- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Johnny_vT #11996 üzenetére
Az megvan, hogy a BT is 2.4GHz-en kommunikál?
Minek kell külön arduino meg wifi modul, ha egy darab ESP-vel meg tudnád oldani az egészet? Nem kell router sem, az ESP access pointot tud létre hozni és telefonon rá is tudsz arra kapcsolódni.
Bár tény, hogy a wifi (tcp) kapcsolat overhead-je miatt bizonyos dolgoknál nagy lehet a késleltetés, de udp módban egy telefonos app-al ezt nagyjából ki lehet küszöbölni (ha máshogy nem megy). Lásd Victoryus kolléga korábbi hozzászólásait a témában.
Nyílt terepen elvileg 100m távolságot át tudsz hidalni vele, ha mégsem, akkor úgy tudom lehet belőle külső antennás változatot is venni. -
zsolti_20
senior tag
válasz
Johnny_vT #11996 üzenetére
Na erre nem gondoltam, hogy bezavarhat a többi rádiónak. Lehet kicsit overkell, de a routeres megoldás szóba jöhet csak kikell iktatni belőle a wifi szórást ha biztosra akarsz menni. Ha jól emlékszem 12v-ról mennek kb 1-2A-el. Talán pár 18650 aksival megoldható a tápolás is, aztán ot már UTP-vel tudod továbbítani.
Vagy van még ötletem, hogy ahol a bluetooth eszköz van elhelyezve, mellé teszel egy telefont és a lekért adatokat kiküldöd a netre, aztán az a létrehozott IP-vel elérhető lenne egy weboldalon keresztül. Vagy egy kisebb laptop is megfelelő lehet erre a célra és talán könnyebb kivitelezni vele.
Vagy van egy másik ötletem ha jól emlékszem létezik 433mhz RF modul is, de azzal még soha nem kísérleteztem így nem tudom mire lehet képes.
Vagy utolsó ötletem, stopperezel manuálban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest