- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
Az Arduino az RX5808 vevőt mozgatja, a jeltovabbitast lehetővé tevő BT/Wifi modul csak hab a tortán, ha az ember nem akar ott ülni egy USB-kábellel. A linkelt oldalon van egy nagyon egyszerű (még nekem is érthető) kapcsolási rajz, azt összedobom 'oszt jóvan. Elég változatos helyeken repülünk (mező, erdő, mélygarázs, pláza, bánya, stb...), ezért mindenképp robusztus megoldásra hajlok. But first, tesztelni, tesztelni és tesztelni.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
zsolti_20 #11997 üzenetére
Nem vagyok polip, hogy egyszerre nyolc gépet stopperezzek és közben még repüljek is (plusz ne adj Isten, esetleg részrehajló lennék...)
Nem sürgős a dolog, szerintem megépítem a sima BT változatot előbb, közben megrendelem a szintén aprópénzért kínált wifi modult és a végén megnézem melyiknek mekkora a hatótávja. Banggood-on a wifi modulra 20 méter+ véleményt írt egy vevő, annyi a legtöbb esetben már elég lehet talán. Az interferenciát meg majd meglátjuk. A rádiók elvileg LBT (listen before talk) szabványt követnek, így ha a wifi nem ugrál folyamatosan a sávok között, akkor működhet a dolog. Köszi a válaszokat!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
zsolti_20 #11995 üzenetére
Azért preferálnám a BT-t, mert abból már van itthon :) Plusz elképzelhető, hogy a wifi interferenciát okoz a többnyire szintén 2.4G-n működő rádiókkal, amit mindenképp szeretnék elkerülni. Minden esetre a hatótáv miatt megfontolandó amit írsz, plusz így sokkal kényelmesebben hordozható az egész, mert nem kell egy egész tekercs vezetéket cipelnem.
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen [link] időmérőt szeretnék építeni. Ezzel egy drónverseny pályán lehet a köridőket mérni, ebből fakadóan valamelyik kapuhoz kell lehelyezni. Én onnan 10-20-50 méterre vagy még távolabb lennék és az én telefonomról futna az időmérés USB-n vagy BT-n keresztül. A táp (18650 vagy valami maradék LiPo) lehet az időmérőnél és nálam is.
Ideális esetben (álmomban) ezt a 10-20-50 métert egy vezetékpárral hidalnám át, majd a pilóták körül ott lenne a bluetooth modul, amivel a telefonomon mérem az időket. viszont aggódom, hogy túl sok áram veszne el egy ilyen hosszú kábel ellenállásában és esetleg nem is működne az egész.
Maximum hány méter (és hány AWG) vezetéket tudnék felhasználni, ha sima 1 cellás akksi a betáp? -
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Hobbiból építettem magamnak egy FPV drónt és közben többször felmerült bennem a gondolat, hogy a vadiúj barkács és programozás ismereteimet más projektekben is felhasználnám. Főleg mivel az Arduino-k aprópénzért megvásárolhatók.
Ötletem viszont nincs. Van olyan weboldal vagy YouTube csatorna, ahonnan ihletet meríthetnék? Nektek mi volt az első projektetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenMediaVault
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged