Új hozzászólás Aktív témák

• jimmy399

senior tag

Sziasztok!

Megpróbáltam megtalálni a megoldást, de nem sikerült. Így a ti segítségeteket kérem.

Annak idején sima BIOS módba bootolva lehetett olyat csinálni, hogy az os-prober megtalálta a Windows telepítő partíciót a gépen, s betette a grub menübe, így egy hdd/ssd-ről közvetlenül lehetett indítani a Windows telepítőt. Namost, átállok uefi-re és ott már nem ismeri fel az os-prober, mert ahogy kivettem, az csak az MBR-es BIOS módban indított rendszeren tud ilyet csinálni.
    Viszont én szeretném UEFI alatt is megoldani, de ha kézzel próbáltam felvinni a grub menübe a Windows boot loader (telepített Windows 10) mintájára, akkor nem sikerült elindítani így. Valami hibára futott, hogy nem tudja az efi fájlt betölteni. bootmgr.efi lenne a fájl neve, elvileg ez indul el amikor a windows telepítőt indítjuk el, de itt nem tudtam műkö9désre bírni.
    Próbáltam a efibootmgr-rel is hozzáadni a EFI stub-hoz, ami sikerült is, és beállítottam, hogy azt indítsa el a következő reboot-kor, de nem történik semmi, rögtön a grub indul el...

Egyáltalán meg lehet ezt oldani valahogy hogy a grub-ból indítva sikerüljön bebootolni a Windows 10 telepítőt, vagy nem?

Új hozzászólás Aktív témák