Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dawoka

csendes tag

Hi!

Most egy éves az Asus A8 szériás 14"os notebookom, gondoltam leirom a tapasztalataimat.

Egy core2 duo t5500 1,66GHz, 2giga rammal ellátott, 128 megás ati kártyás vasról van szó, vinfos nyista bizniccel (sp1).

Első laptopom, összehasonlitani sajnos nem tudom, csak a bátyám Acerjával, aminél sokkalta elegánsabb, letisztultabb formával rendelkezik, és annál halkabb is.
    Pöpec kis masina, nem túl nehéz, nem túl nagy, a 14" os méret tökéletes, bár rendes vékony 'zoknit' nem találtam hozzá amibe pont belecsusszanna, ezáltal a külseje kissé karcossá vált a szállitások során. Csendes, nem melegszik, játék közben sem forrósodik fel, és nem lesz sokkal hangosabb ha rákapcsol a hűtés.
    Rendszeresen használtam torrentezésre, többször előfordult hogy 48-72 órákat ment leállitás nélkül, amúgy is csak sleepbe szoktam dobni, csak nagyritkán kapcsolom ki a 'Turn off' gombbal.
    Ez alatt az egy év alatt két alkalommal fagyott le annyira hogy a bekapcs gomb hosszú lenyomásával kellett ujrainditani, ez asszem akkor volt amikor felraktam a Wotlk kiegészitöt a wowhoz és nem birta betölteni az új fővárost. (megoldódott a grafika lehúzásával, amúgy tömegben 14-15, nyilt terepen 23-25 fpssel döcögött, nemteljesenbuta grafikai beállitásokkal)
    Akksiban nem egy sztár sajnos, ha nem erőltetem, pl kávézóban netezek, vonaton filmet nézek sennheiser fejhallgatóval 110-120 percet bir. Ha rá van kötve külső vinyó (samsung HM320JI laptopvinyo usbvel) amit kerregtetek, meg ipod nano is épp áramot szed akkor 75-80 perc a max. Szal a 7 év Tibetben-t ne a vonaton kezdd nézni ;)
    A monitor tökéletesen funkcionál, semmi pixelhalál, bár 2 éves világgarancia van már egy pixelhibától. Ez azért nemrossz sztem.
    A hangszóróktól nem kell sokat várni, elég dobozhangúak, de ha az ember zenét akar hallgatni azt nem valószinű hogy a laptopjáról akarja döngetni... Jatubét mutogatni a haveroknak megteszi.
    A tuchpad nekem bejött, vizszintesen, meg függölegesen is lehet vele görgetni, klikkelni is kényelmes érintéssel, de a macbookok érintésérzékelését persze nem éri utól, de az más kategória :)

Egyszóval jó választás, merem ajánlani. Tavaj januárban Sydneyben vettem, 1140 AUD-ért igy visszagondolva megérte. Most sem választanék másképp (csak mondjuk a karcokra jobban figyelnék)

Üdv

dawo

Új hozzászólás Aktív témák