- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dew28
aktív tag
válasz
tibi-d #21658 üzenetére
Naponta egyszer minden kamrában lévő növény földjének a vezetőképességét meg kell mérni, 3 hónapon keresztül.
vs
A mérés időpontját a személyzet állítja be a központi egységen
Namost, ha minden nap csak egyszer kell merni, akkor nem mindegy hogy mikor? ahhoz lehet fixen igazitani az ontozest is, ha automata (gondolom), vagy az hogyan oldodik meg?
Tapoldatozas van?A rekeszeket egy automata rendszer mozgatja
Milyen idokozonkent? napi egyszer mondjuk mindegyiket atmozgatja? van a rendszerben rekeszkovetes/azonositas?Mi legyen az energiaforrás?
Mi egy rekesz felepitese? hogy nez ki? hol van benne/rajta hely, ami nincs utban az automatikanak? mekkora hely ami rendelkezesre all per rekesz?Milyen kommunikációval adják át a mérési eredményeket?
Mi a meroszenzor? milyen protokollon kommunikal?
A kozponti egyseg a kamra kozepen van, vagy valamelyik vegeben? Az milyen vez. nelkuli technologiakkal kompatibilis?stbstbstb
-
vegyszer
addikt
-
Postas99
őstag
válasz
tibi-d #21658 üzenetére
Kapásból lenne néhány kérdésem:
A 4 növény földjének kell külön külön megnézni a vezetőképességét vagy
[ . . ]
[ . . ]
egy rekesz 1 érzékelő?
Miért nem kapacitás vizsgálat? Vagy eleve a vezetőképességét így tervezted?
A föld amiben a növények vannak az minden egyes növénynél ugyanaz, vagy más és más, agyagos, homokos satöbbi ahol eleve más éréket mérsz minden föld esetén.
Lehet-e kábeles megoldás az érzékelők felé, a mérőegységektől (Rekeszenként)? -
ViZion
félisten
válasz
tibi-d #21658 üzenetére
tudom...tudom... én egy ESP
bu....ehh megszállott vagyok. Rekeszenként ESP8266, pl. Wemos D1 mini bőven elfér akkuval együtt. Ami a problémás szerintem: "A mérés időpontját a központi egység vezérli."
Nem lehet itt kompromisszum, h pl. óránként mérés, vagy ilyesmi? Mert random időnkénti mérésre sleep-et nem igazán lehet beállítani, úgy meg az akku kérdéses. B tervként lehetne mérés X időnként, amit egy fix tápos ESP "serverre" küldene, a központi egység meg kiolvassa, amikor akarja.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest