Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz Aryes #5892 üzenetére

Egyébként teljesen jogos a kritikád, sejtettem, hogy előbb-utóbb idegállapotba kerültök tőlem. :D

"mert nem tudsz C-ben programozni, vagy látni sem bírod az arduino IDE-t"
    Igazság szerint semmilyen nyelven nem tudok programozni. Max shellben összefabrikálok egy működő szkriptet. Meg semmilyen mérnöki, műszaki vagy informatikai végzettségem nincsen. Ehhez képest kell megvalósítanom a projektet.

Nem akartam nagyon részletezni, mert nem biztos, hogy segítetek, ha üzleti célú a dolog. De akkor inkább leírom, hogy mit gondoltam eddig át:

Adott egy műanyag lap, ezt kellene perforálni. 3-3,5 mm vastag kell majd. Ennek méretei nem fixek, 10x20 cm-től 50x50-ig változnak. A másik nehezítő probléma, hogy nagyon kevés lóvé van rá. Nagyonmax 400.
    Ezért azt gondoltam ki, hogy nagyon kicsi bélyeget készíttetek a szerszámkészítővel, meg egy felfüggesztést. Az aztal hozzá házi készítősű lenne, az embereim csak elboldogulnak vele. :DDD

Dolgozhatnánk állítható stellerekkel, de akkor az 1 lap kilyuggalása brutál idő lenne.

Ezért ugrott be, hogy megcsinálom cnc-sra. :Y Már nem is tudom hol láttam, vagy miről ugrott be.
    Viszont én nem a szerszámot mozgatnám, mert túl nagy és nehéz hogy pontos legyek, hanem a munkadarabot!

Egyik tengelyre kapna egy Lead Screw-t (nemtom a magyar nevét.) ami mozgatná oda vissza a munkadarabot. Ennek párba menne egy másik, vagy csak sín, ezt még nem tudom. De a 2 szár szerintem jobb megoldás, csak akkor a vezérlőbe 2 motort kell kötni.

Mivel nem túl nehezek a munkadarabok, így szerintem nema 17 motorok elegek lennének.

A másik tengelyen meg kapna valahol középen 1 vezetőt. Vagy kész megoldás, vagy az is fabrikált.
    A szerszámra meg menne egy pneumatikus munkahenger. Ezt egy relé kapcsolná, de ezt is tudja az ard vezérelni.

Tehát a léptetést kellene automatizálni, léptető motorral:
    1 lépés előre - lyukasztás - 1 lépés előre - lyukasztás ..... egy lépés jobbra - lyukasztás -
    stb. stb.

Így ha variálom a progarmot, más méretű munkadarobot is készíthetek.

Ennyi tömören. Már minden kacatot összevadásztam hozzá, csak ez az utolsó fekete folt.

Az arduinot találtam, mint vezérlő komponens. Vannak kész megoldások, de azok általában nagyon drágák.
    Plusz licenc költség winre, plusz erősebb gépet igényel, plusz licent a szoftverre, pliusz drága vezérlő.

S akkor ott vagyok, hogy mackófejet is tudok vágni a fába, olyan pro. De nekem erre nincs szükségem! Az én gépem végtelenül primitív a cnc marókhoz képest pl.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés