Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

De, érdemes, ha minimalista rendszert akarsz. Én pl. ilyen minimalista, majdnem csak terminal only, meg fapad tiling WM-es rendszerre soha nem tennék fel gvfs-mtp-t, felteszi a gvfs-t, meg egy csomó bloat függőséget, futás közben eszik egy csomó memóriát. Persze akinek eleve full extrás DE-s bloat rendszere van, annak mindegy, már nem oszt-szoroz, sőt, azokba sokszor már be is van építve ilyen megoldás.

Minimalista rendszerekre teljesen jó a jmtpfs, annyi kényelmetlensége valóban van, hogy nem teljesen automata (bár azért valami udev szabállyal lehet ki lehetne trükközni) alapból, de mégis stabilan működik.

Nálam úgy van megcsinálva, hogy a Vifm-ből hívom a jmtpfs-ses scriptet, mikor a telefon csatolására fenntartott mappára váltanék bookmark-kal benne, nyilván ehhez a telefont előtte csatlakoztatnom kell bekapcsolt MPT-vel. De működik, még csak kényelmetlennek sem mondanám.

A minimalista rendszerek ilyenek, elsőre észszerűtlennek tűnnek, nem is azonnal lehet beleszokni, egy folyamat, míg átállsz ilyenekre.

Azt gondolom, hogy egy jó ideig még megmaradok Xfce felületen. Minimalista rendszernek meg most kielégít az ArchLabs telepítővel felrakott rendszer. Jócskán van mit beállítgatni rajta ígyis egy Debianhoz képest, Ubuntu és Mint-hez képest meg igazán.
    Jó ez így párhuzamosan használva és látni a különbségeket. Tudom mi az ami kell nekem, ami nincs meg a rendszeren. Aztán összehozni működő képesre.

Új hozzászólás Aktív témák