Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr.Skynet

senior tag

válasz rox1818 #12101 üzenetére

Jó-jó már értem "hol a hiba" csak picit nehéz a felfogásom :B, jobban megnézve a K52JR gépemmel ugyan ez a helyzet, szóval leszedtem a kijelző burkolatának a keretét megnézni mi a helyzet. Az biztos, hogy jól volt összerakva, a helyén volt minden kis pöcök és természetesen semmi nem volt benne eltörve sem (by MSI :(( ), szimplán arról van szó, hogy:
    - talán a legnagyobb hiányosságnak mondható dolog, hogy az lcd panel fém kerete és a műanyag keret közt meglepő módon sehová nem tettek 2oldalú ragasztót...
    - egy picit "U" alakban meg van hajolva a keret, viszont szerintem ez kizárható ok, mert brutál erősen össze van pattogtatva körbe, a volt Msi-Fuji-Acer gépeim ehhez képest már attól szétestek volna, hogy rájuk nézek... (szvsz a mostani 150-200körüli Acer-ek már rendben vannak ilyen téren)
    - a bal oldali zsanér és a mikrofon közti részhez szerintem kellene +1 karmocska, talán ezért lifeg picit, illetve a mikrofon lyukától ~1cm-rel jobbra lévő köröm konkrétan semmit sem tart össze, alig értem hozzá és kiakadt, a fentiek ehhez képest szét sem akartak jönni, legalább 3-4percig babráltam mire sikerült esztétikai sérülés nélkül kiakasztani őket...
    - pl. Acer-el ellentétben a fedlap és az lcd panel közt nincs "távtartó" szivacs (ajánlott az olyan teszterek ellen, akik a gép fedlapját nyomkodják, mert szerintük ebből derül ki, hogy mi milyen minőség :DDD ), ezért lehet simán beljebb nyomni az lcd-t mondjuk középen alul / felül ~3-4mm-ert is...
    - bónusz érdekesség: ugye alap dolog, hogy a zsanérból felfutó 2 fém pálcához / lemezhez csavarozzák 2 oldalról az lcd-t, ez tök jól 4-4csavarral meg is oltották, majd az említett 2 lemezt a fedlaphoz is 3-3ponton rögzítették ez is tök jó. Még jobb, hogy az Asus mérnökei gondoltak arra, hogy a kijelző felső műanyag szélét merevítsék picit, ezt egy 4ponton a fedlaphoz csavarozott lemezkével oldották meg, nyilván nem várom el, hogy ehhez még hozzá csavarozzák az lcd-t hisz alul-felül nem lehet csavarozni az lcd-t, de ha az egyenes lemez helyett egy "L" alakút tettek volna be, akkor mint egy kerekbe ült volna bele az lcd és sziklaszilárdan állna a helyén benyomódások nélkül. Sőt ha alulra is tettek volna egy ilyen 10centbe sem kerülő lemezkét akkor már simán oda lehetne cuppantani a kijelző műanyag burkolati keretét is a kijelzőhöz azzal a szintén 10centes 2 oldalú ragasztóval...

Összerakás után gyakorlatilag változatlan a helyzet, tehát annak az esélye, hogy ezt bárkinek szervizben garin belül javítják, szerintem elég csekély már csak azért is, mert ugye a gép működését nem befolyásolja és igazából csak barkácsolással lehetne megoldani, szóval ide egy kis ragasztót, oda egy kis szivacsot stb... szvsz nincs értelme foglalkozni vele, legalábbis nekem így is jó lesz :B

• nemzavarsz

csendes tag

válasz rox1818 #12101 üzenetére

Az LCD előkeret biztosan nem áll el 5-6 cm-t, mert akkor össze sem lehetne zárni a notit. Az én értelmezésem szerint, a gumi ütközőktől számított 5-6 cm-re kifelé van az a hely ahol eláll, de azt nem írta le, hogy mennyit. Gondolom néhány millimétert.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés