezeték nélküli MAC-szűrőbe tettem az összes eszközünket (engedélyezve), így már nem látom.Vezeték nélküli eszköz csatlakozásakor ezt látom:
"kernel: WextMboSendStaInfoToDaemonEvent - sizeof 172 report_buf_len 172 buflen 180 msg_type MBO_MSG_BSSID_UPDATE"
Az említett kérdéses eszköz ilyent nem generál.
Megköszönöm, ha van infótok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest