- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
Jelenleg ott tartok, hogy napok óta működik a rendszer. Még nem vízálló, meg estére behozom, kikapcsolom. Mivel megbízhatóan küldi az adatokat, így a frontendre fordítottam az utóbb napokat, így összeállt egy nagyon alap rendszer. Lilygo A7670E (HX711 és DHT22 szenzorokkal) az alap egy Samsung 32E 18650-es akksival. Ezt egy 6V/10W napelemmel táplálom meg, közbeiktatva egy LM2596 DC DC Step Down Convertert fix 5.5V-ra állítva. (Lilygo 4.2-6.0V-ig tud fogadni.)
Megjegyzem, alapból ez a board sem tudta kezelni a zsír új Telekomos SIM kártyát!
Frissítenem kellett a board firmware-jét és utána már működött. Mire erre rájöttem, lett pár újabb ősz hajszálam.Jelenleg ezeket az adatokat olvasom be vele:
"weight" - HX711+CZL601 által mért súly (még nem használom, mert nincs kész a mérlegkonzol)
"temperature" - DHT22 által mért
"latitude" - beépített GPS által mért
"longitude" - beépített GPS által mért
"humidity"- DHT22 által mért
"battery" - akksi által leadott feszültség
"batteryPercent" - akksi töltöttségi állapota
"charging" - ez 0 vagy 1, attól függően, hogy van-e 4.5V-nál nagyobb bejövő feszültség a napelem felől
"solar" - napelem felől (LM2596-on keresztül) érkező feszültségA webes frontenden történő megjelenítéshez a timestampot a mysql adatbázis rendeli hozzá a sorokhoz. A frontendet is 4x kezdtem újra...
A fejlesztés és a könnyebb hozzáférhetőség miatt továbbra is egy, a célnak éppen megfelelő tartóban vannak a komponensek
Viszont ma voltam a helyi villamossági boltban. Egyrészt úgy gondoltam, hogy a legidőjárás-állóbb megoldás egy villamos falon kívüli kötődoboz lenne. Vettem egy Tracon MED15117S-t. Másrészt kértem volna tőlük tanácsot, hogy a kábeleket mire cseréljem, ami kültéren megbízhatóbb, illetve a dobozból való kivezetésre, a komponensek dobozon belül történő rögzítésére. De nem tudtak hozzászólni, még csak nem is tudnak olyan helyről ahol ebben tanácsot adnak. Marad az internet, az alkatrészek miatt is.
Amire még nem találtam ki megoldást:
- DHT22 szenzort kívül kell elhelyeznem valahogy időjárás állóan
- napelem kábeleket toldanom kell, túl rövid a kábel, viszont nem tudom milyen csatlakozót használjak 2 vezetékes kábelhez. Maradjon a JST PH 2.0? De 2x kell toldanom, mert egyszer a napelem vezetékét meg kell hosszabbítani, másodszor a dobozhoz is kell egy oldható kötés (csatlakozó)
- CZL601 súlymérő tömb felől 4 vezeték érkezik. Ehhez JST PH 4p?A vezetékeknél a fő gondom, hogy a JST fejekbe már eleve bekötött vezetékeket toldanom kell a szenzor felől érkezőkkel. Biztonságos az a megoldás, ha összefonom a két lecsupaszított vezetéket 1-1cm-es szakaszon, forrasztóónnal bevonom, majd hőre zsugorodó csővel szigetelem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Hisense LCD és LED TV-k
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- E-roller topik
- Autós topik
- Formula-1
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest