Új hozzászólás Aktív témák

• AcCEsS

senior tag

1 éve használok a tv hátuljára felszerelt ledsort (ws2812b - 5voltos) ambient fényként, Raspberry-ről vezérelve hyperion-al. 94 ledet működtetett eddig, de a múlt héten nagyobb tv-re váltottunk, és ki kellett bővítenem a sort a nagyobb képátló miatt. Jelenleg 124 led van a valamivel több, mint 4 méteres ledsorban, de valamiért nem jól működik. Random fényfelvillanásokat meg össze-vissza villogásokat csinál a ledszalag. Ellenőriztem a feszültséget, és a szalag végén 4.95 voltot mértem, egyébként egy PC-s ATX tápról hajtom. Ami még jelentős változás az előző kiépítéshez képest, hogy a Raspberry-t át kellett helyeznem, és a GPIO portját meg a ledszalag adatbuszát egy kb. 60-70 centiméteres kábellel kellett összekötnöm. Lehet, hogy az túl hosszú? Vagy valami zavart szed fel? Tudom, hogy ez nem igazán mikrokontroller téma, de feltételezem, hogy kábelhossz témában (is) jóval nagyobb tapasztalatra tetteket szert az évek során. Egyébként úgy emlékszem csinált ilyet annak idején, amikor a GPIO port és a ledszalag közé betettem egy 300ohmos ellenállást...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés