Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Debianban jól működik a plasma wayland, megy a qt5 platform plugin, fut a clementine is. Arch alatt plasma wayland sessionben valamiért nem tőltődik be a qt5 platform plugin, és sok q5-ös app elcrashel. Megoldást nem találtam akárhogy túrom a google-t.
Most vettem egy crucial mx500 500gb-t hogy az Arch mellé felrakjam a debiant is állandóra, eddig egy 64gb os ssdn volt a debian. Az Arch meg egy 480g-s radeon r3 ssdn foglal helyet. A debianban kellemesen csalódtam, meglepően kevés utómunkát igényel telepítés után, és van egy kész desktopom. Csak a firmware-amd-graphics csomagot kellett felraknom hogy elunduljon az X, meg raktam backportsból 5.x-es kernelt. Non free firmware netinst iso-t használtam. Telepítés közben még a mount opciókat is ki lehetett választani többek közt a discardot és a noatime-t. Viszont a csomagok régebbiek egy Arch-hoz képest, de valamit valamiért. Nem érzem bloatnak a debiant, villámgyorsan bootol a rendszer a plasma desktoppal, kb az Arch-al egyszinten van bootidőben. A debian wiki sajnos a fasorban sincs az Arch-hoz képest. Párhuzamosan fogom használni a két rendszert. Így első blikkre az Arch tűnik egyszerűbbnek logikusabbnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
BoB