- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szerintem is elbeszélünk egymás mellett: ahogy írtam, az Arch Linux ARM alapvetően kis headless gépekre (értsd: nincs is rajta monitor kimenet) készített distro (csak, hogy azokat a vasakat említsem, amik miatt egyáltalán létrejött a projekt: Pogoplug, SheevaPlug, Seagate Dockstar, Seagate GoFlex Home, Seagate GoFlex Net, stb.). Ezeket az eszközöket csak SSH-n tudod elérni (jó, ott van még a soros port, de az átlag usernek nem opció). Márpedig az SSH szolgáltatás indításához random kulcsok generálására van szükség, ami a kis entrópia miatt blokkolva lesz. Ergo nem éred el sehogy a gépedet. Szóval, indokolt, hogy az alaptelepítés része legyen.
-
törölt tag
Ez nem okoz nekem gondot, hogy nincs még sudo (a csomag már fenn van) és csak a saját csoportomban vagyok benne. Majd kikalapálom
.
Ami most a legfontosabb lenne nekem, hogy felbontást tudjak állítani a virt.gépnek.
A host rendszer az rendben van, más OS-ek mennek teljes képernyőben. FHD 24"-os másodlagos monitoron megy a virt.gépem.
Ha tudnék egy 1440x900-as méretet a xrandr vagy arandr-al állítani, az már nagyon jó lenne. Nincs messze a monitor, de a szemenek jobb lenne. Konzolból még nem operáltam a fentebbi két paranccsal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged