Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) Coolmat válasza zsigee (#1699) üzenetére


Coolmat
őstag

Csak azokon az alaplapokon működik a virtu, amelyikhez licencelte a gyártója, lista ezekről: [link]. A H77M nincs ezek közt, ezért nem működik nálad.

(#1702) zsigee válasza Coolmat (#1701) üzenetére


zsigee
tag

Igen, ezt meg is találtam, azért köszönöm. :R Csak gondoltam, hamár a lemezen rajta van...Talán bios verziókkal ez is módosul majd.
És a zene lejátszás offline módban? Ezt sem igazán találom, de hasznos lenne.
A legfőbb baj viszont az idő hiánya. Ezért is írok inkább, és kérdezek én is, mert gyorsabb választ kapni, mint böngészni.

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#1703) Jack@l


Jack@l
veterán

Ha már virtu, 2500k-val lehet a dx11--es játékokat virtuztatni? (hd3000 csak dx10.1-es)

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#1704) Kernel válasza hoffman_ (#1687) üzenetére


Kernel
nagyúr

Le van írva a PDF-manuálban, hogy a megosztott video-RAM Auto beállítása esetén (ami egyébként default) külön videókártya behelyezés hatására letiltódik az alaplapi. Ezért, ha mégis szeretnénk használni --> UEFI, adni kell neki a RAM-ból.

Utána lehet telepíteni a Windows-drivert, majd a kártya kimeneteivel együtt már rengeteg monitort tudunk kezelni (Surround Display Feature).

Az alaplapi csatlakozás úgy működik, hogy automatikusan érzékeli a rádugott monitort, annak natív felbontását is, amire rögtön beáll. Illetve nálam a TV bekapcsolt állapotára is reagál. Amíg nincs bekapcsolva a TV, meg sem jelenik a választható lehetőségek között. Utána már lehet rá klónozni vagy kiterjeszteni. Mindez a szokásos Windows-beállításoknál is elérhető, vagy az Intel GUI segítségével:

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1705) Kernel válasza hoffman_ (#1690) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha nincs tálcaikon, az Asztal jobbklikk-menüjéből is elérhető, normális esetben. Ha sikerült a telepítés, így kell kinéznie:

Ez mondjuk XP-menü, de amúgy Win7-nél nekem is érdekes volt, amikor feltoltam a drivert az új B75 alaplapra, és többé nem indult el a frissen telepített rendszer. Csak csökkentett módban. Oknak még nem volt időm pontosan utánajárni, amúgy is jobban kedvelem az XP-t.

Felpróbáltam egy Win8 64 bitest is, annak viszont nem kellett semmi driver, rögtön működött minden. A képen látható menü és a lenti GUI is. Csak két sárga felkiáltójel volt az eszközkezelőben, de még azzal sem tudtam foglalkozni, egyelőre.

Esetleg nézz utána ennek, próbáld elindítani:

Windows\System32\GfxUI.exe

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1706) Coolmat válasza Kernel (#1705) üzenetére


Coolmat
őstag

A problémádra egy lehetséges ok: nem eredeti Windows 7-et tettél fel, ezért nem ad képet az alaplapi kimeneteken az IGP, többen számoltak már be hasonló jelenségről itt a topikban, ha viszont eredeti a Wined akkor ott más zűr lesz.

(#1707) Kernel válasza Coolmat (#1706) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem az volt a gond, hogy nem ad képet, hanem a driver telepítése után reboot, majd megjelent az alap háttér (kék színű, cirkalmas akármi), majd itt megállt. Hosszú várakozás után nyomtam egy Ctrl-Alt-Delt-t, akkor elsötétült.

A telepítő elvileg érintetlen MSDN ISO, SP1.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1708) Kernel válasza Kernel (#1707) üzenetére


Kernel
nagyúr

Úgy néz ki, volt egy kis önszívatás, mivel 5 méteres HDMI-kábel hiányában DVI -> HDMI-n iktattam be a TV-t, be is volt kapcsolva telepítés közben. Monitort melyikre dugtam, azt már nem is tudom, mert a lap vásárlása után variáltam többféleképp.

A driver telepítése után már úgy indult el a Windows, hogy a monitor lett a másodlagos kijelző, kiterjesztett asztallal, vagyis ezért nem látszott semmi, csak a háttér. Ha ilyenkor Ctrl-Alt-Del-t nyomok, a másodlagos kijelző tényleg elsötétül. A TV-n persze láthattam volna a Windowst, de az akkor TV-re volt kapcsolva.

Bár a driver egyébként érzékeli, hogy melyik kimeneten van monitor és a TV, és lehetőleg a monitort állítja be elsődlegesnek, ugyanakkor az integrált videó szempontjából a DVI-kimenet számít elsődlegesnek, tehát lehetőleg ide érdemes dugni. Konfigurálni persze lehet másképp is.

Célszerű elmenteni kétféle profilt, egyik a számítógépezéshez, másik a mozizáshoz, és akkor utána már csak profilt kell váltani. Csak sajnos elfelejtették megoldani, hogy billentyűparanccsal is lehessen profilt váltani. Találtam ugyan valamit, ami gondolom korábbi verzióban működhetett, de most már nem hat:

C:\Windows\System32\GfXUI.exe /SchemeName:ProfileName

Egy parancsot tud, ami hasznos néha (Ctrl-Alt-F4 alapból), ezzel a monitort lehet ki-be kapcsolni, ha esetleg elsötétülne, ami a beállítások piszkálása közben előfordulhat.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1709) hoffman_ válasza Kernel (#1704) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ohh, köszi a válaszokat, ez így nagyon zsír, ez kell nekem :) Köszi még egyszer! :R

Más, közben belefutottam egy hibába. Ez lenne az. Azóta már megoldottam, felraktam az Intel Rapid Share Technology-t. Rendbe rakta, eltűntek a drive-ok, mint leválasztható eszköz. Ugyanakkor utánanéztem ennek a drivernek, de most elég bizonytalan vagyok.

Intel® Rapid Recover Technology is a feature of Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST). It uses RAID 1 (mirroring) functionality to copy data from a designated master drive to a designated recovery drive. The master drive data can be copied to the recovery drive either continuously or on request: ...

Mi is ez pontosan? RAID-et használ? Nekem nem kell mirroring, isten ments. Nem teljesen értem.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1710) CHIPman


CHIPman
nagyúr

Üdv. B75 Pro3-M-em van 1x4GB Kingston HyperX DDR3-1600 CL9-essel. A gond az, hogy ha átállítom a frekvenciát 1600MHz-re, akkor az időzítések 9-11-11-13-ra esnek vissza, és nem engedi állítani őket. Erre van valami megoldás, vagy csak annyi az egész, hogy nincs benne a memory QVL-ben, és ezért nem engedi állítani őket? :R

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#1711) sihingbalazs


sihingbalazs
csendes tag

Üdv én is a virtut próbálgatom,viszont ahogy átdugtam az alaplapi csatira +onboard VGA elsődleges,
a bejelentkező ASROCK képernyőnél Újraindul nem tölti a rendszert,és megint csak kezdő kép.Hagytam egy ideig hátha csak valamit mókol de tízszer megcsinálta.UEFIbe enged lépni! valakiek volt ilyen problémája?

(#1712) sihingbalazs


sihingbalazs
csendes tag

:W

[ Szerkesztve ]

(#1713) Kernel válasza sihingbalazs (#1711) üzenetére


Kernel
nagyúr

Én ilyennel nem próbálkozom, de annyit tudok róla, hogy a Virtu részére engedélyezni kell a BIOS-ban az "IGPU multimonitor" beállítást, amint az az UEFI helpszövege is közli.

Akartam is írni, hogy a topikban visszaolvasva, ezt félre is értik páran, ugyanis önmagában az integrált videóhoz (dual vagy mono üzem, tökmindegy) nem kell engedélyezni ezt a beállítást. Pontosabban semmit nem befolyásol, vagy én nem vettem észre.

Az integrált video csak akkor tiltódik le, ha külön kártyát teszünk be, és nem változtatjuk meg a Shared RAM "Auto" beállítását, mert akkor mintegy 0 RAM-ot állít be magának, vagyis beszünteti a működést. Tehát ezt kell korrigálni valamilyen kívánt értékre, ha mégis használni akarjuk az alaplapi kimenetet.

Külön beállítás van még arra, hogy az integrált video legyen elsődleges, vagy a PCI-E.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1714) Kernel válasza hoffman_ (#1709) üzenetére


Kernel
nagyúr

Itt van például egy jó részletező cikk, ahol leírják, hogy a használatához RAID-be kell állítani két meghajtót, BIOS-szinten. Az elsődleges meghajtó HDD kell legyen, erre telepítjük a rendszert. A másodlagos lehet SSD is, mint a cikkben, de ez egyébként nem feltétel. Utána be kell konfigurálni Windows-szinten is a felhasznált partíciót, legfeljebb 64 GB méretben. A másodlagos tároló fennmaradó része normál meghajtóként használható.

http://www.pugetsystems.com/labs/articles/How-it-Works-Intel-SSD-Caching-148

Mindezzel elérhetjük, hogy a Windows és a gyakran használt programok valamivel gyorsabban fognak betöltődni, miután a gyakran használt adatokat cache-elgeti magának a másodlagos meghajtóra.

Nekem meg ezzel általában csak annyi a gondom, hogy ha majd beszerzek egy SSD-t, akkor már inkább arra teszem az egész Windowst. Így az új alaplap vásárlásánál nem is tartottam fontosnak, hogy erre alkalmas RAID-lapot vegyek.

Van itt egy jó kis leválasztó program, én ezt szoktam használni merevlemezekhez, illetve ennél lehet variálni, azt is, hogy mit mutasson:

http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm

Egyébként a Windows általában azt a meghajtót szokta kivehetőként kezelni, aminek a Tulajdonságok-lapján be van jelölve az optimalizálás gyors eltávolításra (vagyis nem használ cache-t).

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1715) Coolmat válasza Kernel (#1714) üzenetére


Coolmat
őstag

Szerintem ezzel most csak mégjobban összekuszáltad szegényt, valósznínűleg nem akar ő sem RAID-et sem SSD cachet. hoffman_, inkább töltsd le innen az iata_cd.exe fájlt és telepítsd fel, ez az Intel AHCI drivere, ezzel nem fognak megjelenni a belső HDD-id leválasztható meghajtóként a tálcán. Van ebből újabb verzió is (11.6), de nem javaslom, mert elég bugos, a linkelt 11.2-es a legutolsó stabil használható változat.

Szerk: ha jól látom Rapid Share Technology drivert tettél fel, ami nem teljesen ugyanaz mint amit linkeltem (vagy csak elírtad), lényeg, hogy ha az eszközkezelőben az IDE/ATAPI vezérlőknél van Intel SATA AHCI controller, akkor más teendőd nincs, ha semmi más ismeretlen eszközöd nincs már az eszközkezelőben akkor megnyugodhatsz, nem kell mindent feleslegesen feltelepíteni.

Tin: Van rá valami registry hack is, de egyszerűbb ha feltelepíted amit most linkeltem IRST drivert, még kicsit gyorsabb is SSD-t használva mint a gyári MSAHCI driver.

[ Szerkesztve ]

(#1716) Tin válasza Coolmat (#1715) üzenetére


Tin
veterán

nekem is megjelennek a meghajtók leválaszthatóként, pedig nekem a totál alap win7-es intel ahci driver van fent, és nem tettem fel az alaplapit.

van valami registry hackelés hogy ne jelenlenek meg, meg is találtam...

[ Szerkesztve ]

(#1717) sihingbalazs válasza Kernel (#1713) üzenetére


sihingbalazs
csendes tag

Köszönöm a válasz,alaplapi kimenetet elsődlegesre raktam virtu engedélyezve a biosban. Lehet hogy megpróbálom átrakni a másik slotba a vidikarit hátha az a problémája.Nem tudom érdemes e vesződni vele
ASUS GTX 460 Directc CU kari van a lapba lehet hogy nem nyújt jobb teljesítményt ha virtuval szeretném használni :))

(#1718) hoffman_ válasza Kernel (#1714) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ez azért érdekes, mert én az SSD-re telepítettem az egész rendszert. Semmiféle RAID beállítva sosem volt a BIOS-ban, drivert se telepítettem fel hozzá. Aztán kidobta leválaszthatóként az összes meghajtót, ezért javasolták az IRST feltelepítését, és el is tűntek a meghajtók. Ha megnyitom az IRST-t akkor viszont sehol nem ír RAID-ről, és beállítani se tudok konkrétan semmit.

Coolmat:

Igen, Rapid Storage Technology-t tettem fel. Eszközkezelőben az IDE/ATAPI rész rendben van, nincs ismeretlen és van SATA AHCI controller. A PCI részlegen van valami amit nem ismer, de az másik kutya lesz. Szóval akkor ennyi, rendben vagyunk? :D

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1719) Kernel válasza hoffman_ (#1718) üzenetére


Kernel
nagyúr

Amíg a BIOS-ban nincs beállítva a RAID, nem is mutathat semmit. Nem is az UEFI, hanem külön billentyű van az Intel ROM BIOS eléréséhez, ahol a RAID-et lehet konfigurálni.

Az UEFI-ben pedig be tudom állítani az is, hogy a SATA belső vagy külső legyen. Kiírja, hogy External, ha jól emlékszem. Talán csak azt kellene letiltani.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1720) Kernel válasza Coolmat (#1715) üzenetére


Kernel
nagyúr

Arra esetleg megkérnélek, hogy legközelebb szorítkozz arra, amire éppen válaszolni szeretnél, nem kell még pluszban a másikat kritizálni.

Azt majd én pontosan el tudom dönteni, hogy mit, miért írok.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1721) hoffman_ válasza Kernel (#1719) üzenetére


hoffman_
nagyúr

De én nem akarok RAID-et, semmiképp sem :N Úgyhogy akkor most nem tudom, hogy miért nem jó ez így, ahogy van :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1722) Coolmat


Coolmat
őstag

hoffman_: Az ismeretlen PCI vezérlőhöz ezt a drivert kell feltenned hogy eltűnjön (a kiírással ellentétben nem csak Intel alaplapokkal működik a driver, ha jól emlékszem kicsomagolás után hibát dob ki, de ahova kicsomagolta magát onnan már lehet telepíteni a Setup.exe vagy hasonló nevű fájllal).

Kernel: Elnézést ha megbántottalak, teljesen jó dolgokat írtál le, csak mint kiderült tényleg nincs szüksége RAID-re és SSD cachere sem.

(#1723) Tin


Tin
veterán

asrock z77 extreme4, intel 3770 procival, nincs dedikált videokártya, csak a beépített IGP-ét használom.

egy régebbi monitor van a D-SUB-ra kötve, illetve a samsung led tévét kötném a HDMI-re.

hangot át fogja vinni a tévére hdmi-n keresztül, vagy ez a lap ez nem tudja?

köszi!

(#1724) Kernel válasza Tin (#1723) üzenetére


Kernel
nagyúr

A lap tud valamit (gondolom a Lip Sync sem véletlenül van feltüntetve, ami az esetleges kép-hang csúszást hivatott megszüntetni), de ennél többet jelenleg én sem tudok hozzászólni, hogy mennyiben függ ez például az alkalmazott processzor fajtájától is.

- Supports HDMI 1.4a Technology with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports DVI with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 2048x1536 @ 75Hz
- Supports Auto Lip Sync, Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR (High Bit Rate Audio) with HDMI (Compliant HDMI monitor is required)
- Supports HDCP function with DVI and HDMI ports
- Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback with DVI and HDMI ports

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1725) Tin válasza Kernel (#1724) üzenetére


Tin
veterán

én is guglizgattam, mert a samu tv-n nem rendes felbontásban jelent meg a kép, utána is néztem, de asszem inkább egyszerűen kipróbálom este ha hazaértem, hogy minden működik-e. nem gyakran használnám, de azért érdekel, hogy tudja-e.

(#1726) Pubszon válasza Tin (#1725) üzenetére


Pubszon
veterán

Alap, hogy tudja.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#1727) Tin válasza Pubszon (#1726) üzenetére


Tin
veterán

zsír, thx!

(#1728) Bacusuz


Bacusuz
őstag

helóka mindenkinek

Van itt valakinak asrock fatal1ty z77 professional-3770k kombója?
kérdésem ,hogy a proci max turbo frekvencia mennyi?
nekem az 3,9 ghz helyett 3,7ghz .,és régen talán bios frissítés előtt 3,9 volt rendesen amennyi kell...

tapasztalt hasonlót valaki?
esetleg valami bios beállítást hagytam ki?

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#1729) Pubszon válasza Bacusuz (#1728) üzenetére


Pubszon
veterán

Elfelejtetted írni, hogy IBT-vel terhelted. :D
Itt már válaszoltam.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#1730) Bacusuz válasza Pubszon (#1729) üzenetére


Bacusuz
őstag

köszönöm szépen

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#1731) djxp01


djxp01
senior tag

Z75 Pro3 + 3570K együttest szeretnék legalább 4ghz-en használni. Ehhez legalább milyen tápot kellene vennem? (Nem játékra kell a gép, csak processzorszámításra) Egy CHIEFTEC GPS-500A8 500W megfelelő lenne a feladathoz? :R

regisztrált: 2005-07-05

(#1732) Jack@l válasza djxp01 (#1731) üzenetére


Jack@l
veterán

Chieftec már nem a régi, egy 500+-os FSP-t tegyél inkább alá, bára 3570K se fogyaszt túl sokat, de a stabilitás azért nem árt neki.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#1733) dobobazsy válasza djxp01 (#1731) üzenetére


dobobazsy
őstag

ha nem lesz videókártya a gépben akkor szerintem egy 400-450-es táp bőven elegendő lesz bele. FSP, Corsair és hasonló minőségi tápok közül válogass.
alaplap nem tudom mennyire alkalmas tuning célra, nekemis majdnem ugyan ez van (z77 pro3), de itt a fórumban azt mondták, hogy kevés a tápellátása :((( sajna kipróbálni még nemigen tudtam hűtő hiányában

(#1734) fanti válasza djxp01 (#1731) üzenetére


fanti
addikt

Chieftec CTG-500-80P táppal hajtom a konfigomat két éve.
Teljesen korrekt tápegység.

Bár amire neked kell, arra egy 400-es is untig elég. Figyelj arra, hogy erős 12 voltos ága legyen a tápnak, az még jobb ha nem osztott ágú, hanem egyben van a 12 voltos rész és azon le is tudja adni a teljesítménye nagy részét.

Ez egy nagyon minőségi darab, és megfizethető árban van.

GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

(#1735) Tin válasza djxp01 (#1731) üzenetére


Tin
veterán

+1 szavazat az FSP-re...

nekem asrock z77 extreme4 van, 3770-el... bár nekem sincs diszkrét videókártyám és nem is tuningolok, én FSP Raider 650W-t vettem... 550-est akartam, de épp nem volt. de jó az FSP HEXA is, csak nagyobb házba rövidek a kábelei.

(#1736) v!ct0y


v!ct0y
veterán

Sziasztok!
Tegnap újratettem az egész rendszert. Csak egy baj van vele, hogy pokoli lassú. 4-5 perc mire oda eljutok, hogy felugrik a firefox amit már 2 perce megnyitottam.... Amikor megvettem ezt az alaplapot akkor is ugyanez volt első telepítésnél. Valamit be kell állítani vagy ki kell kapcsolni a biosban ?

(#1737) sihingbalazs


sihingbalazs
csendes tag

Üdv sajna nem oldódott meg virtut szerettem volta kipróbálni mindent beálítottam ahogy le van írva de sajna az alaplapi vga nem működik rendesen hiába adok neki memóriát:(már kiszedtem a videókarit is úgy is ez a jelenség UEFIBE enged lépni de bootolás helyett újraindul a gép ha viszarakom a vgát és arra dugom a monitort tökéletesen megy valakinek valami ötlet? DR DEBUG A2 ír akkor indul úja :W

(#1738) AndrewTdi válasza sihingbalazs (#1737) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Milyen alaplap pontosan? megnézted mit jelent az A2?

(#1739) sihingbalazs válasza AndrewTdi (#1738) üzenetére


sihingbalazs
csendes tag

asrock z77 extreme4 lap megnéztem A2 IDE Detect de lehet hogy az előtte lévőt kéne megnézni megpróbálom.

(#1740) CJ3


CJ3
senior tag

Sziasztok.....Z77 lapok közül az Asus és az Asrock-on gondolkozom de előbb kikérném a véleményt\tapasztalatot érdemes e Asrock lapot venni? Ez a 2 db ami számításba jöhet most....

ASRock Z77 Pro4
ASRock Z77 Extreme4-M

Vélemények tippek melyiket érdemesebb.......hibák fagyások stb :F :R

Crypto

(#1741) Kernel válasza sihingbalazs (#1737) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha nem a HDD-ről bootolsz, hanem egy Windows telepítőről, akkor működik az alaplapi kimenet, elindul a setup?

Arra gondolok, hogy a telepített Windows esetleg valamiért kiakad az új helyzettől. Ha van egy alkalmas partíció, illetve másik HDD, én megpróbálnék felnyomni próbára egy új Windowst, a régi meghagyásával.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1742) Coolmat válasza v!ct0y (#1736) üzenetére


Coolmat
őstag

Szia!

Melyik HDD-dre tetted fel a rendszert (látom az adatlapodon hogy van pár Samsungod)? Érdemes lenne lecsekkolni HDSentinellel a winchestereidet, mert elsősorban HDD hiba szokott okozni ilyen tüneteket. Ha mindegyik 100%-os, akkor azt javaslom, hogy a legnagyobb (és ezáltal a leggyorsabb) HDD-nek az elejére csinálj egy akkora partíciót amire a rendszer és programok elférnek (ehhez szükséged lesz egy jó partícionáló programra meg sok időre, hogy adatvesztés nélkül végbemenyjen a folyamat). Ha ez megvan, akkor húzd le az összes többi HDD-t, csak az maradjon bent amire a rendszert fogod telepíteni (ezen lépések persze kihagyhatóak ha már eleve a legnagyobb HDD-re telepítetted a rendszert).

(#1743) sihingbalazs válasza AndrewTdi (#1738) üzenetére


sihingbalazs
csendes tag

Oké szerintem megoldódott megpróbáltam rendszerlemezt indítani betoltam egy win7et bootoltam lemezről úgy nem indult újra elkezdte telepíteni a rendszert lehet hogy csak rendszer rakás után lenne jó annyira most nem fontos legközelebb alaplapi kimeneten rakom fel úgy hátha jó lesz:)

(#1744) sihingbalazs válasza Kernel (#1741) üzenetére


sihingbalazs
csendes tag

Igen pont ezt csináltam meg és úgy megy,elindul a setup de nem raktam fel 60GB SSD van a rendszer
a vinyót meg kint tartom külső kertbe majd szerintem ha több időm lesz felteszem viszont érdemes e virtuval foglalkozni? ASUS 460 GTX van a vasba most ha rátenném alaplapira +virtu nehezen hiszem el hogy jobb teljesítmény nyújtana mint magába a kari köszi a válaszokat:) :DD

(#1745) Bacusuz válasza sihingbalazs (#1737) üzenetére


Bacusuz
őstag

Hali
Nekem akkor csinalt ikyet,amikor feltettem a win loader regebbi valtozatat.egy tortura volt, mire rajottem.masik vinyon levo rendszerel probald meg.a biosban atallitottad a pci express rol?

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#1746) Bacusuz válasza CJ3 (#1740) üzenetére


Bacusuz
őstag

En az asrockot vennem meg.hasznalom az instant boot nevu progit,ami majdnem mint egy hibernalas olyan,de ez bekapcsologombnal muxik igy,es windows lekapcsolasnal is.imadom olyan gyors.kb 2 mp nalam,a lekapcsolas vagy 90 mp,de kit erdekel.a felkapcs a lenyeg.amugy megbizhato mind.

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#1747) Jack@l válasza Bacusuz (#1746) üzenetére


Jack@l
veterán

Win8-ban már benne van ez az "instant boot" :)
Csak lekapcsoláskor se kell sokat várni.

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#1748) sihingbalazs válasza Bacusuz (#1745) üzenetére


sihingbalazs
csendes tag

Hali!
Persze átállítottam viszont most muli megjelenésen van a videókariba van dugva ha adok neki memóriát pl 1024 re állítom autoról akkor is ez a jelenség ujraindul mindig:( :( a virtu progi ha bekapcsolom akkor meg egy dllre hivatkozik valami hiba üzenet:(A required.DDL file,EKC6420.DLL,was not found) ezt kapom ha on ra rakom a virtut és elindítok valami 3d alkalmazást vagy gamét.

(#1749) mastodon válasza CHIPman (#1710) üzenetére


mastodon
aktív tag

Bocsánat, hogy kérdezőtől kérdezek, de hasonló gondom van csak még hátrébb tartok.
Mi a technikája a memória beállításnak? Nekem is B75 Pro3-am van, és 4 Gb Mushkin DDR3 PC3-12800 CL7 RAM. Most az alap, automatikus beállításokkal megy.
Hogyan állítom be, hogy CL7-ben 1333-onj menjen? (Sandy Bridge CPU: Intel i3 2125)
Jól sejtem, hogy a gép változtatja menet közben a frekit?
köszi

(#1750) Jack@l válasza mastodon (#1749) üzenetére


Jack@l
veterán

Auto helyett XMP 1333mhz, ha a ramba cl7 van beégetve, akkor annyival fog menni.
Igen, idle-ban, ha nem tiltod le, leveszi a proci frekit/feszt hogy kevesebbet fogyasszon.

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.