Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
EUFI bootnál nincs olyan, hogy egy lemez bootolható-e vagy nem. Nincs olyan boot flag, mint MBR-nél. Az UEFI nem a bootflaget keresi, hanem a FAT32-re formázott EFI partíciót, és az azokon lévő binárisokat.
(#6389) samujózsi: Archon nekem sem megy az EFI stub boot, amit te akarsz használni, pedig jól csinálod, én is így próbáltam, és nekem sem ment sehogy sem. Viszont az EFI systemd boot az alig más ettől, és az simán megy Archon, ha az érdekel, abban tudok segíteni, úgy UEFI-val még egyszerű bootolni, úgy, hogy nincs GRUB.
Egyébként EFI stub bootnál azt ellenőrizzed, hogy a kernel a -l "\vmlinuz-linux" binárissan induljon, és a paraméterek így add át neki: -u "initrd=initramfs-linux.img root=PARTUUID=bla-bla rw".
Illetve még fontos, hogy chroot környezetben, felcsatolt boot partíció után lefuttasd az initramfs-t generáló scriptet:
mkinitcpio -p linuxMaga az efibootmgr a nevével ellentétben nem bootmanager, csak egy bejegyzést tesz az UEFI-be, elhelyezve az UEFI RAM-ben egy egy soros bootbejegyzést. De ilyet sok UEFI-ben kézzel te is tudsz csinálni, efibootmgr használata nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Villanyszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- PlayStation 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Háztartási gépek
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Lenovo Legion 5 RYZEN 5 6600H RTX 3050Ti 4GB 16 GB DDR5 512 GB SSD FHD 165 Hz Magyar bill Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB