Hirdetés
- potyautas: Stand up és én
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddsell
üzenetére
Köszi újra a segítő szándékot, mint láthatod én maga vagyok a "nagyon kell." Sorry.

Az én cuccom nem rotary encoder, hanem incremental encoder. link Egy nagyságrenddel több jelet ad ki magából, mint egy sima forgó kapcsoló. (rotary encoder)
Nagyságrendileg 50 jelet másodpercenként. Ez 20 ms hosszú jelet jelent. Ebbe még prellnek és prell mentesítésnek is bele kell férnie.
Nade basszus! A kódodból alig értek valamit...

Most az lesz, hogy kiveszem a hardveres prell mentesítést (csípőfogó
) aztán alkalmazok szoftverest.
Ha loopban számlálok, akkor simán delay és kész, interruptban kicsit macerásabb, de találtam arra is példát.Csak azt kell kikísérletezni, hogy kb hány milisec legyen.
Majd próbálgatom 1-20 között, ahhol stabil az érték, ott a nyerő.Egyébként tipikusan mennyi lehet ennek a konkrét cuccnak a prellegéi ideje? 1-2 ms?

másik: delay helyett ezt rakhatom az interrupt voidomba:
if((long)(micros() - previousMicros) >= dbenk * 1000){
currentpulse++;
Interrupt();
previousMicros = micros();
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Majd próbálgatom 1-20 között, ahhol stabil az érték, ott a nyerő.
ekkold