- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy éppen a PLC az ami eléggé korlátolt. És ha én többször szeretnék írni/olvasni egy portot a loop() egy átfordulása alatt?
Amúgy meg nem egészen értem a dilemmát a sorrend vezérlésnél. Azt írtad nem mindegy melyik gombot milyen sorrendben olvassa be a program. Na egyrészt ez a te programodtól függ, hogy mit milyen sorrendben kezelsz, másrészt viszont (nem tudom egy PLC hogy működik) itt amíg te megnyomsz egy gombot, addig a loop() nem túl komplex programok esetén több ezerszer lefut.
Mit számít az hány nanoszekundum telik el két port írása/olvasása között??
PLC-vel amennyire én tudom általában amúgy is automatizált gépeket vezérelnek, és nem hiszem, hogy a mechanikus, pneumatikus, hidraulikus, stb. aktuátorok akár csak milliszekundomos késleltetéssel dolgoznának.
Itt max akkor lenne jelentősége a sorrendeknek, ha a program feltételes várakozással tölti az ideje nagy részét és megvárja míg a perifériák befejezik amit csinálnak. Ha ekkor ugrik a következő sorra, akkor nyilván számít mi a következő sor. Lehet olyan programot írni, aminél egy program ciklus konkrétan megegyezik az adott gép feladatának egy ismétlésével. De a lineáris programozás nem erről szól, optimális esetben nincs várakozás. Itt a loop() folyamatosan fut és csak akkor lép be a feltételekbe, ha történik vmi érdemleges. Vagyis itt amíg a gép elvégez egy feladat ciklust, addig a program ciklus több ezerszer is lefuthat. Arduinon nincs blokkolás a programban, az egy magos processzorokon még a delay() használata se követendő példa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Revolut
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Diablo IV
- OLED TV topic
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DELL T40 EMC Szerver
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest